Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/Ziarul Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/ Decizia ÎCCJ care schimbă soarta dosarului DNA

Publicat

pe

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie schimbă soarta dosarului întocmit de DNA în cazul accidentului în care a murit poliţistul Bogdan Gigină, confirmand dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova efectuate in premiera nationala la data de 03 mai 2018!

 Potrivit unui document publicat de jurnalistul Ion Cristoiu, ÎCCJ trimite dosarul la Judecătoria Sectorului 1 şi atestă faptul că este vorba de un accident de circulaţie.

În aceste condiţii, povestea s-ar putea termina mai repede decât se anticipa. Pentru că este vorba despre un accident de circulaţie, DNA va avea o sarcină dificilă să demonstreze acuzaţia de omor din culpă (art. 192 Cod Penal), având în vedere că Gabriel Oprea se afla pe bancheta din spate.

„Pe 20 octombrie 2015, seara, polițistul Bogdan Gigină din dispozitivul de însoțire al lui Gabriel Oprea, vicepremier și ministru de interne, a murit în urma unui accident de circulație. Va fi avut și are Gabriel Oprea multe vini în postdecembrism. Trebuia o uriașă manipulare ca să-l faci vinovat din punct de vedere penal (repet, nu moral, ci penal) de moartea unui polițist din dispozitivul de însoțire cîtă vreme Gabriel Oprea se afla pe bancheta din spate a mașinii și toate documentele arată că n-a dat nici un ordin ca mașina sa să depășească viteza legală. Chiar dacă ar fi dat, potrivit legii, responsabil rămîne cel de la volan și nu cel care zice.

Cum a avut loc transformarea unui accident mortal de circulație într-un caz de corupție?

Foarte simplu.

Printr-o Operațiune tipică Binomului.

Inițial dosarul a fost la Tribunalul București.

S-au dat presei însă între timp date și documente care arătau că Gabriel Oprea n-avea dreptul la dispozitiv de însoțire, amănunte care-l prezentau pe ministru ca un satrap care dădea ordine dispozitivului să facă orice numai să ajungă el acasă, cît mai repede. Imediat două ONG-uri din Rețeaua Binomului au cerut DNA să preia dosarul, deoarece nu mai era vorba de un accident de circulație, ci de un abuz în serviciu. Concomitent se pun la cale demonstrații în București care cer demisia lui Gabriel Oprea din Guvern pe motiv că e un asasin. La vremea respectivă, am atras atenția că Gabriel Oprea nu poate fi acuzat de corupție în acest caz. Va fi el corupt în alte cazuri. Nu însă în acest caz. Am primit imediat bulanele milițienești ale Rețelei Binonomului din presă și de pe rețelele sociale.

După preluarea de către Parchetul general, pe motiv că e vorba de abuz în serviciu, dosarul a ajuns la DNA.

Motivul preluării de către DNA?

Gabriel Oprea se face vinovat de abuz în serviciu. Moartea lui Bogdan Gigină e rezultatul direct al abuzului în serviciu comis de Gabriel Oprea prin folosirea fără drept legal a dispozitivului de însoțire. Scandalul și-a făcut efectul dorit. Pe 6 noiembrie 2015 Gabriel Oprea demisionează din funcția de vicepremier și ministru de Interne. Se creează acum toate premisele pentru instalarea Guvernului Meu al lui Klaus Iohannis. Pe 26 septembrie 2016, Gabriel Oprea demisionează din Senat, pentru a putea fi anchetat penal de DNA.

Binomul și-a făcut treaba din punct de vedere politic.

Din punct de vedere juridic, situația e deosebit de complicată. Acuzația cu abuzul în serviciu nu se susține în veci. Se purcede atunci la binecunoscuta tărăgănare. Dosarul e preluat de DNA pe 6 noiembrie 2015. În februarie 2018, la trei ani de la deschiderea anchetei, dosarul mai era la DNA. În urma unei plîngeri făcute de părinții lui Gigină, ÎCCJ impune DNA să finalizeze ancheta pînă la 1 mai 2018. Pe 2 mai 2018, DNA trimite dosarul la Înalta Curte. Cum însă acuzația de abuz în serviciu nu poate fi susținută, Gabriel Oprea e trimis în judecată de DNA sub acuzația de omor din culpă. DNA a ajuns să facă dosare de omor din culpă în cazul unui accident de circulație! Pe 8 iunie 2018, Înalta Curte pune capăt afacerii trimițînd dosarul acolo unde trebuia să fie de la început:

La judecătoria sectorului 1.

Pornit ca un răsunător dosar de corupție, dosarul Gigină devine un dosar de accident de circulație”, scrie si Cristoiu pe blog dupa ce in data de 03 mai 2018, Incisiv de Prahova dezvaluia in premiera nationala dedesubturile dosarului in articolul “EXCLUSIV/BOMBA DIN DOSARUL fostului vicepremier pentru Securitatea Naţională şi ministru de Interne, Gabriel Oprea/INCOMPETENTA D.N.A”.

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/05/03/exclusivbomba-din-dosarul-fostului-vicepremier-pentru-securitatea-nationala-si-ministru-de-interne-gabriel-opreaincompetenta-d-n/

Precizam la aceea data faptul ca, DNA l-a putut cerceta pe Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa deoarece il cerceta (pe el, pe procurorul general T. Nitu, s.a.) si pentru abuzul in seviciu prevazut de Legea 78/2000 (in baza careia functioneaza DNA).

Pentru abuz s-a dispus clasarea!

Pe cale de consecinta DNA nu mai putea sa-l trimita in judecata doar pentru ucidere din culpa pe generalul Oprea. Singura masura legala era sa decline dosarul la PLICCJ.

BOMBA urmeaza a fi denotata la camera preliminara. Astfel, la camera preliminara se va constata nulitatea rechizitoriului ca fiind emis de un organ necompetent (sau mai bine zis”INCOMPETENT”).

Procedura penala prevede ca uciderea din culpa este de competenta Parchetelor de pe linga Judecatorii. In cazul in care autor este un membru al Guvernului (sau fost membru) competenta revine PICCJ.

In cazul lui Gabriel Oprea (ca fost membru al Guvernului), daca nu se va demonstra ca a savirsit fapta prin incalcarea atributiilor de serviciu, in calitatea de viceprim- ministru (lucru foarte greu de demonstrat in acest caz), atunci competenta ar trebui sa revina parchetului de pe linga judecatorie.

Asa se joaca “STATUL PARALEL” cu rechizitoriile pe banii contribuabililor!

Reamintim ca, fostul vicepremier pentru Securitatea Naţională şi ministru de Interne Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în dosarul morţii tânărului poliţist Bogdan Gigină, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Iniţial, fostul ministru de Interne fusese acuzat şi de abuz în serviciu, capăt de acuzare de care a scăpat după decizia CCR care a dezincriminat abuzul în serviciu prin încălcarea de legislaţie secundară. Aşadar, Oprea a scăpat de acuzaţia care i-ar fi putut aduce până la 15 ani de detenţie şi a rămas cu acuzaţia de ucidere din culpă, care se pedepseşte cu până la 5 ani de detenţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

În acelaşi dosar, procurorii au dispus clasarea faţă de:

– Corcodel Adrian, angajat în cadrul S.C. GENERAL M.P.M. IMPEX S.R.L , sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă;

– Oprea Gabriel, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul;

– Niţu Tiberiu-Mihail, la data faptelor, procuror general al României, pentru complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Cu privire la faptele de abuz în serviciu (sub forma autoratului, respectiv a complicităţii) reţinute în sarcina ultimilor doi menţionaţi, pe parcursul urmăririi penale a apărut Decizia nr. 406/2017 a Curţii Constituţionale care a dus la abrogarea parţială a infracţiunii de abuz în serviciu, în sensul că doar încălcarea acelor atribuţii de serviciu prevăzute de legislaţia primară (lege ori ordonanţă a guvernului) poate constitui element material al infracţiunii de abuz în serviciu, nu şi încălcarea unor alte acte normative, cum sunt hotărârile Guvernului.

Având în vedere că, în situaţia de faţă, dispoziţiile legale încălcate au fost cele prevăzute de art. 223 alin. 3 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia de drumurile publice, Regulament care a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006, aşadar sunt din legislaţia secundară (hotărâre a Guvernului), în cauză nu mai sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care cu privire la aceste infracţiuni urmează a se dispune clasarea faţă de Oprea Gabriel şi Niţu Tiberiu-Mihail. (Ec Adrian Radu).

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Actualitate

Caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel

Publicat

pe

În era turismului modern, confortul oferit de camerele de hotel este esențial. Unul dintre elementele care contribuie la această experiență este frigiderul. În mobilarea camerei de hotel, valoarea minibarului este inestimabilă. Clienții apreciază atât faptul că au băuturi răcoritoare la rece, cât și funcționalitatea unui astfel de produs pentru depozitarea corectă a medicamentelor sau cosmeticelor. Experiența generală este îmbunătățită pentru fiecare client în parte de existența unui frigider destinat camerelor de hotel, cu un nivel de zgomot redus.

Explicăm în continuare care sunt caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel, aspecte necesare pentru ca afacerea ta să fie prosperă.

Tipuri de frigidere perfecte pentru o cameră de hotel

Frigiderele pentru camera de hotel mini pot fi ideale, au suficient spațiu pentru depozitarea alimentelor necesare pentru o scurtă ședere. Pe de altă parte, camerele mai mari pot beneficia de frigidere pe măsură, care pot oferi mai mult spațiu de stocare și opțiuni suplimentare, precum compartimente separate pentru băuturi sau congelator. Dimensiunea frigiderului poate influența confortul și satisfacția oaspeților, oferindu-le posibilitatea de a-și păstra alimentele și băuturile preferate în mod convenabil în cameră.

Un alt aspect important de luat în considerare este tipul de frigidere în funcție de design și caracteristici. Pentru camerele de hotel frigiderele cu uși de sticlă pot fi o opțiune atractivă. Acestea pot crea o atmosferă plăcută și pot permite oaspeților să vadă ce conțin înainte de a deschide ușa. Pe de altă parte, pentru camerele de hotel standard frigiderele cu ușă clasică pot fi mai potrivite, oferind funcționalitatea necesară la un cost redus. Caracteristici suplimentare, cum ar fi dispozitivul de gheață sau opțiunile de răcire rapidă, pot adăuga un plus de confort și rafinament pentru oaspeți.

Frigiderul ales pentru o cameră de hotel trebuie să se integreze armonios cu restul mobilierului și decorului. Aspectul trebuie să fie luat în considerare în funcție de dimensiune, formă, culoare și stil, pentru a se potrivi esteticii camerei. În special în camerele de hotel mai mici, un design compact și modern este un plus, creând o atmosferă plăcută și spațioasă. Există un astfel de produs care întrunește toate aceste calități, un minibar frigider hotel de 40 litri, alb, cu raft de sticlă și ușă reversibilă.

Eficiență energetică

Eficiența energetică este un aspect crucial la achiziția frigiderelor pentru camerele de hotel. Un aparat eficient din punct de vedere energetic nu doar că reduce costurile de operare, ci contribuie și la protejarea mediului. Este recomandată alegerea unui model cu o clasificare energetică bună, pentru a minimiza consumul de energie și a reduce impactul asupra mediului.

Mentenanță și durabilitate

Frigiderele destinate camerelor de hotel sunt produse care au o durată de viață mare, mai ales dacă sunt întreținute corespunzător și funcționează corect. Este important ca aparatul să fie durabil și să necesite o întreținere minimă. Materialele rezistente la uzură și coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil, pot crește durabilitatea frigiderului. De asemenea, este recomandat ca acesta să aibă o funcție de auto-dezghețare, pentru a reduce necesitatea întreținerii frecvente.

Caracteristici suplimentare

Funcționalitatea și caracteristicile suplimentare pot fi luate în considerare în funcție de nevoile hotelului și ale oaspeților săi. De exemplu, pot fi avute în vedere beneficii suplimentare la achiziție, prezența unor compartimente speciale pentru băuturi sau alimente, reglarea temperaturii, sistemul de răcire sau nivelul de zgomot produs. Unele frigidere vin chiar și cu funcții precum afișajul digital sau controlul temperaturii, care pot fi utile pentru oaspeți, în special pentru cei care au nevoie să păstreze la anumite temperaturi unele medicamente sau produse cosmetice.

Când discutăm despre nivelul de zgomot produs de un frigider, trebuie să ținem cont de confortul oaspeților, în special în timpul nopții. Este important să alegem un tip de frigider care să asigure liniștea și confortul în camera de hotel. Există diferite niveluri de zgomot, iar un frigider cu nivel redus de zgomot precum un minibar hotel absorbție 40 Eco, de 38 de litri, cu nivel de zgomot 0 db, poate fi preferat pentru a nu deranja somnul oaspeților.

În concluzie, alegerea unui frigider destinat unei camere de hotel trebuie să fie un proces bine gândit și informat. Factorii-cheie precum tipul de frigider, designul, eficiența energetică, întreținerea și durabilitatea sunt esențiali pentru a asigura confortul și satisfacția oaspeților. Nu uitați, alegerea corectă a frigiderului poate face diferența în experiența oaspeților!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo oră ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv12 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv12 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv