Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/CINE ESTE, CU ADEVĂRAT, RÎCIU VALENTIN, CONSILIERUL MINISTRULUI CARMEN DAN?

Incisiv

Publicat

pe

Undeva în anul 2010, Sindicatul național al polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) se scindase în 2 tabere: tabăra „șefului” Gruia Marin și tabăra contestaorului lui Gruia Marin, Dumitru Coarnă. Rîciu Valentin făcea parte din tabăra celor care-l susțineau pe Gruia Marin… chiar „tranzacționa”, într-o perioadă de timp, cu Alexandru Firicel (actual șef Departament Investigații al ziarului Incisiv de Prahova) o eventuală înființare a unui nou sindicat din Poliție… „tranzacție” rămasă doar la nivel de proiect.

În timp, lucrurile au evoluat: Alexandru Firicel a fost destituit de „gangsterii cu epoleți” cu M.A.I. și poliție fiindcă i-a deranjat prea tare (destituire la care și-au adus aportul, din plin, Păscuț Emil, pensionarul M.A.I. care conduce din umbră sindicatul „Diamantul” dar, mai ales, Gruia Marin – o slugă a M.A.I.-ului care are relații de prietenie cu Păscuț – soția lui Gruia Marin este și avocat de profesie iar Păscuț o apreciază foarte mult).

Undeva la finele lui 2016 (după moartea polițistului Gigină), Rîciu Valentin s-a hotărât să treacă „în tabăra adversă”, la sindicatul „Diamantul”. Bineânțeles că, pentru această trecere era nevoie și de „compromisuri”: informații din intreriorul SNPPC, „bălăcăreală feisbucală” cu adversarii sindicatului „Diamantul” ș.a. acțiuni care să-l încurajeze pe Păscuț să îl accepte în interiorul liderilor SPR „Diamantul”.

Trebuie specificat că o foarte lungă perioadă de timp, Rîciu Valentin a fost liderul SNPPC la Brigada de Poliție Rutieră… unde, dealtfel, îl și cunoștea pe Stan Eugen, „polițistul trimis în judecată pentru pedofilie și hărțuire”… dar, pentru că „în curtea internă” nu se observă abaterile de la Lege, bineînțeles că nici Rîciu nu a observat porecla lui Stan Eugen: „pedofilul”. Să mai spunem că, potrivit statutului polițistului și al funcționarului public (că art.54 Constituție nici un funcționar, aproape, nu îl cunoaște) avea obligația Rîciu (ca dealtfel, orice alt angajat M.A.I. să aducă la cunoștința superiorilor „cazul pedoficlului de la BPR”)? iar dacă nu se soluționa acest caz, să aplice legea 571/2004 a avertizorului public? Ce rost are, doar M.A.I.-ul este un „vatican închis” în care fărădelegea este lege…

În fine, Rîciu Valentin era o persoană „cu relații” și „cu posibilități” care nu se dădea înapoi de la „o mică atenție” atunci când interesele mai mari o cereau. Astfel că, atât Emil Păscuț cât și Alexandru Firicel au primit: un carton cu ouă din „bătătura” lui Rîciu, produse de carmangerie… având un salariu lunar de 250 lei/lună, Alexandru Firicel a mai beneficiat și de niște bonuri valorice de la Rîciu, exclusiv cu acordul și aportul lui Emil Păscuț… un total de 500 RON (în decursul a 2-3 luni), să zicem? Dacă greșim, îi rugăm pe cei abilitați să ne corecteze (noi postăm conversația dintre Alexandru Firicel și Valentin Rîciu, ca să nu existe vreun dubiu).

De fapt, Rîciu era „fascinat” de faptul că Alexandru Firicel își continua munca sindicală chiar și după ce fusese aruncat de „petardele cu epoleți” din M.A.I. (vă reamintim că Alexandru Firicel continuă să se judece, fără sprijinul nimănui, cu M.A.I. și Poliția) pentru a fii reintegrat în M.A.I. și Poliție… și, nu înțelegea prea bine cum un om „își pune dosul la bătaie” pentru alții, fără a cere nimic în schimb. Dar, aceste detalii le vor aprecia ceilalți, nu considerăm că fac obiectul prezentului articol.

Ei bine, în urma unui „like” a ministrului Carmen Dan de pe rețeaua de socializare faceBook, Rîciu a fost cooptat în cabinetul ministrului Carmen Dan. La acea vreme Rîciu „era în șucăr” cu Coarnă (actualul șef al SNPPC). În fine, se „porcăiau” în spațiul public… treaba lor. „Diamantul” era suprem. Laude, ode ș.a. la adresa sindicatului și a lui Păscuț. După ce a fost cooptat în cabinetul ministrului, relația dintre Rîciu și „Diamantul” a fost una distantă… deh, nu-i permitea funcția… Apoi, ca să scape de Rîciu, Coarnă (prin „aghiontanți”) i-ar fii făcut trei plângeri penale (adevărate substraturi nu se cunosc… prea devreme. Rămâne să o stabilească Istoria, Justiția). În urma acestor plângeri, Rîciu a demisionat din funcția de consilier și a revenit la Brigada Rutieră a DGPMB. Procurorul de caz a stabilit că așa-zisele fapte penale imputate lui Rîciu nu aveau sustenabilitate în Codul penal și a clasat dsoarele. Bineânțeles că Râciu a fost susținut de angajați M.A.I. (cu precădere polițiști) pe toată durata cercetărilor… chiar a fost apostrofat de internauți că „a cedat prea ușor” și a renunțat la funcția de consilier al ministrului Carmen DAN în condițiile în care drepturile polițiștilor, angajaților M.A.I., sunt încălcate… iar el era văzut, deja ca un „apostol”.

Odată reîntors în funcția de „consilier al ministrului” pentru relația cu sindicatele (dialogul social), în aplauzele mulțimii internaute, Rîciu s-a apucat să-i conteste pe toți cei care nu erau în asentimentul M.A.I…. adică, sindicatul „Diamantul” în principal (la acea vreme Emil Păscuț, Cioca Dumitru, Matei Lucian și Alexandru Firicel în principal le creau mari probleme „petardelor” cu epoleți din structurile suport și conducerea M.A.I.-ului respectiv Poliției). Astel, a reușit să își atragă oprobriul angajaților M.A.I.

       Evoluția în timp a confirmat faptul că Rîciu Valentin (consilier al ministrului M.A.I.) este o persoană cu mai multe fețe, dispusă să „strângă mâna dușmanului Coarnă” și să încalce orice Lege și „acord de prietenie” pentru a se menține în actuala funcție. Astfel că, în urma dezvăluirilor repetate ale ziarului Incisiv de Prahova cu privire la sindicatul „Diamantul” (mai ales articolul și solicitarea noastră : https://www.incisivdeprahova.ro/2018/07/21/exclusivincisiv-de-prahova-solicita-public-m-ului-sa-suspende-orice-dialog-cu-sindicatul-diamantulprobe/) din 21 iulie 2018, același Rîciu Valentin susține că pentru M.A.I. este foarte important ca organizațiile sindicale care corup/sunt coruptibile să stea la masă cu reprezentanții M.A.I..

       Mai exact, M.A.I.-ul are nevoie de același tipar de „lichea” precum cele din birouri și la masa negocierilor pentru ca angajații „din stradă”/„din frontieră” să nu își obțină drepturile (a se observa adresa lui Răciu înregistrată la M.A.I. sub nr.-ul.1325520/02.08.2018.

De fapt, această adresă a M.A.I.-ului semnată de Rîciu Valentin în care se invocă „nevinovăția persoanei” evidențiază nu doar faptul că sindicatul „Diaamntul” a devenit „un partener de nădejde al ilegalităților din M.A.I. în încălcarea drepturilor și libertăților propriilor angajați” ci, mai ales susținerea corupției din M.A.I. (vă reamintim faptul că Alexandru Firicel a refuzat să accepte șpaga lui Păscuț și a celorlalți „diamantini” constând în plata onorariilor căre avocați în cauzele care privesc destituirea acestuia din M.A.I. și Poliție respectiv suma de 6.000 RON/3 luni fără să facă nimic, cu condiția să nu vorbească despre ilegalitățile din organizația „Diamantul”).

       CONCLUZIE:

M.A.I.-ul este o instituție în putrefacție din cauza bolii, a cancerului corupției… iar sindicatele o ajută să „reziste” prin indivizii certați cu Legea dar mari consumatori de șpăgi, interesul personal („Capul ce se pleacă, sabia nu-l taie – Dar cu umilință, lanțul îl înconvoaie spunea Daniil Sihastrul). Prin scrisoarea lui Rîciu acesta ne-a confirmat că M.A.I.-ul este dispus la orice subversiune pentru a-i anihila pe contestatorii săi și a-și menține sistemul corupt, ilegal exclusiv în favoarea unor grupări de crimă organizată din interior și a partidelor politice. (Sava N.).

Radu Adrian Ovidiu – Firicel Alexandru

Actualitate

Cum sa alegi zgarda perfecta pentru cainele tau

Publicat

pe

De

Daca mergeti intr-un petshop, la raionul cu zgarzi pentru caini, sau cautati o zgarda intr-un magazin online, este posibil sa fiti coplesiti de toate modelele disponibile. Diferite culori, materiale, latimi si design-uri va vor coplesi rapid, ajungand sa va intrebati care este cel mai bun model de zgarda pentru cainele tau.

Din pacate, multi proprietari de animale de companie fac aceleasi greseli cand vine vorba despre alegerea zgarzii cainelui, pur si simplu pentru ca nu sunt constienti de importanta ei, de dimensiunea corespunzatoare si de folosirea ei astfel incat sa nu ranesti cainele.

Va oferim un mic ghid pentru a ajuta sa alegeti mai usor atunci cand mergeti sa cumparati o zgarda pentru caini din petshop.

  1. Dimensiunea zgarzii

Inainte de a incepe sa cautati o zgarda pentru cainele vostru este important sa stiti care este marimea gatului cainelui. Cel mai simplu mod de a masura dimensiunea gatului cainelui este cu un centimetru de croitorie sau cu o ruleta. Luati centimetrul si infasurati-l in jurul gatului cainelui dvs. intre urechi si clavicula, unde va fi prinsa zgarda. Adaugati 5 cm la aceasta masuratoare si aveti dimensiunea gatului cainelui.

Ideea este ca atunci cand ii puneti cainelui zgarda, sa aveti loc sa bagati doua degete sub ea. In felul acesta zgarda va fi suficient de stransa incat sa nu iasa de pe capul cainelui, dar nici nu va exista riscul de a se strangula cu ea.

  1. Tipuri de zgarzi

Cand alegeti tipul zgarzii pentru cainele dvs., luati in considerare nevoile cainelui dvs. si activitatile sale zilnice. Poate doriti sa aveti cateva tipuri diferite de zgarzi pentru diverse utilizari.

Zgarzi standard

Acestea sunt in general realizate din material textil sau din nailon ori piele, si sunt dotate cu catarame din plastic sau metal. Astfel de zgarzi sunt usor de pus si de dat jos si sunt moderne.

Zgarda martingale

Este un tip special, care combina  lesa standard cu o zgarda semistrangulanta. In general sunt realizate jumatate din material textil si cealalta jumatate din lant, permitand lesei sa se stranga atunci cand cainele incepe sa traga. Este utila in timpul dresajului si in cazul cainilor, care au tendinta de a trage in lesa, pentru a corecta acest comportament nedorit. Acest tip de lesa poate fi daunatoare cainelui daca nu este utilizat in mod corespunzator.

Zgarda reflectorizanta

Sunt ideale atunci cand obisnuiesti sa iti plimbi cainele dimineata devreme si seara, atunci cand este intuneric. Astfel de zgarzi prezinta fie lumini simple, fie lumini intermitente, astfel incat autoturismele si ceilalti pietoni va vor putea vedea clar cainele atunci cand va aflati la plimbare. Multe zgarzi includ benzi de siguranta reflectorizante.

Citeste in continuare

Actualitate

EDITORIAL/O numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA?

Incisiv

Publicat

pe

De

Sa deschidem pariurile: o numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA? Noi zicem ca da. Si asta din mai multe motive. Cel dintâi este evident comoditatea deja proverbială a președintelui nostru. În al doilea rând, s-ar putea trezi cu dosar la CNCD pe motiv de discriminare.     L-ar para Florea ca a fost discriminata in raport de Felix Banila, numit la șefia DIICOT desi nu a dat pe spate CSM dar mai ales în raport de doamna Kovesi numita de 2 ori cu aviz negativ: în 2009 la Parchetul General și în 2013 la DNA. Iar în ce-o priveste pe doamna procuror A. Florea supararea CSM-ilor ar putea avea si o alta explicatie decât analiza profesionalismului doamnei. ADINA Florea a condamnat, atitudine fireasca, Protocoalele secrete iar printre membrii Secției de procurori a CSM exista oameni care nu doar au lucrat pe Protocol dar au si amiciții stranse cu ofițeri SRI care întâmplător sau nu au lucrat pe Justitie. Astăzi dam primul nume: procurorul Cristian Ban si un colonel SRI, care a lucrat o perioadă lungă la Direcția „A”. GHICITI cine e colonelul?

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Incisiv

Publicat

pe

De

Încet-încet, adevărul cu privire la poluarea din Orașul Băicoi și interesele care stau în umbra acesteia încep să iasă la lumină căci publicația Incomod a titrat în data de 15.10.2018 articolul: „ Dosarul în care OMV Petrom a fost condamnată pentru decesul unui copil de 9 ani se rejudecă” în care se evidențiază nepăsarea gigantului petrolier când vine vorba de viețile oamenilor. (https://www.ziarulincomod.ro/dosarul-care-omv-petrom-fost-condamnata-pentru-decesul-unui-copil-de-9-ani-se-rejudeca/).

Faptul că „apărătorii mediului” din Prahova și localitatea Băicoi indică în fals societatea Vitalia ca fiind „unicul distrugător al mediului și aerului” din această localitate prahoveană este contrazis atât de Curtea de Apel Prahova și Ministerul Public cât și de măsurătorile Asociației de Protecție a Mediului Prahova… căci „intermitențele de hidrogen sulfurat” eliberate în atmosferă provin de la activitatea petrolieră nu de la gunoi. doar gunoiul miroase constant nu intermitent („e la mintea cocoșului”).

      Aceiași „apărători ai mediului” din Orașul Băicoi nu suflă o vorbă despre faptul că, oriunde ar fi amplasat laboratorul Asociației pentru Protecția Mediului acesta nu înregistrează sursa/sursele ci doar calitatea aerului/mediului. Ori, în Valea lui Dan (ca dealtfel în toată zona localității Băicoi) activitatea petrolieră este foarte intensă iar hidrogenul sulfurat colectat dacă nu este eliminat poate provoca explozii. Cât despre vechea groapă de gunoi neecologizată, nimeni nu mai zice nimic… ce dacă acolo însă se aruncă, la liber, deșeuri și se infiltrează în solul și apa localității? Ce dacă infiltrațiile și mizeria ce se scurge din vechea groapă de gunoi ajunge și pe terenul societății Vitalia ș.a.m.d.? Îi interesează cumva pe acești „apărători ai mediului” aceste aspecte „irelevante”? Bineînțeles că nu! Ei au primit ordin să „dea cu piatra” în societatea Vitalia ca să ascundă gravele încălcări de la normele de mediu provocate de OMV Petrom și responsabilii cu ecologizarea vechii gropi de gunoi (Primărtia Orașului Băicoi în principal). În termenii prevăzuți de lege, acest tip de indivizi sunt prevăzuți ca și: instigatori și complici.

De fapt, cei de la Eco Natura sunt cunoscuți în județul Prahova: „de profesie reclamangii”, ce mențin o stare de tensiune artificială și instigă cetățenii „să vadă ce vor ei” nicidecum ceea ce se întâmplă cu adevărat: poluarea provine de la vechea groapă de gunoi și de la activitatea petrolieră intensă (în principal). Oare cât or primi ăștia de la Eco Natura pentru dezinformările publice care le fac? Cine îi sponsorizează pe acești „bieți ecologiști”? Încă nu știm fiindcă și ei, Primăria Băicoi dar și OMV Petrom refuză cu abnegație să ne răspundă la solicitări. Cu așa „ecologiști”, „primar” și gigant petrolier „corecți” care refuză să răspundă la solicitări (încălcarea Legii), este evident că „ascund mizeria sub preș”…

Atunci când „ai bani cu nemiluita” (precum giganții petrolieri) îți permiți: să mușamalizezi orice faptă, coruperea unor angajați din autoritățile și instituțiile publice care să asculte ordinele „omului cu bani”, să manipulezi opinia publică prin „montarea” unor falși ecologiști și aleși avari după „fonduri bănești pentru campania electorală ce se apropie cu pași repezi”…

Vom reveni cu amănunte…(Alexandru Firicel – sef Departament Investigatii).

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate5 ore ago

EDITORIAL/O numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA?

Sa deschidem pariurile: o numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA? Noi zicem ca da. Si asta...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Încet-încet, adevărul cu privire la poluarea din Orașul Băicoi și interesele care stau în umbra acesteia încep să iasă la...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/I.P.J. NEAMȚ RECUNOAȘTE CĂ DECIZIILE CURȚII CONSTITUȚIONALE ȘI LEGEA NU SE APLICĂ ÎN ACEASTĂ ENTITATE PUBLICĂ!

Dacă ieri v-am arătat că IPJ Olt își recunoaște vina de a nu respecta Decizia Curții Constituționale a României și...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/SĂ TE FEREASCĂ DUMNEZEU DE „SPRIJINUL” CELOR DE LA SINDICATUL POLIȚIȘTILOR DIAMANTUL!

Pe pagina de FaceBook a celor de la „sindicatul” Diamantul a fost postată „susținerea” lor pentru polițistul sibian Marian Răduinea,...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/„ILUMINAȚII CU EPOLEȚI” DIN APARATUL CENTRAL AL M.A.I. DAU CU STÂNGUL ÎN DREPTUL ATUNCI CÂND ÎNCALCĂ LEGEA! SUSȚIN CĂ „NU ÎNȚELEG!”

Am tot observat că în instituțiile și autoritățile publice (cu precădere cele de apărare, ordine publică și justiție) se folosește...

Actualitate5 ore ago

Bun venit in lumea nebunilor

Un barbat a spus ca e femeie si a concurat la o cursa de ciclism femenin unde, evident, a castigat....

Actualitate5 ore ago

EXPLOZIV/Noul Ciolos!/Pe el il vrea Klaus premier!

Iata ca seful statului incepe sa semene tot mai mult cu un Gigi Becali al politicii, care baga batul discordiei...

Actualitate2 zile ago

EDITORIAL/Tudorel Toader- devoalat?

Pana mai zilele trecute domnul ministru al justiției, Tudorel Toader a fost o icoană pentru toate televiziunile si mai toți...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/INTERVIU EXPLOZIV CU EXCELENTA SA, VALERY I. KUZMIN, AMBASADORUL EXTRAORDINAR ŞI PLENIPOTENŢIAR AL FEDERAŢIEI RUSE ÎN ROMÂNIA/Интервью для газеты «Inсisiv de Prahova»

Excelența voastră, în contextul aniversării celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și România, cum...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL X – PRIMARUL „ECOLOGIST”)

Cel puțin odată la 4 ani suntem chemați la urne pentru a vota candidatul sau partidul care ne minte mai...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ZIARUL INCISIV DE PRAHOVA ÎNCEPE O CAMPANIE A DEZVĂLUIRILOR DIN LUMEA INTERLOPĂ IALOMIȚEAN/ M.A.I. ȘI I.G.P.R. ȘTIU ȘI NU FAC ABSOLUT NIMIC! (EPISODUL I)

În data de 01.07.2014, procurorul Andrieș Andrei din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Urziceni întocmea Rechizitoriul în Dosarul nr.2347/P/2013...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Cum s-a dat de gol rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI) că ține legătura cu SRI

Pe data de 03.10.2018 rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI), Coloja Pascu Mihai, a fost chemat cu mandat de aducere...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/I.P.J. OLT RECUNOAȘTE: „DECIZIILE CURȚII CONSTITUȚIONALE ALE ROMÂNIEI ȘI LEGEA SUNT FACULTATIVE!”

În primul rând dorim să felicităm conducerea IPJ Olt pentru că a răspuns cu celeritate solicitării noastre dar și pentru...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Procurorii D.N.A pun presiune pe Sebastian Vladescu/Te lepezi de Tariceanu?

Iata ca tocmai cand se parea ca presedintele Senatului isi suise in buna masura sacii in caruta candidaturii ”unice” la...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/SINDICATUL POLIȚIȘTILOR „DIAMANTUL-VALAHIA” SESIZEAZĂ PROASTA ORGANIZARE A EXERCIȚIULUI „SECRET” MODEEX 2018

Secretomania din M.A.I. a condus și conduce nu doar la încălcarea Legii ci la grave disfuncționalități instituționale. Aceste derapaje, ilegalități,...

Top Articole Incisiv