Anchete
Oare nu cumva ăsta e rolul actualului CSM, că așa cam pare?/ Să protejeze toți paraditorii, indiferent ce ar face ei, pe principiul ”corb la corb nu-și scoate ochii”?

Secția de judecători a CSM condamnă azi faptul că DNA s-a luat de judecători pentru soluții, ceea ce nu ar fi bine. Corect. Dar să înțelegem de aici că judecătorii pot judeca toți cum îi taie capul? Că doamna TRANCĂ dă condamnări fără număr pe haules, o paradește pe doamna Rarinca și pe mine și apoi se promovează la CSM? Oare nu cumva ăsta e rolul actualului CSM, că așa cam pare? Să protejeze toți paraditorii, indiferent ce ar face ei, pe principiul ”corb la corb nu-și scoate ochii”? Dar restul nevinovaților paradiți de protejații dvs,, doamnelor din CSM?
Adică doamna Simona Marcu a putut aproba rapoarte fix ca ale mele (acordând după trimiterea la reevaluare de către Comisia Centrală aiurea în tramvai 20 de milioane de euro în plus), la fel si alți judecători din CSM (parcul Bordei – Evelina Oprina) dar promovează în unanimitate judecători-paraditori care dau condamnări pentru așa ceva unor juriști fix fără atribuții, ca și ei? Și dă comunicate că ce minunați sunt DOAR ei, judecătorii. Și DOAR judecătorii sunt independenți pe oportunitatea soluției? Zău? Restul lumii e paradită pe haules și astfel de judecători sunt promovați?
O să depun și eu plângere penală pentru judecătorii (inclusiv doamna președinte CSM, Simona Marcu) care au aprobat rapoarte ”greșite”, adică fix ca toate cele de la ANRP (chiar dacă în cele în care am fost vizată eu nu s-au produs prejudicii din diferența de valoare).
Ce diferență este între mine și dumneavoastră, doamnelor judecător Marcu și Oprina? Căci văd că sunteți tare îngrijorate de soarta judecătorilor …după ce de o eternitate eu ”urlu” despre asta… răsplata fiind PROMOVAREA doamnei TRANCĂ după condamnarea mea, nu doar nedreaptă, ci de-a dreptul PENIBILĂ? În timp ce dvs. dați comunicate și aplaudați paraditori prin CSM.
PS – oare duplicitatea are drept scop salvarea propriilor dvs. persoane? Păi atunci poate era mai bine să rămână așa legea și să vă ancheteze Codruța pe toți: vedeați măcar unii dintre dvs. ce înseamnă ”paradeala” și înțelegeați ce ni se întâmplă nouă, muritorilor de rând.
Extrem de rușinos comunicatul dvs. în contextul dat!. (Ingrid Mocanu, preluare facebook).
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Exclusivacum o zi
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 2 zile
Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI