Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/CINE ESTE, CU ADEVĂRAT, RÎCIU VALENTIN, CONSILIERUL MINISTRULUI CARMEN DAN?

Incisiv

Publicat

pe

Undeva în anul 2010, Sindicatul național al polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) se scindase în 2 tabere: tabăra „șefului” Gruia Marin și tabăra contestaorului lui Gruia Marin, Dumitru Coarnă. Rîciu Valentin făcea parte din tabăra celor care-l susțineau pe Gruia Marin… chiar „tranzacționa”, într-o perioadă de timp, cu Alexandru Firicel (actual șef Departament Investigații al ziarului Incisiv de Prahova) o eventuală înființare a unui nou sindicat din Poliție… „tranzacție” rămasă doar la nivel de proiect.

În timp, lucrurile au evoluat: Alexandru Firicel a fost destituit de „gangsterii cu epoleți” cu M.A.I. și poliție fiindcă i-a deranjat prea tare (destituire la care și-au adus aportul, din plin, Păscuț Emil, pensionarul M.A.I. care conduce din umbră sindicatul „Diamantul” dar, mai ales, Gruia Marin – o slugă a M.A.I.-ului care are relații de prietenie cu Păscuț – soția lui Gruia Marin este și avocat de profesie iar Păscuț o apreciază foarte mult).

Undeva la finele lui 2016 (după moartea polițistului Gigină), Rîciu Valentin s-a hotărât să treacă „în tabăra adversă”, la sindicatul „Diamantul”. Bineânțeles că, pentru această trecere era nevoie și de „compromisuri”: informații din intreriorul SNPPC, „bălăcăreală feisbucală” cu adversarii sindicatului „Diamantul” ș.a. acțiuni care să-l încurajeze pe Păscuț să îl accepte în interiorul liderilor SPR „Diamantul”.

Trebuie specificat că o foarte lungă perioadă de timp, Rîciu Valentin a fost liderul SNPPC la Brigada de Poliție Rutieră… unde, dealtfel, îl și cunoștea pe Stan Eugen, „polițistul trimis în judecată pentru pedofilie și hărțuire”… dar, pentru că „în curtea internă” nu se observă abaterile de la Lege, bineînțeles că nici Rîciu nu a observat porecla lui Stan Eugen: „pedofilul”. Să mai spunem că, potrivit statutului polițistului și al funcționarului public (că art.54 Constituție nici un funcționar, aproape, nu îl cunoaște) avea obligația Rîciu (ca dealtfel, orice alt angajat M.A.I. să aducă la cunoștința superiorilor „cazul pedoficlului de la BPR”)? iar dacă nu se soluționa acest caz, să aplice legea 571/2004 a avertizorului public? Ce rost are, doar M.A.I.-ul este un „vatican închis” în care fărădelegea este lege…

În fine, Rîciu Valentin era o persoană „cu relații” și „cu posibilități” care nu se dădea înapoi de la „o mică atenție” atunci când interesele mai mari o cereau. Astfel că, atât Emil Păscuț cât și Alexandru Firicel au primit: un carton cu ouă din „bătătura” lui Rîciu, produse de carmangerie… având un salariu lunar de 250 lei/lună, Alexandru Firicel a mai beneficiat și de niște bonuri valorice de la Rîciu, exclusiv cu acordul și aportul lui Emil Păscuț… un total de 500 RON (în decursul a 2-3 luni), să zicem? Dacă greșim, îi rugăm pe cei abilitați să ne corecteze (noi postăm conversația dintre Alexandru Firicel și Valentin Rîciu, ca să nu existe vreun dubiu).

De fapt, Rîciu era „fascinat” de faptul că Alexandru Firicel își continua munca sindicală chiar și după ce fusese aruncat de „petardele cu epoleți” din M.A.I. (vă reamintim că Alexandru Firicel continuă să se judece, fără sprijinul nimănui, cu M.A.I. și Poliția) pentru a fii reintegrat în M.A.I. și Poliție… și, nu înțelegea prea bine cum un om „își pune dosul la bătaie” pentru alții, fără a cere nimic în schimb. Dar, aceste detalii le vor aprecia ceilalți, nu considerăm că fac obiectul prezentului articol.

Ei bine, în urma unui „like” a ministrului Carmen Dan de pe rețeaua de socializare faceBook, Rîciu a fost cooptat în cabinetul ministrului Carmen Dan. La acea vreme Rîciu „era în șucăr” cu Coarnă (actualul șef al SNPPC). În fine, se „porcăiau” în spațiul public… treaba lor. „Diamantul” era suprem. Laude, ode ș.a. la adresa sindicatului și a lui Păscuț. După ce a fost cooptat în cabinetul ministrului, relația dintre Rîciu și „Diamantul” a fost una distantă… deh, nu-i permitea funcția… Apoi, ca să scape de Rîciu, Coarnă (prin „aghiontanți”) i-ar fii făcut trei plângeri penale (adevărate substraturi nu se cunosc… prea devreme. Rămâne să o stabilească Istoria, Justiția). În urma acestor plângeri, Rîciu a demisionat din funcția de consilier și a revenit la Brigada Rutieră a DGPMB. Procurorul de caz a stabilit că așa-zisele fapte penale imputate lui Rîciu nu aveau sustenabilitate în Codul penal și a clasat dsoarele. Bineânțeles că Râciu a fost susținut de angajați M.A.I. (cu precădere polițiști) pe toată durata cercetărilor… chiar a fost apostrofat de internauți că „a cedat prea ușor” și a renunțat la funcția de consilier al ministrului Carmen DAN în condițiile în care drepturile polițiștilor, angajaților M.A.I., sunt încălcate… iar el era văzut, deja ca un „apostol”.

Odată reîntors în funcția de „consilier al ministrului” pentru relația cu sindicatele (dialogul social), în aplauzele mulțimii internaute, Rîciu s-a apucat să-i conteste pe toți cei care nu erau în asentimentul M.A.I…. adică, sindicatul „Diamantul” în principal (la acea vreme Emil Păscuț, Cioca Dumitru, Matei Lucian și Alexandru Firicel în principal le creau mari probleme „petardelor” cu epoleți din structurile suport și conducerea M.A.I.-ului respectiv Poliției). Astel, a reușit să își atragă oprobriul angajaților M.A.I.

       Evoluția în timp a confirmat faptul că Rîciu Valentin (consilier al ministrului M.A.I.) este o persoană cu mai multe fețe, dispusă să „strângă mâna dușmanului Coarnă” și să încalce orice Lege și „acord de prietenie” pentru a se menține în actuala funcție. Astfel că, în urma dezvăluirilor repetate ale ziarului Incisiv de Prahova cu privire la sindicatul „Diamantul” (mai ales articolul și solicitarea noastră : https://www.incisivdeprahova.ro/2018/07/21/exclusivincisiv-de-prahova-solicita-public-m-ului-sa-suspende-orice-dialog-cu-sindicatul-diamantulprobe/) din 21 iulie 2018, același Rîciu Valentin susține că pentru M.A.I. este foarte important ca organizațiile sindicale care corup/sunt coruptibile să stea la masă cu reprezentanții M.A.I..

       Mai exact, M.A.I.-ul are nevoie de același tipar de „lichea” precum cele din birouri și la masa negocierilor pentru ca angajații „din stradă”/„din frontieră” să nu își obțină drepturile (a se observa adresa lui Răciu înregistrată la M.A.I. sub nr.-ul.1325520/02.08.2018.

De fapt, această adresă a M.A.I.-ului semnată de Rîciu Valentin în care se invocă „nevinovăția persoanei” evidențiază nu doar faptul că sindicatul „Diaamntul” a devenit „un partener de nădejde al ilegalităților din M.A.I. în încălcarea drepturilor și libertăților propriilor angajați” ci, mai ales susținerea corupției din M.A.I. (vă reamintim faptul că Alexandru Firicel a refuzat să accepte șpaga lui Păscuț și a celorlalți „diamantini” constând în plata onorariilor căre avocați în cauzele care privesc destituirea acestuia din M.A.I. și Poliție respectiv suma de 6.000 RON/3 luni fără să facă nimic, cu condiția să nu vorbească despre ilegalitățile din organizația „Diamantul”).

       CONCLUZIE:

M.A.I.-ul este o instituție în putrefacție din cauza bolii, a cancerului corupției… iar sindicatele o ajută să „reziste” prin indivizii certați cu Legea dar mari consumatori de șpăgi, interesul personal („Capul ce se pleacă, sabia nu-l taie – Dar cu umilință, lanțul îl înconvoaie spunea Daniil Sihastrul). Prin scrisoarea lui Rîciu acesta ne-a confirmat că M.A.I.-ul este dispus la orice subversiune pentru a-i anihila pe contestatorii săi și a-și menține sistemul corupt, ilegal exclusiv în favoarea unor grupări de crimă organizată din interior și a partidelor politice. (Sava N.).

Radu Adrian Ovidiu – Firicel Alexandru

Actualitate

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Incisiv

Publicat

pe

De

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti.

Mihai Androne a ramas stupefiat de faptul ca a fost primit de Tudor Andrei Gabriel in vadita stare de ebrietate, cu o sticla de votca pe masa din care inca consuma.

Cetateanul si-a reprogramat audienta si se intreaba ce punct de vedere au cei de la Consiliul Judetean Prahova despre modul cum isi indeplineste sarcinile de serviciu acest manager.

Surse din mediul Parcului Industrial Ploiesti au confirmat pentru reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova faptul ca, nu este prima data cand Tudor Andrei Gabriel consuma bauturi alcoolice la locul de munca, fiind un obicei pe fondul unor problem personale.

Incisiv de Prahova solicita oficial un punct de vedere conducerii Consiliului Judetean Prahova privind aspectele semnalate. (Paul D.).

Sursa foto: Ziarul de Ploiesti

 

Citeste in continuare

Actualitate

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

Incisiv

Publicat

pe

De

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva unui român, care are șansa de a ocupa o poziție de prim rang în arhitectura europeană, a făcut ca reprezentanții PSD și ALDE să exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, față de care reacția involuntară a oricărui oficial european este de a se ține de nas. Ajunge! PSD și ALDE și-au pierdut complet credibilitatea și le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE și să le asculte(…)
Doar în neagra perioadă comunistă statul român își prigonea cetățenii într-un asemenea mod stalinist precum cel pe care îl vedem astăzi, dar chiar și în perioada comunistă deveneau subiect de mândrie unii dintre cei care reușeau să obțină recunoaștere internațională.
Vă invit să respectați deviza „mândru că sunt român” și în acest caz al procurorului șef european, întrucât mandatul popular pe care îl tot invocați nu a făcut referire la acțiunile împotriva sistemului de justiție sau împotriva unor anumite personaje.
Situația în care Laura Codruța Kovesi va obține poziția de Procuror șef european împotriva poziției Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formațiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra țării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare și de nedreptate”.

21 martie 2019 – Rareș Bogdan, liderul candidaților PNL pentru P.E.:
„Niciodată, cât eu voi fi acolo, nu voi vota împotriva unui român, chiar dacă românul respectiv este în țară cel mai mare dușman al meu sau face parte dintr-un partid diferit, sau face parte dintr-o instituție care m-a călcat pe cap în România! Niciodată nu voi vota împotriva intereselor țării mele sau împotriva României, dacă respectivul cetățean care ar urma să ocupe o funcție europeană, este român.”

21 martie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
„Noi, ca PPE am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curaţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac acelaşi lucru pe care l-a făcut FIDESZ”.

Comentariile sunt de prisos. (B.T.I.)

 

Citeste in continuare

Actualitate

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Incisiv

Publicat

pe

De

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau pe genunchi dosare cu care umpleau pana la refuz ”Beciul Domnesc” se trezesc acum in postura ”hamsterilor” disperati care se agita degeaba sa scape din cusca, nestiind cat de repede se intoarce roata, mai ales in Justitia de la noi. Astfel ca in ciuda protectiei promise de oamenii Laurei Codruta Kovesi la momentul ”stropelilor”, fostii denuntatori nu numai ca nu au scapat de problemele penale, dar deja se trezesc la randul lor trimisi in judecata in fata instantei.

Desigur, in cu totul alte dosare decat cele in care li s-a promis imunitatea, dar asta este cu totul alta poveste. Cert este ca, iata, i-a venit si randul unuia dintre dintre ”denuntatorii” vedeta ai Directiei Nationale Anticoruptie sa simta pe propria piele aruncarea in furcile caudine ale instantelor de judecata de la noi. Este vorba despre omul de afaceri Marin Dumitru, cel care l-a ”trunat” pe fostul primar al Sectorului 5, Marian vanghelie, exact cand DNA-ul avea nevoie ca d eaer d eun denunt prin care sa forteze ”decaparea” acsetuia. Iata insa ca acum Marin Dumitru tocmai ce a fost trimis in judecata intr-un stufos dosar de catre procurorii DIICOT, cei care il acuza de evaziune fiscala si spalare de bani.

Uite si ”paraindaratul”!

Dupa ”reteta de succes” aplicata la acea vreme de procurorii anticoruptie atunci cand venea vorba de inculparea vreunui ales local, si Marin Dumitru a completat plangerea ”tipizata” privind faptul ca i s-ar fi cerut ”paraindaratul” in schimbul contractelor castigate. Si cu toate ca dosarul DNA a inceput sa se ”fasaie” si in acest caz in fata judecatorilor, iata ca se inmultesc cazurile in care denuntatorii primesc acum ei ”paraindaratul”. Dar cel al dosarelor trimise in instanta, desi ceva vreme ”sifoanele” DNA chiar au crezut ca se vor pune la adapost in toate anchetele in care erau inculpati, daca scriu la dictarea procurorilor anticoruptie…(Catalin Tache ).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti....

Actualitate5 ore ago

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): 28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL: ”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva...

Actualitate5 ore ago

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau...

Actualitate5 ore ago

„Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare”

“Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare. REBEGA LAURENȚIU, la data faptelor...

Actualitate5 ore ago

Mega-Portocala isi cauta protectie cu disperare

Am primit vesti interesante despre procurorul Marin Nicolae. Acesta, dupa ce s-a uschit de la DNA Central si a stat...

Actualitate5 ore ago

Amenințări cu moartea pentru un lider PSD! Poliția a fost anunțată de urgență

Ameninţări cu moartea pentru un lider PSD! Conform celor de la Antena3,    deputatul Cătălin Rădulescu a primit o scrisoare de...

Actualitate22 de ore ago

Esecul referendumului pentru justitiei ar insemna si esecul politicilor din cel putin ultimii zece ani

Daca un referendum despre justitie nu strange 50%+1 dintre votanti, indiferent de cum se voteaza, inseamna ca cei care au...

Actualitate22 de ore ago

Iohannis, eroare aritmetică fatală

Este bine că președintele gândește profund. E pozitiv că, în fine, aparatul de la Cotroceni face analize. Rezultatul acestora ar...

Actualitate23 de ore ago

MESAJ DE SOLIDARITATE AL SINDICATULUI NATIONAL TELECOMUNICATII MOBILE CU ACTIUNILE ORGANIZATE DE GREFIERI

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/”CARACATITA” LUI NEGULESCU MIRCEA DIN S.I.C.-I.P.J PRAHOVA UTILIZATA PENTRU “PARADEALA” SI “FABRICAREA” DE DENUNTATORI

In data de 19.03.2019, omul de afaceri prahovean Nistoroiu Vuta Adrian a fost audiat, in calitate de martor, mai bine...

Actualitate1 zi ago

Halucinantul dosar al lui Nelu Iordache

Celebrul caz al asfaltatorului roman Nelu Iordache, patronul Romstrade SRL, care a fost tinut in arest peste un an in...

Actualitate2 zile ago

Shalom! Dancila e aleasa!

(Preluare National  – Catalin Tache): Atat de ”legendat” a fost ”Daddy”  Liviu Dragnea ca ”El lider maximo” al partidului si...

Actualitate2 zile ago

GEORGE BOTEZ:IN ATENTIA CETATENILOR MUNICIPIULUI PLOIESTI/ Cuvantul dumneavoastra conteaza !

Va invit sambata, ora 11,00, la sediul primariei pentru cand am convocat sedinta extraordinara a consiliului local in care vrem...

Actualitate2 zile ago

Soluţia PSD-ALDE pentru ca ploieştenii să aibă apă caldă şi după 1 mai 2019! FOTO

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti convoacă o şedinţă  extraodinară, sâmbătă de la ora 11.00, şedinţă care va avea pe...

Actualitate2 zile ago

“Cele trei partide par o ofensivă jalnica a SRI de a prelua puterea de la un PSD care conduce din inerție”

Cred ca nu am fost prea tâmpit, acum câteva săptămâni, când am anunțat că daca Rareș Bogdan va candida la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv