Actualitate
EXCLUSIV/PARINTI SI ELEVI REVOLTATI LA LICEUL TEORETIC ,, AUREL VLAICU” BREAZA, PRAHOVA/ VIZATA ESTE BALALIA F. DANIELA

Ne cerem scuze, dintr-o eoare, articolul a fost publicat cu informatia falsa ca doamna BALALIA F. DANIELA ar fi sotia domnului Nicolae Balalia- Director la Curtea de Conturi, Prahova. In urma Notificarii dlui Nicolae Balalia intelegem sa indreptam aceasta eroare: doamna nu are legatura de rudenie cu directorul Curtii de Conturi Prahova cum era prezcizat in scrisoarea transmisa de parinti, restul datelor din articlol fiind reale.
Un grup numeros de parinti revoltati ne-au scris in speranta ca Inspectoratul va lua totusdi masuri urgent.
Redam integral, una din sesizarea primita la redactie:
“Scriem acest articol pentru a ne exprima nemultumirea, dezamagirea si indignarea fata de doamna BALALIA F. DANIELA (sotia domnului Nicolae Balalia- Director la Curtea de Conturi, Prahova), cu o vechime de 22 ani in invatamant, gradul I obtinut cu nota 10, incadrata ca profesor suplinitor la Liceul Teoretic ,, Aurel Vlaicu” in anul scolar 2017-2018. Acest profesor participa cu mult entuziasm in fiecare an la Examenul National de Titularizare dar nu reuseste sa obtina decat o nota prapadita de 5 (nota de ,,trecere”) la proba scrisa a examenului dupa cum urmeaza:
- in anul 2003 a obtinut nota 5,20;
- pentru anul 2010 atasam urmatorul link: http://ph-online.ro/eveniment/item/2763-exclusivitate-ph-onlinero-lista-profilor-de-nota-4-din-prahova (nota 3,8 BALALIA F. DANIELA, PLOIESTI)
- in anul 2012- nota 5,00;
- in 2013 – nota 5,38;
- in 2014 – nota 5,00;
- in 2015 – nota 5,30
- in 2016 – nota 7,00
- in 2017 – nota 7,55
La examenul din anii 2016 si 2017 doamna profesoara ,,a invatat” si a obtinut notele in mod ,,corect”.
(Datele sunt publice si exacte si se pot verifica oricand pe site-ul www.titularizare.edu.ro/ anul in care s-a dat examenul. A se vedea si ANEXELE)
Avand in vedere cele mentionate mai sus, putem ajunge foarte usor la concluzia ca nu este un profesor de nota 10, ci de nota 5 avand pretentia ca copiii nostri sa se ridice la nivelul asteptarilor dansei, adica, de a sti o engleza de 10. Urmatoarea noastra intrebare ar fi ,, Cum a obtinut gradul didactic I cu 10 daca la Examenul National de Titularizare de-abia ia un amarat de 5 tinand cont ca are 22 ani de vechime in invatamant?”
Acest profesor nu numai ca nu stapaneste cunostintele de limba engleza dar nu stie nici sa predea, copiii nostri neavand notiuni predate la tabla/pe caiet pe tot parcursul intregului an scolar 2017-2018. Oare de ce mai dam banii pe caiete daca copiii nu scriu nimic pe ele? La engleza nu au nevoie de caiete? De ce ne mai trimitem copiii la scoala daca nu invata nimic?
Acest cadru didactic nu da dovada de etica profesionala si moralitate recurgand la jigniri si umilinte aduse elevilor tuturor claselor la care preda. Dansa nu stie sa se faca placuta, nu are capacitatea intelectuala si nici competentele pedagogice de a transmite cunostinte educationale la disciplina pe care o preda (limba engleza).
Intarzie in mod frecvent la ore iar in timpul orelor de limba engleza, copiilor li se permite sa aiba cu totul alte preocupari (asculta muzica, scriu sau isi fac tema la alte materii, stau pe telefon/ retelele de socializare, mananca), lucruri pe care Directiunea nu le ia in considerare, drept pentru care nu s-au luat masuri in privinta celor semnalate. Nu demult am aflat cu stupoare ca si in anul scolar 2018-2019, copiii nostri, elevi ai liceului vor ,,beneficia” de acelasi ,,ajutor” din partea unui asemenea profesor incompetent. Ne gandim cu disperare ca anul viitor, elevii vor da Bacalaureatul si mai ales competentele lingvistice la limba engleza si, ca si elevii de la clasele a XII-a B si C, nu vor face nici 3 ore legate de limba engleza. Vrem sa dispara un asemenea ,,element” din randul colectivului de profesori apreciati si iubiti ai liceului din orasul nostru, care nu a facut altceva decat sa pericliteze armonia claselor de elevi, sa faca rau si sa se razbune pe ei cu note de 2 si de 3.
Intrucat dansa nu si-a facut datoria de profesor cu adevarat, constatam ca timp de 1 an de zile, aceasta si-a luat salariul lunar in mod nejustificat beneficiind si de sprijinul doamnei director DINELA AXINETA SOREANU, a doamnei director adjunct ALINA NICOLA si implicit a INSPECTORATULUI SCOLAR JUDETEAN PRAHOVA.
Un profesor reprezinta un model pentru elevii sai. A fi profesor inseamna a comunica zilnic tuturor elevilor cunostinte fundamentale pentru ei, a fi profesor inseamna sa iubesti copiii, sa-ti iubesti meseria si in fiecare zi sa ai zambetul pe buze, indiferent de problemele personale pe care le ai. Oare nu aceasta este menirea unui profesor? Ce calitati intruneste acest profesor care trateaza elevii cu aroganta, raceala, distanta si care se razbuna pe ei impingandu-i prin atitudinea ei la vandalizarea autoturismului personal?
Oare aceasta este imaginea profesorului ideal?
Rugam Redactia ziarului sa publice acest articol in ziar, pe site-ul/site-urile oficiale ale liceului inclusiv pe toate retelele de socializare ca sa fie vazut de cat mai multe persoane si poate ca in felul acesta organele si institutiile abilitate isi vor face datoria si vor aplica toate masurile legale ce se impun in asemenea cazuri. (Irinel I.).
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
Actualitate
Lockheed Martin iși numeste un nou director financiar: Evan Scott preia misiunea
Actualitate
Avertisment pentru Industria de Apărare: Tarifele impuse de Trump pun în pericol capacitatea de achiziție a Pentagonului
-
Exclusivacum 4 zile
Cătălin Stavri: Pseudo-jurnalistul infractor al sit-ului de denigrare și șantaje Incomod.ro – Dezvăluiri explozive și inregistrări despre corupție
-
Exclusivacum 23 de ore
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Exclusivacum 3 zile
Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine
-
Exclusivacum 3 zile
Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
„Adio, Halchin!”. Ieri, a fost ultima zi a Directorului General al ANP/Urmeaza Valentin Matei de la Penitenciarul Ploiesti?
-
Exclusivacum 3 zile
Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?
-
Exclusivacum 2 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Ancheteacum 3 zile
Participare instituțională la nivel european: Ioana Morar alături de Ministrul Justiției, Radu Marinescu