Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Reprezentații MAI s-au remarcat prin disprețul manifestat față de Lege/INREGISTRARI AUDIO BOMBA DIN INTERIORUL M.A.I.

Incisiv

Publicat

pe

Zonele din apropierea instituțiilor statului sunt cele mai bogate în informații. O astel de locație bogată în informații este reprezentată atât de rețeaua facebook cât și de Parcul Cișmigiu din Capitală… unde găsești, chiar și fără să vrei, informații precum cele care atestă batjocura guvernanților și al unor funcționari din birouri, „sindicaliști”, la adresa noastră, a tuturor.

Începând cu anul 2016, polițiștii din M.A.I. au început să se deștepte. Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” a început seria de dezvăluiri pe pagina sa oficială de FaceBook cu privire la neaplicarea hotărârilor de guvern privind salariul minim garantat ce se stabilește anual. Așa că, potrivit paginii oficiale a sindicatului „Diamantul”, salariile polițiștilor sunt calculate la nivelul anului 2009 și „umflate” artificial ca să ajungă la valoarea de 1.900lei. Ministerul Afacerilor Interne susține că toți polițiștii sunt încadrați în funcții ipotetice, conform HG nr.0292/2011 abrogată de HG nr.0610/2017… adică, inexistente… căci stabilitatea funcționarului public este garantată prin Legea nr.188/1999 dar și prin Legea nr.360/2002. sau așa ar trebui… Culmea, nici Legea nr.153/2017 privind salarizarea bugetarilor nu prevede sintagma „încadrarea într-o funcție ipotetică”. De unde or fi scos-o, oare, acești „polițiști de birou” din Aparatul central al M.A.I.?

În concluzie, Ministerul Afacerilor Interne ne transmite următorul mesaj: funcții ipotetice (inexistente), polițiști utopici (fantomă/inexistenți) iar actele întocmite de „polițiștii ipotetici”, ale căror funcții nici pânâ în ziua de azi nu au fost înființate potrivit dispozițiilor art.22 alin.(5)[1] al legii nr.360/2002. Deci, România a fost și este înșelată de Guvernul României și Aparatul central al M.A.I. prin expunerea, în stradă, a unei „holograme de polițist” (polițistul încadrat în funcția ipotetică). Iar „polițistul ipotetic” întocmește înscrisuri (procese verbale de contravenție, dosare penale, ordonațe, citații etc.) lovite de nulitate absolută!

Cum de „ne-a scăpat” aceată fraudă colosală? Cum am ajuns în situația de a nu avea Poliție ci doar „Poliția – Hologramă”?

Tot pe sitte-ul oficial al Sindicatului „Diamantul” găsim explicațiile: „2) Metodologia de punere in executare a OUG 8/2009 trebuia reglementata unitar printr-o singura hotarare de guvern, potrivit art.8 din OUG 8 din 2009 ( modificata de OUG 90/2017, modificata la randul ei de legea 80/2018). Ca de obicei, la ordine si aparare nationala, cu SRI pe post de locomotiva iar MAI si MAN trase la remorca, chestiunea decontarii serviciilor turistice este marcata de trimiteri la o HG secreta ( HG nr.S/969/2016) si ordine normative ” secret de serviciu”. In cazul MAI, ne-am procopsit cu OMAI nr.S/47/04.05.2017.

3) In mod socant, dupa ce au facut manevre si combinatii sa-si creeze propriile organe de „inspectia muncii” si deci sa nu poata fi amendate niciodata pentru incalcarile legislatiei muncii, triumviratul SRI-MAN-MAI a profitat de oportunitate si-a inventat cu aceasta ocazie si propriile ” organe fiscale competente”.

Mai lipseste ca tura urmatoare, SRI, MAI si MAN sa se declare oficial stat in stat, sa-si instaureze propriul mini-parlament si sa isi aleaga si un presedinte.

In loc sa mergem catre transparenta si check & balance, egalitate de tratament juridic ( cu ceilalti care vin cu vouchere/bonuri de valoare, nu cu bani de acasa), trasaturi cheie ale guvernarii democratice, observam cu ingrijorare cum SRI, MAN si MAI merg indarat, necenzurati de nimeni, ba chiar incurajati, catre autocratie si obscuritate, insusiri ce caracterizeaza sistemele dictatoriale.”

Guvernanții noștrii, aleșii noștrii pe care îi tot vedem că se agită la Tv și prin declarații publice cu „statul paralel” chiar ei l-au creat: prin HG nr.S/969/2016 unde au îngrădit prerogativele Curții de Conturi a României dar și cele ale Administrației Naționale de Administrare Fiscală: au creat structuri fiscale paralele în instituțiile de ordine și siguranță publică prin care se eludează controalele Curții de Conturi și ANAF, ascunderea cheltuirii banului public, tocmai pentru ca (în opinia noastră), banul public să se „verse” în bugetele partidelor politice/unor politicieni.

Deci, în M.A.I. avem „polițistul-hologramă” ale cărui acte sunt lovite de nulitate absolută fiindcă nu are funcție, conform Legii… neavând funcție înființată conform Legii, nici salarizarea polițistului nu poate fi făcută conform Legii nr.153/2017 și a HG nr.846/2017 – 1.9000lei – ci, la nivelul lui 2003 (așa cum era prevăzută în OG nr.38/2003)… deci, „polițiștilor-hologramă” nu le este aplicabil nici art. 1 alin.(3)[2] din OUG nr.9/2009 privind acordarea voucherelor de vacanță, în cuantum de 1.900lei (conform salariului minim garantat în anul 2018) ci prevederile alin.(2) al aceluiași act normativ: 1.450lei – de milă, zicem noi, să nu zică că nu i se dă și lui acolo, o pomană… de la guvernanți.

Iar suma de 1.450lei ce urmează să se acorde fiecărui angajat M.A.I. se face în baza unei „circulară” emisă de secretarul general al M.A.I., dl. Ivănescu Bogdan, care au denumit-o „procedură”… și care nu are nicun temei în Legea nr.80/2018, OUG nr.90/2017 și nici în OUG nr.8/2009 ci, „praf în ochii angajaților M.A.I.”. Adică: „voi, angajații M.A.I., împrumutați-vă de bani să mergeți în vacanță, la întoarcere (din varii motive, pe care o să le inventăm noi – falșii polițiști din structurile finanicar-contabile ale M.A.I.) nu o să vă dăm banii, iar voi vă veți îndrepta cu acțiuni în instanța de contencios-administrativ să anulați „procedura” care, de fapt, e o circulară… o adresă ce nu are valoarea unui act administrativ sau operațiune”.

În concluzie, avem polițiști hologramă care primesc salarii în baza normei abrogate OG nr.38/2003 și cărora le vor fi decontate (dacă le va fi decontată vreodată, după cum le va surâde norocul) suma de 1.450lei pentru serviciile de turism de care au beneficiat în baza unei „adrese de bună-voință” a d-lui Ivănescu emisă fără suport în Lege. Și, cu toate acestea, Aparatul central al M.A.I. are suportul controversaților „lideri de sindicate” Coarnă Dumitru (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual) și Surugiu Iulian (Sindicatul Național al Agenților de Poliție), persoane pentru care nu contează Legea ci „doar să acceseze oamenii banii”… ce contează dacă e ilegal/nu este prevăzut de Lege/există riscul ca angajații M.A.I. să fie, încă odată, fraudați?

Și cum ar putea să fie altfel din moment ce o doamnă din staff-ul M.A.I. (șefa Direcției Financiare a M.A.I., d-na Dimofte Doina) susține că „toți românii încearcă să fraudeze statul!”? Deci, în opinia d-nei „polițist” Dimofte, cei care își cunosc și solicită drepturile conform Legii și nu conform bâlbelor ministeriale „sunt ilegaliști”… iar cei care comit ilegalități (precum Aparatul central al M.A.I.), își creează propriile organe fiscale ca să nu se afle cum se fură/circulă banul public din instituțiile de forță ale M.A.I. sunt: „cei buni”…

La asemenea declarații și monstruoase ilegalități, nu putem decât să ne întrebăm: România mai are instanțe, parchete? Mai aplică/respectă cineva, în România, Legea promulgată de Parlament și promulgată de Președintele României? Sau „ne furăm unul altuia căciula” căci, mai nou, „pușcăria se face la fără frecvență” (la domiciul arestatului și, eventual, doar în weekend).

În data de 27.04.2018, la sediul MAI, a avut loc ședința de dialog social dintre reprezentanții MAI (subsecretar de stat Mihai Valeriu, dl. Ivănescu Bogdan – secretar general al M.A.I., d-na Dimofte Doina-director Direcția Financiară MAI și adjunctul acesteia, dl. Crețu Andrei) și o parte dintre sindicatele din M.A.I. (Europol – Andreica Cosmin, UNIPOL, SNPPC-Coarnă Dumitru, SNAP-Surugiu Iulian și Diamantul-Emil Păscuț, ProLex, Unipol) unde s-a avut ca temă de discuție: decontarea serviciilor de turism pentru angajații M.A.I. care efectuează concediul de odihnă pe teritoriul României, în spații autorizate de Ministerul Turismului.

La această ședință reprezentații MAI s-au remarcat prin disprețul manifestat față de Lege (în loc să emită poiect de act normativ pentru decontarea serviciilor de turism, au emis o circulară, o adresă fără temei legal), iar acest aspect nu i-a deranjat câtuși de puțin pe liderii „sindicaliști” Coarnă și Surugiu: „important e să se ia banii”… mai contează cum? Tot în cadrul acestei ședințe d-na Dimofte ne arată opinia ei cu privire la români: „toți încearcă să fure de la stat”… numai ea nu.

Oripilați de modul în care niște … persoane precum: Dimofte, Ivănescu, Coarnă, Surugiu înțeleg să „bată cu pumnul în masă” doar pentru că Dimofte crede că toți românii sunt hoți/vor mai mult de la Stat,  Incisiv de Prahova a fost contactat de angajați ai Aparatului central al M.A.I. care, sub anonimat, ne-au pus la dispoziție înregistrarea ședinței din 27.04.2018.

INREGISTRARI AUDIO IN EXCLUSIVITATE DIN INTERIORUL M.A.I. (Cerasela N.).

postare din 27.04

Nota Redacției: Ca urmare acestui articol propunem: Parlamentului României și Guvernului României să adopte în regim de maximă urgență o Lege/Ordonanță de urgență ce se va trimite Peședintelui României în același regim pentru promulgare prin care să se înființeze funcțiile polițiștilor din M.A.I. (sperăm noi că M.A.I.-ul va avea bunul-simț să nu mai copieze funcțiile militarilor și să le „bage pe gâtul” polițiștilor, evidențiind astfel că demilitarizarea poliției nu a avut loc niciodată). În prezent, funcțiile polițiștilor sunt secretizate illegal și abuziv prin HG și OMAI tocmai pentru a se ascunde faptul că România plătește salarii unor falși polițiști (financiar-contabil, rersurse umane, IT, administrative logistic, psihologic, medical, control intern, secretariat, șoferi de șefi), indivizi care nu îndeplinesc atribuțiile polițistului prevăzute în Legea nr.218/2002 și nici în OUG nr.104/2001.

 

 

 

[1] (5) Funcțiile și modul de salarizare ale polițiștilor se stabilesc prin lege, în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

[2] (3) Voucherele de vacanță se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unitățile din domeniul bugetar, și în limitele sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de venituri și cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori.

Actualitate

EXCLUSIV/Sirul nelegiuirilor efectuate de fosta conducere a SRI ARAD, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul III

Incisiv

Publicat

pe

De

In numerele trecute am DEZVALUIT DESPRE NELEGIURILE LUI  Radu Nicolae Stoian si motivul/motivele pentru care acesta a fost adus asistent judiciar la Tribunalul Arad sub președinția Silviei Nadaban la cererea lui Otto Szep, vicepreședintele Tribunalului si cu recomandarea lui Caius Lăzărescu si a nasului acestuia, Bradin Flavius-Virgiuliu, actualmente purtător de cuvânt al Tribunalului Arad.

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/17/exclusivsirul-nelegiuirilor-de-la-arad-care-sunt-implicati-judecatori-fosta-conducere-sri-local-oameni-cheie-din-administratie-si-ofiteri-dgaepisodul-ii/

https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/16/exclusiv-droguri-inscenari-acoperiti-justitiei-si-abuzuri-ale-conducerii-sri-arad/

Înainte de a continua seria dezvăluirilor noastre despre încrengătură infracțională de la Arad formată din magistrați, ofițeri SRI, DGA si nu numai, oameni din administrația publică și ANAF, precizam ca  s-a elucidat misterul pentru care presa din Arad tace, nu stie nimic, nici usturoi nu a mâncat, si nici gura nu ii miroase.

Sa începem cu ce mai mare ziar local, Aradon. „Specialista ” în justitie, politie si coruptie este Ioana Costas.

Aceasta “gagica” (de prost “gust”) si-a inceput stagiul de profesionalizare în patul polițistului Virgil.

Stagiul blond și Ioana l-a costat pe polițist căsnicia dar nu va îngrijorați, doar temporar!

Căci, după finalizarea studiilor blonde jurnalististice, fostul polițist s-a reîntors la nevasta (Pentru a nu avea “scandal” in instanta si “tupeu”, Incisiv de Prahova va dezvalui, in curnand, si “cateva” inregistrari video/audio cu blonda curvistina)!

Blonda si-a mărit si ea orizontul caci, a incercat, va vom dezvălui daca a si reusit în episoadele următoare, sa-si continue „stagiile de perfecționare” profesională cu procurori DNA Timisoara.

Blonda Costas este verișoara avocatului Costas din Baronul Arad, avocat care isi reprezinta Baronul Arad în litigiile generate de infracțiunile si abuzurile actilualei conduceri astfel încât avem explicația …

Explicația pentru care presa din Arad nu le vede ci, dimpotrivă, daca cineva îndrăznește să nu facă parte din cloaca și eventual sa-si faca si datoria dezvăluind infracțiunile comise de aceștia devine brusc ținta a „jurnalistei” Ioana. Vom mai vorbi despre aceasta “stea” (porno, in opinia noastra si a probelor pe care le avem), a jurnalismului arădean, în episoadele următoare, dar sa trecem la următorul ziar local, Special Arad, care si-a adjudecat rolul de ziarul SJI Arad ( n.r. SRI ARAD), mai ales în vremea lui Daescu, Guran si a inca activului Toma. “Are” ca misiune promovarea intereselor secu’ Arad, rescrierea realității conform informațiilor, chiar dacă în unele cazuri false ale SJI Arad si apărarea cu orice preț a surselor SRI, inclusiv de răspunderea penală. Printre aceste surse care trebuie aparate sunt si avocați și magistrați din Arad. Apreciem ca ar trebui ca conducerea nationala a SRI (alooo, Hellvig, chiar primesti informatii de la Sectorul M?)  să ia măsuri pentru a readuce SJI-ul local la rolul său legal, dar,…. daca nu o va face, vom reveni, FOARTE  curând, cu nume și prenume.

Un alt jurnalist de „mare caracter” este Lucian Valeriu de la Critic Arad.

Dumnealui intelege jurnalismul asa: realitatea e cea descrisă de cel de ma plătește. Nu de alta, dar sa nu ajung sa -mi fur din magazine băutură ca bunul meu prieten, un alt jurnalist arădeanen, de calibru mondial, Dacia Don.

Dl Lucian are si o ibovnica care lucrează ca jurist la o instituție si pentru a nu încalcă legea scriind si articole le scrie sub pseudonym! Pam, pam! Vom reveni inclusiv cu sumele percepute în unele cazuri de jurnaliști aradeni. Nu doar de la Critic Arad, cat si de la Special Arad! Chiar vom reveni pentru ca Edurad Hellving sa taie in “carne vie”! Ce s-a intamlat la SRI Arad (la SRI-ul lui Coldea), NU POATE RAMANE FARA URMARI PENALE! ! (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/”DIAMANITNII” NU MAI VOR SĂ FIE „ZEN”? AU PRELUAT FRÂIELE SINDICATULUI PENSIONARII PĂSCUȚ ȘI ȘERBĂNESCU?

Incisiv

Publicat

pe

De

Pare incredibil dar, ultimile postări ale celor de la sindicatul „Diamantul” ( o organizație pe care o considerăm ilegală) încep să devină, iar, „incisive”… Măi să fie? Chiar așa, renunțați la „restart” și la poziția „preș” impusă de Nedelcu&co? Ați început să „loviți stăpânul și slugile-i obediente”?

Nu, nici pe departe… „diamantinii joacă dublu” și vă induc în eroare, căci au observat bine că Voicu Mihai Marius (șeful D.G.P.M.B.) e foarte bine „înțepenit în scaun”… doar a servit și continuă să servească pe toată „lumea bună”, așa-i? iar atunci când nu-l poți „dărâma” pe „marele licurici” pe căile Legii, te guduri și încerci să mârâi la trepădușii acestuia… o demonstrează postarea de pe grupul Spr Diamantul din 14.08.2018 orele 1009: „Prezenta dispoziție fiind semnată de către Seful SRU TUDOR IONELA, Șeful Juridic EDUARD JINGAN. Cum era de așteptat această dispoziție aparent legală și bine făcută a fost bagată la mapa domnului director general MARIUS VOICU. După perioada mai sus indicată în care  , membrul nostru de sindicat a lucrat în toate zilele, vine și marele anunț făcut că în această perioadă el a beneficiat de concediu paternal prin muncă. O glumă bună pentru mulți dar prost facută așa cum ne-am tot obișnuit.
Cum a fost posibil să beneficieze de concediu paternal prin muncă? Vă răspunde sindicatul dragi colegi : în timp ce  a facut 2 (două) rapoarte și a bătut la ușile celor de la SRU pentru a grabi lucrurile și punând presiune pe ei. Intrând în criză de timp au antedatat disoziția și nu au comunicat la timp beneficiarului de dreptul sau . Tot ce aveau de făcut era să-i de un telefon și să-i spună să stea acasă lângă copil.

Pentru ca apoi, postacul Șerbănescu să încheie patetic mesajul: „Am bolduit membru nostru de sindicat pentru a sublinia faptul că nouă ne pasă de oameni, iar polițiștii indiferent de unde sunt, ei formează o familie. Atunci când ne umilești membrul de sindicat, nu respecți sindicatul, te iei de unul, te lupți cu toți.
Motto-ul sindicatului va fi : TOȚI PENTRU UNUL ȘI UNUL PENTRU TOȚI. Cu deosebita considerație , pentru cititori, Marin Serbanescu

Numai că acest demers ESTE ILEGAL, un demers disperat al diamantinilor de a stopa „scurgerea de membrii” (conform surselor noastre). Pensionarul Șerbănescu nu are drept de semnătură în numele membrilor și pentru aceștia, conform actualului statut al organizației „Diamantul”. Șerbănescu e doar un pensionar angajat ilegal în această organizație, exact ca și Păscuț, de incompatibliul Nedelcu Cătălin (individ înscris în 2 organizații sindicale, ulterior a dobândit și funcția de împuternicit șef Birou Investigații Sindicale ca și recompensă pentru „tăcerea sindicaliștilor zgomotoși”).

Mai mult, pentru ședința din 30 iunie 2018, diamantinii se lăudau că își aleg un nou secretar general[1] în locul pensionarului Șerbănescu, fapt care nu s-a mai întâmplat… de ce ați indus membrii și societatea în eroare, măi „juriștilor” și „cinstiților”?

Așa că, îi avertizăm public pe cei din DGPMB că adresa semnată de pensionarul Șerbănescu Marin și înregistrată sub nr-ul 1661MS din 16.07.2018 este semnată de o persoană necompetentă… un demers ilegal, ce evidențiază disperarea diamantină!

Apoi, „cinstiții diamantini” revin la vechea lor problemă cu angajații M.A.I. „consilieri juridici”.

Însă și aici este un joc:

Jocul pensionarului Păscuț care nu și-a dobândit adeverința de „consilier juridic” de la M.A.I. (potrivit unor surse din interiorul organizației).

Redacția Incisiv de Prahova vă reamintește că a întreprins demersuri legale pentru eliminarea acelor falși consilieri juridici din M.A.I. dar și magistratură (https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/11/exclusivnoaptea-mintii-politistii-consilieri-juridici-detin-aviz-al-politiei-judiciare-conditiile-care-acestia-nu-solutioneaza-dosare-penale/; https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/05/exclusivpervertirea-profesiilor-juridice-de-catre-ministerul-afacerilor-internecum-ajung-falsii-juristi-sa-detina-statutul-de-magistrat/; https://www.incisivdeprahova.ro/2018/08/12/exclusivziarul-incisiv-de-prahova-se-implica-activ-eliminarea-din-magistratura-si-avocatura-falsilor-juristi-emisi-de-m-acoperitii-din-justitie/)

Știu diamantinii să facă demersuri legitime, legale, așa cum face ziarul Incisiv de Prahova? Nu prea credem… lor le place „bălăcăreala feisbucală” sperând astfel să-și mențină vechii membrii cotizanți și, eventual, să atragă noi „prostani” cotizanți. Ei nu vor schimbarea/reformarea sistemului, din păcate… cam nimeni nu dorește această schimbare căci sunt interese mari la mijloc… interese personale ale majorității sindicaliștilor din M.A.I.( Cerasela N.).

N.R. Actualul șef al D.G.P.M.B., Voicu Marius, a transformat Direcția Generală de Poliție a capitalei într-o „fortăreață a crimei organizate” unde niciun angajat „nu suflă”… altfel, este cercetat, diagnosticat cu afecțiuni psihice și medicale grave… îndepărtat/eliminat. Nedelcu&co sunt niște fricoși dar și niște însetați de funcții și alte beneficii (prime, medalii etc. nemeritate) pe care le pot oține foarte ușor prin „tăcere sindicală”. Așa că, de ce să se pună rău cu șefii când pot obține beneficii personale, inclusiv „sprijin managerial pentru atragerea de noi membrii cotizanți?

Păscuț l-a idolatrizat pe șeful sindicatului ProLex, Vasile Lincu. Era fascinat de modul în care Vasile Lincu conduce „cu o mână de fier” acest sindicat și că a reușit să îl transforme „într-o afacere profitabilă de familie”… o organizație în care „nimeni nu suflă ci doar produce”. Care „suflă, e zburat”, fără nicio remușcare. Iar „Diamantul” actual este o organizație „nonprofit”, în care ești pedepsit dacă „miști în front” căci actualii „lideri” și pensionarii Păscuț și Șerbănescu care o conduc din umbră au nevoie de bani… cât mai mulți bani pentru a se îmbogăți (dacă se poate, într-un timp cât mai scurt). Deschideți ochii!

