Connect with us

Actualitate

Salvarea presei românești din falimentul aproape total vine de la campionii datoriilor/ Cum salveaza Gusa mass-media mioritica

Publicat

pe

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS):

O, ce veste minunată: salvarea presei românești din falimentul aproape total vine de la campionii datoriilor: Realitatea TV și al ei acționar și manager, Cozmin Gușă. Aflăm din presa ultimei perioade că acesta a convins un mare fond american de investiții să pompeze 50 de milioane de dolari în presa de la noi, o sumă de-a dreptul uriașă, am spune.

Și am mai spune Doamne ajută!

Dacă nu am avea niște foarte mărunte motive de scepticism.

“Vestea bună este că „USA is back in business” şi vine cu sume importante pentru normalizarea situaţiei mass media românească. Am depus toate eforturile, şi nu sunt puţine, lucrez de cel puţin doi ani la acest proiect, pentru ca să putem implementa din nou normalitatea şi libertatea de expresie şi, bine-înţeles, în ciuda tuturor acestor oprelişti, vom lupta în continuare pentru ca Realitatea TV să rămână fidelă acestui scop,” declară Cozmin Guşă, legat de noul proiect.

Banii ar urma să fie canalizaţi, cu predilecţie, către mass-media locală, în special în televiziuni, posturi de radio și platforme naționale sau regionale, dar și în societăți media de importanță locală din anumite zone, în schimbul preluării unor participații la aceste companii.

Nu-i așa că e înduioșător?
E ca și cum Rîmaru ar anunța investiții într-un ONG dedicat tinerelor femei bătute de soți.

Ce aflăm din presă: că o mare companie din Washington, Ellaal Goldberg Corporation, va investi în presa de la noi 50 de milioane de dolari, care vor fi administrați de Mark J. Robertson, președinte al companiei de consultanță financiară Potomac Global Advisors, cu sediul în Washington.

Despre Ellaal Corporation aflăm că are o filială în România, în Tg.Mureș, numită Ellaal Goldberg SA, care îl are printre acționari chiar pe Cozmin Gușă.

Pînă aici, toate bune și frumoase.

Să vedem pe unde răsar micile semne de întrebare.

Știrea despre respectiva investiție apare, ce-i drept, și pe siteul businesswire.com, specializat în informații de acest gen, de unde e preluată și de alte mass-media americane, fără a mai vorbi despre valurile uriașe stîrnite la noi.

Straniu e că pe internet nu apare absolut nicio informație – necum vreun site propriu – despre marea firmă Ellaal Goldberg Corporation. Nimic-nimicuța, cum nu apare nici pe siteurile americane care indexează toate companiile legal înregistrate.

Despre Mark J.Robertson și a sa firmă Potomac Global Advisors se poate afla, însă, cîte ceva, inclusiv o legătură destul de strînsă cu țara noastră, de-a lungul anilor.
Astfel, între clienții foști sau actuali ai firmei sale pe care i-a consiliat se numără Realitatea TV, Petromservice (Luca & Vîntu, ambii în pușcărie), Ministerul Economiei și Comerțului și firma Romtehnica. Nu figurează, cum ar fi trebuit, firma Ellaal Goldberg Corporation.

Robertson mai e asociat în firma de avocați Mararu & Mararu cu reputații avocați români Ioan Mararu și Amala Mararu, firmă care a avut printre clienți UGIR 1903, Asociația Română a Petroliștilor, Federația Națională a Transportatorilor Rutieri, Ovidiu Tender (aflat în pușcărie), SIF Transilvania ori Roman Copper Canada.
Acum cîțiva ani, ”Cotidianul” relata că societatea avocaților Mararu, la acea vreme considerată o firmă modestă, de apartament, a ajuns în mod curios să reprezinte Roman Copper în acțiunea de preluare a unei mari firme precum Cupru Min Abrud, o afacere de sute de milioane de euro. Plus alte amănunte interesante, implicînd și niște investitori ruși.

Revenind la Ellaal, trebuie remarcată o curiozitate: înființată în 2005, filiala din România, unde Gușă e acționar, a purtat pînă la un moment dat, după 2015, numele de Ellaal Corporation, amintind de cel atribuit azi firmei americane-mamă, cea de negăsit, apoi l-a schimbat în Ellaal Goldberg. În 2005, Cozmin Gușă era deputat PD, dar declarațiile sale de avere și interese din acea perioadă nu conțin referiri la firma Allaal; e posibil să fi intrat mai tîrziu, însă, în acționariat.

Potrivit ultimului bilanț contabil, la finele lui 2016 firma Ellaal Goldberg avea pierderi de 1.943.397 lei și înregistra datorii de 1.428.683 lei. De la înființare pînă în 2015, firma a avut între zero și un angajat, apoi 11 în 2015 și 16 în 2016.
La fel de interesant, în luna decembrie a anului trecut, firma Ellaal Goldberg a pierdut un proces comercial cu un cetățean român, Radu Sabău, căruia trebuia să-i achite despăgubiri de aproape 40.000 de lei plus cheltuieli de judecată.

Pe unde cauți, numai pagube.

Să tragem linie și să adunăm veștile bune:

O companie americană imposibil de identificat prin surse deschise decide brusc să investească o sumă uriașă în presa falimentară din România, deși scopul oricărui fond de investiții e profitul.

Banii respectivi ar urma să fie gestionați în România după indicațiile unui consultant american, deși compania amintită are propria sucursală specializată în consultanță în țara noastră, care și ea se va implica în aceeași operațiune.

Consultantul american care ar trebui să salveze prin sfaturile lui presa mioritică de la faliment a consiliat în trecut Realitatea TV, ajunsă azi datoarea nr.1 din media autohtonă.

Generoasa companie americană, în mod inexplicabil, e interesată de toate organele de presă de la noi, declarativ, dar NU salvează în mod direct de la faliment Realitatea TV, deși îl are ca asociat pe Cozmin Gușă, managerul acesteia.

Sucursala din România, cu Gușă acționar, e atît de pricepută la investiții financiare încît e datoare vîndută, merge în mare pagubă și mai dă socoteală și prin justiție.

Și acum, să curgă vinul, să cînte muzica, să vină femeile sau Miliția, vorba lui nea Bacchus. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Actualitate

Caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel

Publicat

pe

În era turismului modern, confortul oferit de camerele de hotel este esențial. Unul dintre elementele care contribuie la această experiență este frigiderul. În mobilarea camerei de hotel, valoarea minibarului este inestimabilă. Clienții apreciază atât faptul că au băuturi răcoritoare la rece, cât și funcționalitatea unui astfel de produs pentru depozitarea corectă a medicamentelor sau cosmeticelor. Experiența generală este îmbunătățită pentru fiecare client în parte de existența unui frigider destinat camerelor de hotel, cu un nivel de zgomot redus.

Explicăm în continuare care sunt caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel, aspecte necesare pentru ca afacerea ta să fie prosperă.

Tipuri de frigidere perfecte pentru o cameră de hotel

Frigiderele pentru camera de hotel mini pot fi ideale, au suficient spațiu pentru depozitarea alimentelor necesare pentru o scurtă ședere. Pe de altă parte, camerele mai mari pot beneficia de frigidere pe măsură, care pot oferi mai mult spațiu de stocare și opțiuni suplimentare, precum compartimente separate pentru băuturi sau congelator. Dimensiunea frigiderului poate influența confortul și satisfacția oaspeților, oferindu-le posibilitatea de a-și păstra alimentele și băuturile preferate în mod convenabil în cameră.

Un alt aspect important de luat în considerare este tipul de frigidere în funcție de design și caracteristici. Pentru camerele de hotel frigiderele cu uși de sticlă pot fi o opțiune atractivă. Acestea pot crea o atmosferă plăcută și pot permite oaspeților să vadă ce conțin înainte de a deschide ușa. Pe de altă parte, pentru camerele de hotel standard frigiderele cu ușă clasică pot fi mai potrivite, oferind funcționalitatea necesară la un cost redus. Caracteristici suplimentare, cum ar fi dispozitivul de gheață sau opțiunile de răcire rapidă, pot adăuga un plus de confort și rafinament pentru oaspeți.

Frigiderul ales pentru o cameră de hotel trebuie să se integreze armonios cu restul mobilierului și decorului. Aspectul trebuie să fie luat în considerare în funcție de dimensiune, formă, culoare și stil, pentru a se potrivi esteticii camerei. În special în camerele de hotel mai mici, un design compact și modern este un plus, creând o atmosferă plăcută și spațioasă. Există un astfel de produs care întrunește toate aceste calități, un minibar frigider hotel de 40 litri, alb, cu raft de sticlă și ușă reversibilă.

Eficiență energetică

Eficiența energetică este un aspect crucial la achiziția frigiderelor pentru camerele de hotel. Un aparat eficient din punct de vedere energetic nu doar că reduce costurile de operare, ci contribuie și la protejarea mediului. Este recomandată alegerea unui model cu o clasificare energetică bună, pentru a minimiza consumul de energie și a reduce impactul asupra mediului.

Mentenanță și durabilitate

Frigiderele destinate camerelor de hotel sunt produse care au o durată de viață mare, mai ales dacă sunt întreținute corespunzător și funcționează corect. Este important ca aparatul să fie durabil și să necesite o întreținere minimă. Materialele rezistente la uzură și coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil, pot crește durabilitatea frigiderului. De asemenea, este recomandat ca acesta să aibă o funcție de auto-dezghețare, pentru a reduce necesitatea întreținerii frecvente.

Caracteristici suplimentare

Funcționalitatea și caracteristicile suplimentare pot fi luate în considerare în funcție de nevoile hotelului și ale oaspeților săi. De exemplu, pot fi avute în vedere beneficii suplimentare la achiziție, prezența unor compartimente speciale pentru băuturi sau alimente, reglarea temperaturii, sistemul de răcire sau nivelul de zgomot produs. Unele frigidere vin chiar și cu funcții precum afișajul digital sau controlul temperaturii, care pot fi utile pentru oaspeți, în special pentru cei care au nevoie să păstreze la anumite temperaturi unele medicamente sau produse cosmetice.

Când discutăm despre nivelul de zgomot produs de un frigider, trebuie să ținem cont de confortul oaspeților, în special în timpul nopții. Este important să alegem un tip de frigider care să asigure liniștea și confortul în camera de hotel. Există diferite niveluri de zgomot, iar un frigider cu nivel redus de zgomot precum un minibar hotel absorbție 40 Eco, de 38 de litri, cu nivel de zgomot 0 db, poate fi preferat pentru a nu deranja somnul oaspeților.

În concluzie, alegerea unui frigider destinat unei camere de hotel trebuie să fie un proces bine gândit și informat. Factorii-cheie precum tipul de frigider, designul, eficiența energetică, întreținerea și durabilitatea sunt esențiali pentru a asigura confortul și satisfacția oaspeților. Nu uitați, alegerea corectă a frigiderului poate face diferența în experiența oaspeților!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv4 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Asta arată preocuparea mimată față de cea mai valoroasă resursă pe care MAI o are, resursa umană.

Azi se împlinește 1 săptămână de când am avut primii studenți care au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, dezvaluie cei...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv