Connect with us

Diverse

Cand este recomandat sa apelezi la coroane dentare si care sunt cele mai indicate tratamente protetice?

Publicat

pe

coroane dentare

Un dinte natural este format din doua componente de baza: radacina si coroana dentara. In timp ce radacina reprezinta partea interioara a dintelui, gasindu-se in structura osoasa a mandibulei sau maxilarului, coroana este situata deasupra gingiei si reprezinta partea vizibila, avand rol estetic si functional. Asadar, coroanele sunt componente fundamentale ale danturii noastre, indiferent ca vorbim de un dinte natural sau de un implant.

Astfel, deteriorarea unei coroane dentare trebuie rezolvata de urgenta, imbracand dintele afectat cu o noua coroana. De asemenea, in cazul inserarii unui implant, coroanele dentare sunt montate deasupra gingiei, prin intermediul unui bont protetic. Totodata, pe langa faptul ca invelesc complet un dinte cu distructie mare, coroanele pot fi aplicate si pe un dinte sanatos ce urmeaza sa devina stalp pentru o punte necesara solutiilor clasice de inlocuire a dintilor lipsa.

Daca ai nevoie de restaurarea ori montarea unei coroane dentare in urma interventiei de implantare sau pentru realizarea unei punti, Clinicile Dr. Leahu Bucuresti – Pitesti vin in ajutorul tau cu cele mai inovatoare tratamente protetice pentru restaurari precise si durabile!

Iata cand este recomandat sa apelezi la coroane dentare:
– daca ai dinti vitali (cu nerv), scurti sau devitalizati ce trebuie acoperiti;
– in cazul fixarii puntilor dentare de pana la 4 elemente;
– daca ai nevoie sa-ti imbunatatesti remarcabil aspectul dintilor.

Iata care sunt cele mai indicate coroane dentare, in functie de nevoile tale:

1. Coroane dentare metalo-ceramice – cea mai eficienta solutie pentru a reda functionalitatea danturii tale. Acestea sunt recomandate pentru dintii din fata, pentru cei din spate sau laterali, precum si pentru acoperirea implanturilor dentare.

2. Coroane dentare ceramice pe suport de zirconiu – indicate in special pacientilor care au alergie la metale. Acestea sunt recomandate pentru imbracarea completa a unui dinte sau implant dentar. Biocompatibilitatea totala cu structurile dentare si gingiile, pe care o prezinta acest tip de tratament protetic, asigura lipsa oricaror posibile reactii adverse.

3. Coroane dentare integral ceramice – cea mai buna varianta in cazul problemelor dentare frontale sau daca vrei sa scapi de strungareata. Realizate exclusiv din ceramica de inalta calitate, asigurand transparenta si o culoare naturala, aceste coroane sunt aproape imposibil de diferentiat de un dinte real. Mai mult, datorita fizionomiei si biocompatibilitatii lor, restaurarile integral ceramice elimina posibilele riscuri de respingere sau aparitia inflamatiilor gingivale.

Primele doua tipuri de coroane dentare sunt realizate de catre tehnician, in timp ce coroanele integral ceramice se efectueaza prin intermediul sistemului computerizat CEREC CAD/CAM, care este format din: scanner pentru preluarea de imagini din cavitatea orala, computer cu soft de imagine 3D pentru procesarea datelor si unitate de frezare dotata cu freze diamantate. Astfel, pacientul are garantia unor rezultate precise, fara erori!

Coroanele efectuate cu ajutorul acestui sistem de ultima generatie, disponibil in Clinicile Dr. Leahu, sunt realizate din blocuri ceramice de cea mai inalta calitate. Acestea sunt disponibile in numeroase culori, pentru lucrari cat mai personalizate, care sa asigure o dantura uniforma, cu aspect natural.

Diverse

Vrei să-ți întemeiezi o trupă? 3 pași de urmat

Publicat

pe

Vrei să-ți întemeiezi o trupă? 3 pași de urmat

Dacă ești pasionat de muzică și ai talent la un instrument sau cu vocea, merită să încerci să întemeiezi o trupă, indiferent de genul pe care îl preferi. Cultivarea talentului este extrem de importantă, iar atunci când dai dovadă de ambiție și devotament, succesul nu va înceta să apară. Dacă ești hotărât să-ți întemeiezi o trupă și nu știi de unde să începi, o să te ghidăm în rândurile de mai jos.

Iată 3 pași simpli pentru a-ți crea propria trupă:

  1. Alege-ți bine colegii

În primul rând, pentru a avea succes este nevoie să te înconjori de oameni talentați și responsabili. O echipă se bazează pe încredere, ambiție, comunicare și multă muncă. Nu este destul să găsești doar oameni pasionați, ci trebuie să dea dovadă și de moralitate, respectarea eticii de muncă și seriozitate. Repetițiile trebuie organizate regulat și după un program pe care să-l respecte toată lumea. Doar petrecând mult timp împreună și exersând veți putea avea succes în această industrie. Înainte de a face alegerea finală, investește timp în a-i cunoaște pe potențialii colegi în cadrul castingului și discută despre influențele muzicale, obiectivele trupei și așteptările reciproce.

  1. Asigură-te că ai echipamentul necesar

Următorul pas este să ai acces la echipamentul de care ai nevoie. Alegerea instrumentelor potrivite și a echipamentului de calitate este esențială pentru a produce un sunet plăcut și pentru a crea atmosfera dorită. Discută cu fiecare membru despre posibilitățile financiare ale tuturor și investiți în echipament de înregistrare de calitate, amplificatoare, instrumente muzicale și nu în ultimul rând, asigură-te că puteți crea o experiență live calitativă. Pe all-audio.ro, distribuitor autorizat Bose în România, găsiți sisteme Bose array L1 Pro8 care vă poate fii de folos la concerte. Apoi, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că fiecare instrument se potrivește cu sistemul audio pe care urmează să-l instalați.

  1. Găsește locuri unde poți susține concerte

Nu în ultimul rând, un aspect esențial pentru orice trupă aflată la început de drum este găsirea unui loc unde pot să-și expună muzica. Aici va fi nevoie să te interesezi de cluburi, restaurante sau terase care încurajează muzica live. La început va fi nevoie să concertați fără a fi plătiți pentru a vă crea un renume și pentru a vă obișnui cu publicul. Concertați în cât mai multe locuri aveți ocazia pentru a experimenta cât mai mult și a învăța despre viața de scenă și ce înseamnă să fii artist. Cu cât veți fi mai activi în comunitatea muzicală, cu atât veți avea mai multe șanse de a vă dezvolta trupa și de a vă atinge obiectivele artistice.

Acestea fiind spuse, o trupă muzicală necesită multă pasiune și implicare. Ai nevoie de puterea de a trece peste momentele în care nu ai inspirație, în care nu te conectezi cu publicul sau în care nu obții rezultatul dorit după un concert. Odată ce ai pus bazele unei echipe în care ai încredere, ai instrumentele potrivite și găsești oameni care să te lase să concertezi în locațiile lor e important doar să ai încredere și să nu renunți.

Sursă fot: all-audio.ro

Citeste in continuare

Diverse

Gestionarea burnout-ului – cum sănătatea angajaților depinde de pauzele regulate și cum pot influența angajatorii acest aspect

Publicat

pe

Gestionarea burnout-ului - cum sănătatea angajaților depinde de pauzele regulate și cum pot influența angajatorii acest aspect

În era complexă a afacerilor moderne, gestionarea resurselor umane nu se referă doar la sarcini și deadline-uri, ci și la sănătatea și bunăstarea angajaților. Un aspect crucial al acestui echilibru delicat este gestionarea burnout-ului, o problemă din ce în ce mai prezentă în mediul de lucru contemporan. Burnout-ul devine o problemă tot mai presantă pentru angajați și angajatori deopotrivă, iar oamenii de știință și specialiștii în resurse umane au început să recunoască că sănătatea angajaților este direct legată de modul în care organizațiile își gestionează forța de muncă. În acest context, pauzele regulate de la mediul de lucru au devenit un factor crucial în prevenirea și gestionarea burnout-ului.

Acest articol se adresează antreprenorilor, angajatorilor și specialiștilor HR, deoarece vom discuta despre importanța acordării unei atenții sporite nevoilor angajaților, dar și despre modalitățile în care conducerea unei companii poate contribui activ la creșterea productivității și îmbunătățirea sănătății fizice și mentale a angajaților săi.

 Despre burnout – cum afectează sănătatea angajaților

Burnout-ul se manifestă prin pierderea energiei, creșterea sentimentului de negativitate și scăderea performanței profesionale. În plus, burnout-ul poate contribui la creșterea absenteismului și a ratei de fluctuație a personalului. Este o problemă complexă și adesea trecută cu vederea în cadrul companiilor.

Oamenii petrec o mare parte din viața lor activă la locul de muncă, iar presiunile din ce în ce mai mari pentru performanță ridicată și rezultate rapide pot conduce la epuizare. Acest fenomen nu afectează doar individul, ci poate avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra performanței companiei, în ansamblu. Cu cât o companie este mai conștientă de nevoile angajaților săi, cu atât este mai probabil să creeze un mediu de lucru sănătos și sustenabil.

Pauzele ca soluție a burnout-ului

O soluție eficientă și adesea subestimată pentru prevenirea și gestionarea burnout-ului este implementarea pauzelor regulate în rutina zilnică a angajaților, dar și încurajarea concediilor periodice. Pauzele nu sunt doar momente de relaxare; ele sunt esențiale pentru restabilirea energiei, concentrării și motivației. O serie de studii au demonstrat că angajații care iau pauze regulate au o productivitate crescută și o stare de sănătate mai bună.

Pe de altă parte, vacanțele oferă angajaților o perioadă extinsă de timp pentru a se recupera și a se reface complet. Aceasta este o oportunitate crucială pentru reducerea nivelurilor de stres și refacerea resurselor fizice și psihologice. De asemenea, vacanțele pot reprezenta o sursă de inspirație și motivație. În timp ce se relaxează și se distrează, angajații pot regăsi pasiunea pentru munca lor, întărindu-și angajamentul față de organizație.

Pauzele, atât cele din programul zilnic, cât și vacanțele și concediile periodice, oferă timp angajaților pentru relaxare și reducerea nivelului de stres, contribuind astfel la menținerea unei sănătăți mentale optime.

5 modalități prin care angajatorii pot preveni burnout-ul în rândul angajaților

  1. Implementarea programelor de wellness la locul de muncă

   Angajatorii pot colabora cu specialiștii în resurse umane pentru a dezvolta și implementa programe de wellness care să includă activități precum sesiuni de yoga, de masaj sau meditație la locul de muncă. Realizate pe termen lung, aceste activități pot reduce considerabil nivelurile de stres ale angajaților și pot contribui la prevenirea burnout-ului.

  1. Încurajarea pauzelor regulate

   Conducerea unei companii poate crea și promova programe care încurajează angajații să-și ia pauze regulate pe parcursul zilei. Mesajele și resursele interne pot evidenția importanța acestor pauze pentru menținerea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea personală.

  1. Oferirea unor beneficii de vacanță

   Angajatorii pot adopta o abordare inovatoare prin acordarea unor beneficii extra, care să încurajeze angajații să își prioritizeze vacanțele. Astfel, dacă vrei să faci un pas înspre binele angajaților tăi, optează pentru voucherele de vacanță Pluxee ca beneficiu pentru aceștia. O astfel de inițiativă nu este doar o strategie eficientă pentru motivarea angajaților, ci și o modalitate inovatoare de a încuraja echilibrul dintre muncă și viața personală, ajutând astfel la prevenirea burnout-ului pe termen lung. Aceste vouchere oferă angajaților posibilitatea de a-și planifica vacanțele, contribuind la refacerea și relaxarea necesare pentru a preveni epuizarea profesională.

  1. Training-uri de gestionare a stresului

   Specialiștii în resurse umane pot organiza training-uri și workshop-uri privind gestionarea stresului. Aceste sesiuni pot oferi angajaților instrumente și tehnici pentru a face față mai eficient presiunilor de la locul de muncă, contribuind astfel la prevenirea burnout-ului.

  1. Furnizarea unor sesiuni de consiliere

   În colaborare cu specialiști psihoterapeuți, angajatorii pot oferi acces la sesiuni de consiliere pentru a discuta despre stresul și provocările cu care se confruntă la locul de muncă, dar nu numai. Un mediu în care angajații se simt sprijiniți și încurajați să-și împărtășească grijile poate reduce presiunea și preveni instalarea burnout-ului.

În concluzie, gestionarea burnout-ului nu este doar o responsabilitate etică, ci și o necesitate strategică pentru succesul pe termen lung al unei companii. Pauzele regulate, vacanțele, precum și celelalte modalități de gestionare a stresului prezentate mai sus nu sunt doar niște extravaganțe, ci sunt elemente esențiale în menținerea sănătății și a productivității angajaților tăi. O astfel de investiție în sănătatea angajaților va aduce beneficii companiei pe termen lung și va construi un loc de muncă în care oamenii se simt cu adevărat susținuți și valorizați.

 

Sursa foto: Unsplash.com

Citeste in continuare

Diverse

Florin Gioga şi-a anunţat candidatura ca independent la Primăria Sinaia

Publicat

pe

De

Primarul oraşului Sinaia va avea un adversar dificil la alegerile locale din anul 2024 în persoana lui Florin Gioga. Acesta beneficiază de o susţinere importantă şi se anunţă a fi omul care să întrerupă seria de cinci mandate pe care o are actualul primar. Pe 1 decembrie, Florin Gioga şi-a anuntat oficial intenţia de a candida la primăria Sinaia şi a creat inclusiv un site pe care îşi va expune punctele de vedere şi proiectele pe care le are pentru oraş şi cetăţeni dacă va fi ales primar.

„În această zi de mare însemnătate, Ziua Naţională a României, vă doresc să aveți în suflet mândria şi determinarea strămoşilor noştri care au pus bazele acestei minunate patrii! Astăzi, într-un spirit al unității și al solidarității, să ne amintim cu recunoștință de istoria noastră și de drumul pe care l-am parcurs împreună ca națiune şi să ne îndreptăm atenţia către clădirea unui viitor mai bun de care înaintaşii noştri să fie mândri!

În ceas de sărbătoare, vreau să vă reamintesc faptul că voi candida la funcția de primar al orașului Sinaia în alegerile din 2024. Este un pas important pentru schimbare și dezvoltare, iar susținerea voastră este esențială în această călătorie. Voi candida ca independent, însă orice susţinere este binevenită, atât timp cât scopurile şi valorile noastre se află pe aceeaşi direcţie! Consider că oraşul Sinaia poate să se dezvolte mai mult şi cetăţenii acestui oraş să beneficieze de infrastructură mai bună, servicii mai bune şi să aibă un trai mai bun!

Oraşul nostru bate pasul pe loc de prea mult timp, iar în anumite domenii se află într-un regres constant, tocmai de aceea sunt de părere că Sinaia are nevoie de o schimbare la vârf. Este nevoie de o altă conducere care să aducă un suflu proaspăt şi să lucreze în slujba oamenilor, nu oamenii în slujba conducerii!

De acum înainte, vă invit să explorați și noul meu site, www.florin-gioga.ro. Aici veți găsi informații detaliate despre mine și despre proiectele mele dedicate prosperității Sinaiei, având în vedere nu doar renumele în cadrul României, ci și în rândul destinațiilor turistice din întreaga Europă!

Prin intermediul acestui site, mă angajez să vă mențin la curent cu toate detaliile planurilor mele de viitor într-un mod organizat și ușor de accesat pentru oricine dorește să se informeze direct de la sursă. Astfel, veți avea acces la informații verificate și evitați să vă bazați pe zvonuri nesigure lansate de cei care doresc să ne destabilizeze și să ne discrediteze.

Vă mulţumesc şi vă asigur că împreună putem face ca Sinaia să capete strălucirea pe care o merită!” – se arată într-un comunicat de presă.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv