Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, LOCUL ÎN CARE LEGEA, SIGURANȚA SI STATULUI, CETĂȚEANULUI ȘI JUSTIȚIARII SUNT „UCIȘI”

Incisiv

Publicat

pe

  Exemplul polițistului care a acționat singur la Târgu Neamț pentru a despărți două clanuri rivale ce se luptau în stradă a emoționat o Lume întreagă… curajul, devotamentul acestuia fiind răsplătit de societate cu: mulțumiri, aplauze, vorbe care contează pentru un polițist operativ mai mult decât orice medalie și primă în bani. Din păcate, Ministerul Afacerilor Interne a considerat oportun să îl sancționeze „pentru încălcarea procedurilor itnerne” – https://b1.ro/stiri/eveniment/targu-neamt-bataie-romi-politist-anchetat-ministerul-de-interne-corpul-de-control-235516.html.

Acest aspect evidențiază nu doar mentalitatea închisă a „oficialilor M.A.I. („Dacă faci, de ce faci… dacă nu faci, de ce nu faci”) ci, am putea spune chiar infracțională: timorarea polițistului (lucrătorului M.A.I. onest) care se confruntă cu pericolele străzii pentru ca acesta să nu mai acționeze în situații similare… să lase infracțiunile „să curgă” și infracorii „să-și facă de cap” iar el, polițistul, să rămână impasibil.

De aproape un an de zile (poate și mai bine), ziarul Incisiv de Prahova vă tot arată, cu probe, gravele derapaje de la o mentalitae modernă, educație într-un spirit european și Lege ce se petrec în M.A.I.

Aceste probleme se datorează mentalității înguste a oficialilor M.A.I., mentalitate impusă primordial de „frica de partid” și de „frica de șeful de sus” (pierderea scaunului managerial)… o dovadă a acestei mentalități înguste constă în clasificarea sau sustragerea de la publicarea în Monitorul oficial a acelor norme neclasificate: proceduri de percheziție și încătușare ș.a.m.d. dacă au ajuns ei să clasifice cu nivelul secret de stat până și funcțiile publice și coeficienții (elemente din legea unitară de salarizare) vă dați seama cât de înguști sunt?

La menținerea acestei stări și mentalități înguste au contribuit și contribuie, din plin și sindicatele din M.A.I. fiind acestea conduse, în general, de indivizi cam cu aceiași mentalitate (pensionari sau „tineri”). Astfel, „sindicaliștii” (cu precădere cei „reprezentativi”) și-au manifestat interesul pentru menținerea aceleiași culturi antice care promovează nu doar „frica de șef” ci și „legea tăcerii” (ascunderea ilegalităților precum: dotarea precară, folosirea fondurilor personale pentru reparații, achiziții de bunuri și servicii exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ș.a.m.d.)… care, vin cu tupeu în lumina reflectoarelor și în presă să „formeze opinii” (formatori de opinii). Deci, când „scapă din lanțul stăpânului din M.A.I.”, așa-zișii sindicaliști vin să se tânguie în spațiul public pentru ca apoi să se așterne tăcerea, oamenii să uite… adică mass-media a mai avut doar „un subiect de discuție în public” și atât căci problemele nu s-au rezolvat.

Poate vă mai aduceți aminte de doamna ministru Dan cât de frumos lăcrima în fața reporterilor când mai era ucis câte un angajat al M.A.I.-ului în timpul serviciului. Soluții? Doar la nivel declarativ căci, în concret, nu s-a făcut nimic ci doar a crescut corupția (angajări și avansări în funcții pe pile) din M.A.I. Sindicatele (mai ales cei care „uită” să meargă la ședințele privind transparența decizională pe marginea statutului polițistului în schimb sunt „mari juriști și viteji” pe FaceBook) au comentat puțin în spațiul public, au mai atras niște membrii cotizanți și… atât.

Din păcate, cazul polițistului de la Târgu Neamț nu a fost și nu este singular … doar că nu toate acestea sunt mediatizate. Tocmai de aceea ziarul incisiv de Prahova a demarat o amplă acțiune de evidențiere a abuzurilor și ilegalităților din M.A.I. pentru ca dvs., cetățenii acestei țări să vă puteți forma propriile opinii și, în conformitate cu drepturile dumneavostră fundamentale să acționați… sau să așteptați impasibili „să vi se întâmple ceva”.

Acest caz evidențiază cel mai bine de ce tot mai mulți români preferă să plece din România în țări străine („să-și ia lumea în cap”): fiindcă nu mai suportă batjocura la adresa lor și a muncii lor a unor persoane inculte și rele ce au fost căpătuite prin binecunoscutul sistem: „pile, cunoștințe, relații”.

În concluzie, România nu deține o instituție puternică a Poliției ci persoane îmbrăcate în uniformă de poliție ce sunt timorate… menținute în „lesa șefului” așa cum, dealtfel, sunt și jandarmii și pompierii: „care mișcă în front, e împușcat” (sancționat, dat afară din sistem). Iar sindicatele din M.A.I. (în cea mai mare parte a lor) au contribuit și contribuie la menținerea acestei stări fiindcă și „sindicaliștilor” le este frică „să nu se supere șeful pe ei”.

Iar cei care își doresc o carieră în M.A.I. și Poliție ar face bine să se gândească de cel puțin două ori înainte de a lua o astfel de decizie… mai ales dacă un un nivel de înțelegere, gândire ridicat (persoane cu IQ peste medie) fiindcă riscați să nu vă adaptați actualului sistem corupt în care incultura și incompetența sunt ridicate la loc de cinste iar munca calificată este batjocorită (ocazie pentru sancționare, așa cum s-a întâmplat și în cazul polițistului de la Târgu Neamț).

Opinia mea personală este că nu vom avea niciodată ceea ce ne dorim dacă nu luptăm, împreună, întreaga societate, pentru eliminarea din funcțiile publice a: impostorilor, lașilor, inculților, indivizi lacomi care, pentru satisfacerea interesului personal sunt dispuși la orice rabat de la: bun-simț, Lege și Ordine. (Alexandru Firicel – șef Departament Investigații).

N.R. Niciodată politicienii nu vor dori ca poporul să fie bine educat… ținută în sărăcie și incultură, populația va fii, întotdeauna, ușor de manipulat . Vreți să rămâneți doar o masă de manevră a politicienilor sau să manevrați dvs. politica și politicienii prin educație, cultură? Ce să fie? Alegeți!

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Incisiv

Publicat

pe

De

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti.

Mihai Androne a ramas stupefiat de faptul ca a fost primit de Tudor Andrei Gabriel in vadita stare de ebrietate, cu o sticla de votca pe masa din care inca consuma.

Cetateanul si-a reprogramat audienta si se intreaba ce punct de vedere au cei de la Consiliul Judetean Prahova despre modul cum isi indeplineste sarcinile de serviciu acest manager.

Surse din mediul Parcului Industrial Ploiesti au confirmat pentru reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova faptul ca, nu este prima data cand Tudor Andrei Gabriel consuma bauturi alcoolice la locul de munca, fiind un obicei pe fondul unor problem personale.

Incisiv de Prahova solicita oficial un punct de vedere conducerii Consiliului Judetean Prahova privind aspectele semnalate. (Paul D.).

Sursa foto: Ziarul de Ploiesti

 

Citeste in continuare

Actualitate

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

Incisiv

Publicat

pe

De

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva unui român, care are șansa de a ocupa o poziție de prim rang în arhitectura europeană, a făcut ca reprezentanții PSD și ALDE să exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, față de care reacția involuntară a oricărui oficial european este de a se ține de nas. Ajunge! PSD și ALDE și-au pierdut complet credibilitatea și le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE și să le asculte(…)
Doar în neagra perioadă comunistă statul român își prigonea cetățenii într-un asemenea mod stalinist precum cel pe care îl vedem astăzi, dar chiar și în perioada comunistă deveneau subiect de mândrie unii dintre cei care reușeau să obțină recunoaștere internațională.
Vă invit să respectați deviza „mândru că sunt român” și în acest caz al procurorului șef european, întrucât mandatul popular pe care îl tot invocați nu a făcut referire la acțiunile împotriva sistemului de justiție sau împotriva unor anumite personaje.
Situația în care Laura Codruța Kovesi va obține poziția de Procuror șef european împotriva poziției Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formațiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra țării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare și de nedreptate”.

21 martie 2019 – Rareș Bogdan, liderul candidaților PNL pentru P.E.:
„Niciodată, cât eu voi fi acolo, nu voi vota împotriva unui român, chiar dacă românul respectiv este în țară cel mai mare dușman al meu sau face parte dintr-un partid diferit, sau face parte dintr-o instituție care m-a călcat pe cap în România! Niciodată nu voi vota împotriva intereselor țării mele sau împotriva României, dacă respectivul cetățean care ar urma să ocupe o funcție europeană, este român.”

21 martie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
„Noi, ca PPE am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curaţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac acelaşi lucru pe care l-a făcut FIDESZ”.

Comentariile sunt de prisos. (B.T.I.)

 

Citeste in continuare

Actualitate

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Incisiv

Publicat

pe

De

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau pe genunchi dosare cu care umpleau pana la refuz ”Beciul Domnesc” se trezesc acum in postura ”hamsterilor” disperati care se agita degeaba sa scape din cusca, nestiind cat de repede se intoarce roata, mai ales in Justitia de la noi. Astfel ca in ciuda protectiei promise de oamenii Laurei Codruta Kovesi la momentul ”stropelilor”, fostii denuntatori nu numai ca nu au scapat de problemele penale, dar deja se trezesc la randul lor trimisi in judecata in fata instantei.

Desigur, in cu totul alte dosare decat cele in care li s-a promis imunitatea, dar asta este cu totul alta poveste. Cert este ca, iata, i-a venit si randul unuia dintre dintre ”denuntatorii” vedeta ai Directiei Nationale Anticoruptie sa simta pe propria piele aruncarea in furcile caudine ale instantelor de judecata de la noi. Este vorba despre omul de afaceri Marin Dumitru, cel care l-a ”trunat” pe fostul primar al Sectorului 5, Marian vanghelie, exact cand DNA-ul avea nevoie ca d eaer d eun denunt prin care sa forteze ”decaparea” acsetuia. Iata insa ca acum Marin Dumitru tocmai ce a fost trimis in judecata intr-un stufos dosar de catre procurorii DIICOT, cei care il acuza de evaziune fiscala si spalare de bani.

Uite si ”paraindaratul”!

Dupa ”reteta de succes” aplicata la acea vreme de procurorii anticoruptie atunci cand venea vorba de inculparea vreunui ales local, si Marin Dumitru a completat plangerea ”tipizata” privind faptul ca i s-ar fi cerut ”paraindaratul” in schimbul contractelor castigate. Si cu toate ca dosarul DNA a inceput sa se ”fasaie” si in acest caz in fata judecatorilor, iata ca se inmultesc cazurile in care denuntatorii primesc acum ei ”paraindaratul”. Dar cel al dosarelor trimise in instanta, desi ceva vreme ”sifoanele” DNA chiar au crezut ca se vor pune la adapost in toate anchetele in care erau inculpati, daca scriu la dictarea procurorilor anticoruptie…(Catalin Tache ).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti....

Actualitate5 ore ago

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): 28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL: ”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva...

Actualitate5 ore ago

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau...

Actualitate6 ore ago

„Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare”

“Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare. REBEGA LAURENȚIU, la data faptelor...

Actualitate6 ore ago

Mega-Portocala isi cauta protectie cu disperare

Am primit vesti interesante despre procurorul Marin Nicolae. Acesta, dupa ce s-a uschit de la DNA Central si a stat...

Actualitate6 ore ago

Amenințări cu moartea pentru un lider PSD! Poliția a fost anunțată de urgență

Ameninţări cu moartea pentru un lider PSD! Conform celor de la Antena3,    deputatul Cătălin Rădulescu a primit o scrisoare de...

Actualitate23 de ore ago

Esecul referendumului pentru justitiei ar insemna si esecul politicilor din cel putin ultimii zece ani

Daca un referendum despre justitie nu strange 50%+1 dintre votanti, indiferent de cum se voteaza, inseamna ca cei care au...

Actualitate23 de ore ago

Iohannis, eroare aritmetică fatală

Este bine că președintele gândește profund. E pozitiv că, în fine, aparatul de la Cotroceni face analize. Rezultatul acestora ar...

Actualitate23 de ore ago

MESAJ DE SOLIDARITATE AL SINDICATULUI NATIONAL TELECOMUNICATII MOBILE CU ACTIUNILE ORGANIZATE DE GREFIERI

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/”CARACATITA” LUI NEGULESCU MIRCEA DIN S.I.C.-I.P.J PRAHOVA UTILIZATA PENTRU “PARADEALA” SI “FABRICAREA” DE DENUNTATORI

In data de 19.03.2019, omul de afaceri prahovean Nistoroiu Vuta Adrian a fost audiat, in calitate de martor, mai bine...

Actualitate1 zi ago

Halucinantul dosar al lui Nelu Iordache

Celebrul caz al asfaltatorului roman Nelu Iordache, patronul Romstrade SRL, care a fost tinut in arest peste un an in...

Actualitate2 zile ago

Shalom! Dancila e aleasa!

(Preluare National  – Catalin Tache): Atat de ”legendat” a fost ”Daddy”  Liviu Dragnea ca ”El lider maximo” al partidului si...

Actualitate2 zile ago

GEORGE BOTEZ:IN ATENTIA CETATENILOR MUNICIPIULUI PLOIESTI/ Cuvantul dumneavoastra conteaza !

Va invit sambata, ora 11,00, la sediul primariei pentru cand am convocat sedinta extraordinara a consiliului local in care vrem...

Actualitate2 zile ago

Soluţia PSD-ALDE pentru ca ploieştenii să aibă apă caldă şi după 1 mai 2019! FOTO

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti convoacă o şedinţă  extraodinară, sâmbătă de la ora 11.00, şedinţă care va avea pe...

Actualitate2 zile ago

“Cele trei partide par o ofensivă jalnica a SRI de a prelua puterea de la un PSD care conduce din inerție”

Cred ca nu am fost prea tâmpit, acum câteva săptămâni, când am anunțat că daca Rareș Bogdan va candida la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv