Connect with us

Anchete

Generalul Alexandru Grumaz a devenit consilier pe probleme de apărare al președintelui PNL Ludovic Orban/ Celebru mai ales prin afacerile din sănătate ale fiului său

Publicat

pe

Generalul Alexandru Grumaz, fost prim adjunct al directorului STS în epoca Adrian Năstase, fost consul general al României la Shanghai între 2007 şi 2009, a devenit miercuri consilier pe probleme de apărare al președintelui PNL Ludovic Orban, precizeaza Flux 24.

Grumaz a devenit celebru mai ales prin afacerile din sănătate ale fiului său.

Fiul generalului Alexandru Grumaz, prim adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) între 2001 şi 2005, a devenit milionar în urma afacerilor derulate cu spitalele bucureştene. Firma lui Alexandru Octavian Grumaz are doar 4 angajaţi, dar raportează an de an profituri uriaşe. Printre partenerii săi de afaceri se află fiul altui general, Tudor Tănase, fostul director STS, scria Jurnalul Național în 2016.

DEZVĂLUIRILE DIN 2016:

Denimed Consulting SRL Bucureşti are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice şi a beneficiat de peste 100 de contracte, în special de la spitalele din Capitală, dar şi de la unităţile sanitare din Ilfov şi Ploieşti, în valoare totală de circa 75 milioane de lei, fără TVA.

Mai bine de jumătate din aceste contracte au fost atribuite fără licitaţie, cu invocarea, de fiecare dată, a situaţiilor de extremă urgenţă. Cele mai multe înţelegeri au fost parafate cu Spitalul Universitar de Urgenţă, dar pe lista beneficiarilor se mai află Spitalul Sf. Pantelimon (unde a primit un contract de 20 milioane lei în decembrie 2008), Spitalul Marie Curie, Spitalul Clinic de Urgenţă, Spitalul Victor Babeş, Spitalul Bagdasar etc. Denimed Consulting SRL a raportat pentru 2015 o cifră de afaceri de 11.593.421 lei şi un profit net de 4.218.925 lei. Unic asociat este Alexandru Octavian Grumaz, care mai deţine şi Denimed Cleaning SRL, specializată în spălarea şi curăţarea uscată a articolelor textile.

De asemenea, şi această firmă este un client fidel al spitalelor bucureştene. Ea a primit în aprilie, respectiv mai, două contracte, în valoare totală de circa 800.000 lei, de la Spitalul Universitar de Urgenţă şi Spitalul Victor Babeş şi declara pentru anul 2014 afaceri de 5.788.042, un profit net de 1.031.649 lei făcut cu 92 de angajaţi.

Urzeala serviciilor

Prezenţa fiului fostului adjunct STS Grumaz în aceste afaceri nu este întâmplătoare. De fapt, implicarea serviciilor este deosebit de masivă. Practic, devine foarte greu de crezut că serviciile de informaţii nu ştiau de neregulile din sistemul sanitar de care vorbeşte acum toată lumea.

Doar şi pentru că îţi spionezi, la propriu sau la figurat, concurenţa pe o piaţă atât de competitivă, tot aflai despre substanţe neconforme vândute spitalelor în detrimentul tău şi luai, teoretic, măsuri în acest caz. Dacă nu o faci, ori eşti complice, ori faci la fel, ceea ce duce discuţia spre un punct de gravitate extremă.

Până în 2012, Alexandru Octavian Grumaz a fost unul din patronii Centrului Medical Polimed, afacere fondată în anii’90 de fostul ministru Sebastian Vlădescu. Grumaz jr. era asociat aici cu Ionel Manole (partenerul lui Vlădescu şi Călin Popescu Tăriceanu în Leader High Tech SA), Dan Simulescu (ex-manager Medlife, Medist şi Metrorex) şi Marcel Viorel State, general MAI în rezervă.

Acelaşi Alexandru Octavian Grumaz apare, printre alţii, şi în General Trading & Management SRL alături de sora sa, Ana Maria Grumaz, dar şi de Ionuţ Florin Adrian Tănase. Nimeni altul decât fiul generalului Tudor Tănase, adică fostul superior al lui Grumaz la conducerea STS, unde a fost director general între 2001 şi 2005. Fiii generalilor Tănase şi Grumaz au fost asociaţi şi în Conect Telecom SRL, redenumită Carroline Excelent SRL şi dizolvată în 2010. Deja nu mai poate mira pe nimeni că celor doi le-a fost partener în această firmă şi Ioan Dragoş Amihăesei, fiul lui Ioan Mihăesei, evident, general STS.

În fine, Alexandru Octavian Grumaz este asociat şi în Optoelectronica 2001 SA, producător de optică militară în care erau acţionari, la un moment dat, senatorul UDMR Verestoy Attila şi Lanyi Szabolcs Ştefan, fost ministru al Cercetării şi secretar de stat. Optoelectronica 2001 SA este condusă de generalul Teodor Necşoiu, fostul şef al Institutului de Fizică Atomică Măgurele. (Tatiana S.).

 

Anchete

Întrevederea dintre Cătălin Predoiu și Atanas Ilkov despre cooperarea bilaterală în domeniul securității

Publicat

pe

De

În data de 9 septembrie 2024 a avut loc, în sistem videoconferință, întrevederea domnului Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, cu domnul Atanas Ilkov, noul ministru al Afacerilor Interne din Republica Bulgaria.

Scopul principal al discuțiilor a fost analizarea modului în care decurge cooperarea bilaterală, în special în ceea ce privește lupta împotriva migrației ilegale și criminalității organizate. De asemenea, au fost trecute în revistă principalele aspecte legate de îndeplinirea obiectivului comun al celor două țări – ridicarea controalelor la frontierele interne terestre cât mai curând posibil.

Cooperarea bilaterală, în special cu privire la combaterea criminalității organizate și a migrației ilegale, decurge foarte bine. Aceasta a fost intensificată în ultima perioadă și s-a agreat că va continua în aceiași parametri. Pentru implementarea celei de-a doua etape de aderare la spațiul Schengen, au fost luate măsuri la nivelul celor două ministere de interne, rezultatul fiind că cifrele privind migrația ilegală au ajuns la valori minime, iar rezultatele comune în combaterea diferitelor forme de criminalitate organizată sunt excelente.

A fost evidențiată abordarea proactivă a ambelor părți, care, în perspectiva ridicării controalelor la frontierele interne terestre, a consolidat și mai mult cooperarea și schimbul de informații.

În acest sens, sunt organizate patrule mixte, schimb de informații, evaluări de risc comune, puncte de contact, schimb de experiență și contacte la vârf între șeful Poliției de Frontieră și omologii acestuia, la fel și în cazul Poliției Române.

Cei doi interlocutori au stabilit că este important să fie menținută aceeași frecvență a dialogului bilateral, atât la nivel politic, cât și tehnic, și să fie continuate discuțiile cu partenerii europeni pentru aderarea completă la Schengen. Ambele părți sunt conștiente că decizia va fi una de prim nivel politic, astfel că este esențial ca ministerele de interne să își îndeplinească misiunea necesară, respectiv să mențină migrația ilegală la cotele scăzute la care a fost adusă prin acțiunea polițiilor de frontieră și să aplice, fără incidente, decizia Consiliului JAI luată în decembrie 2023. (Paul D.).

Citeste in continuare

Anchete

Justiția în criză: proteste și abuzuri în Ploiești

Publicat

pe

De

Un bărbat a protestat vineri, după-amiază, în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, exprimându-și nemulțumirea față de „Justiția Română”. Acesta, în vârstă de 42 de ani și domiciliat în Ploiești, se consideră victima sistemului judiciar din România.

Protestele împotriva sistemului judiciar din Prahova sunt în creștere, mulți cetățeni recurgând inclusiv la greve ale foamei pentru a-și manifesta nemulțumirea față de nesoluționarea dosarelor și mușamalizările încurajate de corupție. Există numeroase exemple, în special la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, unde cazuri au fost întoarse de către magistrați din cauza tentativelor evidente de mușamalizare. Protecțiile care au fost efectuate pentru membrii din „Statul Paralel”, creat la nivel local de generalul SRI Florian Coldea și fostul procuror „Portocală”, au generat suspiciuni și neîncredere în sistemul de justiție.

Protestele împotriva sistemului judiciar din Prahova devin din ce în ce mai frecvente, manifestându-se în forme extreme, inclusiv prin greve ale foamei, ca reacție la nesoluționarea și mușamalizarea dosarelor. Există numeroase exemple, atât în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova—unde cazuri au fost întoarse de magistrați din cauza încercărilor evidente de mușamalizare, cât și în zone unde nu au avut „culoarele justiției”—cât și la DNA Ploiești. Printre acestea se află scandaluri precum creditul contractat de Primăria Ploiești de la BCR, cazul Veolia, dispariția unui sit arheologic inclus în Repertoriul Arheologic Național administrat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, și furturile din primării, care au fost dovedite de Curtea de Conturi, dar au fost clasate de rețelele de polițiști corupți. Asemenea nepotisme au dus și la clasarea dosarului în care un fost primar infectat cu coronavirus a fost surprins participând la campanii electorale în rândul cetățenilor—situție care sugerează că schimbarea este improbabilă (aici), (aici), (aici), (aici) … si (aici).

Un alt exemplu relevant este mușamalizarea dosarului penal de la Penitenciarul Ploiești, a cărei problematică a fost dezvăluită de publicația noastră, Incisiv de Prahova, în mai multe articole, inclusiv în cel publicat pe 11 martie 2024, intitulat „O nouă spargere la Penitenciarul Ploiești/Istoria se repetă ca în cazul ‘POPOTEI’, deoarece comisarul șef Valentin Matei beneficiază de protecția unor ofițeri corupți din IPJ Prahova.”

Un caz deosebit de grav este protestul fostului polițist național, care intenționează să intre în greva foamei în fața IPJ Prahova, condus în prezent de interimarul Ginel Preda, în semn de nemulțumire față de tergiversarea Justiției în „Dosarul Tetra”. Acest dosar controversat implică acuzații serioase aduse actualului director al Poliției Locale Ploiești, Cătălin Albu, despre nerespectarea hotărârilor judecătorești definitive, trafic de influență și abuz în serviciu.

Deși plângerea penală a fost depusă de fostul șef al serviciului Achiziții din cadrul Poliției Locale Ploiești, Cezar Stoichiciu, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești în aprilie 2022, dosarul a fost tergiversat, iar justiția nu a fost încă făcută. Stoichiciu a câștigat un proces în instanță, dar în loc să fie reintegrat, a fost victima unei manopere de simulare, săvârșită de Albu, care a încercat astfel să evite punerea în aplicare a deciziilor judecătorești.

De asemenea, s-au întâmplat situații similare cu tentația de a modifica condițiile concursului pentru angajări, ceea ce a ridicat suspiciuni de corupție și influență asupra procesului de examinare. Toate aceste acțiuni par să fie susținute de rețele de protecție pentru anumiți membri ai „Statului Paralel”, care acționează în umbră și își folosesc influența pentru a bloca sau tergiversa justiția atunci când este vorba de sau din interiorul acestor cercuri.

Dosarul a fost în cele din urmă trimis la DNA pentru completare, după ce au fost descoperite indicii solide de corupție și constituirea de grup organizat. Acest lucru a generat speranțe că cei vinovați vor fi trași la răspundere, dar, din păcate, progresele au fost lente.

Situația complexă a dosarului „Tetra” ilustrează provocările cu care se confruntă sistemul de justiție românesc, unde influențele politice și conexiunile personale prevalează în fața respectului pentru lege. Cazul Cezar Stoichiciu și „Dosarul Tetra” exemplifică aceste probleme, iar societatea civilă, media și instituțiile de justiție trebuie să rămână vigilente pentru a asigura că adevărul și dreptatea vor prevala în fața corupției. Rămâne de văzut cum se va desfășura acest caz și dacă cei vinovați vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor. Vom reveni. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Anchete

Regimul clientelar: controlul informațiilor în Poliția Municipiului Ploiești (I)

Publicat

pe

De

Colaborarea dintre anumiți ofițeri de poliție și PG (persoană de referință) nu este întâmplătoare și are ca scop consolidarea controlului asupra informațiilor de la nivelul subunităților de poliție. Această asociere permite promovarea unor lucrători care să fie obedienți, selectați pe criterii subiective, în detrimentul celor competenți și dedicați, care ar merita cu adevărat aceste funcții.

Un exemplu elocvent în acest context este comisarul șef de poliție Sora George. Acesta, cunoscut ca fiind perpetuu șef al unui Birou  din Poliția Municipiului Ploiești, deține în prezent și calitatea de împuternicit adjunct al Șefului Poliției Municipiului Ploiești. Anterior, George a ocupat funcția de împuternicit șef al Serviciului AEST din Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, unde, contrar așteptărilor, n-a reușit să aducă îmbunătățiri semnificative, lăsând în urmă un context de profesionalism discutabil. De fapt, această împuternicire temporară părea menită să servească drept „trambulină” pentru avansarea sa ulterioară în cadrul Poliției Municipiului Ploiești, inhibând, astfel, potențialii candidați pe funcții de conducere.

Care este, însă, recomandarea lui Sora George pentru ocuparea acestor funcții succesive și care este legătura cu PG? Evident, nu se poate vorbi despre vreo „voce” sau “talent” admirat în mod special, iar performanțele remarcabile ale biroului său sunt puțin sau deloc recunoscute, având în vedere nivelul crescut al infracționalității din Ploiești.

Legătura comună între PG și Sora George provine din originile lor comune, amândoi având rădăcini într-o comună de pe Valea Cricovului, ceea ce subliniază natura clientelară a acestor relații și modul în care acestea influențează structurile de putere din cadrul Poliției. Vom reveni cu amanunte, date si documente incendiare. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

Brese de securitate în instanțe: probleme cu sistemul informatic ECRIS

Noi brese de securitate în instanțe! Tribunalul Vâlcea și Curtea de Apel Cluj nu ar fi singurele instanțe care au...

Exclusivo zi ago

Mafia deșeurilor și Statul Paralel: corupție prin abonarea la banii publici din Prahova (II)

Corupție și abuz în sistemul de salubritate: afaceri și legături murdare în Prahova (aici) Problema tarifelor impuse de operatorul de...

Exclusivo zi ago

Scandalul WHITE TOWER (XXXIX): adevărul ingropat al corupției imobiliare în Ploiești

Scandalul WHITE TOWER (XXXIX): Expunerea infracțiunilor și complicității din inima corupției Ploieștene Scandalul WHITE TOWER (XXXIX) a devenit un simbol...

Exclusivo zi ago

Scandalul deșeurilor: profesionalismul IPJ Arad vs. protecția coruptă a IPJ Prahova în fața Statului Paralel

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Arad, au continuat verificările la societățile comerciale...

Exclusiv2 zile ago

DIICOT Iași: sapte inculpați reținuți în dosarul de contrabandă cu tigarete

La datele de 06 și 07 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism –...

Exclusiv3 zile ago

Sindicatul „Diamantul” denunță obstrucționarea acordurilor colective în MAI

O adresă recentă a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” scoate la iveală probleme grave în privința respectării reglementărilor legale legate...

Exclusiv3 zile ago

Campanie de prevenire a accidentelor rutiere: Imaginea lui Vlad Pascu folosită pentru educarea șoferilor

„Conduceti preventiv cu drogatul Vlad Pascu!” Este mesajul puternic transmis de o campanie ce a apărut recent în București, având...

Exclusiv4 zile ago

Dan Motreanu: UE sprijină un sector agricol și alimentar sustenabil pentru fermieri și cetățeni

Uniunea Europeană se angajează să sprijine dezvoltarea unui sector alimentar și agricol prosper, care să recompenseze fermierii și să aducă...

Exclusiv5 zile ago

Primul spot de prezidențiabil al lui Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă dezvăluie coperta cărții sale printr-un clip! Nicolae Ionel Ciucă, candidatul PNL la funcția de Președinte al României are...

Exclusiv5 zile ago

Dublu standard în Poliție: Abuzurile de la IPJ Prahova și Justiția Selectivă

În contextul în care IPJ Sibiu a demonstrat o reacție promptă și corectă în cazul unui polițist abuzator care a...

Exclusiv5 zile ago

Teapa oferită de operatorul de salubritate UWS/Rosal Ploiesti: Impasibilitatea autorităților ADI și CJ Prahova și legăturile cu foști ofițeri SRI

Recent, sumele exorbitante solicitate de operatorul de salubritate UWS (fostul Rosal) pentru deșeurile menajere au fost catalogate ca o adevărată...

Exclusiv5 zile ago

Critica Sindicatului Diamantul asupra activității Avocatului Poporului și a sistemului de ordine și siguranță publică

Sindicatul Diamantul, printr-o declarație a lui Vitalie Josanu, a adus în atenție o serie de probleme legate de activitatea Instituției...

Exclusiv6 zile ago

În spatele cortinei: Cum rețelele mafiote controlează sănătatea publică în România – scandalul Sterileco și indiferența autorităților

Analizând cele trei răspunsuri primite de la Administrația Prezidențială, Garda Națională de Mediu și IPJ Prahova, împreună cu observațiile noastre...

Exclusiv6 zile ago

Scandalul WHITE TOWER continuă: Mesaje halucinante și umilințe în afaceri imobiliare

Scandalul WHITE TOWER (XXXVIII) a devenit un simbol al megascrocheriilor imobiliare din România, afectând zeci de cetățeni din Ploiești, care...

Exclusiv6 zile ago

Încercarea de a mascara Justiția:incompatibilități și abateri în cazul judecătorului C5 de la Judecătoria Vălenii de Munte (II)

Având în vedere reticența Președintelui Judecătoriei Vălenii de Munte de a da curs unei cereri de furnizare a informațiilor necesare...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv