Actualitate
EXPLOZIV/Senatorul Johnson, Kovesi si gazele de sist

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB PRELUARE INPOLITICS.RO:
În vara anului 2015 s-a produs un eveniment care a făcut turul presei din România, în special al celei devotate sistemului: în cadrul audierii viitorului ambasador Hans Klemm, în Comisia senatorială de externe, un senator, Ron Johnson, i-a atras acestuia atenția să aibă mare grijă de Laura Kovesi, odată sosit la post. Pentru că, spunea acesta, Kovesi e singura garanție a continuării luptei anticorupție; înduioșător, ce-i drept, interesul american pentru bătălia contra corupților. Un alt eveniment, însă, rămas necunoscut la noi și petrecut cu exact un an înainte, ar putea arunca situația într-o cu totul altă lumină, cel puțin în ceea ce îl privește pe Johnson.
Să o luăm metodic.
În iulie 2014, subcomisia pentru afaceri europene a Comisiei senatoriale de relații externe a audiat cîțiva oficiali ai Departamentului de Stat, între care adjuncții lui John Kerry, i-am numit pe Hoyt Yee, responsabil cu afacerile europene și asiatice, și pe Amos Hochstein, însărcinat cu problemele energetice, stenograma fiind postată pe siteul comisiei.
În fața membrilor subcomisiei, Hochstein a făcut o amplă prezentare a problemelor energetice din zona eurasiatică, cu accent pe estul Europei, în contextul jocurilor politico-energetice practicate de Krmelin. Potrivit lui Hochstein, Ucraina, bunăoară, avea mare nevoie să se integreze în sistemul energetic european pentru a scăpa de șicanele Rusiei, dar acest proces era îngreunat de corupția locală. La rîndul său, și Yee a vorbit despre corupția din statele foste comuniste, nominalizînd România în contextul vizitei pe care vicepreședintele Joe Biden o făcuse în țara noastră.
O abordare care i-a ridicat, brusc, mingea la fileu senatorului Ron Johnson, membru al subcomisiei, care a luat cuvîntul, amintind că prima sa întîlnire la vizita făcută în România fusese cu procurorul șef al DNA, Laura Kovesi, ”O femeie incredibil de curajoasă, care chiar se luptă cu corupția din România”.
”Cred că amândoi suntem îngrijorați că nu avem încă un ambasador în România. Mandatul însărcinatului cu afaceri se apropie, și el, de final. Este conștient Departamentul de stat de această situație? Pentru că eu cred că singurul mod în care România poate continua pe drumul spre reducerea corupției este să existe o prezență americană puternică care să pună presiune permanentă pe guvernul român pentru a garanta protejarea doamnei Kovesi, aflată în pericol de moarte”. (?!!)
Fragment din stenograma discuțiilor
În răspunsul său, Yee a dat asigurări că DS se preocupă de identificarea unui nou ambasador, cu o nuanță destul de interesantă: ”În ceea ce privește procurorul pe care l-ați menționat, doamna Kovesi, și de efortul per ansamblu de combatere a corupției în România, administrația americană a fost critică”.
Vizibil nemulțumit, Johnson a insistat, întrebînd dacă, pînă se găsește un alt ambasador, nu s-ar putea recurge la reinvestirea ultimului diplomat, ori dacă nu s-ar putea prelungi mandatul lui Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri. Răspunsul lui Hoyt Yee a fost că succesorul lui Butcher a fost deja trimis la post.
În replică, Johnson a declarat că în România nu trebuie lăsat să se producă un vid în privința prezenței diplomatice și a atacat imediat un subiect extrem de delicat: gazele de șist.
El a solicitat celor doi oficiali să-i transmită dacă administrația americană are date concrete despre rezervele de gaze de șist din țările est-europene, în lumina prospecțiunilor efectuate de mari companii petroliere, și dacă se poate începe curînd exploatarea acestora. Senatorul dorea să știe cifre și date concrete despre dimensiunea depozitelor descoperite în țări precum România, Polonia sau Ucraina și alte amănunte. Potrivit lui Hochstein, însă, un răspuns concret era imposibil, mai ales că estimări preliminare asupra unor zăcăminte fuseseră contrazise de cercetările mai aprofundate. El a vorbit și de companii americane care au forat în estul Europei, apoi au plecat.
E momentul în care Johnson a intervenit brusc, întrebînd dacă acele companii s-au retras cumva din cauza corupției din țară. Răspunsul a venit prompt: nu, ci din cauză că rezervele erau insuficient de atractive.
În plus, Hochstein a ținut să transmită că unele date legate de zăcămintele din zona europeană nu sunt publice.
Tot restul ședinței subcomisiei, trebuie spus, a fost dedicat subiectului energiei și, mai ales, al gazelor de șist, Johnson fiind, de departe, cel mai interesat de problemă.
Oare de ce?
Răspunsul îl oferă presa americană a ultimilor 10 ani. Peste ocean, Ron Johnson, un prosper afacerist milionar înainte de a intra în politică, e poreclit ”oil-man”, un om apropiat industriei petroliere. De rîsul curcilor, senatorul deplîngea, acum cîțiva ani, companiile petroliere că sunt spoliate de profituri de către taxele și impozitele guvernamentale. Mai e faimos și prin criticile dure aduse celor care vorbesc despre fenomenul încălzirii globale, o prostie în opinia sa.
O replică a lui a devenit virală: “We have to get the oil where the oil it is”, adică ”Petrolul trebuie extras oriunde se găsește”, sensul fiind că nu ar trebui să existe restricții în acest sens. Johnson a produs, astfel, indignare publică atunci cînd s-a pronunțat pentru exploatări petroliere chiar și în zona Marilor Lacuri americane, considerată o arie naturală protejată și cea mai mare rezervă de apă dulce din lume; la fel și în uriașa rezervație naturală din Alaska.
Teza lui era și este aceea că dependența Americii de importuri de petrol ar constitui o amenințare pentru siguranța țării
Johnson e cunoscut inclusiv prin criticile aduse cîndva lui Obama, acuzat de a fi luat măsuri prea dure după dezastrul produse de British Petroleum în golful Mexic inclusiv obligînd compania să despăgubească financiar victimele. Ulterior, s-a aflat că Johnson avea la BP acțiuni valorînd sute de mii de dolari.
Cu o lună înaintea ședinței sus-pomenite a subcomisiei senatoriale, Ron Johnson, alături de senatorii John McCain și Cristopher Murphy, efectuase o vizită în România în care subiectul gazelor de șist fusese la loc de cinste. Într-un interviu pentru ”Gîndul”, senatorii susțineau că Rusia nu poate fi combătută eficient dacă statele europene nu îşi recîştigă independenţa energetică, iar subiectul exploatării propriilor resurse naturale, inclusiv a gazelor de şist, chiar dacă este delicat, trebuie dezbătut şi pus în balanţa geopolitică, Rusia fiind numită, cu acel prilej, „o benzinărie mafiotă care se dă drept ţară”. Tot atunci, avusese loc și întrevederea lui Johnson cu Kovesi, despre care am relatat.
Trăgînd linie și adunînd, e clar că un om care nu are rezerve în a fora după petrol nici măcar în zonele protejate din propria țară nu va fi preocupat de problemele pe care exploatările le-ar putea crea în țările altora.
Important e ca marile companii petroliere americane – de care Johnson e atît de apropiat – să nu se ciocnească de corupția din state precum România, Polonia, Ungaria sau Ucraina. Ori de opoziția vreunor forțe politice locale, mai ales că doar cu doi ani în urmă, PSD organizase mitinguri ample contra exploatării gazelor de șist.
Iar pentru evitarea unor asemenea ”incidente” ce antidot mai bun exista decît o structură precum DNA și un om devotat precum Laura Kovesi? (Bogdan Tiberiu Iacob)
Actualitate
PUNCT DE VEDERE EXPRIMAT DE PFA LUPU

Va informam ca, in cursul zilei de astazi, au fost efectuate perchezitii la societatea pe care o reprezentam fiind ridicate documente, privind autorizatia de construire.
Precizam faptul ca fata de reprezentantii societatii, nu au fost luate masuri restrictive de drepturi sau de alta natura si nici nu li s-a atribuit calitatea de inculpati.
In ceea ce priveste situatia creata, aratam faptul ca exista o problema referitoare la etajul 9 al cladirii despre care se face vorbire, in sensul ca la acest moment, etajul respectiv este unul tehnic conform documentatiei cadastrale si in scurt timp pe cale administativa urmeaza a se schimba destinatia, asa cum s-a intamplat si in trecut la cladirea in cauza, aceasta fiind initial cladire de birouri, iar ulterior destinatia a fost schimbata in cladire de locuinte.
Aratam faptul ca dimensiunile exterioare ale cladirii nu au fost modificate si asiguram opinia publica de faptul ca documentatia de schimbare destinatie, se va realiza in cel mai scurt timp posibil.
Actualitate
Canalizarea îți face des probleme? Află acum ce scule trebuie să ai pe lângă casă pentru a rezolva rapid situațiile neplăcute!

Confortul vieții la oraș este unul mai sporit față de cel pe care îl au oamenii care aleg să locuiască în mediul rural. Locuințele sunt alimentate cu cele necesare traiului de la rețele orașului, iar asta este o variantă mult mai convenabilă și mai eficientă din punct de vedere al timpului și efortului pe care proprietarul trebuie să îl depună pentru utilități. Totuși, viața la oraș nu înseamnă lipsa totală a problemelor, ci, uneori, rezolvarea situațiilor apărute la o casă din mediul urban pot fi mai solicitante decât rezolvarea unora asemănătoare din mediul rural. De exemplu, întreruperea alimentării cu apă poate reprezenta o problemă reală pentru cei de la oraș, în timp ce locuitorii de la sate își pot porni hidrofoarele și își pot alimenta singuri locuința.
Rezolvă rapid și eficient problemele canalizării
Situațiile neplăcute care pot apărea sunt stresante și enervante, iar rezolvarea lor se poate întinde pe mai multe zile. De exemplu, o pană de curent poate apărea din senin și poate dura câteva ore sau chiar și câteva zile. De asemenea, poți locui într-o zonă în care pot apărea des probleme la sistemul de canalizare, iar rezolvarea acestora poate fi o adevărată provocare. Este posibil ca această situație neplăcută să se ivească în weekend și să nu găsești nicio firmă de specialitate care să fie dispusă să vină și să te ajute. Pentru aceste momente este bine să ai la îndemână sculele necesare pentru a putea remedia de unul singur problema.
- Șarpe pentru desfundat țevi
Cauza problemei pentru infundarea canalizării poate fi una destul de mică, dar pentru a o rezolva, ai nevoie de uneltele potrivite. Este posibil ca anumite depuneri sau obiecte să blocheze țevile de canalizare și traseul din locuința ta către rețeaua orașului. Pentru a vedea exact care este problema, trebuie să îndepărtezi capacul de la canalizare și să încerci, cu ajutorul unui șarpe pentru desfundat țevile, să îndepărtezi orice depunere din conductele prin care sunt transportate deșeurile și apa murdară către rețeaua orașului.
- Pompă pentru apa murdară
Uneori, semnele problemei pot apărea târziu, iar atunci este nevoie de altfel de unelte pentru a rezolva situația. Unele semne ale unui blocaj al conductelor de canalizare pot fi reprezentate de prezența unui miros neplăcut în locuință sau în curte, de probleme ale scurgerii și chiar de refulare a canalizării. Când aceasta este prea încărcată, trebuie să folosești o unealtă pentru a scăpa de surplus, iar pompa pentru apă murdară de pe atomico.ro este cea mai bună alegere. Această sculă te va ajuta să elimini surplusul de apă murdară din bazinul canalizării pentru a putea să desfunzi țevile și conductele care pot bloca rețeaua. Această pompă este ușor de utilizat și, datorită unui plutitor, aceasta se oprește atunci când apa atinge un anumit nivel, ceea ce înseamnă că nu trebuie să o supraveghezi în timpul funcționării.
În concluzie, rezolvarea anumitor probleme poate fi realizată mai rapid și mai eficient atunci când te ocupi tu, dar pentru acest lucru ai nevoie de uneltele potrivite!
Sursă foto: unsplash.com
Actualitate
Grotesc si prostesc/Ciolanul promovează imaginea Ploiestiului!

(Preluare Stiri Actuale –Cristina IANCU);
Ultima gogomănie făcută de oamenii lui Volosevici o reprezintă promovarea municipiului resedinţă de judeţ cu…ciolan, cozonaci, făină si zahăr.
Vorbim despre o achiziţie ciudată făcută de Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice, în urma unui referat avizat de mai mulţi directori din Primăria Ploieşti.
Astfel, municipalitatea a achiziţionat de la un retailer din zonă un număr de 3000 de pachete cu alimente. Fiecare pachet conţine, conform documentului, cozonac, zahăr, ulei, făină şi ciolan vidat! Achiziţia este făcută din capitolul…Promovarea imaginii Ploieştiului, iar valoarea totată a achiziţiei este de 88.300 de lei.
Achiziţia încalcă votul pe buget al consilierilor locali, deoarece în anexa Bugetului Local. Conform raportului întocmit de Direcţia de Comunicare şi Relaţii Publice, în capitolul Promovarea imaginii municipiului sunt enumerate achiziţii de obiecte tradiţionale, plachete, pliante, mesaje de felicitare în mass media, cheltuieli ocazionate de vizita delegaţiilor străine, sondaje de opinie, aranjamente florale şi alte astfel de achiziţii. (FOTO)
În practica municipalităţii din anii anteriori, pachetele de acest gen erau obţinute prin sponsorizări de la diverse firme cu activitate în Ploieşti. Conform informaţiilor noastre, vor fi solicitate si sponsorizările, dar pachetele destinate pensionarilor vor fi cumpărare cu fonduri care nu au fost bugetate în Bugetul Local pentru anul 2023.
Rămâne de văzut cum vor justifica reprezentanţii Primăriei Ploieşti cele 3000 de ciolane cumpărate, într-o încercare disperată de recuperare a imaginii pierdute de Andrei Volosevici.
Curat, murdar, coane Fănică!
-
Exclusivacum 5 zile
,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV
-
Administratieacum 8 ore
Dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova sunt confirmate, din nou, de organele de cercetare penala
-
Exclusivacum 2 zile
Replica ,, Caracatiței”
-
Administratieacum 5 zile
La doar 33 de ani, a fost depistat cu o formă rară de cancer, iar tratamentul necesar depășește suma de 30000 euro/lunar
-
Exclusivacum 16 ore
Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!
-
Exclusivacum 2 zile
Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?
-
Featuredacum 5 zile
Până și luptele de la Bahmut pălesc față de ”Jihadul” declanșat la Primăria Sectorului 1
-
Exclusivacum 5 zile
Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023