Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/S.R.I. a accesat fondurile europene subsecvente contrar Legii/ Big Data/MUSAMALIZARI IN LANT

Publicat

pe

Comisia comuna permanenta de control asupra activitatii SRI existenta in Parlamentul Romaniei a dat un raspuns prin adresa nr.4c-20/247/03.04.2017 catre petitionarii Societatea Academica din Romania, Active Watch, Asociatia Militia Spirituala, Apador – CH si APTI, organizatii neguvernamentale ce au sesizat oficial si public acest organism institutional cu privire la unele aspecte de nelegalitate referitoare la accesarea de catre SRI, in anul 2016, de fonduri europene pentru dezvoltarea unui proiect informatic de amploare la nivel national.

Interesant este ca acest raspuns oferit sub semnatura presedintelui si secretarului comisiei in cauza, este rezultatul compilatiei dupa alte raspunsuri primite de acest for parlamentar de la alte institutii publice cum ar fi SRI, MCSI si MFE, conform declaratiei dlui Tutuianu data in 04.04.2017 si ulterior acestei date (http://www.mediafax.ro/politic/comisia-sri-a-cerut-date-despre-sii-analytics-de-la-sri-ministerul-dezvoltarii-regionale-si-ministerul-comunicatiilor-16203315) si nu al unei evaluari/analize pertinente si de specialitate realizata in confromitate cu legislatia aplicabila si alte resurse publice de informare de catre aparatul institutional al comisiei referite. Acest aspect denota clar rolul informal al acestei comisii care in fapt nu poate realiza un control autentic si real asupra activitatii SRI ci reprezinta decat o entitate care accepta tot ceea ce i se livreaza in format scris fara o cercetare fundamentata pe lege, logica sau date usor verifcabile in contextul dat.

Oare cum putem sa credem ca institutiile solicitate a da raspunsuri pe diverse teme de interes public de catre oficialii parlamentari sus mentionati se vor incrimina in scris cu privire la posibile neregului sau incalcari ale legii pe subiectele in discutie si “cercetate” pentru aflarea adevarului, cu atat mai mult cu cat unele aspecte in litigiu pot intra sub incidenta si sanctiuni de natura penala? Oare institutiile publice respondente

Din raspunsul furnizat de catre Comisie catre asociatiile petente se pot identifica cu usurinta o serie de contradictii normative si logice pe care insasi membrii comisiei si le insusesc prin raspunsul asumat si transmis public, contradictii pe care sugeram sa le observe si publicul nostru cititor doar daca dorec sa lectureze continutul raspunsulului in cauza anexat.

Dar interesant este faptul ca atat MCSI cat si Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene la solicitarea doamnei Victoria Stoiciu[1], au formulat raspunsuri pe subiectul SII_SRI care la o analiza detaliata sunt contradictorii chiar cu cele precizate in raspunsul oferit de Comisie societatii civice.

Prezentam mai jos raspunsurile si solicitarea doamnei Victoria Stoiciu precum si articolul publicat de aceasta pe site-ul Romania Curata (https://www.romaniacurata.ro/comisia-de-de-control-a-sri-e-de-fapt-portavocea-sri/).

Lasam cititorii ziarului nostru si nu numai sa evalueze critic cele semnalate si prezentate de sociatatea civica si oficialii autoritatilor nationale in drept.

Dar un fapt relevant este ca raspunsul MCSI a fost semnat la acea data si inaintat catre petenta de catre secretarul de stat Horatiu –Silviu Anghelescu, nimeni altul decat cel care a semnat Ordinul ministrului nr.282/07.06.2016 prin care   s-a aprobat Ghidul solicitantului pentru proiectul Big Data, in baza caruia SRI a accesat fondurile europene subsecvente. Numai ca contrar Legii nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, actul normativ amintit anterior a fost publicat in Monotorul Oficial la peste o luna de la adoptarea sa, adica in data de 27.07.2016 sens in care intrega procedura generata de ministerele de resort de accesare a fondurilor europene de catre SRI, si acceptata tacit de catre SRI prin depunerea documentatiei aferente si adjudecare a solicitarii de fonduri europene, este nelegala si neconforma cu normele comunitare si nationale in speta data.

Surpriza este ca secretarul de stat mentionat in paragraful anterior in data de 02.03.2017, semnatar al ordinului de ministru respectiv si a raspunsului catre solicitantii societatii civice, a fost, evident cu totul intamplator, “calcat” de organele de urmarire penala pentru suspiciunea de producere de catre persoana in cauza a unor fapte cu potential infractional . http://news.ournet.ro/story/fostul-secretar-de-stat-horatiu-anghelescu-adus-cu-mandat-pentru-366613

Pe langa acest fapt interesant de persoana care a “sprijinit” accesarea fondurilor europene de catre SRI este ulterior urmarit penal, mai exista o surpriza legata de semnatara raspunsului formulat efectiv in numele OIPSI – MCSI, anume directorul general Adina Moga care, din nou cu totul intamplator, este nominalizata intr-un denunt catre DNA, formulat de catre dna Carmen Rosu, fost director general al Autoritatii Management POSDRU si POSCCE. In denunt se facea referire la trafic de influenta exercitat de dl Sebastian Ghita pentru diferite proiecte finantate european, in relatie cu diverse persoane cu functii relevante in stat cum ar fi fostul ministru Dan Nica, directorul Adina Moga etc. Lasam cititorii sa se delecteze cu continutul denuntului despre care nu exista informatii publice cu stadiul lui de lucru sau nu!  (Ec Adrian Radu).

[1] Victoria Stoiciu este coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România. A publicat articole în revista Dilema Veche, pe platforma CriticAtac si in Romania Libera. Între 2001-2006 a lucrat la Societatea Academică din România. Este bursieră Transatlantic Forum on Migration and Integration (GMF) şi absolventă a Şcolii Europene pentru Democraţie din Cadrul Consiliului Europei. Organizatoare a unor conferinte internationale unde au fost dezbatute subiecte de maxim interes public in anul 2016 etc.

a
b
c

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv