Exclusiv
Dezvaluiri ale modelelor despre un studio de videochat din București

Live Studio a început să devină printre cele mai populare studiouri de videochat din capitală. Foarte multe tinere aleg să lucreze aici tocmai pentru că beneficiază de un salariu foarte mare, dar și de condiții de muncă impecabile.
„Noi le oferim tot ce avem mai bun modelelor noastre. Pentru ele ne-am dezvoltat atât de mult în ultima vreme, pentru ele am creat confortul pe care îl avem, pentru ele ne schimbăm mereu aparatura astfel încât să fie în trend cu cele mai noi trenduri, pentru ele facem toate sacrificiile!”
Am ales câteva fete care lucrează alături de Live Studio de ceva timp și le-am cerut câteva păreri sincere, promițându-le că vor rămâne anonime. Pe site-ul oficial al studioului, puteți găsi și un top de 20 pareri despre studio, însă până atunci, iată ce spun fetele pe care le-am abordat noi:
„Ce înseamnă pentru mine videochatul și Live Studio? Hmm, nu e o întrebare chiar așa de ușoară. Dacă e să mă raportez la faptul că am apelat la ei în clipele în care aveam cea mai mare nevoie, aș putea spune că pentru mine Live Studio a însemnat o salvare. Eram într-o perioadă foarte grea a vieții mele, aveam probleme foarte mari cu banii, se adunaseră multe datorii pentru că mama era bolnavă și avea nevoie de medicamente, iar eu a trebuit să iau o decizie. Ori alegeam să fac o schimbare și să o salvez, ori mă adânceam și mai mult în datorii cu jobul mediocru pe care îl aveam atunci. Astăzi e totul bine, am reușit să-mi salvez mama, am știut că am luat decizia cea bună!”
„Sincer, eu m-am angajat la acest studio mai mult din curiozitate. Auzisem că se câștigă extrem de bine, că salariul este foarte mare, iar eu eram înnebunită după cumpărături și voiam câte ceva nou în fiecare săptămână. Jobul meu part time de studentă nu-mi permitea să-mi satisfac toate aceste dorințe, firește. De aceea a trebuit să caut ceva mai important, satisfăcător. Am descoperit Live Studio și sunt cea mai fericită persoană de când lucrez aici! Nici nu mă gândesc să-mi schimb locul de muncă în următorii câțiva ani!”
„Eu vreau să încep prin a spune că am fost impresionată de cât de prietenos este colectivul de aici. Am mai lucrat și în alte locuri, m-am lovit de fiecare dată de superioritatea angajat-șef, însă aici nu există așa ceva. Aici nu există o ierarhie cum există în majoritatea locurilor de muncă. Aici suntem cu toții egali. Alexandra ne oferă mereu sfaturi, îndrumări și nu am simțit niciodată nicio urmă de superioritate. Asta numesc eu un colectiv cu adevărat unit!”
„Apartamentul meu, mașina mea, hainele drăguțe, vacanțele, toate astea erau lucruri la care puteam doar să visez înainte. Nu mi-aș fi imaginat că le pot și avea. Dar uite că visul meu s-a îndeplinit și acum mă simt împlinită și fericită.
Un cuvânt pentru tinerele care vor să vină în cadrul Live Studio? Nu mai pierdeți vremea, găsiți curajul de care aveți nevoie și faceți schimbarea asta în viața voastră, nu veți regreta!”
Exclusiv
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii în fața crizei acute de personal.
Deficitul de personal face cazul și mai critic
În contextul în care Poliția Română se confruntă cu cel mai grav deficit de personal din istoria sa, unele structuri, cum ar fi polițiile orășenești și comunale, reușesc cu dificultate să asigure serviciile de ordine publică și rutieră. Între timp, câțiva șefi de inspectorate județene au decis modificarea programului de lucru al polițiștilor de ordine publică și rutieră, trecând de la ture de 12 ore la ture de 8 ore, cu 3 schimburi pe zi. Această schimbare este problematică, având în vedere că deja infrastructura este sub presiune și resursele sunt limitate.
Argumente nefundamentate
Argumentele aduse de conducerea Poliției Române pentru această modificare – cum ar fi eficientizarea cheltuielilor și asigurarea unui serviciu polițienesc corespunzător – sunt contestate de sindicaliști. Aceștia afirmă că, în realitate, această decizie va duce la o scădere a eficienței, crescând costurile pentru orele suplimentare, cheltuielile cu birotica și transportul.
Impactul modificării programului de lucru
În cazul în care la ture de 12 ore erau necesari 4 polițiști pentru a asigura serviciul, la programul de 8 ore este nevoie de 6 polițiști. În contextul deficitului actual, e imposibil de înțeles cum vor fi găsiți acești polițiști suplimentari. Pe lângă aceasta, va exista o majorare dramatică a cheltuielilor cu transportul, care ar putea să crească cu peste 100%, având în vedere numărul crescut de deplasări.
Riscuri pentru sănătatea polițiștilor
Schimbarea programului va avea și consecințe asupra sănătății polițiștilor. Trecerea la un program cu schimburi de 8 ore poate conduce la un risc crescut de burnout, astfel că numărul concediilor medicale ar putea crește. La turele de 12 ore, polițiștii beneficiază de un timp de odihnă semnificativ între ture, ceea ce nu va fi cazul în sistemul de schimburi de 8 ore.
Acțiunile Sindicatului Europol
Sindicatul Europol se opune ferm oricărei încercări de modificare a programului de lucru pentru polițiștii din structurile de ordine publică și a trimis deja notificări conduitei IPJ Arad, evidențiind disconfortul și obiecțiile membrilor. Până în prezent, peste 100 de polițiști au susținut acest demers și se așteaptă ca alții să li se alăture, continuând astfel lupta pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și protejarea drepturilor angajaților din domeniul ordinii publice. (Cerasela N.).
Exclusiv
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității
Exclusiv
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță

Reforma pe hârtie: Așteptări și deziluzii
Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pare angajată într-o cursă nebunească către trecut, oferind o nouă „capodoperă” de reformă pe hârtie – un Regulament de Organizare și Funcționare (ROF) care, în loc să modernizeze sistemul penitenciar, reușește doar să obosească ochii și să frustreze personalul. Este scris de o echipă de „specialiști” care par să nu fi ieșit din bula anilor 2000, cu o compunere bazată pe copy-paste și fără o gândire logică.
Birocrația la putere
Prin utilizarea excesivă a verbelor precum „coordonează”, „îndrumă”, „controlează”, ROF-ul devine un manual interminabil care nu aduce nicio soluție reală. Dacă am primi un leu pentru fiecare utilizare a acestor expresii, ne-am putea permite vacanțe luxoase, fără grija bugetului.
Întrebări fără răspuns
Cercetând acest document, mă întreb sincer: e vorba de un regulament sau de un labirint din care au fost excluse reformele reale? ROF-ul, prin formulările sale vag conturate, accentuează faptul că ANP este un mamut birocratic care mimează reforma și sufocă sistemul penitenciar cu aberații administrative.
Lipsa de viziune și planificare
În loc să vină cu măsuri clare și aplicabile, acest document servește doar la alimentarea unei mașinării birocratice fără coerență. Termeni precum „eficientizare” și „implementare” sunt folosiți într-o manieră impersonală, lăsându-ne cu întrebarea: unde este realitatea de dincolo de cuvinte?
FSANP cere o reformă reală
Federatia Sindicală a Autorităților Naționale a Poliției (FSANP) solicită o revizuire completă a ROF-ului, realizată de oameni care înțeleg cu adevărat sistemul penitenciar. Nu mai este loc pentru teoreticieni care creează hârtii goale, ci este nevoie de un document clar, concis și aplicabil care să respecte munca reală a celor din sistem.
Un drum sinuos spre transparență
Dacă acesta este viitorul ANP, atunci cu siguranță ne îndreptăm spre un trecut pe care am dori să-l uităm. Reforma nu se face doar prin redenumirea unor direcții sau adăugarea ofertei de verbe, ci prin acțiuni concrete, discutate și responsabil adoptate. Rămânem vigilenți și ne angajăm să transformăm acest labirint birocratic într-o instituție care servește cu adevărat binele comun. (Cerasela N.).
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum o zi
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 5 zile
Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea
-
Exclusivacum 16 ore
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc