Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Un salariat al TRANSDATA işi lua salariu şi de la SRI, în sediul căruia intra doar noaptea

Incisiv

Publicat

pe

Nu am reusit sa intelegem pe deplin legatura colonelului SRI Păltânea cu Vintila Cornel, un bun specialist IT si firma acestuia, TRANSDATA.

Curios (dar şi o dovadă indirectă) este dosarul nr. 2933/1/2002 (nr. vechi 1415/2002) inregistrat 08.05.2002 la sectia a II-a Civila (litigii cu profesionistii) a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in care conexiunea TRANSDATEI cu Păltânea este, pentru noi, certa, nu avem niciun dubii.

De exemplu, in ds. nr. 13302/281/2005 al Judecatoriei Ploiesti, TRANSDATA are calitatea de parata, reclamanta fiind SC SALUB SA Ploiesti a fratilor Pileri, al caror diriguitor si prieten nu era altul decat tot Păltânea. Litigiul, avand ca obiect pretentii, denota ca au existat relatii de afaceri intre parti, intermediate de acelasi fost sef al SRI Prahova[1].

Cum a făcut un fost inginer la Romtelecom o firmă de 12 milioane de euro[2]? Întrebarea este uşor de formulat, răspunsul extrem de greu!

Grupul Edata, format din şase firme – patru în România, una în Elveţia şi alta în Statele Unite – fondat de Cornel Vintilă, fost inginer la Romtelecom, estima foarte recent afaceri de 12 milioane de euro prin extinderea în străinătate. Grupul este specializat în consultanţă de business şi activează pe zona de Business Process Management (managementul proceselor de business – BPM), ce presupune dezvoltarea unor softuri de optimizare şi monitorizare a activităţii dintr-o companie.

„Pe piaţa mondială BPM este ceva nou şi este zona din IT&C care creşte cel mai repede în lume în momentul de faţă”, a declarat într-un interviu pentru ZF Cornel Vintilă, 55 de ani, directorul executiv şi acţionarul majoritar al Edata.

Una dintre soluţiile proprii ale companiei este Apertix, care ajută la monitorizarea proceselor dintr-o companie. Cu alte cuvinte, este un soft care monitorizează cum îşi achită angajaţii unei companii sarcinile în realizarea unui proiect. Aplicaţia Edata monitorizează activitatea fiecărui angajat implicat şi trimite alerte, spre exemplu, dacă unul dintre ei nu-şi realizează activităţile alocate. Compania a fost fondată în 1999, dar a intrat pe acest segment de piaţă din septembrie 2004.  „Faţă de anul trecut este o schimbare importantă, ţintim piaţa din SUA care are ne asigură venituri de peste 5 mil. euro, iar restul îl obţinem din România şi Europa”, spunea atunci Vintilă. Din tot grupul de firme, Edata va reprezenta în acest an 7 mil. euro din cifra totală de afaceri, faţă de 6 milioane de euro de anul trecut. De asemenea, compania estimează un profit la nivel de grup de 2,5 mil. euro, reprezentând o creştere cu circa 20% faţă de anul trecut. Afacerile din România sunt proiectate să reprezinte 60% din cele 12 mil. euro, respectiv 7,2 mil. euro. „La nivel de grup mizăm pe o conservare a cifrei de afaceri pe România sau o compensare cu comenzi din afară. Acestea vor însemna tot cifră de afaceri în România. Capacitatea de execuţie este în Edata, aşa că orice contract încheiat în afară va antrena o comandă în România, deci practic în export”, a explicat directorul executiv al companiei. Edata activează pe plan internaţional sub brandul BPM Wave şi îşi vinde soluţiile prin parteneri. În prezent compania are doi parteneri în Statele Unite şi unul în Elveţia şi mizează pe atragerea a încă cinci în aceste două ţări. De asemenea, în prezent sunt în curs de semnare contracte cu parteneri în Polonia şi Ungaria. „Acest tip de activitate presupune că noi transferăm tehnologie, know-how, iar partenerul face serviciile locale”, a spus Vintilă. Biroul din Elveţia a fost deschis în august 2009, iar cel din SUA în luna februarie a acestui an.

Printre clienţii Edata în România se numără Rompetrol şi Romgaz, iar compania mizează pe atragerea altor 10 până la sfârşitul anului pe piaţa locală. Pe plan internaţional, compania vrea să aibă în acest an cinci clienţi în Statele Unite, trei în Elveţia şi unul în Rusia. Potrivit lui Vintilă, compania nu mai lucrează cu statul, preferând să se axeze în zone unde riscurile sunt mai mici, precum piaţa Statelor Unite. „Colaborarea cu statul s-a întrerupt după 2009. Am terminat proiectele şi n-au mai apărut altele. Nici noi nu ne-am străduit să luăm lucrări noi. Efortul de vânzare este prea mare şi foarte riscant, de aceea prefer să-mi aloc resursele într-o zonă unde riscurile sunt mai mici, cum e piaţa Statelor Unite. Efortul e mare şi acolo, poate mai mare decât în România, dar riscurile sunt mai mici. În administraţie eforturile sunt mari şi riscurile la fel”, susţine Cornel Vintilă.

În prezent compania are 80 de angajaţi şi estimează o creştere a numărului cu 10%, la 90 până la sfârşitului anului. Potrivit lui Vintilă, compania caută să angajeze analişti de business, dezvoltatori de Java,, sau manageri de vânzări.

„Există şi partea bună. Americanii numesc perioada de după criză „new normal”. Noi avem soluţii pentru new normal, care cresc rapid productivitatea muncii şi care sunt foarte apreciate. Toţi vor productivitate, reducerea numărului de personal, să-şi dezvolte businessul fără a-şi creşte cheltuielile. Soluţiile noastre nu cer bugete de investiţii foarte mari, ci doar o realocare a cash-ului”, a explicat directorul executiv al Edata.

Toate cele de mai sus, precum şi următoarele, sunt din presa vremii:

 • grupul Edata este formata din şase firme: patru în România, una în Elveţia şi alta în Statele Unite
 • pe plan internaţional activează sub numele de BPM Wave
 • 2 parteneri în Statele Unite şi unul în Elveţia
 • estimări de 12 mil. euro cifră de afaceri în acest an
 • estimări de 2,5 mil. euro profit în acest an

Cine este Cornel Vintilă (55 de ani) ?:

 • absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureştia
 • obţinut în 2003 un master la Cable & Wireless College of UK, Malta
 • 1984-1992: inginer la Romtelecom
 • 1992-1999: CEO al Transdata, firmă de telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei
 • 1999-2000: şeful Departamentului de Relaţii cu Publicul din cadrul Ministerului Comunicaţiilor
 • 1999: CEO al Edata
 • 2002-2003: CEO al Unisoft România
 • 2003-2004: consultant la CG&GC

 

 

Cert este ca, in ds. nr. 15/105/2000 (nr. vechi 137/2000), Tribunalul Prahova a admis deschiderea procedurilor de insolventa ale societatii pe actiuni si, la data de 29.01.2007, declara falimentul firmei cerut de salariati.

Şi-a luat SRI mâna de pe firmă?

Domnul maior SRI ing. EMIL ZAHAN ne povesteşte ceva? Că doar a fost salariat al TRANSDATA şi lua salariu şi de la SRI, în sediul căruia intra doar noaptea? Apropos, domnule fost coleg, v-aţi mai găsit legitimaţia de serviciu, că o pierduseţi prin unitate, deşi toţi vă ştiau civil la TRANSDATA? (Ec Adrian Radu).

[1] Solutia instantei din 22.02.2011 constata perimarea cererii, dar nu aceasta este importanta in economia problematicii abordate.

[2] http://www.zf.ro/business-hi-tech/cum-a-facut-un-fost-inginer-la-romtelecom-o-firma-de-12-milioane-de-euro-6435969

Actualitate

Cum sa alegi zgarda perfecta pentru cainele tau

Publicat

pe

De

Daca mergeti intr-un petshop, la raionul cu zgarzi pentru caini, sau cautati o zgarda intr-un magazin online, este posibil sa fiti coplesiti de toate modelele disponibile. Diferite culori, materiale, latimi si design-uri va vor coplesi rapid, ajungand sa va intrebati care este cel mai bun model de zgarda pentru cainele tau.

Din pacate, multi proprietari de animale de companie fac aceleasi greseli cand vine vorba despre alegerea zgarzii cainelui, pur si simplu pentru ca nu sunt constienti de importanta ei, de dimensiunea corespunzatoare si de folosirea ei astfel incat sa nu ranesti cainele.

Va oferim un mic ghid pentru a ajuta sa alegeti mai usor atunci cand mergeti sa cumparati o zgarda pentru caini din petshop.

 1. Dimensiunea zgarzii

Inainte de a incepe sa cautati o zgarda pentru cainele vostru este important sa stiti care este marimea gatului cainelui. Cel mai simplu mod de a masura dimensiunea gatului cainelui este cu un centimetru de croitorie sau cu o ruleta. Luati centimetrul si infasurati-l in jurul gatului cainelui dvs. intre urechi si clavicula, unde va fi prinsa zgarda. Adaugati 5 cm la aceasta masuratoare si aveti dimensiunea gatului cainelui.

Ideea este ca atunci cand ii puneti cainelui zgarda, sa aveti loc sa bagati doua degete sub ea. In felul acesta zgarda va fi suficient de stransa incat sa nu iasa de pe capul cainelui, dar nici nu va exista riscul de a se strangula cu ea.

 1. Tipuri de zgarzi

Cand alegeti tipul zgarzii pentru cainele dvs., luati in considerare nevoile cainelui dvs. si activitatile sale zilnice. Poate doriti sa aveti cateva tipuri diferite de zgarzi pentru diverse utilizari.

Zgarzi standard

Acestea sunt in general realizate din material textil sau din nailon ori piele, si sunt dotate cu catarame din plastic sau metal. Astfel de zgarzi sunt usor de pus si de dat jos si sunt moderne.

Zgarda martingale

Este un tip special, care combina  lesa standard cu o zgarda semistrangulanta. In general sunt realizate jumatate din material textil si cealalta jumatate din lant, permitand lesei sa se stranga atunci cand cainele incepe sa traga. Este utila in timpul dresajului si in cazul cainilor, care au tendinta de a trage in lesa, pentru a corecta acest comportament nedorit. Acest tip de lesa poate fi daunatoare cainelui daca nu este utilizat in mod corespunzator.

Zgarda reflectorizanta

Sunt ideale atunci cand obisnuiesti sa iti plimbi cainele dimineata devreme si seara, atunci cand este intuneric. Astfel de zgarzi prezinta fie lumini simple, fie lumini intermitente, astfel incat autoturismele si ceilalti pietoni va vor putea vedea clar cainele atunci cand va aflati la plimbare. Multe zgarzi includ benzi de siguranta reflectorizante.

Citeste in continuare

Actualitate

EDITORIAL/O numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA?

Incisiv

Publicat

pe

De

Sa deschidem pariurile: o numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA? Noi zicem ca da. Si asta din mai multe motive. Cel dintâi este evident comoditatea deja proverbială a președintelui nostru. În al doilea rând, s-ar putea trezi cu dosar la CNCD pe motiv de discriminare.     L-ar para Florea ca a fost discriminata in raport de Felix Banila, numit la șefia DIICOT desi nu a dat pe spate CSM dar mai ales în raport de doamna Kovesi numita de 2 ori cu aviz negativ: în 2009 la Parchetul General și în 2013 la DNA. Iar în ce-o priveste pe doamna procuror A. Florea supararea CSM-ilor ar putea avea si o alta explicatie decât analiza profesionalismului doamnei. ADINA Florea a condamnat, atitudine fireasca, Protocoalele secrete iar printre membrii Secției de procurori a CSM exista oameni care nu doar au lucrat pe Protocol dar au si amiciții stranse cu ofițeri SRI care întâmplător sau nu au lucrat pe Justitie. Astăzi dam primul nume: procurorul Cristian Ban si un colonel SRI, care a lucrat o perioadă lungă la Direcția „A”. GHICITI cine e colonelul?

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Incisiv

Publicat

pe

De

Încet-încet, adevărul cu privire la poluarea din Orașul Băicoi și interesele care stau în umbra acesteia încep să iasă la lumină căci publicația Incomod a titrat în data de 15.10.2018 articolul: „ Dosarul în care OMV Petrom a fost condamnată pentru decesul unui copil de 9 ani se rejudecă” în care se evidențiază nepăsarea gigantului petrolier când vine vorba de viețile oamenilor. (https://www.ziarulincomod.ro/dosarul-care-omv-petrom-fost-condamnata-pentru-decesul-unui-copil-de-9-ani-se-rejudeca/).

Faptul că „apărătorii mediului” din Prahova și localitatea Băicoi indică în fals societatea Vitalia ca fiind „unicul distrugător al mediului și aerului” din această localitate prahoveană este contrazis atât de Curtea de Apel Prahova și Ministerul Public cât și de măsurătorile Asociației de Protecție a Mediului Prahova… căci „intermitențele de hidrogen sulfurat” eliberate în atmosferă provin de la activitatea petrolieră nu de la gunoi. doar gunoiul miroase constant nu intermitent („e la mintea cocoșului”).

      Aceiași „apărători ai mediului” din Orașul Băicoi nu suflă o vorbă despre faptul că, oriunde ar fi amplasat laboratorul Asociației pentru Protecția Mediului acesta nu înregistrează sursa/sursele ci doar calitatea aerului/mediului. Ori, în Valea lui Dan (ca dealtfel în toată zona localității Băicoi) activitatea petrolieră este foarte intensă iar hidrogenul sulfurat colectat dacă nu este eliminat poate provoca explozii. Cât despre vechea groapă de gunoi neecologizată, nimeni nu mai zice nimic… ce dacă acolo însă se aruncă, la liber, deșeuri și se infiltrează în solul și apa localității? Ce dacă infiltrațiile și mizeria ce se scurge din vechea groapă de gunoi ajunge și pe terenul societății Vitalia ș.a.m.d.? Îi interesează cumva pe acești „apărători ai mediului” aceste aspecte „irelevante”? Bineînțeles că nu! Ei au primit ordin să „dea cu piatra” în societatea Vitalia ca să ascundă gravele încălcări de la normele de mediu provocate de OMV Petrom și responsabilii cu ecologizarea vechii gropi de gunoi (Primărtia Orașului Băicoi în principal). În termenii prevăzuți de lege, acest tip de indivizi sunt prevăzuți ca și: instigatori și complici.

De fapt, cei de la Eco Natura sunt cunoscuți în județul Prahova: „de profesie reclamangii”, ce mențin o stare de tensiune artificială și instigă cetățenii „să vadă ce vor ei” nicidecum ceea ce se întâmplă cu adevărat: poluarea provine de la vechea groapă de gunoi și de la activitatea petrolieră intensă (în principal). Oare cât or primi ăștia de la Eco Natura pentru dezinformările publice care le fac? Cine îi sponsorizează pe acești „bieți ecologiști”? Încă nu știm fiindcă și ei, Primăria Băicoi dar și OMV Petrom refuză cu abnegație să ne răspundă la solicitări. Cu așa „ecologiști”, „primar” și gigant petrolier „corecți” care refuză să răspundă la solicitări (încălcarea Legii), este evident că „ascund mizeria sub preș”…

Atunci când „ai bani cu nemiluita” (precum giganții petrolieri) îți permiți: să mușamalizezi orice faptă, coruperea unor angajați din autoritățile și instituțiile publice care să asculte ordinele „omului cu bani”, să manipulezi opinia publică prin „montarea” unor falși ecologiști și aleși avari după „fonduri bănești pentru campania electorală ce se apropie cu pași repezi”…

Vom reveni cu amănunte…(Alexandru Firicel – sef Departament Investigatii).

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate5 ore ago

EDITORIAL/O numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA?

Sa deschidem pariurile: o numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA? Noi zicem ca da. Si asta...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Încet-încet, adevărul cu privire la poluarea din Orașul Băicoi și interesele care stau în umbra acesteia încep să iasă la...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/I.P.J. NEAMȚ RECUNOAȘTE CĂ DECIZIILE CURȚII CONSTITUȚIONALE ȘI LEGEA NU SE APLICĂ ÎN ACEASTĂ ENTITATE PUBLICĂ!

Dacă ieri v-am arătat că IPJ Olt își recunoaște vina de a nu respecta Decizia Curții Constituționale a României și...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/SĂ TE FEREASCĂ DUMNEZEU DE „SPRIJINUL” CELOR DE LA SINDICATUL POLIȚIȘTILOR DIAMANTUL!

Pe pagina de FaceBook a celor de la „sindicatul” Diamantul a fost postată „susținerea” lor pentru polițistul sibian Marian Răduinea,...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/„ILUMINAȚII CU EPOLEȚI” DIN APARATUL CENTRAL AL M.A.I. DAU CU STÂNGUL ÎN DREPTUL ATUNCI CÂND ÎNCALCĂ LEGEA! SUSȚIN CĂ „NU ÎNȚELEG!”

Am tot observat că în instituțiile și autoritățile publice (cu precădere cele de apărare, ordine publică și justiție) se folosește...

Actualitate5 ore ago

Bun venit in lumea nebunilor

Un barbat a spus ca e femeie si a concurat la o cursa de ciclism femenin unde, evident, a castigat....

Actualitate5 ore ago

EXPLOZIV/Noul Ciolos!/Pe el il vrea Klaus premier!

Iata ca seful statului incepe sa semene tot mai mult cu un Gigi Becali al politicii, care baga batul discordiei...

Actualitate2 zile ago

EDITORIAL/Tudorel Toader- devoalat?

Pana mai zilele trecute domnul ministru al justiției, Tudorel Toader a fost o icoană pentru toate televiziunile si mai toți...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/INTERVIU EXPLOZIV CU EXCELENTA SA, VALERY I. KUZMIN, AMBASADORUL EXTRAORDINAR ŞI PLENIPOTENŢIAR AL FEDERAŢIEI RUSE ÎN ROMÂNIA/Интервью для газеты «Inсisiv de Prahova»

Excelența voastră, în contextul aniversării celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și România, cum...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL X – PRIMARUL „ECOLOGIST”)

Cel puțin odată la 4 ani suntem chemați la urne pentru a vota candidatul sau partidul care ne minte mai...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ZIARUL INCISIV DE PRAHOVA ÎNCEPE O CAMPANIE A DEZVĂLUIRILOR DIN LUMEA INTERLOPĂ IALOMIȚEAN/ M.A.I. ȘI I.G.P.R. ȘTIU ȘI NU FAC ABSOLUT NIMIC! (EPISODUL I)

În data de 01.07.2014, procurorul Andrieș Andrei din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Urziceni întocmea Rechizitoriul în Dosarul nr.2347/P/2013...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Cum s-a dat de gol rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI) că ține legătura cu SRI

Pe data de 03.10.2018 rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI), Coloja Pascu Mihai, a fost chemat cu mandat de aducere...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/I.P.J. OLT RECUNOAȘTE: „DECIZIILE CURȚII CONSTITUȚIONALE ALE ROMÂNIEI ȘI LEGEA SUNT FACULTATIVE!”

În primul rând dorim să felicităm conducerea IPJ Olt pentru că a răspuns cu celeritate solicitării noastre dar și pentru...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Procurorii D.N.A pun presiune pe Sebastian Vladescu/Te lepezi de Tariceanu?

Iata ca tocmai cand se parea ca presedintele Senatului isi suise in buna masura sacii in caruta candidaturii ”unice” la...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/SINDICATUL POLIȚIȘTILOR „DIAMANTUL-VALAHIA” SESIZEAZĂ PROASTA ORGANIZARE A EXERCIȚIULUI „SECRET” MODEEX 2018

Secretomania din M.A.I. a condus și conduce nu doar la încălcarea Legii ci la grave disfuncționalități instituționale. Aceste derapaje, ilegalități,...

Top Articole Incisiv