[1] Cod COR 1114: Conducatorii si alti functionari superiori din organizatiile specializate determina, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor organizatiilor specializate, cum ar fi organizatiile politice, sindicatele, patronatele, asociatiile de comert si industrie, organizatiile umanitare si de caritate sau asociatiile sportive, si reprezinta si actioneaza in numele acestor organizatii.

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/ Confruntare intre serviciile de spionaj

Incisiv

Publicat

pe

De

Cu ceva vreme in urma dezvaluiam prezenta unor grupuri de ”ultras” germani care bantuiau pe langa Piata Victoriei pozand totul, mai ceva ca turistii japonezi. Iar cum strania ”excursie” organizata avea loc in plina desfasurare a Campionatului Mondial insistam asupra ”ratacirii” fanilor germani care, in loc sa ajunga sa-si sustina echipa in Rusia, nimerisera tocmai la Bucuresti. Lasand insa gluma la o parte, iata ca avertismentul privind aceasta stranie prezenta a fost perceput diferit de catre structurile romanesti informative.

Iohannis simte rasuflarea lui Ciolos in spate

Astfel ca in timp ce unele au incercat sa-si ia masuri de prevedere fara precedent pentru ca ”turistii” sa nu poata deturna chiar cu totul manifestarile deja ”traditionale” din Piata Victoriei, adica exact locul pe unde bantuiau tinerii ”turisti” germani in urma cu doar cateva saptamani, altele au preferat sa faca doar ce stiu ele mai bine, sa fileze. Insa cum veridicitatea informatiilor privind posibilitatea ca BND-ul german sa-si bage coada din nou in evenimentele de la Bucuresti pare sa fi fost girata inclusiv de catre structurile specializate ale partenerilor strategici ai Romaniei, unii lideri de servicii de la noi, care poate probabil ar fi imbratisat idea unui non-combat nu au putut sa mai onoreze acest ”blat”, cel putin nu la vedere. Oricum, cert este ca din cate reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, la aceasta ora consilierii germani din umbra care s-au intors la butoanele lui Klaus Iohannis il preseaza pe acesta sa recurga la orice strategie, oricat de ”intrusiva”, numai sa incerce sa declanseze o data provocarea ”marii emotii nationale” prin care unii incearca inca sa mai schimbe regimul politic romanesc. Iar prezenta ”omuletilor verzi” ai BND-ului german la Bucuresti, puternic ”legendata” de cealalta parte a sistemului este pusa pe seama misiunii acestora de a sustine razboiul hibrid declansat de catre ”neamtul” de la Cotroceni contra actualei Puteri politice din Romania.

Singura grija a lui Dragnea, s-o tina pe Dancila in silenzio stampa

Ceea ce ar arata disperarea ultimilor adepti ai statului paralel, care stiu foarte bine ca se afla intr-o criza de timp tot mai descurajanta. Mai ales ca de la Bruxelles si nu doar, lui Klaus Iohannis i se arata tot mai fatis ”pisica” lui Dacian Ciolos. Cel care, la randul sau beneficiaza, dupa cum bine se stie la varful sistemului de ”expertiza” DGSE-ului francez, la consultanta pe aceasta filiera incercand sa contribuie tot mai disperati si unii sefi de structuri precum generalul Marian Hapau. Pentru ca, dupa ce usile americane i s-au cam inchis in nas dupa dezvaluirea noastra privind ”escapada” moscovita din tinerete, acesta incearca acum sa relanseze legaturile DGIA, pe persoana fizica, tot cu serviciile franceze. Astfel ca, impins de la spate chiar de catre proprii sai ”omuleti verzi”, Klaus Iohannis este obligat sa ”inventeze” o ”emotie nationala”, cel tarziu pana la sfarsitul lui octombrie, cand ”marele sef” isi va prelua postul cu scopul declarat de a  declansa ”deratizarea” serviciilor. Si nu este in niciun caz vorba de viitorul ambasador american, asta pentru a pastra misterul cu privire la identitatea omului de la care se asteapta spulberarea ultimelor ramasite ale statului paralel din Romania… Drept urmare, prins intre ”ciocanul” Dragnea si ”nicovala” Ciolos, Iohannis este pe deplin constient ca in luna septembrie isi poate juca ultima carte pentru a se putea impune pe plan extern ca si potential garant al stabilitatii Romaniei, tocmai in preajma preluarii Presedintiei Uniunii Europene.

Confruntare intre serviciile de spionaj

Desi ”motorul” economic franco-german al Uniunii Europene pare unul de monolit, cel putin la nivelul declarativ al liderilor celor doua state, din punct de vedere al intereselor pragmatice cu o miza financiara pur si simplu uriasa lucrurile stau cu totul altfel. Astfel ca serviciile de spionaj ale celor doua tari se afla de ceva vreme intr-o confruntare surda, pentru a-si impune suprematia asupra ”pietelor emergente”. Dintre care Romania este, cu siguranta, printre cele mai profitabile, din moment ce vanzarile colosilor occidentali din tara noastra au ajuns sa sustina de ani buni activitatea ”companiilor mama” din Franta sau Germania. Iar ”confruntarea titanilor” devine una cu atat mai acerba cu cat la mijloc este de acum si ”potul cel mare” al miliardelor de euro puse la dispozitie de bugetul Romaniei pentru inzestrarea Armatei. Si pentru a cunoaste mai bine forta celor doua structuri este suficient sa amintim ca Serviciul Federal de Intelligence al Germaniei, numit pe scurt BND este agentia de informatii externe a tarii, fondata inca dinainte de al doilea razboi mondial pentru a spiona strategiile si planurile combatantilor.

Se fac ample verificari pentru identificarea eventualilor mercenari straini din Piata Victoriei

Considerat in prezent unul dintre cele mai bogate si bine dotate servicii secrete din lume, cu tehnologii de ultima ora, BND are drept principale obiective asumate oficial contracararea atacurilor la adresa securitatii nationale si supravegherea spionajului extern, fiind insa recunoscut pentru implicarea sa majora in sprijinirea intereselor economice ale Germaniei peste hotare. La randul sau, Directia Generala pentru Securitate Externa –DGSE este principala agentie de informatii a Frantei, avand mii de agenti infiltrati in toata lumea. Ca un specific aparte al agentiei, DGSE colaboreaza foarte strans si cu serviciul de securitate interna al Frantei, avand atributii oficiale si in acest sens. Iar la fel ca si in cazul BND-ului german, si DGSE-ul francez este recunoscut pe plan intern pentru ”lobby”-ul insistent efectuat pentru promovarea companiilor franceze si a intereselor economice ale Parisului in toata lumea.

Identificarea ”mercenarilor”!

De remarcat si ca Presedintia Romaniei nu priveste deloc cu ochi buni incercarea de revenire cu orice pret a lui Dacian Ciolos in prim-planul vietii politice de la noi, fostul premier tehnocrat fiind suspectat ca ”joaca murdar” si pune o presiune apasatoare pe un Klaus Iohannis oricum depasit vadit de isteria dezbinarii tarii tocmai in plin an centenar.

”Fratia” franco-germana, doar de fatada

Astfel ca, de parca nu ar fi fost de ajuns ca se dovedeste incapabil de a gasi inca ”ac de cojocul” guvernarii pesediste, Iohannis mai are de suportat si respiratia lui Ciolos, pe care o simte tot mai pregnant in ceafa. Mai ales ca putinii consilieri romani pe probleme de Securitate ramasi loiali lui Iohannis nu se codesc sa arate cu degetul tot spre tabara pro-franceza a lui Dacian Ciolos ca fiind cea din spatele deconspirarii activitatii ”omuletilor verzi” germani. Iar  o astfel de ruptura majora care macina Opozitia si care opune un Klaus Iohannis sprijinit de BND-ul german unui Dacian Ciolos agreat de catre DGSE-ul francez desigur ca nu-i poate veni decat manusa liderului pesedist Liviu Dragnea. Numai ca, atata timp cat Viorica Dancila va fi obligata sa iasa din silenzio stampa impus premierului, chiar ca oricand se poate produce un efect de bumerang care sa loveasca in plin imaginea actualei coalitii de guvernare. Oricum, ca un amanunt de ultima ora, partea de sistem care sprijina actuala Putere politica a trecut la identificarea eventualilor ”mercenari” prezenti la evenimentele violente din Piata Victoriei, inclusiv structurile de specialitate ale Ministerului de Interne fiind chestionate neoficial, dar ostentativ, daca nu cumva au fost remarcati manifestanti cu accent strain. Si cu toate ca este greu de crezut ca servicii precum BND sau DGSE ar fi facut astfel de gafe care prin care sa-si puna in dificultate oamenii, acest contraatac reprezinta un nou mijloc de presiune informativa asupra lui Klaus Iohannis. Cel care, cu un Liviu Dragnea transformat in unica ”tinta in miscare” a mandatului sau prezidential ar risca enorm acum daca ar mai deschide un nou front si impotriva lui Dacian Ciolos, mai ales ca este inca atat de departe sa castige razboiul cu actuala coalitie de guvernare.( Catalin Tache).

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate12 ore ago

EXCLUSIV/Sirul nelegiuirilor efectuate de fosta conducere a SRI ARAD, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul III

In numerele trecute am DEZVALUIT DESPRE NELEGIURILE LUI  Radu Nicolae Stoian si motivul/motivele pentru care acesta a fost adus asistent...

Actualitate12 ore ago

EXCLUSIV/”DIAMANITNII” NU MAI VOR SĂ FIE „ZEN”? AU PRELUAT FRÂIELE SINDICATULUI PENSIONARII PĂSCUȚ ȘI ȘERBĂNESCU?

Pare incredibil dar, ultimile postări ale celor de la sindicatul „Diamantul” ( o organizație pe care o considerăm ilegală) încep...

Actualitate12 ore ago

EXPLOZIV/ Confruntare intre serviciile de spionaj

Cu ceva vreme in urma dezvaluiam prezenta unor grupuri de ”ultras” germani care bantuiau pe langa Piata Victoriei pozand totul,...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/Eduard Hellvig – Florian Coldea = 1-0!

In numarul trecut am publicat teoria, în opinia noastră, credibilă a analistului politic Cosmin Gusa. Sa ne oprim un pic...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/POLIȚIȘTII DIN CARTON CONTRAATACĂ ÎN DETRIMENTUL LEGII ȘI AL POLIȚIȘTILOR ȘI MILITARILOR DIN STRADĂ, RESPECTIV DIN FRONTIERĂ

Din păcate, în toată istoria „democrată” a României nu au fost întâlnite cazuri în care Armata, structurile de ordine pubică...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ACUZATII GRAVE CU DOVEZI/CSM a MINTIT IN PROBLEMA DENUNTARII SI DECLASIFICARII PROTOCOALELOR DINTRE CSM SI SRI

Dupa publicarea de catre Incisiv de Prahova a articolului “EXPLOZIV/Planul pentru 10 august a fost făcut la Scroviștea și coordonat...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Planul pentru 10 august a fost făcut la Scroviștea și coordonat de Coldea, în sprijinul lui Dragnea

Cozmin Gușă susține că intervenția în forța a jandarmilor la protestul din 10 august este rezultatul unui plan coordonat de...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/BATAIA DE JOC/PARCHETUL MILITAR MUSAMALIZEAZA DOSARUL

Nu incercam sa luam apararea cuiva, nu dorim sa vorbim despre legalitatea sau ilegalitatea protestului, nu vorbim despre cine este...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/POLIȚISTUL VLĂDILĂ FLORIAN DIN M.A.I. SUSȚINE CĂ ÎNCĂ LUCREAZĂ ÎN CADRUL IPJ IALOMIȚA ȘI „SE AMUZĂ” … NOI NU!

În data de 17 august 2018 a fost scris și publicat articolul: EXCLUSIV/MAFIA DIAMANTINULUI NEDELCU CĂTĂLIN ȘI CAMORRA CU EPOLEȚI...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/MINISTERUL AFACERILOR INTERNE RECUNOȘTE CĂ EMITE NORME INTERNE CARE ÎNCALCĂ LEGEA. D.G.P.M.B. SE SACUNDE…

Instituția M.A.I. este un colos antic, nereformat și care refuză să se reformeze. Fuga de răspundere a funcționarilor, necunoașterea Legii,...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Sirul nelegiuirilor de la Arad în care sunt implicați judecători, fosta conducere a SRI local, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul II

In numarul trecut am ramas la dezvaluirile despre Radu Nicolae Stoian si motivul/motivele pt care acesta a fost adus asistent...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/MAFIA DIAMANTINULUI NEDELCU CĂTĂLIN ȘI CAMORRA CU EPOLEȚI DIN MINISTERUL AFACERILOR INTERNE, POLIȚIE

Din păcate, oamenii se mișcă greu… cu frică iar informațiile ne parvin cu întârziere însă, sperăm noi (Redacția Incisiv de...

Actualitate4 zile ago

EXPLOZIV/”Frustrarea procurorului Bogdan Pirlog fata de politisti si jandarmi vine si din faptul ca acesta a fost expulzat din cadrul misiunii EUPOL si nu a fost decorat”

Gasiti mai jos doua scrisori din 2013 trimise autoritatilor romane de Karl Ake Roghe, comandatul EUPOL din Afganistan, in care...

Actualitate4 zile ago

Anticoruptia ancheteaza, mai nou, cum au ajuns caii lui Nutu Camataru la defilarea de 1 Decembrie 2011

Dupa plecarea Luarei Codruta Kovesi si dupa ce ofiterii SRI nu mai au nicio calitate in anchetele anticoruptie, procurorii DNA...

Actualitate4 zile ago

Ce nu se vede din cauza mitingului diasporei: marele esec al lui Iohannis

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): De o săptămînă încoace nu mai prididesc discuțiile despre mitingul violent al diasporei,...

Top Articole Incisiv