Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, LOCUL ÎN CARE LEGEA, SIGURANȚA SI STATULUI, CETĂȚEANULUI ȘI JUSTIȚIARII SUNT „UCIȘI”

Incisiv

Publicat

pe

  Exemplul polițistului care a acționat singur la Târgu Neamț pentru a despărți două clanuri rivale ce se luptau în stradă a emoționat o Lume întreagă… curajul, devotamentul acestuia fiind răsplătit de societate cu: mulțumiri, aplauze, vorbe care contează pentru un polițist operativ mai mult decât orice medalie și primă în bani. Din păcate, Ministerul Afacerilor Interne a considerat oportun să îl sancționeze „pentru încălcarea procedurilor itnerne” – https://b1.ro/stiri/eveniment/targu-neamt-bataie-romi-politist-anchetat-ministerul-de-interne-corpul-de-control-235516.html.

Acest aspect evidențiază nu doar mentalitatea închisă a „oficialilor M.A.I. („Dacă faci, de ce faci… dacă nu faci, de ce nu faci”) ci, am putea spune chiar infracțională: timorarea polițistului (lucrătorului M.A.I. onest) care se confruntă cu pericolele străzii pentru ca acesta să nu mai acționeze în situații similare… să lase infracțiunile „să curgă” și infracorii „să-și facă de cap” iar el, polițistul, să rămână impasibil.

De aproape un an de zile (poate și mai bine), ziarul Incisiv de Prahova vă tot arată, cu probe, gravele derapaje de la o mentalitae modernă, educație într-un spirit european și Lege ce se petrec în M.A.I.

Aceste probleme se datorează mentalității înguste a oficialilor M.A.I., mentalitate impusă primordial de „frica de partid” și de „frica de șeful de sus” (pierderea scaunului managerial)… o dovadă a acestei mentalități înguste constă în clasificarea sau sustragerea de la publicarea în Monitorul oficial a acelor norme neclasificate: proceduri de percheziție și încătușare ș.a.m.d. dacă au ajuns ei să clasifice cu nivelul secret de stat până și funcțiile publice și coeficienții (elemente din legea unitară de salarizare) vă dați seama cât de înguști sunt?

La menținerea acestei stări și mentalități înguste au contribuit și contribuie, din plin și sindicatele din M.A.I. fiind acestea conduse, în general, de indivizi cam cu aceiași mentalitate (pensionari sau „tineri”). Astfel, „sindicaliștii” (cu precădere cei „reprezentativi”) și-au manifestat interesul pentru menținerea aceleiași culturi antice care promovează nu doar „frica de șef” ci și „legea tăcerii” (ascunderea ilegalităților precum: dotarea precară, folosirea fondurilor personale pentru reparații, achiziții de bunuri și servicii exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ș.a.m.d.)… care, vin cu tupeu în lumina reflectoarelor și în presă să „formeze opinii” (formatori de opinii). Deci, când „scapă din lanțul stăpânului din M.A.I.”, așa-zișii sindicaliști vin să se tânguie în spațiul public pentru ca apoi să se așterne tăcerea, oamenii să uite… adică mass-media a mai avut doar „un subiect de discuție în public” și atât căci problemele nu s-au rezolvat.

Poate vă mai aduceți aminte de doamna ministru Dan cât de frumos lăcrima în fața reporterilor când mai era ucis câte un angajat al M.A.I.-ului în timpul serviciului. Soluții? Doar la nivel declarativ căci, în concret, nu s-a făcut nimic ci doar a crescut corupția (angajări și avansări în funcții pe pile) din M.A.I. Sindicatele (mai ales cei care „uită” să meargă la ședințele privind transparența decizională pe marginea statutului polițistului în schimb sunt „mari juriști și viteji” pe FaceBook) au comentat puțin în spațiul public, au mai atras niște membrii cotizanți și… atât.

Din păcate, cazul polițistului de la Târgu Neamț nu a fost și nu este singular … doar că nu toate acestea sunt mediatizate. Tocmai de aceea ziarul incisiv de Prahova a demarat o amplă acțiune de evidențiere a abuzurilor și ilegalităților din M.A.I. pentru ca dvs., cetățenii acestei țări să vă puteți forma propriile opinii și, în conformitate cu drepturile dumneavostră fundamentale să acționați… sau să așteptați impasibili „să vi se întâmple ceva”.

Acest caz evidențiază cel mai bine de ce tot mai mulți români preferă să plece din România în țări străine („să-și ia lumea în cap”): fiindcă nu mai suportă batjocura la adresa lor și a muncii lor a unor persoane inculte și rele ce au fost căpătuite prin binecunoscutul sistem: „pile, cunoștințe, relații”.

În concluzie, România nu deține o instituție puternică a Poliției ci persoane îmbrăcate în uniformă de poliție ce sunt timorate… menținute în „lesa șefului” așa cum, dealtfel, sunt și jandarmii și pompierii: „care mișcă în front, e împușcat” (sancționat, dat afară din sistem). Iar sindicatele din M.A.I. (în cea mai mare parte a lor) au contribuit și contribuie la menținerea acestei stări fiindcă și „sindicaliștilor” le este frică „să nu se supere șeful pe ei”.

Iar cei care își doresc o carieră în M.A.I. și Poliție ar face bine să se gândească de cel puțin două ori înainte de a lua o astfel de decizie… mai ales dacă un un nivel de înțelegere, gândire ridicat (persoane cu IQ peste medie) fiindcă riscați să nu vă adaptați actualului sistem corupt în care incultura și incompetența sunt ridicate la loc de cinste iar munca calificată este batjocorită (ocazie pentru sancționare, așa cum s-a întâmplat și în cazul polițistului de la Târgu Neamț).

Opinia mea personală este că nu vom avea niciodată ceea ce ne dorim dacă nu luptăm, împreună, întreaga societate, pentru eliminarea din funcțiile publice a: impostorilor, lașilor, inculților, indivizi lacomi care, pentru satisfacerea interesului personal sunt dispuși la orice rabat de la: bun-simț, Lege și Ordine. (Alexandru Firicel – șef Departament Investigații).

N.R. Niciodată politicienii nu vor dori ca poporul să fie bine educat… ținută în sărăcie și incultură, populația va fii, întotdeauna, ușor de manipulat . Vreți să rămâneți doar o masă de manevră a politicienilor sau să manevrați dvs. politica și politicienii prin educație, cultură? Ce să fie? Alegeți!

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Cum sa alegi zgarda perfecta pentru cainele tau

Publicat

pe

De

Daca mergeti intr-un petshop, la raionul cu zgarzi pentru caini, sau cautati o zgarda intr-un magazin online, este posibil sa fiti coplesiti de toate modelele disponibile. Diferite culori, materiale, latimi si design-uri va vor coplesi rapid, ajungand sa va intrebati care este cel mai bun model de zgarda pentru cainele tau.

Din pacate, multi proprietari de animale de companie fac aceleasi greseli cand vine vorba despre alegerea zgarzii cainelui, pur si simplu pentru ca nu sunt constienti de importanta ei, de dimensiunea corespunzatoare si de folosirea ei astfel incat sa nu ranesti cainele.

Va oferim un mic ghid pentru a ajuta sa alegeti mai usor atunci cand mergeti sa cumparati o zgarda pentru caini din petshop.

  1. Dimensiunea zgarzii

Inainte de a incepe sa cautati o zgarda pentru cainele vostru este important sa stiti care este marimea gatului cainelui. Cel mai simplu mod de a masura dimensiunea gatului cainelui este cu un centimetru de croitorie sau cu o ruleta. Luati centimetrul si infasurati-l in jurul gatului cainelui dvs. intre urechi si clavicula, unde va fi prinsa zgarda. Adaugati 5 cm la aceasta masuratoare si aveti dimensiunea gatului cainelui.

Ideea este ca atunci cand ii puneti cainelui zgarda, sa aveti loc sa bagati doua degete sub ea. In felul acesta zgarda va fi suficient de stransa incat sa nu iasa de pe capul cainelui, dar nici nu va exista riscul de a se strangula cu ea.

  1. Tipuri de zgarzi

Cand alegeti tipul zgarzii pentru cainele dvs., luati in considerare nevoile cainelui dvs. si activitatile sale zilnice. Poate doriti sa aveti cateva tipuri diferite de zgarzi pentru diverse utilizari.

Zgarzi standard

Acestea sunt in general realizate din material textil sau din nailon ori piele, si sunt dotate cu catarame din plastic sau metal. Astfel de zgarzi sunt usor de pus si de dat jos si sunt moderne.

Zgarda martingale

Este un tip special, care combina  lesa standard cu o zgarda semistrangulanta. In general sunt realizate jumatate din material textil si cealalta jumatate din lant, permitand lesei sa se stranga atunci cand cainele incepe sa traga. Este utila in timpul dresajului si in cazul cainilor, care au tendinta de a trage in lesa, pentru a corecta acest comportament nedorit. Acest tip de lesa poate fi daunatoare cainelui daca nu este utilizat in mod corespunzator.

Zgarda reflectorizanta

Sunt ideale atunci cand obisnuiesti sa iti plimbi cainele dimineata devreme si seara, atunci cand este intuneric. Astfel de zgarzi prezinta fie lumini simple, fie lumini intermitente, astfel incat autoturismele si ceilalti pietoni va vor putea vedea clar cainele atunci cand va aflati la plimbare. Multe zgarzi includ benzi de siguranta reflectorizante.

Citeste in continuare

Actualitate

EDITORIAL/O numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA?

Incisiv

Publicat

pe

De

Sa deschidem pariurile: o numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA? Noi zicem ca da. Si asta din mai multe motive. Cel dintâi este evident comoditatea deja proverbială a președintelui nostru. În al doilea rând, s-ar putea trezi cu dosar la CNCD pe motiv de discriminare.     L-ar para Florea ca a fost discriminata in raport de Felix Banila, numit la șefia DIICOT desi nu a dat pe spate CSM dar mai ales în raport de doamna Kovesi numita de 2 ori cu aviz negativ: în 2009 la Parchetul General și în 2013 la DNA. Iar în ce-o priveste pe doamna procuror A. Florea supararea CSM-ilor ar putea avea si o alta explicatie decât analiza profesionalismului doamnei. ADINA Florea a condamnat, atitudine fireasca, Protocoalele secrete iar printre membrii Secției de procurori a CSM exista oameni care nu doar au lucrat pe Protocol dar au si amiciții stranse cu ofițeri SRI care întâmplător sau nu au lucrat pe Justitie. Astăzi dam primul nume: procurorul Cristian Ban si un colonel SRI, care a lucrat o perioadă lungă la Direcția „A”. GHICITI cine e colonelul?

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Incisiv

Publicat

pe

De

Încet-încet, adevărul cu privire la poluarea din Orașul Băicoi și interesele care stau în umbra acesteia încep să iasă la lumină căci publicația Incomod a titrat în data de 15.10.2018 articolul: „ Dosarul în care OMV Petrom a fost condamnată pentru decesul unui copil de 9 ani se rejudecă” în care se evidențiază nepăsarea gigantului petrolier când vine vorba de viețile oamenilor. (https://www.ziarulincomod.ro/dosarul-care-omv-petrom-fost-condamnata-pentru-decesul-unui-copil-de-9-ani-se-rejudeca/).

Faptul că „apărătorii mediului” din Prahova și localitatea Băicoi indică în fals societatea Vitalia ca fiind „unicul distrugător al mediului și aerului” din această localitate prahoveană este contrazis atât de Curtea de Apel Prahova și Ministerul Public cât și de măsurătorile Asociației de Protecție a Mediului Prahova… căci „intermitențele de hidrogen sulfurat” eliberate în atmosferă provin de la activitatea petrolieră nu de la gunoi. doar gunoiul miroase constant nu intermitent („e la mintea cocoșului”).

      Aceiași „apărători ai mediului” din Orașul Băicoi nu suflă o vorbă despre faptul că, oriunde ar fi amplasat laboratorul Asociației pentru Protecția Mediului acesta nu înregistrează sursa/sursele ci doar calitatea aerului/mediului. Ori, în Valea lui Dan (ca dealtfel în toată zona localității Băicoi) activitatea petrolieră este foarte intensă iar hidrogenul sulfurat colectat dacă nu este eliminat poate provoca explozii. Cât despre vechea groapă de gunoi neecologizată, nimeni nu mai zice nimic… ce dacă acolo însă se aruncă, la liber, deșeuri și se infiltrează în solul și apa localității? Ce dacă infiltrațiile și mizeria ce se scurge din vechea groapă de gunoi ajunge și pe terenul societății Vitalia ș.a.m.d.? Îi interesează cumva pe acești „apărători ai mediului” aceste aspecte „irelevante”? Bineînțeles că nu! Ei au primit ordin să „dea cu piatra” în societatea Vitalia ca să ascundă gravele încălcări de la normele de mediu provocate de OMV Petrom și responsabilii cu ecologizarea vechii gropi de gunoi (Primărtia Orașului Băicoi în principal). În termenii prevăzuți de lege, acest tip de indivizi sunt prevăzuți ca și: instigatori și complici.

De fapt, cei de la Eco Natura sunt cunoscuți în județul Prahova: „de profesie reclamangii”, ce mențin o stare de tensiune artificială și instigă cetățenii „să vadă ce vor ei” nicidecum ceea ce se întâmplă cu adevărat: poluarea provine de la vechea groapă de gunoi și de la activitatea petrolieră intensă (în principal). Oare cât or primi ăștia de la Eco Natura pentru dezinformările publice care le fac? Cine îi sponsorizează pe acești „bieți ecologiști”? Încă nu știm fiindcă și ei, Primăria Băicoi dar și OMV Petrom refuză cu abnegație să ne răspundă la solicitări. Cu așa „ecologiști”, „primar” și gigant petrolier „corecți” care refuză să răspundă la solicitări (încălcarea Legii), este evident că „ascund mizeria sub preș”…

Atunci când „ai bani cu nemiluita” (precum giganții petrolieri) îți permiți: să mușamalizezi orice faptă, coruperea unor angajați din autoritățile și instituțiile publice care să asculte ordinele „omului cu bani”, să manipulezi opinia publică prin „montarea” unor falși ecologiști și aleși avari după „fonduri bănești pentru campania electorală ce se apropie cu pași repezi”…

Vom reveni cu amănunte…(Alexandru Firicel – sef Departament Investigatii).

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate5 ore ago

EDITORIAL/O numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA?

Sa deschidem pariurile: o numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA? Noi zicem ca da. Si asta...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Încet-încet, adevărul cu privire la poluarea din Orașul Băicoi și interesele care stau în umbra acesteia încep să iasă la...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/I.P.J. NEAMȚ RECUNOAȘTE CĂ DECIZIILE CURȚII CONSTITUȚIONALE ȘI LEGEA NU SE APLICĂ ÎN ACEASTĂ ENTITATE PUBLICĂ!

Dacă ieri v-am arătat că IPJ Olt își recunoaște vina de a nu respecta Decizia Curții Constituționale a României și...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/SĂ TE FEREASCĂ DUMNEZEU DE „SPRIJINUL” CELOR DE LA SINDICATUL POLIȚIȘTILOR DIAMANTUL!

Pe pagina de FaceBook a celor de la „sindicatul” Diamantul a fost postată „susținerea” lor pentru polițistul sibian Marian Răduinea,...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/„ILUMINAȚII CU EPOLEȚI” DIN APARATUL CENTRAL AL M.A.I. DAU CU STÂNGUL ÎN DREPTUL ATUNCI CÂND ÎNCALCĂ LEGEA! SUSȚIN CĂ „NU ÎNȚELEG!”

Am tot observat că în instituțiile și autoritățile publice (cu precădere cele de apărare, ordine publică și justiție) se folosește...

Actualitate5 ore ago

Bun venit in lumea nebunilor

Un barbat a spus ca e femeie si a concurat la o cursa de ciclism femenin unde, evident, a castigat....

Actualitate5 ore ago

EXPLOZIV/Noul Ciolos!/Pe el il vrea Klaus premier!

Iata ca seful statului incepe sa semene tot mai mult cu un Gigi Becali al politicii, care baga batul discordiei...

Actualitate2 zile ago

EDITORIAL/Tudorel Toader- devoalat?

Pana mai zilele trecute domnul ministru al justiției, Tudorel Toader a fost o icoană pentru toate televiziunile si mai toți...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/INTERVIU EXPLOZIV CU EXCELENTA SA, VALERY I. KUZMIN, AMBASADORUL EXTRAORDINAR ŞI PLENIPOTENŢIAR AL FEDERAŢIEI RUSE ÎN ROMÂNIA/Интервью для газеты «Inсisiv de Prahova»

Excelența voastră, în contextul aniversării celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și România, cum...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL X – PRIMARUL „ECOLOGIST”)

Cel puțin odată la 4 ani suntem chemați la urne pentru a vota candidatul sau partidul care ne minte mai...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ZIARUL INCISIV DE PRAHOVA ÎNCEPE O CAMPANIE A DEZVĂLUIRILOR DIN LUMEA INTERLOPĂ IALOMIȚEAN/ M.A.I. ȘI I.G.P.R. ȘTIU ȘI NU FAC ABSOLUT NIMIC! (EPISODUL I)

În data de 01.07.2014, procurorul Andrieș Andrei din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Urziceni întocmea Rechizitoriul în Dosarul nr.2347/P/2013...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Cum s-a dat de gol rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI) că ține legătura cu SRI

Pe data de 03.10.2018 rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI), Coloja Pascu Mihai, a fost chemat cu mandat de aducere...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/I.P.J. OLT RECUNOAȘTE: „DECIZIILE CURȚII CONSTITUȚIONALE ALE ROMÂNIEI ȘI LEGEA SUNT FACULTATIVE!”

În primul rând dorim să felicităm conducerea IPJ Olt pentru că a răspuns cu celeritate solicitării noastre dar și pentru...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Procurorii D.N.A pun presiune pe Sebastian Vladescu/Te lepezi de Tariceanu?

Iata ca tocmai cand se parea ca presedintele Senatului isi suise in buna masura sacii in caruta candidaturii ”unice” la...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/SINDICATUL POLIȚIȘTILOR „DIAMANTUL-VALAHIA” SESIZEAZĂ PROASTA ORGANIZARE A EXERCIȚIULUI „SECRET” MODEEX 2018

Secretomania din M.A.I. a condus și conduce nu doar la încălcarea Legii ci la grave disfuncționalități instituționale. Aceste derapaje, ilegalități,...

Top Articole Incisiv