Actualitate
EXCLUSIV/“Cartita” din S.R.I. a procurorului Negulescu Mircea este in continuare sef Sector “A”/ Albul şi negrul combinate într-un gri infinit luminat de becurile care pâlpâie stins în SRI !
Spune, spune moş bătrân, spune caii când se fură?
„Noaptea pe fulgerătură, atuncea caii se fură“.
La SRI se joacă, de regulă, poker. Cu cinci aşi, că altfel e greu să trişezi. Dacă nu ai asul în plus, poţi juca şi la cacealma. Pierzi, câştigi, se cheamă că eşti acceptat, totuşi, la masa de joc, chiar dacă nu eşti “în cărţi”. Fiecare speră ca, într-o zi, săi vină şi lui rândul. Ghinioniştii ies la pensie şi nu-şi văd visul cu ochii.
Când, însă, mizele sunt mai mari, se organizează câte o partidă de bridge, joc de atu şi de levată. Asta pentru că bridge-ul este extrem de complex şi frumuseţea lui devine din ce în ce mai evidentă, pe măsură ce constaţi că donele sînt irepetabile, iar tehnicile de joc pot fi dezvoltate la infinit. E compus din licitaţie – adesea convenţională, în jargon specific, în care se decide un contract pe baza unui schimb codificat de informaţii între parteneri – şi jocul de levată, în care axa cîştigătoare a contractului trebuie să-l realizeze. Fiindcă se joacă în patru – o axă compusă din doi parteneri împotriva celorlalţi –, bridge-ul are o importantă componentă psihologică. E net superior în complexitate tuturor celorlalte jocuri de cărţi, din mai multe puncte de vedere. Norocul nu joacă aproape nici un rol, poţi cîştiga la fel de bine cu cărţi proaste.
De caracter, nu mai vorbim, trebuie să joci pătimaş şi fără scrupule. Îţi trebuie o “pilă” puternică şi să fi făcut „servicii” cuiva sus-pus (de exemplu să-ţi lucrezi contrainformativ, la ordin, nişte colegi despre care să debitezi tot felul de inepţii; prietenii ştiu pe cine!). Succesul este asigurat! Local, observăm că se preferă sistemul de „Treflă albastră” (cum e şi situaţia de la Prahova) şi se joacă, aparent, sans atu.
Prietenul procurorului Negulescu Mircea din SRI Prahova, lt. col. Neculăiţă Dragoş – este in continuare pe functie. Cu acesta, procurorul a „fabricat” dosarele de rasunet, cu acesta vorbea zilnic la telefon obtinand informatii strict secrete si/sau monitorizari ilegale ale dusmanilor personali ai procurorului. Negulaita Dragos si Nita Dragos (acum pensionat) erau „cartitele” din SRI Prahova ale procurorului.
Cine ste Neculaita Dragos?
Cu un pedigree frumos, cu tată fost pădurar şi apoi proprietar de gater, acesta a avansat, sigur şi ferm, de la ofiţer de execuţie pe W la funcţia de şef de birou A, învingându-l pe bătrânul jaguar Adrian Petrache (un anonim pentru Direcţia „E”) şi, apoi, a fost impus în funcţia de şef Sector A pe baza relaţiilor de amiciţie profesională cu ex-procurorul Zdreanţă, Negulescu Mircea (cu care a făcut tandem la nişte percheziţii grobiene), dar şi cu propulsia dată de un locţiitor al unităţii centrale (responsabil cu problematica protecţiei fondului forestier şi cinegetic), cu conexiuni în zona Izvoarele-Homorâciu de unde „catindatul” este originar şi unde tatăl său a fost pădurar şi proprietar de gater (wwwjurnalul.ro ANUNTURI, joi 24 septembrie 2015, pagina 15).
Despre cârdăşia cu Negulescu, citiţi http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/dovada-colabor-rii-str-nse-dintre-sri-i-dna-415992
Despre păduri defrişate citiţi http://www.observatorulph.ro/viata-prahovei/58547-prahova-defrisata-cate-hectare-de-padure-dispar-in-fiecare-ora şi http://www.max-media.ro/scrisoarea-unor-politisti-prahoveni-care-vor-sa-ramana-anonimi-agita-apele-in-judet-acuzatii-grave-pentru-sefii-din-ipj-prahova.html
Absolvent promoţia 1997 al Academiei de Poliţie, clasa care a şcolarizat pentru SRI, Drăgoşelu a făcut, mai acum câţiva anişori, împreună cu ofiţerul BCCO, comisarul şef Florin (Bebe) Vlădan, o excursie în Bulgaria. Lui Neculăiţă i s-a furat superbul autoturim BMW, nou, nouţ, asigurat cu câteva zile înainte, valoarea acestuia fiind de vreo 50.000 de coco (DON, DON, să-nălţăm!). De unde atâţia bani la un bugetar, care în familie are un şofer, o învăţătoare etc.? Gurile rele susţin că „furtul” a fost la pont, proprietarul nedeţinând nici măcar al doilea rând de chei, care, probabil, era chiar la hoţi. Oricum, tărăşenia cu aşa-zisul furt şi încasarea asigurării s-a muşamalizat pe la tovarăşul George Dămureanu de la Direcţia „E” cu care, de asemenea, a fost coleg.
Despre Vlădan citiţi aici https://www.ziarulincomod.ro/un-sef-din-politia-prahova-se-va-transfera-la-brigada-de-combatere-a-criminalitatii-organizate/ şi aici http://www.telegrama.ro/eveniment/item/10007-viorel-dosaru-si-cristi-manea-cercetati-de-parchetul-de-pe-langa-curtea-de-apel-ploiesti.html
Pescar înrăit (poziţia 397 pe lista AJVPS Prahova), dar în ape tulburi, va reuţi, nu ne îndoim, să treacă cu brio şi de acest dificil concurs complex de accedere într-o funcţie superioară în conducerea SRI Prahova. Asa arata reformarea serviciului secret (SRI) in anul de gratie 2018. Albul şi negrul combinate într-un gri infinit luminat de becurile care pâlpâie stins în SRI ! (Ec Adrian Radu).
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/Neculaita-Lista-persoanelor-fizice-atestate-conform-OM-1763_2015-actualizata-01.03.20171.pdf” title=”Neculaita Lista-persoanelor-fizice-atestate-conform-OM-1763_2015-actualizata-01.03.2017(1)”]
Actualitate
Rheinmetall achiziționează Loc Performance: Un pas strategic pentru expansiunea pe piața americană
Actualitate
USR, Lasconi și iluzia progresului: O analiză asupra influenței curentului ‘woke’ în România
O ideologie problematică importată
Într-o amplă analiză, Simona Tănăsescu discută despre impactul curentului „woke” în România, evidențiind cum această ideologie, promovată agresiv de partide precum USR, a adus mai mult rău decât bine. În special, Tănăsescu atrage atenția asupra efectelor negative asupra comunităților vulnerabile, inclusiv LGBTQ+, care, în lipsa speranței, s-au agățat de promisiunile unei ideologii care, în realitate, nu le va oferi salvarea.
Promisiuni înșelătoare
Adevărul, așa cum îl prezintă Tănăsescu, este că niciun partid sau niciun curent nu va salva comunitățile marginalizate. Iubirea și identitatea acestor persoane au fost folosite ca instrumente în jocurile politice. „În spatele zâmbetelor politicienilor și a discursurilor despre diversitate, realitatea este că sunteți manipulați,” scrie aceasta, subliniind că ideologia nu a oferit sprijin real, ci a perpetuat problemele.
Efectul devastator al curentului woke
Curentul „woke” nu numai că a eșuat în a aduce schimbări pozitive, dar a creat și mai multă divizare și ură. Sustinătorii acestuia sunt transformați în pioni pe tabla de şah a jocului politic, abandonati când nu mai sunt considerați utili. Exemplele date de Tănăsescu subliniază cum Lasconi a decis să se distanțeze de comunitate atunci când a realizat că nu poate câștiga alegerile folosind această susținere.
Scanarea realității emoționale
Tănăsescu afirmă că curentul „woke” a distrus nu doar relații, ci și conexiuni fundamentale între generații. Nicio lege nu va putea schimba sentimentele părinților sau va umple golurile lăsate de respingerea familială. „Realitatea care doare” nu poate fi ștearsă prin aprobări sociale avute în vedere de politici și campanii.
Fraza centrală a dezamăgirii
„Curentul woke a distrus mai mult decât a construit,” concluzionează Tănăsescu, subliniind tranziția iubirii în marfă de negociat pe scena politică. Comunitățile sunt invitate să se vadă nu ca statistici sau simboluri ale progresului, ci ca indivizi cu nevoi și aspiratii personale.
Apel la acțiune autentică
Tănăsescu face apel la cetățeni să recunoască această manipulare și să nu mai fie pioni într-un sistem care nu le oferă nimic în schimb. Schimbarea adevărată, spune ea, nu începe cu voturi sau petiții, ci cu curajul de a căuta validare interioară și reconectarea cu familiile lor.
Un drum anevoios, dar esențial
Calea spre schimbare reală este dureroasă și poate părea imposibilă, dar este considerată singura care merită efortul. „Restul e doar zgomot. Iar zgomotul, în cele din urmă, se stinge,” concluzionează Tănăsescu, invitând la reflecție asupra valorilor reale și a iubirii care contează cel mai mult.
Actualitate
Expoziția dedicată Revoluției din Decembrie 1989 se deschide la 1 Decembrie, pentru elevii Timișoarei
În urmă cu 35 de ani, Timișoara a schimbat mersul istoriei. A oprit timpul în loc.
De aceea, nu avem voie să uităm, fiind datori să lăsăm în urma noastră grija de a duce mai departe memoria lui Decembrie 1989. De a o lăsa moștenire copiilor noștri.
În acest context, Duminică, 1 Decembrie 2024, la ora 17:00, va avea loc, la Comenduirea Garnizoanei din Piața Libertății, deschiderea pentru elevi a expoziției „’35”, dedicată Revoluției din Decembrie 1989.
Expoziția, care este o producție comună a Societății Timișoara și a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, este adresată atât scenei de artă contemporană, cât și publicului larg, tinerilor – din dorința de a facilita aprofundarea subtilităților unui moment de schimbare a paradigmei socio-politice și culturale din România. Astfel, publicul este invitat și provocat să reflecteze la dinamica puterii, la interacțiuni pierdute, la anxietăți sociale, să privească simultan la trecut și la viitor.
Definită drept „un spațiu și un timp de trecere, între before and after 1989”, expoziția abordează, pe de o parte, divizarea asociată cu controlul și, pe de altă parte, solidaritatea și transformarea – teme relevante nu doar în societate și în politică, ci și în dinamica valorilor și principiilor umane fundamentale. În acest context, viziunea artistului Adrian Florin Pop este completată de experiența trăită a revoluționarului Cătălin Regea, precum și de interpretarea curatorilor Cristina Daju și Mihai Toth, care au resemnificat spațiul simbolic, al vechii Comenduiri a Garnizoanei din Piața Libertății.
Lucrările de artă sunt realizate cu tehnici diverse de la pictură la video, sunet, instalație artistică, folosind ca punct de plecare fotografii și filmări originale.
Calendarul expoziției este următorul:
Duminică, 1 decembrie 2024, ora 17:00 Deschiderea expoziției, pentru elevi
2-16 decembrie 2024, orele 10:00-14:00 Vizite ghidate destinate elevilor
17 decembrie 2024, ora 17:00 Vernisajul oficial al expoziției
17 decembrie 2024-30 ianuarie 2025 Vizite ghidate destinate publicul larg
orele 16:00-20:00
În perioada 2-16 decembrie, vizitarea expoziției este deschisă exclusiv grupurilor de elevi. Aceasta se poate face de luni până vineri, între orele 10:00-14:00, prin rezervare prealabilă, pe mailul office@ccmt.ro
Vizitele programate for fi ghidate de mediatori, prezenți în acest interval orar la sediul Garnizoanei, pentru a facilita înțelegerea, de către elevi, a intenției autorilor.
Parteneri:
Direcția pentru Cultura Timiș, Brigada 18 ISR „Decebal”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Școala Gimnazială 19 „Avram Iancu”
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa