Actualitate
Halal justitie independenta. Sa va fie rusine, fariseilor!

COMENTARIU de Contele de Saint Germain:
Ce vânzoleală! Puhoi de șobolani chițcăind grotesc și călcându-se în picioare, ca orbeții, pe covertă!
Dezvăluirile au făcut valuri mari. Brigantina e-n pericol. Pirateria la care s-au dedat până acum așa zișii făcători de dreptate a fost dată-n vileag. Pe tâlharii deghizați în justițiari îi paște naufragiul. Au ieșit din văgăuni, din beția euforică a puterii, și aleargă chiauni, de la unul la altul, să caute o scurtătură spre uscat.
Șobolani cu sceptru, șobolani cu togă, șobolani cu scrisori de acreditare lasă la o parte deontologia, etica, orice aparențe de demnitate, și își expun spre îngrețoșarea generală a asistenței uluite splendida lor mizerie.
Domnul Klemm dă buzna peste receptivul Dragnea, chiar la acesta în birou, arătându-i, timp de o oră, că încă e viu, colțos și veninos.
Domnul Iohannis își rupe cam tot o oră din prețiosul său timp de farniente pentru a-l domoli pe domnul Tudorel Toader care, printr-o impenetrabilă tehnică a suspansului a devenit, în ultimele zile, izvor de angoase prezidențiale.
Domnul Klemm s-a mai întâlnit ieri și cu domnul Tudorel Toader. Nu știu dacă înainte sau după ce a discutat cu Dragnea, nu știu dacă înainte sau după ce Toader a discutat cu Iohannis.
Cert este că, da, în justiția română nu intervine nimeni din afara ei să o influențeze. Nici Klemm, nici Iohannis, nici Dragnea. Toate aceste întâlniri, planificate cu doar două zile înainte de anunțarea unei decizii importante a Ministrului Justiției în legătură cu Laura Kovesi nu au avut nicio legătură, dar niciuna, cu influențarea respectivei decizii.
Ce fariseism, câtă nesimțire! Și cât dispreț ostentativ față de opinia publică, de poporul român până la urmă.
Șobolanii de pe covertă și-au luat toate măsurile ca persoana care decide discreționar cine să trăiască și cine să moară, cine să beneficieze de bărcile de salvare și cine să rămână pe dinafara vieții, să nu fie înlăturată oricâte abuzuri ar fi făcut.
După această mobilizare fără precedent de protejare a răului și de batjocorire a adevărului ce se mai poate aștepta de la ziua de mâine?
Eu, unul, nu mai aștept nimic bun.
Aceiași, dar și alți nemernici cu ștaif, au demonstrat în repetate rânduri până acum că au o uriașă putere demonică. L-au încovoiat pe Crin Antonescu, l-au detronat din funcția de prim – ministru pe Victor Ponta, i-au expus în vitrina cu curve pe marii experți în plagiate care n-au fost în stare să depășească pragul de 4% curaj chiar dacă, unii dintre ei, nu mai trăiau de mult în România, l-au extras cu vidanja pe Tiberiu Nițu din fotoliul pe care era musai să fie plantat Augustin Lazăr, l-au amuțit până la imbecilitate pe Gabriel Oprea… Și exemplele ar putea continua.
De ce ar rezista presiunilor, mai mult și mai bine decât toți cei enumerați mai sus, blajinul Tudorel Toader?
Vi se pare că ar avea, domnia sa, un profil de martir? De erou dispus să îndure orice în numele dreptății?
Sunt aproape sigur că șobolanii care s-au năpustit ieri asupra sa l-au copleșit.
Nu știu sub ce formă își va căuta mâine scăparea Tudorel Toader dar, da, el nu va cuteza să avanseze o propunere de revocare a Laurei Kovesi.
Va trebui să mai admitem odată că ticăloșii au triumfat.
Însă, cu fiecare astfel de triumf, ața cârpelilor lor se va subția.
Furtuna continuă. S-ar putea ca Neptun, întărâtat de atâta fariseism, să asmută armata sa de tunete, fulgere și dezvăluiri până la scufundarea totală a brigantinei.
Trăim în plin imprevizibil. Ceea ce înseamnă că, oricând, totul ar putea să devină posibil.(Sava N.).
Actualitate
Spania indeplinește obiectivul NATO de 2% din PIB pentru cheltuieli cu apărarea

Investiții militare semnificative anunțate
Spania a declarat că va atinge obiectivul de 2% din PIB pentru cheltuielile cu apărarea NATO în acest an, în urma prezentării unui plan de investiții militare în valoare de 10,5 miliarde de euro (12 miliarde de dolari). Aceasta marchează încheierea unor decenii de subfinanțare a forțelor sale armate și vine în contextul criticilor aduse de administrația Trump.
Planul, denumit „plan industrial și tehnologic pentru securitate și apărare”, a fost anunțat de prim-ministrul Spaniei, Pedro Sánchez, marți, în urma unei întâlniri executive a Consiliului de Miniștri, și se angajează la o cheltuială anuală totală pentru apărare de 33 miliarde de euro până în 2025.
Procentajul cheltuielilor cu apărarea
Spania se număra printre țările NATO cu cele mai scăzute cheltuieli în 2024, alocând 1,4% din PIB pentru apărare în acea perioadă. Totuși, Sánchez a afirmat că țara „se va ridica la acest moment istoric,” angajându-se să „ofere ajutor și să facă asta fără a renunța la valorile și interesele noastre.”
El a adăugat: „Garantarea securității Spaniei și a cetățenilor săi în contextul geopolitic și tehnologic actual este primul obiectiv” al noului plan de investiții.
Amenințări și obiectivele planului
Planul va aborda amenințările din partea „dușmanilor Europei”, inclusiv rachete, tancuri, drone, atacuri asupra infrastructurii și lanțurilor de aprovizionare, „în timp record” prin dezvoltarea de „capabilități umane și tehnice,” conform lui Sánchez.
Un al doilea obiectiv principal al planului este transformarea Spaniei într-un „membru central și de încredere al Uniunii Europene și Alianței Atlantice.” În plus, „inovația și reindustrializarea” tehnologiilor cu utilizare duală reprezintă o a treia ambiție cheie.
„Ne confruntăm cu o schimbare de eră, iar acest lucru necesită să ne asumăm controlul propriului destin și să construim uniunea de securitate și apărare pe care fondatorii Uniunii Europene au propus-o la începutul secolului XX,” a explicat Sánchez.
Alocarea fondurilor
Puțin peste 35% din noua cheltuială a fost dedicată „condițiilor de muncă și instruirii trupelor și marinarilor,” precum și investițiilor în echipamente militare, deși Sánchez nu a dezvăluit detalii referitoare la achiziții majore pentru aeronavă, teren, mare sau aerospatial.
Aproximativ 3,26 miliarde de euro din fonduri vor fi utilizate pentru un „scut digital”, care include modernizarea sistemelor de telecomunicații criptate și achiziționarea de sateliți, antene și radare, în încercarea de a întări „instrumentele de securitate cibernetică atât civile, cât și militare.” Investițiile în stocarea în cloud, 5G, inteligență artificială și calcul cuantic vor continua, de asemenea.
Aproape 2 miliarde de euro au fost alocate pentru „echipamente de apărare și descurajare,” dintre care aproximativ 1,75 miliarde de euro vor fi folosiți pentru a sprijini capabilitățile duale ale forțelor armate în cazul dezastrelor naturale și „situațiilor care devin tot mai grave din cauza schimbărilor climatice.”
Se vor achiziționa elicoptere suplimentare „de salvare și suportLogistic” pentru a sprijini eforturile de reziliență față de schimbările climatice, împreună cu „vehicule pentru construirea de poduri și avioane cisternă pentru stingerea incendiilor.” De asemenea, se va închiria o „nouă navă hidrografică.”
Implicațiile politicii de apărare
Mai puțin de 4% din fondurile rămase vor fi folosite pentru îmbunătățirea „condițiilor de securitate” pentru aproape 3.000 de militari spanioli implicați în 16 misiuni de menținere a păcii.
Împingerea Spaniei de a crește cheltuielile pentru apărare vine într-un moment în care aliații se pregătesc pentru viitorul Summit NATO de la Haga, Olanda, unde discuțiile se vor concentra pe creșterea obiectivului de 2% la 3% sau mai mult. Totuși, apelurile Statelor Unite pentru ca națiunile europene să atingă o țintă de 5% sunt puțin probabil să fie acceptate.
Această decizie reprezintă un pas semnificativ pentru Spania, care, prin aceste investitii, își va consolida capacitățile de apărare și va contribui la securitatea colectivă în cadrul NATO și Uniunii Europene. Prim-ministrul Sánchez și-a exprimat angajamentul față de construirea unei infrastructuri de apărare robustă, subliniind importanța adapției la noile provocări geopolitice.
Actualitate
John Phelan anulează contracte pentru eficiență bugetară în Departamentul Marinei
Actualitate
Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 3 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum 2 zile
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial