Anchete
EXPLOZIV/ Ministrul Tudorel Toader trebuie sa pregateasca o noua cerere de revocare/ Procuror general, inainte de NUP – Comisarul de Prahova

Procurorul general, „rascolit” de amintiri…
Mai ales ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, membrii Inspectiei Judiciare i-au pus cu adevarat gand rau guralivului Augustin Lazar, una dintre „temele” controlului aflat in plina desfasurare la sediul Directiei Nationale Anticoruptie avand in vedere tocmai verificarea informatiei potrivit careia, in momentul numirii sale ca procuror general al Romaniei, pe numele acestuia era depusa o plangere penala aflata in lucuru la nivelul unei anumite structuri teritoriale a DNA ! Ceea ce, daca se adevereste, poate reprezenta „inceputul sfarsitului” pentru „nea Gusti”…
Procuror general, inainte de NUP
Greu de prognozat pe unde va scoate camasa Augustin Lazar dupa ce l-a luat gura pe dinainte si, imitand termenul de „penali” atat de drag presedintelui sau Klaus Iohannis s-a apucat si el sa-i faca pe parlamentari nici mai mult nici mai putin decat „inculpati de rang inalt”. Insa cum nu a putut raspunde punctual cine sunt deputatii si senatorii din comisiile parlamentare speciale de ancheta care sunt urmariti penal si in ce dosare, Inspectia Judiciara tocmai ce a declansat procedura cercetrarii disciplinare impotriva procurorului general al Romaniei !
Soarta lui „nea Gusti” se decide in CSM
Si culmea este ca tot de la Inspectia Judiciara ii poate veni lovitura decisiva lui „nea Gusti”, cel caruia probabil ii dau deja frisoane „descinderile” inspectorilor din CSM la DNA. Unde, printre altele, vor verifica si stadiul unor anchete mai vechi care s-au soldat cu NUP… Mai ales ca un astfel de NUP se pare ca ar fi fost primit de nimeni altul decat actualul procuror general al Romaniei, pe numele caruia fusese depusa o plangere penala, din partea unui alt magistrat! Iar aceasta s-ar fi intamplat chiar inaintea procedurii de selectie a procurorului general, operatiune declansata dupa „decaparea” nefericitului Tiberiu Nitu. Astfel ca suspiciunile pistei pe care se indreapta acum inspectia judiciara se refera la posibilitatea ca Augustin Lazar sa fi primit NUP-ul salvator de-abia dupa ce a fost instalat procuror general al Romaniei. Si daca lucrurile chiar stau asa si Lazar a fost numit procuror general pe cand era cercetat de o structura teritoriala din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, chiar ca ministrul Tudorel Toader trebuie sa pregateasca o noua cerere de revocare…(Catalin Tache).
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum o zi
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial