Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/PENTRU A-ȘI ASCUNDE INCOMPETENȚA ȘI INCULTURA JURIDICĂ, LIDERII „SINDICATULUI «DIAMANTUL» ÎI ÎNVINUIESC ILEGAL, FĂRĂ TEMEI JURIDIC PE JUDECĂTORI!

Incisiv

Publicat

pe

APEL PUBLIC CĂTRE CSM și INSPECȚIA JUDICIARĂ: CÂND ÎI SANCȚIONAȚI PE ACEȘTI „DIAMANTINI” PENTRU AFECTAREA INDEPENDENȚEI JUSTIȚIEI ȘI IMAGINII JUDECĂTORILOR?

Începând cu anul 2009 intenția legiuitorului a fost de a emite o normă unică la nivel național în ceea ce privește salarizarea personalului bugetar. Din păcate, instituțiile de ordine și siguranță publică nu au vrut și nici nu vor să respecte Legea unitară de salarizare, Guvernul României admițând să emită tot felul de hotărâri de guvern clasificate ilegal în care stabilește alți coeficienți de salarizare, funcții militare și de poliție „cu paranteze” (specializări civile, comune) adică modifică și completează ilegal Legea.

Până în prezent „diamantinii” nu s-au făcut remarcați prin acțiunile lor în instanță în domeniul salarizării decât cu eșecuri (credem noi că nici măcar nu au solicitat instanțelor de judecată declasificarea acelor norme infralegale și nici nu au solicitat instanțelor de judecată să-i oblige pe pârâți să le depună la dosarul cauzelor). Asta se datorează și comportamentului pamfletar al pensionarului M.A.I., Păscuț Emil – ex-liderul SPR „Diaamntul”, în prezent angajat cu contract de muncă de incompatibilul Nedelcu (membru și la SNPPC dar și în SPRD)- care obișnuiește să își cam bată joc („să facă mișto” de judecători) prin înscrisurile care le formulează și depune în dosare. Adică, ca să își ascundă incultura, neștiința de carte (juridic vorbind) pe care o mai și afișează în fața instanțelor de judecată, „diamantinii” încep să „hăuiască” pe rețelele de socializare precum mahalagiii, fără să-și argumenteze „opiniile” cu temeiuri juridice.

În postarea de pe pagina de FaceBook a SPR „Diamantul” Oficial, un necunoscut (formularea bănuim îi aparține lui Păscuț Emil) ridiculizează hotărârile instanței de fond (a două doamne judecător) care au considerat neântemeiate alegațiile „diamantine” și, pe cale de consecință, le-a respins cererile. Atât Curtea de la Strasbourg cât și Curtea Constituțională au statuat în jurisprudența lor că judecătorul se bucură de o integritate profesională ce este protejată de însăși Declarația Universală a Drepturilor Omului dar și de Convenția Europeană A Drepturilor Omului, criticile aduse unei hotărâri ale instanței de judecată putând fii exprimate prin cereri ordinare și/sau extraordinare de atac ce urmează a fii analizate de instanțe superioare, strict în conformitate cu legislația națională.

Interesant este că în ziarul local Vremea Nouă s-a publicat la data de 09.07.2018 un articol despre noii „lideri diamantini”: Nedelcu, Ciupercă și Popovici unde, se laudă între ei, în public, cum că sunt: „deosebiți”, „deschiși la nou”, „cu o viziune modernă”, „muncitori” și că SPR „Diamantul” va face și drege doar „pe linia salarizării” (http://www.vremeanoua.ro/un-politist-din-vaslui-in-conducerea-sindicatului-politistilor-din-romania-diamantul). Partea frumoasă este că în acest comunicat publicat de Vremea Nouă „noii diamantini” susțin că ei nu au fugit și nici nu vor fugii să adune membrii. Măi să fie? Dar în 2017 ce căutați la Școala Câmpina, stimabililor? Nu cumva să „colectați adeziuni” ca să  umflați contul bancar al sindicatului și pensionarilor: Șerbănescu și Păscuț? (atașăm foto).

Hăhăiala afișată pe această pagină de Facebook evidențiază mentalitatea de mahala și incultura unui/unor mitocan/mitocani care nu cunosc drept dar își permit să „terfelească” public o hotărâre a instanței de judecată (două doamne judecător respectabile și cunoscute pentru profesionalismul lor în casta magistraților) indivizi lași care se ascund (nu semnează nimeni postarea de pe FaceBook) în spatele unor comunicate sterile prin presă doar-doar îi „fraieresc”, în continuare pe angajați din M.A.I. cu „vorbe frumoase” precum: „ce corecți sunt diamantinii” și că „diamantiniii fac treabă”… mda, numai „pe linie de salarizare”… am observat… celelalte probleme ale polițiștilor „le împingem către coșul de gunoi”.

Nota Redacției: Solicităm public Consiliului Superior al Magistraturii și Inspecției Judiciare să se autosesizeze cu privire la această postare defăimătoare, incultă juridic și neasumată de niciun „deștept diamantin” (Păscuț Emil, Nedelcu Cătălin, Ciupercă Cristian, Popovici Ionuț, Șerbănescu Marin și/sau alt „lider”/membru din acest „sindicat”) prin care sunt denigrate nu doar imaginea și profesionalismul celor două doamne judecător ci și imaginea Justiției (în opinia noastră).

Vă reamintim că Alexandru Firicel a fost „mazilit” (exclus dina cest „sindicat”) hoțește de ilegaliștii „diamantini” pe motiv că: nu „le respectă șefii cei dragi” (plângeri, seisăzări, etc.), nu îi respectă ca indivizi (implicit incultura pe care aceștia o afișează public) și nu respectă nici ilegalitățile care acești „lideri” le-au făcut și, se pare, continuă să le facă. Tocmai de aceea Directorul General al Ziarului Incisiv de Prahova împreună cu Alexandru Firicel au sesizat instituțiile abilitate cu privire la gravele abateri de la Lege comise de „crema diamantină” în organizația sindicală „Diamantul”. (Cerasela N.(

 

Către,

CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

INSPECȚIA JUDICIARĂ

Subsemnatii ___ si Firicel Alexandru ____, in calitate de Director General, respectiv Sef Departament Investigatii ai ziarului Incisiv de Prahova,

Având în vedere prevederile art. 10 și 21 ale Convenției EDO coroborate cu art. 20, 21, 30, 31, 51, 121, 125, 133 și 134 Constituție formulăm următoarea

 

SESIZARE

Prin care, cu respect vă solicităm să cercetați, soluționați următoarele:

La data de 10 iulie 2018, în jurul orelor 1900, pe pagina oficială de faceBook a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” a fost postată o „critică” vădit nefondată cu privire la două doamne judecător: Gavrea Loneta și Petrovan Liliana din cadrul TMB-SCAF (în opinia noastră) cu privire la soluțiile cuprinse în hotărârile: 7541/2017 și 3772/2018. În esență, postarea se referă la faptul că cele două doamne judecător au apreciat în condițiile art.124 constituție că cererile formulate de această organizație sindicală sunt vădit nefondate.

Întrucât CEDO și legea națională statuează imperativ că opiniile judecătorilor nu pot fi criticate decât în condițiile Legii (apel, recurs, contestație în anulare, revizuire) prin adresarea de critici referitoare la nelegalitatea opiniei instanței de judecată, apreciem că, prin această postare se urmărește denigrarea actului de Justiție dar și imaginea respectiv profesionalismul celor două doamne judecătoare Gavrea Loneta și Petrovan Liliana din cadrul TMB-SCAF.

Totodată, vă adresăm rugămintea să aveți în vedere și faptul că pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 se află pe rol dosarul nr.11866/302/2018 iar pe rolul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sectorului 4 dosarul penal nr.4940/P/2018 ambele având ca obiect dizolvarea organizației sindicale „Diamantul” pentru gravele abateri de la Lege: delapidare, înșelăciune, sustragerea proceselor verbale de ședință controluluii instanței de judecată, falsificarea proceselor verbale de ședință ale AGD etc. etc. (în opinia noastră).

Față de cele prezentate, cu respect vă adresăm rugămintea:

  • să identificați persoana care a scris și postat mesajul denigrator la adresa doamnelor judecător Gavrea Loneta și Petrovan Liliana din cadrul TMB-SCAF și justiției (în opinia noastră) și să o sancționați;
  • să obligați sindicatul „Diamantul” să șteargă postarea denigratoare de pe pagina oficială de Facebook a sindicatului „Diamantul”care face obiectul prezentei;
  • să obligați sindicatul „Diamantul” la publicarea pe pagina oficială a sidicatului (inclusiv FaceBook) și în 3 ziare centrale scuze pentru denigrarea a doi magistrați și a imaginii Justiției.

Cu stimă,

 

Actualitate

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Incisiv

Publicat

pe

De

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti.

Mihai Androne a ramas stupefiat de faptul ca a fost primit de Tudor Andrei Gabriel in vadita stare de ebrietate, cu o sticla de votca pe masa din care inca consuma.

Cetateanul si-a reprogramat audienta si se intreaba ce punct de vedere au cei de la Consiliul Judetean Prahova despre modul cum isi indeplineste sarcinile de serviciu acest manager.

Surse din mediul Parcului Industrial Ploiesti au confirmat pentru reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova faptul ca, nu este prima data cand Tudor Andrei Gabriel consuma bauturi alcoolice la locul de munca, fiind un obicei pe fondul unor problem personale.

Incisiv de Prahova solicita oficial un punct de vedere conducerii Consiliului Judetean Prahova privind aspectele semnalate. (Paul D.).

Sursa foto: Ziarul de Ploiesti

 

Citeste in continuare

Actualitate

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

Incisiv

Publicat

pe

De

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva unui român, care are șansa de a ocupa o poziție de prim rang în arhitectura europeană, a făcut ca reprezentanții PSD și ALDE să exporte la nivelul UE o mizerie greu de imaginat, față de care reacția involuntară a oricărui oficial european este de a se ține de nas. Ajunge! PSD și ALDE și-au pierdut complet credibilitatea și le va lua enorm de mult timp ca cineva să le mai ia în serios la nivelul UE și să le asculte(…)
Doar în neagra perioadă comunistă statul român își prigonea cetățenii într-un asemenea mod stalinist precum cel pe care îl vedem astăzi, dar chiar și în perioada comunistă deveneau subiect de mândrie unii dintre cei care reușeau să obțină recunoaștere internațională.
Vă invit să respectați deviza „mândru că sunt român” și în acest caz al procurorului șef european, întrucât mandatul popular pe care îl tot invocați nu a făcut referire la acțiunile împotriva sistemului de justiție sau împotriva unor anumite personaje.
Situația în care Laura Codruța Kovesi va obține poziția de Procuror șef european împotriva poziției Guvernului României va arunca un stigmat nu doar asupra formațiunilor politice care se află la guvernare, ci asupra țării în ansamblul său, ceea ce reprezintă un grav act de trădare și de nedreptate”.

21 martie 2019 – Rareș Bogdan, liderul candidaților PNL pentru P.E.:
„Niciodată, cât eu voi fi acolo, nu voi vota împotriva unui român, chiar dacă românul respectiv este în țară cel mai mare dușman al meu sau face parte dintr-un partid diferit, sau face parte dintr-o instituție care m-a călcat pe cap în România! Niciodată nu voi vota împotriva intereselor țării mele sau împotriva României, dacă respectivul cetățean care ar urma să ocupe o funcție europeană, este român.”

21 martie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL:
„Noi, ca PPE am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curaţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac acelaşi lucru pe care l-a făcut FIDESZ”.

Comentariile sunt de prisos. (B.T.I.)

 

Citeste in continuare

Actualitate

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Incisiv

Publicat

pe

De

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau pe genunchi dosare cu care umpleau pana la refuz ”Beciul Domnesc” se trezesc acum in postura ”hamsterilor” disperati care se agita degeaba sa scape din cusca, nestiind cat de repede se intoarce roata, mai ales in Justitia de la noi. Astfel ca in ciuda protectiei promise de oamenii Laurei Codruta Kovesi la momentul ”stropelilor”, fostii denuntatori nu numai ca nu au scapat de problemele penale, dar deja se trezesc la randul lor trimisi in judecata in fata instantei.

Desigur, in cu totul alte dosare decat cele in care li s-a promis imunitatea, dar asta este cu totul alta poveste. Cert este ca, iata, i-a venit si randul unuia dintre dintre ”denuntatorii” vedeta ai Directiei Nationale Anticoruptie sa simta pe propria piele aruncarea in furcile caudine ale instantelor de judecata de la noi. Este vorba despre omul de afaceri Marin Dumitru, cel care l-a ”trunat” pe fostul primar al Sectorului 5, Marian vanghelie, exact cand DNA-ul avea nevoie ca d eaer d eun denunt prin care sa forteze ”decaparea” acsetuia. Iata insa ca acum Marin Dumitru tocmai ce a fost trimis in judecata intr-un stufos dosar de catre procurorii DIICOT, cei care il acuza de evaziune fiscala si spalare de bani.

Uite si ”paraindaratul”!

Dupa ”reteta de succes” aplicata la acea vreme de procurorii anticoruptie atunci cand venea vorba de inculparea vreunui ales local, si Marin Dumitru a completat plangerea ”tipizata” privind faptul ca i s-ar fi cerut ”paraindaratul” in schimbul contractelor castigate. Si cu toate ca dosarul DNA a inceput sa se ”fasaie” si in acest caz in fata judecatorilor, iata ca se inmultesc cazurile in care denuntatorii primesc acum ei ”paraindaratul”. Dar cel al dosarelor trimise in instanta, desi ceva vreme ”sifoanele” DNA chiar au crezut ca se vor pune la adapost in toate anchetele in care erau inculpati, daca scriu la dictarea procurorilor anticoruptie…(Catalin Tache ).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

Directorul Parcului Industrial Ploiesti in stare avansata de ebrietate la locul de munca

Un catatean a fost in data de 15.03.2019, la orele 12.30, in audienta la directorul general al Parcului Industrial Ploiesti....

Actualitate5 ore ago

Cum se spala rufele murdare romanesti in copaia Europei

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): 28 februarie 2019 – Ludovic Orban, președintele PNL: ”Obtuzitatea și aversiunea personală împotriva...

Actualitate5 ore ago

”Sifoanele” DNA, rupte de DIICOT!

Iata ca in ciuda excesului de zel dovedit nu de putine ori, denuntatorii pe ale caror ”sifoane” procurorii anticoruptie incropeau...

Actualitate5 ore ago

„Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare”

“Găinarii din Prahova plini de fapte de corupție, mândria si candidații lui Ponta la europarlamentare. REBEGA LAURENȚIU, la data faptelor...

Actualitate5 ore ago

Mega-Portocala isi cauta protectie cu disperare

Am primit vesti interesante despre procurorul Marin Nicolae. Acesta, dupa ce s-a uschit de la DNA Central si a stat...

Actualitate5 ore ago

Amenințări cu moartea pentru un lider PSD! Poliția a fost anunțată de urgență

Ameninţări cu moartea pentru un lider PSD! Conform celor de la Antena3,    deputatul Cătălin Rădulescu a primit o scrisoare de...

Actualitate22 de ore ago

Esecul referendumului pentru justitiei ar insemna si esecul politicilor din cel putin ultimii zece ani

Daca un referendum despre justitie nu strange 50%+1 dintre votanti, indiferent de cum se voteaza, inseamna ca cei care au...

Actualitate22 de ore ago

Iohannis, eroare aritmetică fatală

Este bine că președintele gândește profund. E pozitiv că, în fine, aparatul de la Cotroceni face analize. Rezultatul acestora ar...

Actualitate23 de ore ago

MESAJ DE SOLIDARITATE AL SINDICATULUI NATIONAL TELECOMUNICATII MOBILE CU ACTIUNILE ORGANIZATE DE GREFIERI

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/”CARACATITA” LUI NEGULESCU MIRCEA DIN S.I.C.-I.P.J PRAHOVA UTILIZATA PENTRU “PARADEALA” SI “FABRICAREA” DE DENUNTATORI

In data de 19.03.2019, omul de afaceri prahovean Nistoroiu Vuta Adrian a fost audiat, in calitate de martor, mai bine...

Actualitate1 zi ago

Halucinantul dosar al lui Nelu Iordache

Celebrul caz al asfaltatorului roman Nelu Iordache, patronul Romstrade SRL, care a fost tinut in arest peste un an in...

Actualitate2 zile ago

Shalom! Dancila e aleasa!

(Preluare National  – Catalin Tache): Atat de ”legendat” a fost ”Daddy”  Liviu Dragnea ca ”El lider maximo” al partidului si...

Actualitate2 zile ago

GEORGE BOTEZ:IN ATENTIA CETATENILOR MUNICIPIULUI PLOIESTI/ Cuvantul dumneavoastra conteaza !

Va invit sambata, ora 11,00, la sediul primariei pentru cand am convocat sedinta extraordinara a consiliului local in care vrem...

Actualitate2 zile ago

Soluţia PSD-ALDE pentru ca ploieştenii să aibă apă caldă şi după 1 mai 2019! FOTO

Grupul PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti convoacă o şedinţă  extraodinară, sâmbătă de la ora 11.00, şedinţă care va avea pe...

Actualitate2 zile ago

“Cele trei partide par o ofensivă jalnica a SRI de a prelua puterea de la un PSD care conduce din inerție”

Cred ca nu am fost prea tâmpit, acum câteva săptămâni, când am anunțat că daca Rareș Bogdan va candida la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv