Connect with us

Actualitate

PRIMARUL ADRIAN DOBRE DIN SCANDAL IN SCANDAL, DIN CAN-CAN, IN CAN-CANURI/O NOUA ACUZATIE DE ABUZ SI TRAFIC DE INFLUENTA

Incisiv

Publicat

pe

Primarul Adrian Dobre acuzat de abuz de putere și trafic de influență cu privire la organizarea festivalului “Ploieşti – Târg Domnesc”, precizeaza colegii de la ziarul Incomod.

https://www.ziarulincomod.ro/primarul-adrian-dobre-acuzat-de-abuz-de-putere-si-trafic-de-influenta-cu-privire-la-organizarea-festivalului-ploiesti-targ-domnesc/

Mentionam ca, Incisiv de Prahova a atras atentia opiniei publice si organelor de cercetare penala asupra unor fapte similare https://www.incisivdeprahova.ro/2018/06/04/exclusivadrian-dobre-si-afacerile-pnl-exclusive-din-pix-pe-banii-contribuabililor/ ).

Reprezentantul unei societăți comerciale acuză Primăria Ploiești că a favorizat o firmă care nu respectă caietul de sarcini să câștige licitația pentru festivalul “Ploieşti – Târg Domnesc” care are loc în acest weekend la Ploiești.

Edgar Surin, reprezentantul firmei Produktiv Assets, a trimis mai multe email-uri pe adresa redacției cu documente despre care spune că demonstrează că operatorul Raul Event Solution a fost ales de Primăria Ploiești să se ocupe de organizarea festivalului deși nu respectă cerințele și anume nu ar avea acorduri de participare cu artiștii menționați în caietul de sarcini.

“Doamnele de la Biroul Achiziții Publice din cadrul Primăriei, Ana-Maria Sabadag și Nicoleta Dan, în urma evaluării ofertelor, au atribuit contractul unei societăți, care la data comunicării rezultatului procedurii, nu avea contract cu artiștii sau acord de participare din partea acestora.

Cu toate că am comunicat în nenumărate rânduri acest lucru, ne-a fost refuzat accesul la informații, iar cei care au semnat contractul de prestări servicii din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești se fac părtași la fraudă.

Precizăm că societatea pe care o reprezint are contract cu artiștii sau/și acord  de participare din partea artiștilor”, relatează Edgar Surin.

Totodată, reprezentatul firmei Produktiv Assets, îl acuză direct pe primarul Adrian Dobre că ar fi influențat artiștii să semneze contracte în favoarea firmei despre care susține că nu a respectat cerințele. Mai mult, pe Teodora Marin, administratorul public al oraşului, o acuză că l-ar fi amenințat că nu vor mai câștiga nicio licitație în Ploiești.

“Primarul orașului Ploiești, Domnul Adrian Dobre, face abuz de putere și trafic de influență când constată că firma aleasa de el pentru realizarea „Festivalului Ploiești Târg Domnesc“ ediția a doua ce urmează să aibă loc în perioada 13 – 15 iulie 2018 a depus o ofertă nereală.

Deși s-au depus documente doveditoare că respectiva firmă nu a contactat artiștii propuși prin Caietul de sarcini, nici măcar Acord de principiu în ceea ce privește acceptul artiștilor de a cânta la eveniment, conducerea Primăriei Municipiului Ploiești, prin însuși Primarul Adrian Dobre sună insistent la artiști și la firmele de impresariat pentru influențarea contractelor în favoarea firmei preferate și da, chiar a reușit.

Situația este ridicolă, în condițiile în care chiar Primarul trebuia să abordeze o atitudine imparțială, și să accepte oferta reală din timpul procedurii de achiziție.

Oare așa se atribuie contractele în cadrul Primăriei Municipiului Ploiești?

Trebuie menționat faptul că în formularele ce trebuiau completate de către fiecare operator economic participant la respectiva procedură, mai exact Formularul 4, intitulat CERTIFICAT de participare la procedura cu oferă independentă, alineatul II.2  se face referire la:

“consimț/consimțim descalificarea noastră de la procedura de achiziție publică în condițiile în care cele declarate se dovedesc a fi neadevărate și/sau incomplete în orice privință.”

Oare Domnul primar nu are cunoștință de formularele emise de către instituția pe care o conduce și care trebuie respectate?

Sau sunt doar așa …. de formă, ca să descalifice pe cine dorește.

Trebuia sa luam de bună amenințarea administratorului public, Doamna Teodora Marin, că nu vom mai câștiga nicio licitație în acest oraș?”

Edgar Surin susține că a informat Primăria Ploiești cu privire la faptul că firma Raul Event Solution a prezentat o ofertă falsă. Mai mult, acesta a atașat în email și mesajul care l-ar fi transmis direct primarului Adrian Dobre în care ar fi atașat și contractele pe care le are cu artiștii pentru a dovedi că firma Raul Event Solutions ar fi făcut o ofertă falsă.

“Draga Adrian,

atașez contractul și factura Vita de Vie.

Doamnele Ana-Maria Sbadag și Nicoleta NU aveau voie să te pună să semnezi un contract cu o firmă, care NU AVEA la momentul respectiv acorduri/contracte cu formațiile propuse.

Oferta lor este FALSĂ și trebuia DESCALIFICATĂ. Evaluarea este GREȘITĂ. Deși știau de la mine că este o minciună au fost părtașe la acest FALS.”

Totodată, reprezentatul firmei Produktiv Assets, susține că Primăria Ploiești nu i-a răspuns la solicitări deși a primit număr de înregistrare.

“Nu s-a răspuns la aceasta (am primit doar număr de înregistrare)”

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploiești a anunțat că în această seară că mâine, joi 12 iulie 2018, primarul Adrian Dobre va susține o conferință de presă pe tema festivalului.

Potrivit ziarului Telegrama, Adrian Dobre şi Teodora Marin nu au putut fi contactați pentru declaraţii cu privire la acest scandal. (Irinel I.).

 

Actualitate

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Incisiv

Publicat

pe

De

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti.

Mihai Androne a ramas stupefiat de faptul ca a fost primit de Tudor Andrei Gabriel in vadita stare de ebrietate, cu o sticla de votca pe masa din care inca consuma.

Cetateanul si-a reprogramat audienta si se intreaba ce punct de vedere au cei de la Consiliul Judetean Prahova despre modul cum isi indeplineste sarcinile de serviciu acest manager.

Surse din mediul Parcului Industrial Ploiesti au confirmat pentru reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova faptul ca, nu este prima data cand Tudor Andrei Gabriel consuma bauturi alcoolice la locul de munca, fiind un obicei pe fondul unor problem personale.

Incisiv de Prahova solicita oficial un punct de vedere conducerii Consiliului Judetean Prahova privind aspectele semnalate. (Paul D.).

Sursa foto: Ziarul de Ploiesti

 

Citeste in continuare

Actualitate

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

Incisiv

Publicat

pe

De

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva unui român, care are șansa de a ocupa o poziție de prim rang în arhitectura europeană, a făcut ca reprezentanții PSD și ALDE să exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, față de care reacția involuntară a oricărui oficial european este de a se ține de nas. Ajunge! PSD și ALDE și-au pierdut complet credibilitatea și le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE și să le asculte(…)
Doar în neagra perioadă comunistă statul român își prigonea cetățenii într-un asemenea mod stalinist precum cel pe care îl vedem astăzi, dar chiar și în perioada comunistă deveneau subiect de mândrie unii dintre cei care reușeau să obțină recunoaștere internațională.
Vă invit să respectați deviza „mândru că sunt român” și în acest caz al procurorului șef european, întrucât mandatul popular pe care îl tot invocați nu a făcut referire la acțiunile împotriva sistemului de justiție sau împotriva unor anumite personaje.
Situația în care Laura Codruța Kovesi va obține poziția de Procuror șef european împotriva poziției Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formațiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra țării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare și de nedreptate”.

21 martie 2019 – Rareș Bogdan, liderul candidaților PNL pentru P.E.:
„Niciodată, cât eu voi fi acolo, nu voi vota împotriva unui român, chiar dacă românul respectiv este în țară cel mai mare dușman al meu sau face parte dintr-un partid diferit, sau face parte dintr-o instituție care m-a călcat pe cap în România! Niciodată nu voi vota împotriva intereselor țării mele sau împotriva României, dacă respectivul cetățean care ar urma să ocupe o funcție europeană, este român.”

21 martie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
„Noi, ca PPE am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curaţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac acelaşi lucru pe care l-a făcut FIDESZ”.

Comentariile sunt de prisos. (B.T.I.)

 

Citeste in continuare

Actualitate

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Incisiv

Publicat

pe

De

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau pe genunchi dosare cu care umpleau pana la refuz ”Beciul Domnesc” se trezesc acum in postura ”hamsterilor” disperati care se agita degeaba sa scape din cusca, nestiind cat de repede se intoarce roata, mai ales in Justitia de la noi. Astfel ca in ciuda protectiei promise de oamenii Laurei Codruta Kovesi la momentul ”stropelilor”, fostii denuntatori nu numai ca nu au scapat de problemele penale, dar deja se trezesc la randul lor trimisi in judecata in fata instantei.

Desigur, in cu totul alte dosare decat cele in care li s-a promis imunitatea, dar asta este cu totul alta poveste. Cert este ca, iata, i-a venit si randul unuia dintre dintre ”denuntatorii” vedeta ai Directiei Nationale Anticoruptie sa simta pe propria piele aruncarea in furcile caudine ale instantelor de judecata de la noi. Este vorba despre omul de afaceri Marin Dumitru, cel care l-a ”trunat” pe fostul primar al Sectorului 5, Marian vanghelie, exact cand DNA-ul avea nevoie ca d eaer d eun denunt prin care sa forteze ”decaparea” acsetuia. Iata insa ca acum Marin Dumitru tocmai ce a fost trimis in judecata intr-un stufos dosar de catre procurorii DIICOT, cei care il acuza de evaziune fiscala si spalare de bani.

Uite si ”paraindaratul”!

Dupa ”reteta de succes” aplicata la acea vreme de procurorii anticoruptie atunci cand venea vorba de inculparea vreunui ales local, si Marin Dumitru a completat plangerea ”tipizata” privind faptul ca i s-ar fi cerut ”paraindaratul” in schimbul contractelor castigate. Si cu toate ca dosarul DNA a inceput sa se ”fasaie” si in acest caz in fata judecatorilor, iata ca se inmultesc cazurile in care denuntatorii primesc acum ei ”paraindaratul”. Dar cel al dosarelor trimise in instanta, desi ceva vreme ”sifoanele” DNA chiar au crezut ca se vor pune la adapost in toate anchetele in care erau inculpati, daca scriu la dictarea procurorilor anticoruptie…(Catalin Tache ).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti....

Actualitate5 ore ago

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): 28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL: ”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva...

Actualitate5 ore ago

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau...

Actualitate5 ore ago

„Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare”

“Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare. REBEGA LAURENȚIU, la data faptelor...

Actualitate6 ore ago

Mega-Portocala isi cauta protectie cu disperare

Am primit vesti interesante despre procurorul Marin Nicolae. Acesta, dupa ce s-a uschit de la DNA Central si a stat...

Actualitate6 ore ago

Amenințări cu moartea pentru un lider PSD! Poliția a fost anunțată de urgență

Ameninţări cu moartea pentru un lider PSD! Conform celor de la Antena3,    deputatul Cătălin Rădulescu a primit o scrisoare de...

Actualitate23 de ore ago

Esecul referendumului pentru justitiei ar insemna si esecul politicilor din cel putin ultimii zece ani

Daca un referendum despre justitie nu strange 50%+1 dintre votanti, indiferent de cum se voteaza, inseamna ca cei care au...

Actualitate23 de ore ago

Iohannis, eroare aritmetică fatală

Este bine că președintele gândește profund. E pozitiv că, în fine, aparatul de la Cotroceni face analize. Rezultatul acestora ar...

Actualitate23 de ore ago

MESAJ DE SOLIDARITATE AL SINDICATULUI NATIONAL TELECOMUNICATII MOBILE CU ACTIUNILE ORGANIZATE DE GREFIERI

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/”CARACATITA” LUI NEGULESCU MIRCEA DIN S.I.C.-I.P.J PRAHOVA UTILIZATA PENTRU “PARADEALA” SI “FABRICAREA” DE DENUNTATORI

In data de 19.03.2019, omul de afaceri prahovean Nistoroiu Vuta Adrian a fost audiat, in calitate de martor, mai bine...

Actualitate1 zi ago

Halucinantul dosar al lui Nelu Iordache

Celebrul caz al asfaltatorului roman Nelu Iordache, patronul Romstrade SRL, care a fost tinut in arest peste un an in...

Actualitate2 zile ago

Shalom! Dancila e aleasa!

(Preluare National  – Catalin Tache): Atat de ”legendat” a fost ”Daddy”  Liviu Dragnea ca ”El lider maximo” al partidului si...

Actualitate2 zile ago

GEORGE BOTEZ:IN ATENTIA CETATENILOR MUNICIPIULUI PLOIESTI/ Cuvantul dumneavoastra conteaza !

Va invit sambata, ora 11,00, la sediul primariei pentru cand am convocat sedinta extraordinara a consiliului local in care vrem...

Actualitate2 zile ago

Soluţia PSD-ALDE pentru ca ploieştenii să aibă apă caldă şi după 1 mai 2019! FOTO

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti convoacă o şedinţă  extraodinară, sâmbătă de la ora 11.00, şedinţă care va avea pe...

Actualitate2 zile ago

“Cele trei partide par o ofensivă jalnica a SRI de a prelua puterea de la un PSD care conduce din inerție”

Cred ca nu am fost prea tâmpit, acum câteva săptămâni, când am anunțat că daca Rareș Bogdan va candida la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv