Anchete
EXPLOZIV/SPP- isti praduiti de un milion de euro!/CARITAS si coincidentele plecarii in vacante exotice a unor sefi din SPP – Comisarul de Prahova

Presiunea exercitata asupra procurorilor militari care au in instrumentare – poate doar ei isi mai aduc aminte de cand ! – dosarul fraudarii jocului de tip CAR de la nivelul Serviciului de Protectie si Paza se va accentua in perioada urmatoare, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra. Si fie ca la butoane va ramane actuala conducere moderata, fie ca tabara „talibana” rivala va reusi sa preia controlul Parchetelor Militare, cert este ca procurorii vor trebui sa joace cu cartile pe masa, dand drumul la ceea ce se anunta inca de pe acum cel mai spectaculos dosar instrumentat de Justitia Militara, dupa „saga” Revolutiei, bineinteles…
Asta indiferent daca intr-adevar au avut deja loc pana acum peste trei sute de audieri, ceea ce ar explica astfel, prin complexitatea anchetei, intarzierile la „fisa de parcurs” sau, din contra, acestea au constat doar in simpla completare a unor fise tipizate cu datele de identificare ale pagubitilor. Care nu sunt deloc putini, mai ales ca printre acestia se numara si ofiteri cu functii inalte, care nu pot „inghiti” la nesfarsit povestea cu casiera Iulia Popescu. Cei carora procurorii militari i-ar fi pus deja sechestru pe avere, „legendand” astfel varianta de lucru ca aceasta biata casiera, mai ceva ca o „Mata Hari” moderna, beneficiind doar de sprijinul unei alte colege, contabila Luminita Caragea, i-a „praduit” pe sepepisti de aproximativ un milion de euro, cat este apreciat momentan prejudiciul. Si inca din banii lor personali, astfel ca se incearca ca „magareata” condamnarii sa pice doar pe cele doua femei, care intre timp nici macar nu mai sunt angajatele SPP-ului. Un serviciu secret de elita care, in timp ce apara demnitarii ONU prin lume, se bate pe burta cu Service Secret din SUA, are structuri supradimensionate de protectie interna, divizii intregi de acoperiti si chiar un Serviciu de Siguranta Interna, cea mai moderna tehnica de monitorizare si urmarea la randul sau „pe filaj paralel” lideri politici, importanti oameni de afaceri si jurnalisti incomozi s-a lasat praduit cu un milion de euro, sub nasul zecilor de generali doldora de stele, si inca de o simpla casiera… Asa ca inaintarea anchetei privind „prabusirea” intentionata a CAR-ului de la SPP nu poate fi decat o sabie cu doua taisuri pentru unii din actualii sefi ai serviciului : caci ori au fost patasi si vor apuca si ei calea Justitiei, ori de o inteligenta nativa „prea ca la tara” si atunci trebuie sa zboare din sistem pentru pura incompetenta. Caci altfel, cum sa-l aperi pe seful statului sau pe inaltii demnitari straini cand nu esti in stare sa-ti pazestii proprii banii de doua femei dintre care una, Luminita Caragea, a fost adusa in SPP fiind „girata” de fostul sef al SSI-ului, colonelul Stefan Ganea, cel care i-a acordat avizul necesar, in ciuda „mapei profesionale” deja patate pe la alte structuri…
Bani de vacanta
Si cum poate doar seful statului isi mai permite sa le dea indicatii pretioase magistratilor in interventiile sale de la Palatul Cotroceni este clar ca si procurorii militari stiu care este urmatorul pas de facut in resuscitarea acestei anchete. Pentru ca este suficient a se „frunzari” documentele contabile cu banii retrasi inainte de „prabusire”, mai ales ca exista indicii ca ar fi vorba de o „suveica” de retrageri de pana la un „plafon” maxim de 100.000 lei, pentru ca beneficiarii care au primit aceasta ultima „gura de oxigen” sa fie la randul lor audiati. Si sa se disipeze astfel si „norul” informativ in care este inca tinuta suspiciunea ca, pur si simplu, unii dintre ei ar fi retras banii pentru sefii care n-au vrut sa-si asocieze numele, ci doar conturile, cu acest „CARITAS” prabusit la putina vreme dupa aceea. Mai ales ca nici verificarile privind coincidentele plecarii in vacante exotice a unor sefi din SPP, dupa retragerile de ultima ora si in plina isterie a celor care si-au pierdut astfel banii cu care sperau sa-si acopere ratele la banci nu sunt chiar atat de dificil de facut. Caci doar sistemul este mic si uite ca se gasesc oricand si alte structuri care sa ofere o mana de ajutor in acest sens. Asa ca, pana ce procurorii militari se vor misca mai cu talent, sutele de sepepisti „praduiti” cu o suma totala de aproape un milion de euro oricum nu trag sperante ca-si vor mai vedea vreodata banii, cel putin atata timp cat sechestrul pus doar fostei casiere nu are cum sa acopere o asemenea suma uriasa. Insa, ce-i drept, cu totul altfel vor sta lucrurile si cand se va afla „bilantul contabil” al retragerilor de dinaintea prabusirii, ca si beneficiarii acestora, ceea ce si explica de ce oamenii sunt atat de dispusi sa colaboreze cu procurorii, nu doar sa completeze tipizate xeroxate cu datele de identificare, hartii care oriucm au fost trimise tocmai conducerii Serviciului de Protectie si Paza…!(Catalin Tache).
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum o zi
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial