Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Cum a mostenit SRI ”martirii” fostei Securitati

Publicat

pe

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB PRELUARE INPOLITICS.RO:

Una din trăsăturile definitorii ale lui Traian Băsescu este că spune lucruri corecte și de bun simț doar atunci cînd e prea tîrziu și tace mîlc la vremea cînd ar trebui să vorbească. Ieri seară, fostul președinte a avut iar o serie de revelații, într-o emisiune a TVR, legate de serviciile secrete, uitînd că a avut un deceniu la dispoziție să îndrepte faptele înfierate.

“Au de făcut (n.r. – parlamentarii) un lucru fundamental: demilitarizarea serviciilor secrete, interdicţie în zona de afaceri şi numărul salariaţilor din serviciu să fie transparent public cunoscut. Un serviciu dacă îl vrei performant trebuie să-l finanţezi. Serviciile secrete fac nişte servicii care nu sunt ale lor. Pentru ce face poştă militară SRI-ul? Pentru ce este brigada antitero la SRI, în loc să fie la Ministerul de Interne? Ei să dea informaţii şi brigada antitero să acţioneze de la Ministerul de Interne”, a afirmat Băsescu la TVR 1, în emisiunea România 9.

Pe cînd era președinte, reamintim, Băsescu a făcut, în schimb, tot posibilul pentru a bloca noi legi ale serviciilor. Și s-a făcut că plouă de cîte ori în spațiul public se lansau gogomănii menite să umfle imaginea serviciilor în ochii românilor.

Un exemplu edificator ar fi stupefiantul caz din 21 decembrie 2012, atunci cînd Florian Coldea și George Maior s-au produs pe micile ecrane în cadrul unei emisiuni omagiale, tot la TVR, la adresa bravilor eroi ai SRI din Brigada antitero, exact cea despre care Băsescu ne spune azi că nu are ce căuta la SRI. Era prima dată cînd Maior și Coldea apăreau împreună în media, prilejul fiind Ziua luptătorului antiterorist. Numai că ceea ce trebuia să fie un omagiu al eroilor s-a transformat într-o poveste de rîsul curcilor, deși substratul e mai degrabă amar.

Concret, în cadrul emisiunii a fost difuzat un documentar despre activitatea și eroismul luptătorilor antitero, cu referiri fățișe la James Bond și Jason Bourne, ai căror ”omologi” mioritici se antrenează permanent pentru a ține românii în siguranță.

”După ani de muncă în anonimitate, în care singurul lor scop a fost menţinerea în siguranţă a României, Brigada Antiteroristă a Serviciului Român de Informaţii, cunoscut şi sub  denumirea de SRI, ne vorbeşte astăzi despre ce înseamnă această muncă” ne-au transmis realizatorii.

Și ne-au tot vorbit astfel, preț de zeci de minute, pînă spre final, cînd s-a ajuns la punctul elogierii celor căzuți la datorie. Mai ales că, am aflat, ”Acest film este dedicat mamelor şi taţilor, soţilor şi soţiilor, fraţilor şi surorilor celor care şi-au pierdut viaţa în misiune pentru a-şi apăra ţara sau care au pierdut pe cineva drag”.

După care a urmat înșiruirea numelor tuturor eroilor căzuți.
Ar fi trebuit să fie un moment profund solemn.
A reușit să fie doar unul năucitor.

Asta, pentru că lista eroilor SRI conținea fix 13 nume.

Iar singurul SRI-ist autentic căzut la datorie era, de fapt, sublocotenentul Radu Constantin, mort la un antrenament, în mai 2011.

Restul erau, toți, din fosta Securitate.

Așa se face că apăreau pe listă doi ofițeri  membri ai echipei pirotehnice a USLA, morți în mai 1985, într-un eveniment petrecut în Grozăvești (explozia unei bombe artizanale), plus un sublocotenent de Securitate mort într-un accident aviatic în 1988, în misiune.

Restul de 9 eroi erau un membru al trupelor de Securitate mort în 23 decembrie 1989, în misiune, ni se spune, și, țineți-vă bine, legendarul lot Trosca.

Așadar, SRI, serviciul de informații modern și care ne-a dat asigurări permanent că a rupt orice legătură cu fosta poliție politică, se laudă la capitolul eroi-martiri cu foști securiști.
Și, de parcă asta nu era de ajuns, majoritatea zdrobitoare a acestora, adică lotul Trosca, a murit ”la datorie” într-un mod foarte straniu, adică împușcați de colegii din armata țării.
Probabil e un caz unic în lume în care membri ai forțelor armate se omoară între ei și apoi cei căzuți sunt declarați eroi și omagiați public ani de-a rîndul, ba chiar li s-a ridicat și un grup statuar.

Moderatorii emisiunii au cutezat să ridice din sprîncene vizavi de această situație, dar au fost repede lămuriți de directorul SRI, George Maior:

”A fost un moment important pentru noi. Mai mulţi colegi de-ai noştri au murit într-un mod tragic atunci, ei fiind chemaţi de fapt să apere instituţii şi să abordeze fenomenul terorist prin profesia lor. Vorbim de superprofesionişti, au fost lichidaţi într-un mod samavolnic şi acest lucru nu-l putem uita, din păcate s-au frânt atunci nişte destine şi s-au făcut greşeli majore. Noi am încercat să facem o reparaţie morală prin ridicarea acestui monument la atâţia ani, şi acest film pe care l-aţi văzut până la urmă are şi un context legat de memoria acestor oameni”.

Chestionat cum poate considera, totuși, oameni din fosta Securitate drept colegi de ai săi, Maior a răspuns:

”Haideţi să nuanţăm un pic lucrurile! USLA era o componentă antiteroristă a României a cărei menire era chiar să protejeze cetăţenii români de atunci, şi de atunci, de acest fenomen. Dacă există undeva o anumită continuitate între fostele structuri de informaţii şi actualele structuri de informaţii ale României, poate că aici există cel mai important element de continuitate. Bineînţeles, Securitatea, pentru misiunea antiteroristă. In rest, în planul Securităţii, în general, care avea multe alte componente, discontinuitatea este totală”.

Ați înțeles cum merge treaba, luăm ce ne convine de la fosta Securitate comunistă, în rest ne spălăm pe mîini precum Pilat din Pont și ținem aproape de NATO.
Stupefiantul discurs promovat de capii SRI ar fi putut atrage încă de atunci atenția președintelui României, Traian Băsescu. Mai ales că, înainte cu un an de respectiva emisiune, o parte a membrilor lotului Trosca, cu șeful lor în frunte, fuseseră deposedați prin decret prezidențial de titlul de eroi-martiri ai revoluției după ce fusese deconspirați ca vinovați de poliție politică.

A trebuit să treacă șase ani, însă, pentru ca Băsescu, de acum un simplu cetățean, să descopere că luptătorii antitero nici nu ar trebui să facă parte din SRI, ori că serviciul ar trebui demilitarizat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

Actualitate

PUNCT DE VEDERE EXPRIMAT DE PFA LUPU

Publicat

pe

De

Va informam  ca, in cursul zilei de astazi, au fost efectuate perchezitii la societatea pe care o reprezentam  fiind ridicate  documente,  privind autorizatia de construire.

Precizam faptul ca fata de reprezentantii societatii, nu au fost luate masuri restrictive de drepturi sau de alta natura si nici nu li s-a atribuit calitatea de inculpati.

In ceea ce priveste situatia creata, aratam faptul ca exista o  problema referitoare la etajul 9 al cladirii despre care se face vorbire, in sensul ca la acest moment, etajul respectiv este unul tehnic conform documentatiei cadastrale si in scurt timp  pe cale administativa urmeaza a se schimba destinatia, asa cum s-a intamplat si in trecut la cladirea in cauza, aceasta fiind initial cladire de birouri, iar ulterior destinatia  a fost schimbata in cladire de locuinte.

Aratam faptul ca dimensiunile exterioare ale cladirii nu au fost modificate si asiguram opinia publica de faptul ca documentatia de schimbare destinatie, se va realiza in cel mai scurt timp posibil.

Citeste in continuare

Actualitate

Canalizarea îți face des probleme? Află acum ce scule trebuie să ai pe lângă casă pentru a rezolva rapid situațiile neplăcute!

Publicat

pe

Canalizarea îți face des probleme? Află acum ce scule trebuie să ai pe lângă casă pentru a rezolva rapid situațiile neplăcute!

Confortul vieții la oraș este unul mai sporit față de cel pe care îl au oamenii care aleg să locuiască în mediul rural. Locuințele sunt alimentate cu cele necesare traiului de la rețele orașului, iar asta este o variantă mult mai convenabilă și mai eficientă din punct de vedere al timpului și efortului pe care proprietarul trebuie să îl depună pentru utilități. Totuși, viața la oraș nu înseamnă lipsa totală a problemelor, ci, uneori, rezolvarea situațiilor apărute la o casă din mediul urban pot fi mai solicitante decât rezolvarea unora asemănătoare din mediul rural. De exemplu, întreruperea alimentării cu apă poate reprezenta o problemă reală pentru cei de la oraș, în timp ce locuitorii de la sate își pot porni hidrofoarele și își pot alimenta singuri locuința.

Rezolvă rapid și eficient problemele canalizării

Situațiile neplăcute care pot apărea sunt stresante și enervante, iar rezolvarea lor se poate întinde pe mai multe zile. De exemplu, o pană de curent poate apărea din senin și poate dura câteva ore sau chiar și câteva zile. De asemenea, poți locui într-o zonă în care pot apărea des probleme la sistemul de canalizare, iar rezolvarea acestora poate fi o adevărată provocare. Este posibil ca această situație neplăcută să se ivească în weekend și să nu găsești nicio firmă de specialitate care să fie dispusă să vină și să te ajute. Pentru aceste momente este bine să ai la îndemână sculele necesare pentru a putea remedia de unul singur problema.

  1.     Șarpe pentru desfundat țevi

Cauza problemei pentru infundarea canalizării poate fi una destul de mică, dar pentru a o rezolva, ai nevoie de uneltele potrivite. Este posibil ca anumite depuneri sau obiecte să blocheze țevile de canalizare și traseul din locuința ta către rețeaua orașului. Pentru a vedea exact care este problema, trebuie să îndepărtezi capacul de la canalizare și să încerci, cu ajutorul unui șarpe pentru desfundat țevile, să îndepărtezi orice depunere din conductele prin care sunt transportate deșeurile și apa murdară către rețeaua orașului.

  1.     Pompă pentru apa murdară

Uneori, semnele problemei pot apărea târziu, iar atunci este nevoie de altfel de unelte pentru a rezolva situația. Unele semne ale unui blocaj al conductelor de canalizare pot fi reprezentate de prezența unui miros neplăcut în locuință sau în curte, de probleme ale scurgerii și chiar de refulare a canalizării. Când aceasta este prea încărcată, trebuie să folosești o unealtă pentru a scăpa de surplus, iar  pompa pentru apă murdară de pe atomico.ro este cea mai bună alegere. Această sculă te va ajuta să elimini surplusul de apă murdară din bazinul canalizării pentru a putea să desfunzi țevile și conductele care pot bloca rețeaua. Această pompă este ușor de utilizat și, datorită unui plutitor, aceasta se oprește atunci când apa atinge un anumit nivel, ceea ce înseamnă că nu trebuie să o supraveghezi în timpul funcționării.

În concluzie, rezolvarea anumitor probleme poate fi realizată mai rapid și mai eficient atunci când te ocupi tu, dar pentru acest lucru ai nevoie de uneltele potrivite!

Sursă foto: unsplash.com

Citeste in continuare

Actualitate

Grotesc si prostesc/Ciolanul promovează imaginea Ploiestiului!

Publicat

pe

De

(Preluare Stiri Actuale –Cristina IANCU);

Încă o situaţie de noaptea minţii la Primăria Ploiesti. Probabil că adevăraţii specialisti instituţiei au iesit la pensie sau au emigrat, pentru că altfel nu ne explică atât de multe nereguli în activitatea Primăriei.

Ultima gogomănie făcută de oamenii lui Volosevici o reprezintă promovarea municipiului resedinţă de judeţ cu…ciolan, cozonaci, făină si zahăr.

Vorbim despre o achiziţie ciudată făcută de Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice, în urma unui referat avizat de mai mulţi directori din Primăria Ploieşti.

Astfel, municipalitatea a achiziţionat de la un retailer din zonă un număr de 3000 de pachete cu alimente. Fiecare pachet conţine, conform documentului, cozonac, zahăr, ulei, făină şi ciolan vidat! Achiziţia este făcută din capitolul…Promovarea imaginii Ploieştiului, iar valoarea totată a achiziţiei este de 88.300 de lei.

Achiziţia încalcă votul pe buget al consilierilor locali, deoarece în anexa Bugetului Local. Conform raportului întocmit de Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice, în capitolul Promovarea imaginii municipiului sunt enumerate achiziţii de obiecte tradiţionale, plachete, pliante, mesaje de felicitare în mass media, cheltuieli ocazionate de vizita delegaţiilor străine, sondaje de opinie, aranjamente florale şi alte astfel de achiziţii. (FOTO)

 

În practica municipalităţii din anii anteriori, pachetele de acest gen erau obţinute prin sponsorizări de la diverse firme cu activitate în Ploieşti. Conform informaţiilor noastre, vor fi solicitate si sponsorizările, dar pachetele destinate pensionarilor vor fi cumpărare cu fonduri care nu au fost bugetate în Bugetul Local pentru anul 2023.

Rămâne de văzut cum vor justifica reprezentanţii Primăriei Ploieşti cele 3000 de ciolane cumpărate, într-o încercare disperată de recuperare a imaginii pierdute de Andrei Volosevici.

Curat, murdar, coane Fănică!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv17 ore ago

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P....

Exclusiv17 ore ago

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara...

Exclusiv2 zile ago

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

Exclusiv2 zile ago

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?

Personajul următor al serialului nostru nu a venit ca o surpriză pentru redacție când a fost făcută schema aceasta de...

Exclusiv2 zile ago

1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen

Știm cu toții că pilele și cei cu “blazon” sunt deja cunoscuți și nu erau surprize, dar problema e că...

Exclusiv2 zile ago

Despre dreptul la compensatia de chirie pentru politistii care au achizitionat locuinte anterior legii 288/2018!

Pe 03.04.2023, intr-un dosar al sindicatului Diamantul, ICCJ ( complet dcd) este investita sa lamureasca daca politistii care au incheiat...

Exclusiv5 zile ago

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Exclusiv5 zile ago

Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023

Pereți scorojiți și murdari, geamuri care nu se închid și care nu au feronerie, parchet putrezit, camera de baie cu...

Exclusiv6 zile ago

Instituția ar trebui să manifeste atenție sporită cu privire la echipamentele pe care le achiziționează pentru proprii angajați

Se pare că toate întâmplările din ultima perioadă cu privire la calitatea noii uniforme de poliție, amplu dezbătute atât în...

Exclusiv7 zile ago

  Zeus transformat in Hades!!!

Acum când știm ca lucrurile încep sa intre pe un făgaș normal in dosarul in care mai multe cadre ale...

Exclusiv7 zile ago

Special pentru Maica Stareță!/De la Nașu să trăiască!!!/Episodul III

 De la Maica Stareță citire:  ,,Nu-mi place minciuna. Poate e și un defect profesional că reușesc să o identific imediat....

Exclusivo săptămână ago

„Un sepuku politic ar fi minunat, zic eu!”

Primăria Ploiești a publicat adresa transmisă de Prefectura Prahova prin care solicită revocarea hotărârii Consiliului Local Ploiești privind trecerea Parcului...

Exclusivo săptămână ago

Bomba zilei/Observatorul Prahovean dezvăluie minciunile Primăriei Ploiești/A ratat fondurile Băncii Mondiale pentru tratarea bolnavilor de cancer

Sub semnatura lui Marius Nica , Observatorul Prahovean dezvăluie o noua minciuna a Primăriei Ploiești si prezinta un document oficial...

Exclusivo săptămână ago

Lume!Lume! Știri de ultimă oră de la Mînăstirea Ploiesti

Să vezi și să nu crezi, urmare a demersurilor noastre jurnalistice s-au supărat nevoie mare Măria sa Zeus din Olimp,...

Exclusivo săptămână ago

PROSTIA SI SMECHERIA….DE FAPT AU VRUT SA ACOPERE ILEGALITATILE FACUTE DE EL ȘI CEI CARE AU SEMNAT…

Scandalul privind de prelungirea contractului cu BCR, care ar trebui să asigure cofinanțarea proiectelor europene la Ploiești este departe de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!