Actualitate
EXPLOZIV/Nivel 3 de protectie !/OFICIAL. Kovesi, filata de SPP!
Cu doar cateva zeci de ore in urma, generalul Sorin Deaconescu din Statul Major al Serviciului de Protectie si Paza a semnat si aprobat un halucinant ordin intern privind trecerea la Nivelul 3 de protectie pentru Laura Codruta Kovesi ! Gest fara precedent in istoria SPP-ului si cu atat mai surprinzator cu cat in documentatia oficiala nu exista nicio justificare informativa privind vreun pericol iminent care sa fi fost depistat prin mijloace specifice, in ultimele zile, la securitatea sau chiar viata sefei Directiei Nationale Anticoruptie! Iar asumarea unei asemenea operatiuni strict secrete socheaza cu atat mai mult cu cat, tot zilele trecute a fost declansat si „asaltul final” asupra Laurei Codruta Kovesi pentru ca omul lui Traian Basescu, Daniel Morar sa fie reinstalat in fruntea DNA! Culmea este insa ca Kovesi nu doar ca nu are nevoie de masuri sporite de securitate, dar se pare ca aceasta nici macar nu ar fi cerut acest lucru!
Mai ales ca de Nivelul 3 de protectie legal mai pot beneficia in Romania doar presedintii celor doua Camere – numai ca atat Calin Popescu Tariceanu, cat si Liviu Dragnea au renuntat oficial la serviciile SPP! – si fostii sefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu. Iar trecerea la acest nivel implica nu doar marirea numarului de aghiotanti la vedere, dar si folosirea de forte suplimentare din cadrul SEAMI pentru verificarea traseelor sau trimiterea drept „antemergatori”, cu doua-trei ore inainte, a unor ofiteri „civili” de la SDI-ul condus de fostul cadru de nadejde al Securitatii ceausiste, Costin Nedelea, la restaurantele, receptiile oficiale sau alte locatii unde se deplaseaza de acum inainte, in interes de serviciu sau in vizite private, Laura Codruta Kovesi! Cea care a ajuns astfel sa fie „invaluita” intr-o „panza de paianjen” informativa de dimensiuni inspaimantatoare, mai ales tinand cont de faptul ca generalul Lucian Pahontu ar juca la oricate capete posibile, numai sa-si asigure „plecarea controlata” din sistem pe care tocmai si-o negociaza intens. Iar „filajul total” facut la sefa DNA sub pretextul pueril si nejustificat oficial de crestere imediata a gradului de protectie la nivelul 3 este cu atat mai suspect cu cat a fost asumat de insusi generalul Sorin Deaconescu, cel a carui sotie este la randul sau tocmai ofiter in cadrul structurii informative SDI din SPP !
Pahontu joaca la doua capete
Iar ordinul de „protejare cu japca” intervine la ceva timp dupa ce dezvaluiam o alta tentativa de penetrare informativa a Laurei Codruta Kovesi, prin trimiterea ca aghiotant al acesteia a unui ofiter acuzat de hartuire sexuala, dar care in loc sa fie judecat in Consiliul de disciplina a fost „recuperat” personal de catre generalul Lucian Pahontu si trimis in misiune pe langa sefa DNA.
Nivel 3 de protectie !
Nivelul 1 de protectie este rezervat, prin lege, doar sefului statului ! Este „inelul zero” care se creaza de catre Serviciul de Protectie si Paza in jurul presedintelui Romaniei, indiferent cine ar fi acesta si care implica o intreaga „armata” nevazuta, in afara aghiotantilor si luptatorilor aflati oarecum la vedere. Apoi, Nivelul 2 se aplica in cazul premierului. Insa cum Viorica Dancila, spre deosebire de predecesorii Sorin Grindeanu si Mihai Tudose, a refuzat din start protectia SPP, acest Nivel 2 nu se aplica in momentul de fata in Romania! Urmeaza Nivelul 3 de protectie, de care pot beneficia doar presedintii Senatului si Camerei Deputatilor si ex-presedintii Romaniei. Numai ca atat Calin Popescu Tariceanu, cat si Liviu Dragnea „au rupt lantul” informativ creat in jurul lor prin posibilitatile oferite de mentinerea Nivelului 3. Ce-i drept, tot de Nivelul 3 de protectie mai pot beneficia din partea SPP si candidatii intrati in turul doi al alegerilor prezidentiale, dar aceasta chiar ca nu poate fi explicatia pentru care generalul Sorin Deaconescu tocmai ce a semnat zilele trecute ordinul secret de impunere a acestui nivel sporit pentru Laura Codruta Kovesi ! Care, astfel, beneficiaza practic de cel mai mare dispozitiv de securitate din Romania, dupa presedintele Klaus Iohannis !
Generalul Sorin Deaconescu, sotia si SDI-ul…
Generalul Sorin Deaconescu este unui dintre cei mai puternici oameni din SPP, el asigurand practic buna functionare a Statului Major a serviciului condus de bunul sau camarad Lucian Pahontu. De asemenea, influenta acestuia a fost extrem de puternica si in trecut, inca de pe vremea cand sotia sa, Alina Deaconescu era aghiotanta personala a fostei prime doamne Maria Basescu si considerata astfel cel mai prolific canal de comunicare neoficiala cu „partea nevazuta” a activitatii lui Traian Basescu, pe cand acesta era presedintele Romaniei. Iar „legendarea” influentei generalului Sorin Deaconescu a crescut exponential dupa incidentul armat in urma caruia sotia sa, pe atunci aghiotanta lui Maria Basescu ar fi impuscat in picior un sofer – luptator si nu a patit nimic, scandalul fiind musamalizat imediat! Insa si mai straniu este ca in timp ce sotul Sorin Deaconescu a semnat ordinul prin care Laurei Codruta Kovesi i se baga pe gat, sub pretextul pueril al cresterii nivelului de protectie personala, inclusiv ofiteri de informatii acoperiti de la SDI, structura condusa de Costin Nedelea, sotia sa Alina lucreaza in prezent tocmai la … SDI! Astfel ca Laura Codruta Kovesi este „instrumentata” in familie! Ce-i drept, nu de oricare, ci de familia Deaconescu, una extrem de influenta in lumea serviciilor secrete…
Tinta in miscare !
Si cum Laurei Codruta Kovesi probabil nu i s-a explicat si ce inseamna trecerea la Nivelul 3 de protectie, sefa DNA se poate interesa acum si va afla ca tocmai ce a devenit o veritabila „tinta” in miscare, fiind urmarita in permanenta de ofiterii de informatii din cadrul SPP, condusi de Costin Nedelea. Pentru ca, intrucat in urma dezvaluirilor noastre atat „acoperitii” lui Voroneanu si ai lui Paunica de la UM 0163 H si UM 0163 L au fost retrasi din misiunile sensibile, generalul Lucian Pahontu i-a pus pe cei de la SDI sa faca treburile murdare in locul lor. Oricum, de la semnarea ordinului de catre generalul Sorin Deaconescu, atunci cand „exista dubii”, SPP-isti care se ocupa de „obiectivul” Kovesi pot solicita forte suplimentare de la Sectiunea SEAMI, chipurile pentru verificarea traseelor pe care ar urma sa se deplaseze sefa DNA. Insa ceea ce trebuie sa stie Laura Codruta Kovesi si sa-si fereasca spatele intr-o perioada in care se cauta orice poate fi folosit compromitator impotriva sa este ca Nivelul 3 permite ca, pe baza unor simple „dubii”, ofiterii de informatii din cadrul SDI sa descinda si cu cate doua –trei ore inainte la locurile unde urmeaza sa se deplaseze sefa DNA si sa ramana incognito in zona, pentru „asigurarea perimetrului”. Indiferent ca este vorba despre o vizita oficiala la o alta institutie, de o receptie interinstitutionala sau de o iesire privata a acesteia la un restaurant sau la domiciliul unei rude sau prietene! Si toate aceste masuri, pe baza ordinului generalului Deaconescu se iau in secret, fara ca Kovesi sa mai fie instiintata ca are dupa ea o „armata” de ofiteri de informatii de la SDI…! (Catalin Tache).
Actualitate
Ce trebuie să știi despre alegerea încălțămintei ortopedice pentru copii în sezonul rece
Sezonul rece vine cu multe provocări, mai ales când vine vorba de sănătatea celor mici. Pe lângă hainele groase și căciulița perfectă, încălțămintea joacă un rol esențial în asigurarea confortului și sănătății copiilor.
Ei bine, nu e vorba doar de a-i proteja de frig, ci despre alegerea unor pantofi care să le susțină dezvoltarea corectă a piciorului.
De ce este atât de importantă?
Pentru cei mai mulți părinți, confortul și căldura sunt criteriile principale atunci când cumpără ghete de iarnă pentru copii. Și da, aceste lucruri sunt importante! Dar, pe lângă ele, există un alt factor la fel de crucial: suportul ortopedic. De ce? Ei bine, în timp ce copilul tău crește, o pereche de încălțări care nu oferă susținerea corectă poate provoca deformări ale piciorului sau probleme de postură. Acestea nu se văd imediat, dar pe termen lung, pot afecta modul în care copilul tău merge și chiar dezvoltarea sa generală.
Atenție, părinți!
E ușor te lași furat de modelele de ghete frumoase sau de ofertele avantajoase, dar nu uiti: nu toate încălțările sunt la fel. Încălțămintea ortopedică oferă acel extra suport de care piciorul în creștere al copilului are nevoie. Mai mult, o pereche de ghete nepotrivite poate duce la complicații, cum ar fi platfusul, dureri de genunchi sau probleme cu coloana vertebrală.
Așadar, când vine vorba de alegerea încălțămintei în sezonul rece, încearcă să privești dincolo de aspectul estetic și să te gândești la sănătatea pe termen lung a copilului.
Caracteristicile esențiale ale încălțămintei ortopedice pentru sezonul rece
Dacă ne gândim la încălțămintea pentru copii în sezonul rece, calitatea materialelor este absolut crucială. Vrei ca micuțul tău să aibă piciorușele uscate și calde, nu-i așa? Așadar, alege întotdeauna pantofi realizați din materiale de calitate, rezistente la apă, dar care permit și respirabilitatea. Un pantof impermeabil va ține la distanță umezeala de la zăpadă sau ploaie, dar este important ca materialul să permită și aerului să circule, astfel încât piciorul să nu transpire. Nimeni nu vrea un copil cu picioarele ude, mai ales în zilele friguroase!
Stabilitatea și susținerea sunt alte două elemente esențiale de luat în considerare. Încălțămintea ortopedică vine cu un plus de suport pentru picior, ceea ce înseamnă că micuțul tău va avea o stabilitate mai bună pe suprafețele alunecoase, precum gheața sau zăpada. O susținere adecvată poate face diferența între un copil care se joacă în voie și unul care riscă să alunece și să se lovească. Este bine să ai în vedere acest aspect când alegi încălțămintea de iarnă.
Pe lângă susținere, flexibilitatea și confortul sunt cruciale. Chiar dacă încălțămintea ortopedică oferă stabilitate, aceasta trebuie să fie și suficient de flexibilă pentru a permite copilului să se miște în voie. Pantofii rigizi pot împiedica dezvoltarea naturală a piciorului, așa că e important să alegi modele care oferă suport, dar și libertate de mișcare.
Nu în ultimul rând, talpa joacă un rol vital. O talpă antiderapantă este un adevărat salvator în zilele cu gheață sau zăpadă, iar izolația bine realizată va păstra piciorul cald fără a compromite sănătatea ortopedică a copilului tău.
Branduri de încălțăminte ortopedică de încredere: Biomecanics și Garvalin
Când vine vorba de sănătatea piciorușelor celor mici, e important să alegi branduri de încredere, iar Biomecanics este unul dintre cele mai recomandate de kinetoterapeuți. De ce? Simplu! Încălțămintea Biomecanics este creată special pentru a oferi suport ortopedic, stabilitate și confort maxim. Încălțările de la Biomecanics ajută la dezvoltarea corectă a piciorului copilului, prevenind apariția problemelor ortopedice pe termen lung, cum ar fi platfusul sau durerile de genunchi. Practic, Biomecanics se asigură că fiecare pas al copilului este unul sănătos și în siguranță, indiferent de vreme!
Dar să nu uităm de Garvalin! Dacă vrei să îmbini stilul modern cu suportul ortopedic, Garvalin este alegerea ideală. Această încălțăminte nu doar că arată bine, dar oferă și aceleași beneficii esențiale pentru susținerea sănătății picioarelor copiilor. Ca și Biomecanics, Garvalin asigură stabilitate și confort în timpul mersului, fiind perfectă pentru zilele reci. Pe lângă suportul oferit, Garvalin se distinge prin design-uri atractive, ceea ce înseamnă că micuțul tău va fi și în pas cu moda.
Atât Biomecanics, cât și Garvalin sunt recomandate de kinetoterapeuți datorită beneficiilor lor ortopedice. Specialiștii subliniază importanța unei încălțăminte corecte pentru prevenirea problemelor de postură și mers. Așadar, alegerea acestor branduri înseamnă o investiție în sănătatea și bunăstarea pe termen lung a copilului tău.
Sfaturi pentru alegerea încălțămintei ortopedice în sezonul rece
Primul lucru de care trebuie să ții cont când alegi încălțămintea ortopedică pentru sezonul rece este măsura potrivită. Asigură-te că pantoful este suficient de spațios pentru a permite creșterea naturală a piciorului, dar și pentru a încăpea o pereche de șosete groase. Un spațiu prea mic poate afecta dezvoltarea piciorului, în timp ce unul prea mare poate compromite stabilitatea și confortul.
Apoi, caută încălțăminte versatilă. Pe vremea rece, copilul tău are nevoie de pantofi care să fie potriviți atât pentru zilele uscate, cât și pentru cele ploioase sau cu zăpadă. Optează pentru modele impermeabile, dar respirabile, astfel încât piciorul să fie protejat de umezeală și să se simtă confortabil întreaga zi.
Și nu uita de întreținerea corectă! Curățarea regulată și uscarea încălțămintei la temperatura camerei (nu pe calorifer!) ajută la prelungirea duratei de viață a pantofilor.
Actualitate
Problemele de modernizare ale GPS-ului: intârzieri și provocări ale Pentagonului
După aproape două decenii de dezvoltare, efortul amplu al Pentagonului de a face semnalele GPS mai greu de blocat continuă să se confrunte cu întârzieri repetate în toate segmentele – spațiu, teren și echipamente utilizator, conform unui nou raport al Biroului de responsabilitate guvernamentală (GAO).
„Multe dintre programele care fac parte din efortul de modernizare a GPS-ului s-au confruntat cu provocări semnificative în dezvoltare, ceea ce a dus la depășiri de costuri și întârzieri de mulți ani în implementarea capacității M-code. Aceste întârzieri cresc riscurile pentru combatanți, întrucât adversarii continuă să dezvolte și să desfășoare tehnologie capabilă să compromită semnalele GPS,” afirmă raportul, intitulat „Modernizarea GPS-ului: Întârzieri continue în livrarea unor capabilități mai sigure pentru luptători,” publicat astăzi.
Pentru a agrava lucrurile, conform organismului de supraveghere guvernamental, Departamentul Apărării se confruntă acum cu o posibilă penurie de microcipuri și plăci de procesare, care să permită vehiculelor terestre, navelor și avioanelor să acceseze GPS-ul.
Forța Spațială este responsabilă pentru segmentul spațial și a făcut unele progrese în remedierera „câteva provocări tehnice și de producție” în dezvoltarea sateliților GPS III și GPS IIIF, destinați să înlocuiască versiunile mai vechi. Totuși, din cauza acestor remedieri, serviciul se apropie acum de limitele programului său. „Întârzieri suplimentare ar putea pune în pericol obiectivul DOD de a avea 24 de sateliți capabili de M-code în operațiune continuă până în anii 2030,” se menționează în raport. De asemenea, serviciul este responsabil pentru noul sistem terestru de comandă și control al acestor sateliți, numit Sistemul de Control Operațional de Generație Next (OCX). Dezvoltat de RTX (fostul Raytheon), OCX este necesar pentru a permite unor 700 de sisteme de armament din întreaga armată a SUA să acceseze pe deplin M-code. Totuși, programul a devenit un exemplu de achiziții eșuate, fiind planificat inițial să înceapă operațiunile cu mai bine de un deceniu în urmă, iar dezvoltarea sa continuă să creeze probleme Forței Spațiale, conform raportului GAO. Deși unele teste cheie au fost încheiate, data planificată pentru acceptarea operațională a OCX a fost retrasă acum până în decembrie 2025, de la obiectivul său recent din iulie 2025, în ciuda progresului realizat de Raytheon în testare.
Forța Spațială este, de asemenea, responsabilă pentru dezvoltarea microcipurilor și plăcilor de microelectronică care se interfacează cu semnalele M-code, deși fiecare serviciu individual este responsabil pentru construcția recepitoarelor/radiourilor specifice acestora. Incapacitatea DOD de a desfășura kitul utilizator M-code, dezvoltat în cadrul programului Echipamente GPS pentru Utilizatori Militare (MGUE), a fost una dintre problemele principale ale programului GPS de mai bine de două decenii, conform raportului repetat de GAO și al Biroului pentru Testare și Evaluare al Pentagonului.
„Deși Forța Spațială a făcut progrese în dezvoltarea echipamentului utilizator, riscurile semnificative rămân în livrarea capabilităților pentru combatanți. După ani de întârzieri, prima etapă de echipamente utilizator — microcipuri și plăci care procesează semnalele M-code — se apropie de ultimele teste. Totuși, descoperirea unor deficiențe suplimentare amenință programul,” găsește noul raport. Efortul MGUE are două părți. MGUE Increment 1 dezvoltă cipurile și plăcile ASIC unice pentru integrarea inițială cu vehiculele Stryker ale Armatei și vehiculele ușoare tactice ale Marinei, precum și pentru bombardierele B-2 ale Forței Aeriene și distrugătoarele de clasă DDG ale Marinei. MGUE Increment 2 dezvoltă un cip ASIC mai mic și mai puternic pentru utilizare în radiouri portabile și muniții ghidate de precizie, care „combină o serie de modele comerciale cu funcții militare sensibile care să fie adăugate în programare,” explică GAO.
Ambele eforturi sunt încă pline de riscuri, constată raportul.
„După ani de întârzieri, programul MGUE Increment 1 al Forței Spațiale se apropie de ultima serie de teste. Totuși, descoperirea unor deficiențe suplimentare ar putea adăuga un risc suplimentar la program. Deși două dintre contractanții MGUE Increment 2 au început revizuirea designului critic pentru plăcile lor receptor, programul este în pericol să depășească intervalul de 5 ani asociat cu programele care utilizează calea de achiziții de nivel mediu,” afirmă GAO.
Între timp, Consiliul de Supraveghere a Poziționării, Navigației și Sincronizării (PNT) al DOD încearcă să găsească soluții pentru „posibilele penurii de cipuri și plăci GPS,” adaugă raportul. „DOD se confruntă cu o potențială lacună în disponibilitatea plăcilor de recepție GPS, deoarece unele dintre plăcile actuale nu mai pot fi produsem iar înlocuirile care suportă M-code au fost amânate. În plus, oficialii Armatei au declarat că vânzările externe de echipamente GPS către aliați și parteneri străini epuizează de asemenea stocurile de plăci.”
În ceea ce privește dezvoltarea receptorilor, GAO constată că Armata și Marina au făcut progrese în direcția desfășurării, dar Forța Aeriană întâmpină întârzieri semnificative.
„Din cauza problemelor de dezvoltare, receptorii GPS M-code ai Forței Aeriene sunt semnificativ întârziți, întârziind desfășurarea capacității M-code pentru multiple platforme aeriene ale Forței Aeriene și Marinei. Pentru a atenua unele dintre aceste întârzieri, Marina și Forța Aeriană planifică o soluție intermediară care ar oferi capacitate M-code cu unele dintre recepțioarele lor actuale,” detaliază raportul.
„Armata face progrese cu receptorii săi pentru vehicule terestre, portabile și aviație, cu planuri de desfășurare în platforme în anii fiscali 2024 și 2025. Marina depinde de Forța Aeriană pentru dezvoltarea receptorilor săi pentru platformele aeriene, în timp ce planurile pentru receptorii maritimi vor finaliza testele operaționale în anul fiscal 2025. În cele din urmă, Corpul Marinar plănuiește să folosească receptorul M-code al Armatei pentru vehiculele sale terestre și nu a ales încă o opțiune pentru noile sale sisteme GPS portabile,” adaugă acesta.
Problema radiourilor portabile M-Code scoate totuși în evidență dificultățile pe care Pentagonul le-a avut în coordonarea diferitelor eforturi ale serviciilor. Forța Spațială a acordat în iulie 2023 un contract la Technology Advancement Group pentru prototiparea unei radiouri portabile folosind cipul și placa planificate MGUE Increment 2, în cadrul unui proiect estimate să coste 149,2 milioane de dolari în 2020, potrivit raportului GAO.
Aceasta, în ciuda faptului că cel mai mare client pentru radiourile GPS portabile, Armata, a declarat că nu are intenția de a achiziționa receptorul Forței Spațiale și urmărește propriile opțiuni, inclusiv apelarea la furnizori comerciali. De asemenea, un alt utilizator potențial cheie, Corpul Marin, a afirmat că dorește să aibă o competiție deschisă, conform raportului GAO. Astfel, agenția de supraveghere a recomandat anul trecut, având în vedere lipsa unui „caz de afaceri solid”, ca Forța Spațială să renunțe pur și simplu la prototip.
Pentagonul „a fost de acord cu această recomandare, dar a raportat o atribuție pentru receptorul portabil în iulie 2023, fără a fi stabilit mai întâi un caz de afaceri suficient. Prin urmare, am încheiat recomandarea având în vedere că nu mai era validă,” afirmă GAO.
Actualitate
Armata își accelerează procesul de integrare a rețelelor, având ca obiectiv un singur sistem unificat
-
Exclusivacum o zi
Mafia deșeurilor și Statul Paralel: corupție prin abonarea la banii publici din Prahova (II)
-
Exclusivacum o zi
Scandalul WHITE TOWER (XXXIX): adevărul ingropat al corupției imobiliare în Ploiești
-
Ancheteacum o zi
Justiția în criză: proteste și abuzuri în Ploiești
-
Featuredacum o zi
Justiția intunecată: incompatibilități și abateri în cazul judecătorului C5 de la Judecătoria Vălenii de Munte (III)
-
Ancheteacum o zi
Regimul clientelar: controlul informațiilor în Poliția Municipiului Ploiești (I)
-
Exclusivacum o zi
Scandalul deșeurilor: profesionalismul IPJ Arad vs. protecția coruptă a IPJ Prahova în fața Statului Paralel
-
Exclusivacum 3 zile
Sindicatul „Diamantul” denunță obstrucționarea acordurilor colective în MAI
-
Exclusivacum 2 zile
DIICOT Iași: sapte inculpați reținuți în dosarul de contrabandă cu tigarete