Actualitate
EXPLOZIV/Sefi noi la SRI si SIE!/ Lasati cu raportu-n soare!/ „Ghilotina” pensionarii

„Nucleara” de-abia cum va fi detonata in sistem, clasa politica fiind doar la un pas de a-si lua revansa dupa anii de prigoana ai statului paralel. Pentru ca, departe de orice mediatizare, specialisti din umbra liderilor politici au definitivat deja modificarile legislative la legea ofiterilor de informatii, care urmeaza a fi bagate cat de curand la „masina de vot” a actualei coalitii guvernamentale din Parlament.
Si, de departe, cea mai surprinzatoare miscare va fi faptul ca, de acum inainte, daca noile prevederi vor fi adoptate, bineinteles, prim-adjunctii si adjunctii Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe vor trebui sa obtina girul Parlamentului, nominalizarile lor urmand sa ia avizul consultativ al comisiilor parlamentare de specialitate si sa obtina majoritatea in plen. Astfel ca, in foarte scurt timp, dupa ce la conducerile principalelor servicii secrete se vor instala oricum niste „mutunachi” politici, si controlul asupra conducerilor operative ale SRI si SIE va fi unul mult mai strans, initiatorii sperand ca astfel sa nu mai apara cazuri precum cel al generalului Florian Coldea, care ajunsese practic conducatorul de facto al statului roman! Ce-i drept, in acelasi timp se asteapta si o reactie adversa furibunda din partea sistemului, ofiterii de cariera temandu-se de o politizare excesiva a serviciilor secrete si de faptul ca se va pierde astfel echilibrul pe care ei sustin ca l-ar fi asigurat, dupa ce viitorii sefi operativi vor veni cu propriile „bagaje” de obligatii ale politicienilor. Dincolo de toate insa cel mai important este momentul in care va fi declansat acest „blitzkrieg” la adresa SRI si SIE. Primul, un serviciu cu un director aflat deja „pe faras”, dupa cum dezvaluiam zilele trecute si totodata singura structura informativa care nu are inca raportul de activitate pe anul trecut aprobat de CSAT ! Iar la SIE situatia este si mai presanta, peste doar atat de putin timp ambii adjuncti aflati la conducere, atat generalul Silviu Predoiu in august, , cat si Vasilica Sarca peste doar o luna urmand sa implineasca varsta obligatorie de pensionare…
Un avertisment neglijat…
Anul trecut, pe cand asaltul la statul paralel nu fusese inca declansat, cel putin nu la vedere, Liviu Dragnea, in prima sa iesireTV caracterizata drept a unui „animal politic” accentua ca are cele mai mari asteptari de la o noua lege a ofiterilor de informatii. Insa prea putini politicieni si chiar jucatori din sistem au perceput adevarata miza din acest ultim avertisment, mai preocupati fiind, chiar si in aceste zile, de revocarea sefei DNA sau desecretizarea protocoalelor de colaborare dintre institutiile de forta. Subestimare care pare sa convina de minune initiatorilor acestei strategii, mai ales ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, modificarile legislative sunt definitivate, trecerea lor prin Parlament urmand a fi doar o simpla formalitate. Si daca maine vom reveni cu noi amanunte incendiare despre soarta si a altor servicii secrete, deocamdata este clar ca „granzilor” SRI si SIE tocmai ce li se pregateste noi sefi, inclusiv cei operativi !
Lasati cu raportu-n soare !
Concidenta sau nu, in chiar ziua prezentarii atat de secretoase fata de alti ani a raportului de activitate al SRI titram ca „Hellvig este pe faras” ! Si asta la doar atata de putin timp dupa ce principalul punct pe ordinea de zi a sedintei CSAT din data de 20 martie a fost tocmai „analiza si aprobarea activitatii desfasurate de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale in anul 2017 si a principalelor obiective pentru anul 2018”. De asemenea, tot oficial, „membrii Consiliului au constatat ca Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza si Serviciul de Telecomunicatii Speciale si-au desfasurat activitatea in raport cu misiunile si cu obiectivele institutionale asumate, pe fondul multiplelor evenimente interne si internationale care au marcat anul 2017”. Iar peste nici o saptamana, pe 26 martie, isi prezenta si SRI raportul de activitate, cu usile sediului oficial inchise ! Acum este greu, foarte greu de crezut ca raportul Serviciului Roman de Informatii nu era definitivat cu doar sase zile inainte, sa poata fi si acesta trecut prin CSAT si astfel Eduard Hellvig sa poata rasufla usurat ! De asemenea, tot la fel de dificil de „inghitit” este si varianta ca Klaus Iohahnis nu ar fi vrut sa-i intinda o mana de ajutor singurului om pe care si l-a asumat la varful unui serviciu secret! Mai ales ca situatia actualei echipe manageriale a SRI este cu atat mai subreda cu cat sedintele CSAT au loc cam „din an in paste”, perioada in care nu doar ca raportul de activitate pe anul 2017 nu a primit inca avizul obligatoriu al CSAT, dar serviciul nu are astfel girate nici macar obiectivele pe anul in curs! Desi, iata, suntem deja in aprilie! Iar faptul ca SRI a fost practic lasat „cu raportu-n soare” nu se poate traduce decat prin ipoteza ca soarta lui Hellvig la carma serviciului se joaca undeva in afara, Iohannis nefiind aici decat un spectator pasiv, care nu poate muta decisiv nici macar in CSAT-ul pe care il prezideaza formal…
Asa ca soarta directorului Eduard Hellvig si a adjunctilor Razvan Ionescu, Cristian Bizadea, Adrian Ciocirlan si George Viorel Voinescu este deja ca frunza in bataia brizei de peste Ocean…
„Ghilotina” pensionarii
SIE are la conducere doar doi adjuncti, pe generalii veterani Vasilica Sarca si pe Silviu Predoiu. Primul va implini 60 de ani pe 20 mai si cel de-al doilea pe 5 august 2018 ! Ceea ce inseamna ca ambele „capete” care asigurau conducerea Serviciului de Informatii Externe vor cadea sub „ghilotina” pensionarii, caci este greu de crezut ca politicienii, care oricum se invarteau „ca ulii” asupra SIE vor rata aceasta sansa nesperata de a prelua controlul uneia dintre cele mai ravnite institutii din Romania. Si cu toate ca este inca dificil de anticipat ce grupare va pune mana pe SIE, mai ales ca soarta conducerii poate intra in complicata ecuatie a unui troc politic generalizat asupra sistemului, cert este ca mult mai curand de cat se asteapta unii si la SIE vor fi „plantati” sefi noi…(Catalin Tache).
Actualitate
De ce inchirierea unei masini este o solutie de mobilitate avantajoasa

Mobilitate inteligenta: de ce turistii aleg inchirierile auto in Bucuresti
Bucurestiul a devenit o destinatie europeana apreciata pentru istoria, cultura si viata sa dinamica. Turistii straini care ajung aici prefera din ce in ce mai des serviciile de inchirieri auto pentru a se bucura de libertatea deplasarii si de confortul pe care doar o masina personala il poate oferi intr-un oras atat de divers.
De ce merita sa inchiriezi o masina in Bucuresti
Transportul in comun, desi extins, nu acopera intotdeauna toate punctele de interes sau programul flexibil dorit de un turist. Prin acest serviciu de rent a car Bucuresti, vizitatorii pot explora atat centrul aglomerat, cat si zonele linistite din imprejurimi, fara a depinde de orare sau trasee fixe.
Mobilitatea deplina permite descoperirea orasului intr-un mod autentic si confortabil.
Optiuni variate pentru orice cerinta
Parcul auto disponibil pentru inchirieri in Bucuresti este impresionant. De la modele compacte, perfecte pentru traficul urban, pana la SUV-uri spatioase sau limuzine premium, turistii pot alege exact ceea ce li se potriveste.
Firmele de rent a car investesc constant in masini noi, bine intretinute, echipate cu tehnologie moderna pentru siguranta si confort maxim.
Inchiriere rapida direct de la Otopeni
Pentru a evita intarzierile si inconvenientele, multe companii ofera serviciul de inchiriere auto direct din Aeroportul Otopeni. Turistii pot prelua masina imediat dupa sosire si pot pleca spre destinatie fara alte opriri sau formalitati suplimentare.
Rezervarile online asigura un proces simplificat si garanteaza disponibilitatea vehiculului dorit.
Ce conditii trebuie indeplinite pentru a inchiria o masina
Procesul de inchiriere presupune cateva cerinte standard:
-
Varsta minima de 21 ani
-
Permis de conducere valabil de minimum un an
-
Act de identitate valid
-
Card de credit pentru blocarea garantiei
Pentru anumite modele de lux pot fi solicitate conditii suplimentare, precum o varsta mai ridicata sau o perioada mai lunga de detinere a permisului.
Inchirieri fara card de credit? Da, se poate
Tot mai multe companii accepta garantii platite in numerar sau cu card de debit, permitand turistilor care nu detin carduri de credit sa beneficieze de serviciile de inchirieri auto.
Aceasta flexibilitate este bine primita, in special de catre vizitatorii tineri sau cei care cauta solutii mai accesibile.
Inchirieri de la persoane fizice: avantaje si riscuri
Alternativa la firmele consacrate este inchirierea masinilor de la persoane fizice. Preturile pot fi mai mici, iar formalitatile mai simple, dar este important sa verifici atent toate documentele, sa te asiguri ca masina este asigurata si sa semnezi un contract oficial.
Inspectarea vehiculului inainte de preluare si realizarea de fotografii sunt masuri recomandate.
Care sunt cele mai populare masini pentru turisti
In functie de planurile de calatorie, preferintele sunt diverse:
-
Masini mici pentru traficul urban
-
SUV-uri pentru excursii in afara orasului
-
Masini premium pentru confort si stil
Indiferent de preferinta, oferta de rent a car Otopeni poate satisface toate nevoile.
De ce este esentiala rezervarea din timp
Rezervand masina in avans, turistii se asigura ca gasesc vehiculul potrivit, beneficiaza de tarife mai bune si evita surprizele neplacute, mai ales in perioadele aglomerate.
Planificarea din timp aduce nu doar economie de bani, ci si confort sporit.
Recomandari pentru o inchiriere fara probleme
Pentru o experienta fara incidente, este important sa:
-
Citesti atent termenii contractului
-
Verifici masina si sa fotografiezi eventualele defecte
-
Clarifici politica de combustibil
-
Respecti ora de returnare
Aceste detalii contribuie la o experienta relaxanta si fara griji.
Concluzie: libertatea de a descoperi Bucurestiul in propriul ritm
Indiferent de durata vizitei, inchirierea unei masini in Bucuresti iti ofera sansa sa explorezi mai mult, mai repede si in conditii de confort deplin. Este solutia ideala pentru turistii care apreciaza flexibilitatea si independenta.
Cele mai bune solutii de inchirieri auto la Otopeni
Daca aterizezi pe Aeroportul Henri Coanda si vrei sa te bucuri de cele mai avantajoase servicii de rent a car, viziteaza inchirieriauto-otopeni.com pentru oferte rapide, masini moderne si preluare directa din aeroport.
Actualitate
Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma
Actualitate
Prezența lui Elon Musk la interviul secretarului Forțelor Aeriene a lui Trump stârnește controverse
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum o zi
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 5 zile
Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea
-
Exclusivacum 2 zile
Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI