Connect with us

Anchete

Exclusiv/ Legatura binomiala si lucrul in echipe mixte intre SRI si DNA recunoscuta inca din 2013 de Daniel Morar – Comisarul de Prahova

Publicat

pe

Comisarul de Prahova va dezvaluie un nou document prin care se releva legatura sistemica, existenta la nivelul anului 2013, intre PG – DNA – SRI, co-abitare confirmata fara echivoc chiar de Daniel Morar  in calitate de prim-adjunct al Procurorului General al Romaniei prin adresa nr.723/C2/2013 trimisa catre Curtea de Apel Bucuresti (CAB) intr-un dosar penal aflat la aceea vreme in stare de judecata pe rolul sau.

Procurorul Daniel Morar, in calitatea sa de  prim-adjunct al Procurorului General al Romaniei, da un raspun incriminator in doua etape de interes pentru opinia publica si nu numai si ce constatam din evaluarea textului de raspuns al scrisorii in cauza:

  • “Declasificarea echipamentelor detinute de DNA” nu poate fi facuta intrucat nu sunt indeplinite, dupa aprecierea dansului fara o justificare juridica pertinenta, conditiile legale in materie (vezi Legea nr.182/2002 si alte norme nespecificate). Dar ce rezulta din aceasta asertiune este faptul ca Daniel Morar, procuror, confirma de la cel mai inalt nivel institutional al Ministerului Public -Parchetului de pe langa ICCJ, faptul ca echipamentele tehnice aflate in proprietatea si adminstrarea DNA sunt in fapt clasificate secret de stat intrucat cad dupa cum afirma sub incidenta Legii nr.182/2002 privind informatiile clasificate, coroborat cu faptul ca exista si o “lista cuprinzand informatiile clasificate detinute/gestionate de institutia nastra” aprobata prin legislatie secundara, aici referindu-se subliminal la o hotarare de guvern de aprobare a unei astfel de liste clasificate secret de stat conform Legii nr.182/2002. Dar aici este o problema legislativa pe care ar trebui sa o fi lamurit de atunci acest prim- procuror general, dar si acum nu este tarziu intrucat este membru in CCR, intrucat persoanele din cadrul institutiei Ministerul Public si ale structurilor subordonate PG, DNA DIICOT, nu “sunt împuterniciţi să atribuie unul dintre nivelurile de secretizare a informaţiilor cu prilejul elaborării lor”, conform art.19 din Legea nr.182/2002, situatie ce este de natura a intruni elementele constitutive ale unor infractiuni prevazute de codul penal sau legi speciale aplicabile in Romania.
  • Daniel Morar confirma ca infrastructura folosita de catre DNA este “dedicata tuturor cazurilor de competenta directiei” si, mai mult, “aceasta infrastructura este integrata cu cea detinuta de alte institutii”, sens in care se mentin premisele care au “stat la baza clasificarii echipamentelor”. Ce rezulta de aici este faptul ca in mod disimulat prim procurorul general comunica judecatorilor ca echipamentele tehnice (de interceptare si inregistrare a comunicatiilor, cele de supraveghere audio-video, microfoane, reportofoane, telefoane mobile, calculatoare toate utilizate in activitatea de urmarire penala etc…) sunt unele dintre ele (in mod special  cele de interceptare si inregistrare ale comunicatiilor electronice) interconectate la infrastructura altor institutii, in speta data la cea a SRI  existenta in CNIC, unitatea de interceptare a serviciului, in calitate de “autoritate nationala de interceptarea”, calitate oferita nelegal SRI printr-o HCSAT clasificata (vezi si Deciza CCR nr.51/2016), dupa cum s-a dezbatut atat in media nationala si cercetata in cadrul comisie de control a activtatii SRI din cadrul Parlamentului Romaniei.  Ca atare, din asertiunea lui Daniel Morar se desprinde adevarul cunoscut, in fapt, de toti procurorii si magistratii judecatori, ca echipamentele DNA, implicit toate cele existente in cadrul Ministerului Public, sunt interconectate la infrastructura de interceptari clasificata ca secret de stat apartinand SRI, sens in care si conform Legii nr.182/2002 si HG nr. 585/2002, intregul lant tehnic de interconectare si functionare (reteaua de comunicatii electronice, echipamentle tehnice, serverele de comunicatii, routere,  terminalele IT , statii PC de procesare a informatiilor colectate si generate etc.) apartind DNA/MP preiau nivelul de secretizare maxim al celor cu care sunt interconectate/integrate din cadrul SRI (ex. “nivel secretizare strict secret – 00” sau nivel de secretizare “secret – 0”, dupa cum se defineste in lege).

In concluzie reprezentantul ofical al Ministerului Public, dl.Daniel Morar recunoastea in anul 2013 faptul ca exista o legatura binomiala si lucrul in echipe mixte intre SRI si DNA, dar nimeni din justitie si alte institutii ale statului, inclusiv avocatii partilor implicate in procesul penal nu au avut o reactie legala in consecinta.

Urmarile si consecintele asupra multor cetateni ai Romaniei a combinatiei toxice intre DNA-SRI si  nu numai s-au vazut in perioada anilor 2013-2017. (Sanda E.).

 

Anchete

Povestea micuței Nicoleta și generozitatea polițiștilor din Drobeta-Turnu Severin

Publicat

pe

De

Întâlnirea cu Nicoleta

La secția de pediatrie a spitalului, polițiștii de la Ordine Publică din Drobeta-Turnu Severin au cunoscut-o pe Nicoleta, o fetiță de doar 5 ani care trăiește în condiții dificile alături de tatăl ei și bunica, care este bolnavă. Această întâlnire a lăsat o amprentă profundă în inimile agenților.

Sprijin și vizite regulate

De atunci, polițiștii s-au atașat de Nicoleta și au început să o viziteze ori de câte ori au ocazia, mai ales în preajma sărbătorilor. În felul lor, încearcă să-i aducă puțină bucurie și să o ajute să uite, chiar și pentru câteva momente, lipsurile cu care se confruntă și faptul că nu are întreaga familie alături.

Sărbători cu bucurie

De Sfintele Paște, datorită vizitelor și atenției acordate de polițiști, se estimează că Nicoleta va avea parte de un Pic de bucurie, așa cum merită orice copil. În acest spirit, reprezentanții Sindicatului Europol îndeamnă pe toți să se bucure din suflet de ceea ce au și, dacă este posibil, să ofere și celor din jur, chiar și din puținul lor.

Impactul generozității

Aceste gesturi de generozitate pot conta mult mai mult decât își imaginează cineva, aducând speranță și lumină în viețile celor care trec prin momente dificile. (Paul D.).

Citeste in continuare

Anchete

Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025

Publicat

pe

De

Prevederi generale

Conform art. IV, alin. 3 din OUG nr. 131/2021, în perioada 1 ianuarie 2025 – 31 decembrie 2025, personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională va beneficia de decontarea a 50% din valoarea serviciilor turistice prestate de structuri de primire turistică clasificate. Aceasta se aplică pentru persoanele ale căror solde/neturi sunt de până la 8.000 lei lunar.

Detalii ale decontării

Decontul va fi limitat la un maxim de 800 lei, pentru servicii turistice în valoare de cel puțin 1.600 lei. Este necesar ca solicitantul să fie cazat pentru minimum o zi la unitatea turistică aleasă, care trebuie să fie inclusă în lista structurilor clasificate disponibilă pe site-ul Ministerului Turismului. Menționăm că funcționarea unor unități turistice fără clasificare este considerată contravenție.

Perioada de decontare

  • Interval: 01.01.2025 – 31.12.2025
  • Excepții: Serviciile turistice neprestate în 2024 nu se pot deconta.

Categorii de servicii turistice decontabile

  1. Servicii de cazare
  2. Alimentație publică (mese la restaurant)
  3. Tratament balnear și agrement

Decontul se poate solicita atât pentru servicii realizate în timpul concediului de odihnă, cât și pentru cele efectuate în afara acestuia. Cele două situații sunt:

  1. Servicii decontate în perioada concediului: 800 lei la o factură de 1.600 lei.
  2. Servicii decontate în afara concediului: 800 lei la o factură de 1.600 lei, cu aplicarea impozitelor și contribuțiilor sociale de 41,5% (468 lei net).

Condiții pentru factură

Pentru a beneficia de decontare, factura fiscală trebuie să conțină următoarele informații:

  • Denumirea serviciilor turistice (ex. servicii cazare și masă)
  • Denumirea unității turistice (numele pensiunii/hotelului, ex. Hotel Neptun, Pensiunea Maria)
  • Perioada cazării (ex. 04.06-08.06.2025)
  • Numele și prenumele titularului (care trebuie să fie distincte de numele firmei careadministrează unitatea de cazare)

Documente necesare pentru decontare

La structurile financiare trebuie să se depună următoarele acte:

  • Factura fiscală
  • Bon fiscal sau chitanță pentru a dovedi plata OR extra de cont pentru plățile efectuate prin Booking
  • Raport tipizat.

Modalități de plată

Plata serviciilor turistice poate fi efectuată exclusiv de către polițist sau de către soțul/soția acestuia. Deconturile se fac în ultima săptămână a lunii, oferind astfel o oportunitate atât pentru relaxare, cât și pentru acces la facilități turistice pentru personalul din domeniile de apărare și ordine publică. (Sava N.).

Citeste in continuare

Anchete

Avize favorabile pentru reducerea pensiilor magistratilor și creșterea vârstei de pensionare

Publicat

pe

De

Inițiativa legislativă în discuție

Publicația Lumea Justiției dezvăluie că avizele favorabile pentru proiectul de lege privind pensiile de serviciu ale magistratilor continuă să susțină modificările propuse de liderii coaliției de guvernare. Proiectul vizează reducerea pensiilor magistratilor, calculul acestora urmând să se facă raportat la 65% din veniturile realizate în ultimele 48 de luni de activitate, față de 80% cât este în prezent, și creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani.

Aviz negativ de la CSM

Până în prezent, singurul aviz negativ pentru acest proiect de lege provine de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Aceasta reprezintă o reacție importantă din partea corpului magistratului, care își exprima îngrijorările legate de impactul acestor modificări asupra sistemului judiciar.

Parcursul legislativ al inițiativei

Ințiativa legislativă (Pl-x nr. 103/2025) este deja în proces de analiză în Camera Deputaților, unde au fost depuse trei avize. Din păcate pentru judecători și procurori, două dintre acestea sunt favorabile proiectului de lege. Avizul Comisiei pentru Drepturile Omului, Culți și Problemele Minorităților Naționale a fost adoptat în unanimitate, iar cel al Consiliului Legislativ, condus de Florin Iordache, include o serie de propuneri și observații care nu ridică obiecții semnificative la adresa modificărilor propuse.

Reacții și implicații

Aceste avize favorabile sugerează o continuare a discuțiilor în cadrul legislativ și o posibilă aprobată a proiectului, ceea ce ar putea avea un impact considerabil asupra sistemului judiciar românesc. Reducerea pensiilor și creșterea vârstei de pensionare stârnesc controverse și discuții în rândul comunității juridice și al opiniei publice, în contextul în care se depun eforturi continue pentru a asigura o justiție independentă și eficientă. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în continuare în acest proces legislativ. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Exclusiv2 zile ago

Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi

Pregătiri pentru Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua de dinaintea Învierii Domnului, un moment de tihnă și pregătire spirituală pentru...

Exclusiv2 zile ago

Reflectii asupra indiferenței sociale

Provocare la meditație Vitalie Josanu, reprezentant al Sindicatului Diamantul, invită la o profundă meditație asupra valorilor morale și a responsabilității...

Exclusiv2 zile ago

Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției

Teatrul absurdității în afacerile cu deșeuri Un circ în jurul gunoaielor (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc Într-o...

Exclusiv2 zile ago

Analiză juridică asupra inaplicabilității interdicțiilor din proiectul de lege privind mercenariatul pentru polițiștii suspendați

Considerații preliminare Analiza se concentrează asupra aplicabilității interdicțiilor incluse în proiectul de lege ce modifică diverse acte normative din domeniul...

Exclusiv2 zile ago

Mușamalizarea organizată: Răspunsuri insălătoare și coordonate de la vârful IGPR

Context și scopul analizei În ultimele luni, Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” a identificat un model sistematic de dezinformare și disimulare a...

Exclusiv2 zile ago

Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România

Context internațional și precedent alarmant Recenta serie de atacuri asupra închisorilor din Franța a generat un semnal de alarmă în...

Exclusiv2 zile ago

Destructurarea unei rețele internaționale de inșelăciune în domeniul suplimentelor alimentare

Sprijin internațional în combaterea infracționalității Poliția Română, în colaborare cu specialiști din cadrul EUROPOL, a oferit asistență ofițerilor de investigație...

Exclusiv2 zile ago

Percheziții în Pogoanele: Trei persoane reținute pentru inșelăciune în domeniul relațiilor online

Acțiune coordonată împotriva infracțiunilor economice Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, au...

Exclusiv3 zile ago

CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”

Secția pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a emis un nou certificat de bună...

Exclusiv5 zile ago

Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine

Corupția în sistem: Legătura dintre INFRACTORUL – INCULPAT spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine Cum site-ul de...

Exclusiv5 zile ago

Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist  Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower

Scandalul White Tower: Între escrocherii și complicități neimaginabile Miza imobiliară care scoate la iveală colapsul moral al justiției Într-un nou...

Exclusiv5 zile ago

Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a dezvăluit informații intrigante privind un director din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române...

Exclusiv5 zile ago

Sindicatul Europol răspunde IGPR: Dovada lipsei de carburant este adevărată

Sindicatul Europol reamintește reacția inițială a IGPR în legătură cu acuzațiile privind lipsa de carburant. Atunci, conducerea Poliției Române a...

Exclusiv6 zile ago

Cătălin Stavri: Pseudo-jurnalistul infractor al sit-ului de denigrare și șantaje Incomod.ro – Dezvăluiri explozive și inregistrări despre corupție

Cazul Cătălin Stavri: Pseudo-jurnalistul implicat în santaj și corupție – Dezvăluiri explozive și inregistrări revelatoare Un infractor sub presiune: Revelații...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv