Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/„Armata lui Ciuca”, inzestrata pe „exclusivitati”/DGIA, in slujba lui „SATAN”!

Publicat

pe

De la inaugurarea sa cu un tam-tam mediatic fara precedent, de „Scutul de la Deveselu” nu s-a mai auzit decat acum, cand, in Saptamana Mare, cativa ofiteri si soldati americani de la baza din Oltenia  au facut un scandal monstru intr-un club de noapte din Craiova, unde s-au distrat pe cinste, dar nu au vrut sa si plateasca. In rest, nu trebuie nici macar sa te dai mare analist militar ca sa constientizezi ca „scutul” nu este decat un mare „balon” extrem  de costisitor, dar care nu are cum sa ne apere de rusi. Insa romanii deja s-au resemnat in acest sens, considerand constructia doar o noua „taxa de smecherie” ce a trebuit platita  „partenerilor strategici”.

 

Ministrul Fifor, lasat in ofsaid de oamenii generalului Marian Hapau..?

Insa si mai grava pare sa devina situatia inarmarii Armatei Romane nu cu anvelopele de care camioanele aveau atatea nevoie sa nu mai cada prin rape, ci cu sistemele de rachete „Patriot”.

Mihai Fifor

Iar scandalul care tocmai ce sta sa izbucneasca, desi se fac eforturi logistice uriase de a se mai pune o data batista pe tambalul acestor noi contracte de inarmare este cu atat mai mare cu cat toata „distractia” cu „Patriot”-ul ne costa dintr-un  foc 4,2 miliarde de dolari, cam cat doua-trei autostrazi peste Carpati ! Insa presiunea asupra guvernantilor si in special a Ministerului Apararii devine tot mai apasatoare, mai ales ca inalti emisari ai Bruxelles-ului, in frunte cu comisarii care reprezinta fatis interesele geo-strategice ale „binomului” european franco – german le reproseaza decidentilor romani ca au facut „shopping”-ul de la Washington fara organizarea macar a vreunui simulacru de licitatie!

Invechitele sisteme „Patriot” si „scutul” de la Deveselu nu fac fata temutelor rachete rusesti „Sarmat – Satan”

Iar odata deschisa aceasta „Cutie a Pandorei”, liderilor politici romani le va fi al naibii de greu sa mai tina lucrurile sub control, fie si cu marirea „inevitabila” a cotei alocate inzestrarii Armatei la 2,5 din bugetul national!

Si uite cum, in anumite laboratoare se cauta deja „tapii ispasitori” care sa fie aruncati in arena publica pentru a fi „sfartecati” mediatic pentru ca au aruncat degeaba in aer 4,2 miliarde de dolari. Mai ales ca rachetele „Patriot” care urmeaza sa fie pe deplin functionale  in Romania, in cel mai fericit caz, in anul 2020 nu reusesc nici macar sa tina pasul cu performantele tehnologice ale rachetelor „Sarmat” sau „Satan” cum sunt deja numite cu teama si respect in SUA si despre care Moscova a anuntat ca vor intra in dotarea Armatei Ruse inca din anul 2020, cel mai tarziu la inceputul lui 2021 !!!

Si cu toate ca este deja un sport national „decaparea” oamenilor politici si a ministrilor, de aceasta data, inainte ca ofiterii mai mult sau mai putin acoperiti ai DGIA infiltrati la conducerea  multor institutii vitale ale statului roman si chiar in presa sa arunce primii cu „piatra” in Mihai Fifor, poate mai verifica odata cei de la CSAT daca reprezentantii DGIA au „diseminat” totusi in sistem fie si cea mai mica nota informativa cu privire la inoportunitatea achizitiei de rachete „Patriot” in conditiile aparitiei „pe piata” a mult mai performantelor „Sarmat”. Pentru ca, daca nu, chiar ca incepi sa ai „suspiciuni rezonabile”, precum analistii pe contrainformatii ai altor structuri ca nu cumva unii din DGIA sa fi ajuns, fie si involuntar, in „slujba lui Satan”…

„Popcorn” de 4 miliarde dolari

Desi Romania zilelor noastre este vesnic pusa pe galceava, iata ca un adevarat subiect fierbinte precum scandalul international privind incidentele in care au fost implicate rachetele „Patriot”, recent achzitionate si de Ministerul Apararii de la noi ar arata ca acestea sunt depasite tehnic si profesional, a fost supus unui „embargo” mediatic aproape cvasitotal. Inclusiv stirile privind faptul ca unele dintre rachetele „Patriot” lansate pe data de 25 martie de catre Arabia Saudita impotriva rebelilor Houthi din Yemen ar fi explodat fie imediat dupa lansare, fie dupa ce au facut o „bucla” in aer, la contactul cu solul !

„Armata lui Ciuca”, inzestrata pe „exclusivitati”

Insa posibilitatea ca Romania sa fi cumparat de fapt „Popcorn” de peste patru miliarde de dolari pare sa nu fi ingrijorat pe nimeni, cu exceptia chiar artizanilor acestei afaceri, cei care acum cauta solutii de „deturnare” a scandalului…

Taxa de smecherie!

Mai mult decat atat, autoritatile romane nu au avut vreo urma de reactie nici macar atunci cand mai-marii Armatei Ruse au anuntat ca noile rachete „Sarmat” nu intampina niciun fel de problema in distrugerea „scutului” de la Deveselu. Iar mediatizarea intensa de catre Moscova a lansarilor  rachetelor deja cunoscute in intreg Occidentul drept „Satan” nu poate decat sa-i deprime si mai mult pe cei care se afla in spatele strategiei de inarmare a Romaniei cu rachetele „Patriot”. Mai ales ca rusii insista ca primele rachete „Satan” ar putea fi functionale la bazele din Krasnoiarsk cel tarziu in 2021! Pe cand, dupa cum sustin sursele noastre, desi termenul avansat oficial pentru definitivarea punerii la punct a sistemelor „Patriot” din Romania este jumatatea anului 2020, este dificil de apreciat ca nu se vor ivi mici intarzieri inerente. Astfel ca, in timp ce Romania se va inzestra efectiv cu primele rachete ca sa le apere de o eventuala agresiune rusa, Moscova va avea deja in dotare rachetele de noua generatie  „Satan”, in fata carora „Patriot” sunt neputincioase …!

Contracte compensatorii

De orice pot fi suspectati sefii DGIA, dar in niciun caz de prostie sau incompetenta!  Numai ca, iata, alertate de epuizarea bugetului alocat inzestrarii cu tehnica „ultramoderna” a Romaniei pe niste rachete care nu au cum sa faca fata, tehnocologic vorbind, concurentelor „Satan”, analisti ai altor structuri se intreaba cum de a fost posibila aceasta „scapare” a oamenilor generalului Hapau. Caci inca nu exista date care sa sustina ca „informatiile militare” s-au opus acestor achzitii, tragandu-i de mana pe politicieni iar acestia din urma au refuzat cu o incapatanare demna de o cauza mai buna sa asculte sfaturile DGIA ! Astfel ca, pana cand la CSAT se va da „peria” care sa verifice daca au fost sau nu diseminate informatii in acest sens din partea DGIA, ramane demna de luat in seama si varianta de lucru „susotita” prin sistem cu privire la faptul ca, dupa ce „maurul” Hapau si-a facut astfel datoria fata de partenerii americani, unele firme de lobby de peste Ocean umflandu-si deja conturile cu comisioane de zeci de milioane de dolari, acesta se poate retrage in glorie, alaturi de oamenii sai de incredere, pe langa „casa” unor companii din SUA. Reprezentand eventual interesele acestora in terte tari, fie ele si africane sau din alte colturi ale lumii sau chiar beneficiind ulterior de unele contracte „compensatorii”, in timp ce „bietul” general Pahontu, ramas deja simbolul „#rezist” este lasat sa stinga singur lumina vechiului stat paralel…(Catalin Tache ).

 

 

 

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv