Connect with us

Actualitate

Dragnea-Iohannis-Kovesi-Ciolos, o ecuatie politica teribil de complexa

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2018 se anunță extrem de agitat pentru că se plasează înaintea unui an cu evenimente importante: alegeri europene, probabil cele mai importante din istorie, alegeri prezidențiale, final de mandat la DNA șamd. Greșeala care se face în multe analize politice ale momentului e ignorarea factorului extern în bătăliile interne, ori, e vorba de un element care poate da peste cap multe socoteli.

În ultima perioadă, se vorbește insistent de posibila candidatură a Laurei Kovesi la președinție. Una care îi dă fiori de plăcere, anticipat, reputatului om de cultură Gabriel Liiceanu. În aprilie 2015, eram primul ziarist care avansa această ipoteză, nu foarte bine primită de alți confrați. Azi, aș spune că la acea vreme era o variantă fezabilă, pentru că abia debutase mandatul lui Iohannis și nu se știa cum vor evolua lucrurile per ansamblu.
Acum știm mai bine, iar șansele lui Kovesi – deși ea și-a continuat desăvîrșirea profilului de prezidențiabil – sunt aproape nule.
În primul rînd, nu poți ajunge președinte fără a avea în spate, fie și indirect, măcar un partid de prim rang; Iohannis a avut sprijinul și voturile PNL, PDL si UDMR. Și a mai avut și serviciile de partea lui, lucru pe care nu e sigur că l-ar putea bifa acum și șefa DNA.
Kovesi nu are nici carismă, iar tema căreia îi este asociată, anticorupția, nu e una electorală, dacă nu cumva chiar dimpotrivă.
Fără sprijin politic major, fără servicii în spate, fără electorat propriu, fără discurs și carismă și cu un afiș electoral înfățișînd, probabil, o pereche de cătușe, e inutil să discutăm despre șansele la Cotroceni.

Din acest punct, s-ar zice că Iohannis nu are adversar pentru al doilea mandat.
Mai ales că și PSD cam băltește în materie de candidați.

Partea cu adevărat interesantă e că la orizont se prefigurează, în premieră post-decembristă, posturi mai interesante decît președinția țării.
Iar de aici ar putea veni marile surprize.
Analistul Sorin Roșca Stănescu difuza recent știrea că Iohannis nu ar mai fi interesat de un al doilea mandat, preferînd un post de comisar european.
Informații recent intrate în posesia noastră acreditează ceva mult mai spectaculos.
Pe 1 decembrie anul viitor se va alege noul președinte al Consiliului European, Donald Tusk terminînd cel de al doilea și ultimul mandat.

E aproape cert că succesorul său va proveni tot din est.
Postul de președinte al Comisiei Europene e mult prea important ca să fie cedat fostelor state comuniste, marele favorit anunțîndu-se, de pe acum, în persoana francezului Michel Barnier, responsabilul cu Brexitul.
Dar și Estul trebuie să capete ceva, mai ales că dă semne de nervozitate.
Așa că cele 11 fost state comuniste din totalul de 27 de state UE se vor mulțumi cu scaunul lui Tusk.
Or, din acest punct de vedere, România e un candidat de forță: a 6-a țară ca mărime, din UE, după exitul britanic, ea merită ceva consistent.
Klaus Iohannis, la rîndul său, ar avea profilul perfect: structură germanică, CV politic satisfăcător, apropiere de grupul franco-german aflat la butoanele UE, fără ambiții și năbădăi care ar putea crea probleme în momente-cheie.
Singurul hop pe care ar trebui să-l depășească Iohannis ar fi menținerea unei relații suficient de bune cu guvernul de anul viitor cît să obțină nominalizarea pentru șefia Consiliului.
Una care bate la scor, din toate punctele de vedere, atuurile președinției României,

Nu e, însă, singurul asemenea post.

Cel puțin la fel de important se anunță cel de Procuror European.
Unul la care are motive să viseze Laura Kovesi, de astă dată.
Regulamentul noului organism a fost votat în octombrie, la Bruxelles, și, după toate probabilitățile, postul va fi creat efectiv undeva, în cursul anului viitor.
Mandatul lui Kovesi expiră în luna mai 2019.

Ce este Procurorul European?
Procurorul European, cu un madat de opt ani, va avea drept principală atribuție cercetarea și urmărirea penală a infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii. O temă largă, care presupune puteri autonome de cercetare și urmărire penală, inclusiv capacitatea de a desfășura cercetări în cazurile transfrontaliere sau complexe. Structura organizațională a Parchetului European ar trebui, de asemenea, să permită un proces decizional rapid și eficient în desfășurarea cercetărilor și urmăririlor penale, indiferent dacă acestea implică unul sau mai multe state membre. În principiu, cercetările PE ar trebui efectuate de procurori europeni delegați din statele membre. În cazurile în care sunt implicate mai multe state membre sau în cazurile deosebit de complexe, în scopul derulării unei cercetări și urmăriri penale eficiente Procurorul European poate să își exercite atribuțiile și prin coordonarea autorităților naționale de asigurare a respectării legii. Parchetul European, inclusiv Procurorul European, adjuncții acestuia și personalul, procurorii europeni delegați și personalul lor național, nu solicită și nu acceptă instrucțiuni de la nicio persoană, stat membru sau instituție, organism, oficiu sau agenție a Uniunii în exercitarea funcțiilor lor.

Una peste alta, acest super-organism judiciar ar urma să aibă o forță teribilă, cu acțiune pe tot teritoriul UE, cu atribuții depășindu-le pe cele ale justiției statelor membre, un colos care va putea ancheta fiecare acțiune bănuită doar a afecta interesele financiare ale UE.

De aici și o mică problemă, am zice noi,

Va fi un post care nu va da socoteală în fața niciunei țări UE și, deci, cu putere cam prea mare ca să fie lăsat, de facto, de capul lui.

O anchetă a PE ar putea bloca, spre exemplu, mega-tranzacții de zeci de miliarde ale unor coloși economici occidentali pînă la lămurirea unei acuzații de fraudă de doar cîteva milioane.

Ce mare putere vestică riscă asemenea ipostază?

Soluția e simplă: desemnarea în respectivul post a unei persoane ”maleabile”.
Cu sau fără sprijinul cetățenilor din propria țară, la urma-urmei Polonia a făcut un scandal epocal cînd Tusk a fost desemnat a doua oară președinte al CE, deși țara sa avansase altă propunere.
Tusk era, însă, considerat mai convenabil de vestici.
La fel de convenabil precum fusese considerat anonimul Cioloș de către Franța și Germania în postul de comisar european pe agricultură.
Kovesi chiar ar putea aspira la postul de Procuror European, mai ales că un rol greu în crearea acestei funcții l-a jucat Monica Macovei.
Și dacă nu ar prinde postul suprem, mai există cele patru posturi de procurori adjuncți, și ei, extrem de grei. Iar sub aceștia s-ar plasa procurorii europeni delegați, stabiliți în statele membre, care, potrivit regulamentului, acționează sub autoritatea exclusivă a Procurorului European și urmează numai instrucțiunile, orientările și deciziile acestuia, în cadrul cercetărilor și urmăririlor penale care le sunt atribuite.

Oricare dintre aceste posturi ar fi aur curat pentru Laura Kovesi, iar cel de vîrf bate calitatea de șef de stat.
Condiția este ca șefa DNA să nu aibă un ”accident” de parcurs la DNA pînă la finele mandatului și să păstreze o presă externă bună, lucru care, cel puțin deocamdată, se întîmplă, probabil cu uriașe eforturi de culise.

Sigur, există o mare întrebare aici: cît de fericite ar fi serviciile secrete autohtone, obișnuite să facă, direct sau indirect, legea în materie de justiție, la gîndul că va apărea un nou șerif în oraș, în fața căruia vor trebui să se încline?
Probabil nu foarte tare.

Tocmai de aceea ar trebui să ne punem întrebarea dacă în bătălia de îngenunchere a lui Kovesi nu și-a băgat coada și vreun mare serviciu de la noi, deși public se vorbește doar de ”penalii” din PSD.

O eventuală decizie a lui Iohannis de a pleca la Bruxelles i-ar ușura mult viața lui Liviu Dragnea, dar, în egală măsură, decizia de a rezista pe post cu orice preț a lui Kovesi i-o complică, la fel de mult. Șefa DNA nu poate tărăgăna dosarele liderului PSD pînă își termină mandatul; Dragnea, la rîndul lui, nu are chef să meargă la pușcărie în loc să rămînă marele jupîn pe tarlaua politicii.

Iar în ecuație intră și Cioloș, tot din motivele externe.

Spuneam că marele favorit să-i succeadă lui Juncker la șefia Comisiei Europene e Michel Barnier, ori, acesta e prietenul apropiat și tutorele lui Dacian Cioloș, de mulți ani. Presa străină specula chiar că ar fi unchiul soției sale, dar informația nu prea s-a verificat.

Cu Barnier, lider european de vîrf, pe post de proptea și cu un Iohannis pregătit pentru Bruxelles, Cioloș ar deveni marea speranță a dreptei la prezidențiale, nici e nu e de mirare că USR îl curtează insistent de pe acum. Iar PNL va trebui, probabil, să-l accepte la un moment dat, în lipsa unei soluții proprii și lăsat în ofsaid de Iohannis.
Toate aceste ipoteze sunt demne de luat în calcul chiar dacă e o vorbă veche care spune că socoteala de acasă nu se potrivește mereu cu cea din tîrg.
Un lucru e sigur, însă: doar naivii ar putea crede că în spatele scandalului monstru din aceste zile cu mega-dosare de miliarde clasate și cu înregistrări-bombă, care implică DNA, PSD, Cotrocenii și alte structuri s-ar afla doar orgolii mărunte ori interese de moment, E doar începutul obișnuitului război dinaintea anilor electorali, cînd ceea ce se vede e doar vîrful aisbergului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Scandalul homosexualilor de la vârful BOR. Operațiunea ”Să fie lumină!”, pare instrumentată chiar de către rezerviști și ”armata lor de teracotă”!

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Am scris despre mediatizarea excesivă din ultima vreme a scandalurilor de tip (homo)sexual, sesizarea de tip stahanovist a Parchetului în aceste spețe, arătând că ținta principală vizată ar fi BOR (Avalanșă de scandaluri (homo)sexuale în presă. Cine a amorsat-o și ce se urmărește?). N-aveam informații că tot ieri avea să fie ziua în care scandalul se va intensifica, deși existau semnale clare legat de asta.

Cristi Călin, călugărul fals ce a prezentat presei și procurorilor înregistrările ce vizează ierarhi importanți din BOR, i-a scris o scrisoare Preafericitului Daniel în care îi incriminează c-ar fi întreținut relații de tip homosexual pe patru dintre episcopii importanți ai României (Teodosie, Varsanufie, Calinic, Visarion), este audiat la Poliție legat de dezvăluiri, Parchetul se sesizează și el rapid, iar către seară scrisoarea infamantă apare și-n presă. Cine ar avea puterea să apese pe atâtea butoane concomitent, în condițiile în care vorbim despre entități ce-au dovedit că lucrează doar la comandă?! Doar oameni care sunt sau au fost la vârful statului român.

Vă tot vorbesc de ceva vreme despre cooptarea rezerviștilor influenți ce-au coordonat Statul Paralel de către una dintre cele două echipe ce se confruntă subteran, dur și sângeros, pentru controlul transferului de putere din 2024 (în discursul de ieri de la UBB Cluj, Eduard Hellvig i-a menționat și el, descriind pe scurt cam cu se ocupă aceștia, în stilul ”bate șaua să priceapă iapa”).

În lipsa probelor legate de posibile infracțiuni (treburile cu ”violul” sau ”minorul” nu sunt dovedite), în mod normal procurorii ar fi trebuit să-l încadreze rapid pe călugărul fals la operațiunea de șantaj și denigrare publică, iar presa ar fi trebuit să discute aceste aspecte clare și dovedite, până la eventuala apariție a altor fapte. În cazul nostru călugărul fals este tratat ca un veritabil luptător pentru adevăr, deși are trecut documentat de escroc, iar cei patru episcopi sunt declarați din start vinovați, deci treaba pute rău și poate fi încadrată ușor ca fiind operațiune specială, mai ales că instituțiile satului și presa s-au sesizat rapid și pe dos.

Am citit azi-dimineață articolul apărut pe site-ul safielumina.ro, unde jurnaliștii explică felul în care au fost implicați fără știrea lor în scandal (Călin, file de poveste), călugărul fals prezentându-se ca fiind reporterul lor atunci când și-a interogat/șantajat interlocutorii. Citind articolul veți sesiza și voi operațiunea bine pusă la punct, iar dacă polițiștii și procurorii n-ar fi ghidonați în scopul terfelirii BOR, ar fi început acuzarea lui Cristi Călin chiar de la acest articol cu probe.

”Armata de teracotă” a rezerviștilor Statului Paralel cuprinde procurori, judecători, oameni politici, jurnaliști (v-ați îngrozi dac-ați ști câți sunt, eu i-am contabilizat cu destulă precizie în timpul campaniilor electorale din 2004, 2009, 2014, 2020), dar soldații acestei armate pot lucra cu finalitate doar dacă persoane cu autoritate curentă în statul român le validează demersurile și acțiunile. Din acest punct urmează să analizăm cum se vor mișca instituțiile statului de azi înainte, și-atunci vom pricepe cine și de ce coordonează operațiunea ”Să fie lumină!”.

Cozmin Gușă

Citeste in continuare

Actualitate

În perioada 21-22 septembrie, la sediul Inspectoratului general al muzicilor militare, a avut loc Convocarea de specialitate a personalului din domeniul muzicilor militare

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Prima zi a convocării a inclus o prelegere și un masterclass – susținut de dirijorul Orchestrei Simfonice a Operei Naționale București, maestrul Tiberiu Soare, absolvent al Școlii de Aplicație pentru Muzici Militare Iacob Mureșianu – ciclul liceal, promoția 1995.

Deloc întâmplător, lucrarea aleasă pentru acest masterclass a fost Fantoma de la Operă, de Andrew Lloyd Webber. Astfel, în studioul de concerte General Dumitru Eremia, la pupitrul dirijoral al Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale au avut ocazia de a-și testa bagheta toți ofițerii de muzică din București și din teritoriu.

E drept, sub ochiul critic al experimentatului dirijor Tiberiu Soare, ceea ce a mai redus din numărul celor care au și profitat de această ocazie.

Ce a însemnat pentru urechile neinițiate acest masterclass? Fragmente din Fantoma de la Operă repetate de zeci de ori, până au rămas bine întipărite în minte și gata să mă sâcâie, obsesiv, mult timp de acum înainte. Repetiția era pentru a reuși dirijorul să comunice, prin mâini, ceea ce trebuie să transmită, prin muzică, orchestra.

 

Iar acesta este doar pasul final al muncii dirijorale, am aflat. Întâi, trebuie să descifreze intențiile compozitorului din indicațiile partiturii.

Toate indicațiile unui compozitor ascund o intenție. E dialogul dintre muzicianul care a scris o partitură și cel care o citește, explică Tiberiu Soare. Parcă nu sunt oameni, spune emoționată o colegă. E matematică pură, își dă cu părerea un altul. De fapt, am asistat doar la procesul renașterii muzicii create de Webber în 1986.

În ziua a doua a convocării, Alexandru Butnariu, personal civil contractual al Inspectoratului general al muzicilor militare, a susținut o prelegere – Tendințe inovatoare în crearea structurilor sonore moderne ale orchestrelor de suflători și analiza componistică și orchestrală a lucrării muzicale – pentru ofițerii de muzică prezenți la convocare.

 

La activitate au participat șefii de muzică din teritoriu, cadrele militare de specialitate din Inspectoratul general al muzicilor militare și din structurile subordonate acestuia. Activitățile au fost conduse de colonelul Aurel Gheorghiță, inspectorul general al muzicilor militare.

Vreau să-i mulțumesc lui Tiberiu Soare, care reprezintă vârful de lance al școlii dirijorale românești, colaborând frecvent cu marile orchestre simfonice, atât pe plan național, cât și internațional. A plecat din rândul nostru și a ajuns pe marile scene ale lumii. Se spune că fiecare soldat are în raniță bastonul de mareșal, iar Tiberiu Soare confirmă asta.

Tiberiu Soare, dirijor la Opera Națională din București și Filarmonica de Stat din Sibiu

Acum 30 de ani erați elev la muzica militară. V-ați reîntors în postura de profesor, pentru a susține un master de dirijat. Cum ați simțit această revenire?

Am avut foarte mari emoții. Întoarcerea acasă nu-i niciodată ușoară. Mi-am petrecut aici patru ani foarte frumoși. Am fost format ca muzician în acest mediu, care cred că a fost propice pentru adolescentul care eram. M-am format ca om. Perioada liceului militar nu poate fi uitată, odată Lm-ist, Lm-ist ești pe viață.

 

I-am revăzut cu drag pe cei pe care îi cunoșteam, am avut ocazia să îi cunosc și pe ceilalți șefi de muzică din țară. A fost o discuție colegială, axată pe meseria în sine, care sper că ne-a făcut plăcere tuturor.

Vă era dor de sonoritatea orchestrei de suflători?

Ascult mereu cu plăcere fanfara și chiar urmăresc evoluția diverselor orchestre militare la festivaluri. Muzicile militare reprezintă o tradiție de care eu mă simt în continuare atașat și probabil că așa va rămâne tot restul vieții.

Observ că acum Inspectoratul trece printr-o perioadă de reconstrucție și mă bucur foarte mult să văd că aceste clădiri, dacă îmi aduc bine aminte, datează de prin 1875, vor fi reconsolidate și-și vor căpăta aspectul pe care-l merită.

Asta înseamnă că cei responsabili înțeleg ce înseamnă să sprijini, inclusiv din punct de vedere al infrastructurii, o unitate demnă de tot respectul, ca cea a muzicii militare, o instituție cu o tradiție foarte frumoasă.

La o rapidă incursiune în memorie, ce amintire din școala militară vă revine prima dată?

Întâmplarea care mi-a venit instantaneu este că am făcut și eu arest, chiar la sfârșitul liceului militar. Sărisem gardul. Era după BAC, în apărarea mea. Mai aveam câteva zile și plecam, dar n-am mai rezistat și am ieșit ca băieții. Sunt, de asemenea, profesori cărora le sunt recunoscător: doamna profesoară de teorie Georgeta Cioabă.

Cantitatea de informație primită a fost suficientă pentru a candida cu succes la postul de student la dirijat și orchestră. Iar pe vremea aceea erau doar două locuri la Conservator.

Am fost 14 candidați și nu am avut nevoie de nicio pregătire în particular. Lucruri de acum 20 și ceva de ani mi le amintesc cu o acuitate extremă, pentru că oamenii aceștia chiar au însemnat ceva pentru mine. (A. Crisan, foto – Petrică Mihalache).

Citeste in continuare

Actualitate

𝐔𝐏𝐆 𝐏𝐥𝐨𝐢𝐞𝐬̧𝐭𝐢 𝐬̧𝐢-𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬 𝐩𝐨𝐫𝐭̧𝐢𝐥𝐞 𝐢̂𝐧 𝐧𝐨𝐮𝐥 𝐚𝐧 𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Emoţii mari pentru cei peste 5000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi înscrişi la cursurile celor cinci facultăţi din cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti, dar şi pentru colectivul cadrelor didactice, în prima zi a anului universitar.
În mod tradiţional, startul a fost dat printr-o festivitate de deschidere, la care au fost invitaţi reprezentaţi ai autorităţilor judeţene şi locale, ambasadori, demnitari, agenţi economici, implicaţi, deopotrivă, în diverse proiecte comune, derulate cu instituţia de învăţământ superior.
 O colaborare strânsă există şi între Consiliul Judeţean Prahova şi UPG Ploieşti, despre care a amintit, în discursul său, şi vicepreşedintele Cristian Apostol, absolvent, la rându-i, al acestei universităţi.
 „𝑪𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒐𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒅𝒊𝒏 𝑼𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝑷𝒆𝒕𝒓𝒐𝒍 𝒔𝒊 𝑮𝒂𝒛𝒆 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒓𝒆𝒄𝒖𝒏𝒐𝒔𝒄𝒖𝒕𝒂̆ 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒗𝒂𝒍𝒐𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒔̧𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒔𝒎𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒅𝒂𝒖 𝒅𝒐𝒗𝒂𝒅𝒂̆. 𝑪𝒖𝒓𝒔𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆, 𝒑𝒓𝒐𝒊𝒆𝒄𝒕𝒆𝒍𝒆 𝒔̧𝒊 𝒔𝒆𝒎𝒊𝒏𝒂𝒓𝒊𝒊𝒍𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒅𝒂𝒕𝒆 𝒊̂𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂̆ 𝒖𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒄𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝒄𝒆𝒊 𝒎𝒂𝒊 𝒃𝒖𝒏𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒐𝒓𝒊 𝒔𝒂𝒖 𝒄𝒆𝒊 𝒎𝒂𝒊 𝒃𝒖𝒏𝒊 𝒆𝒙𝒑𝒆𝒓𝒕̦𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒕̧𝒂𝒓𝒂̆ 𝒔𝒂𝒖 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒉𝒐𝒕𝒂𝒓𝒆, 𝒏𝒖 𝒔𝒖𝒏𝒕 𝒖𝒔̦𝒐𝒂𝒓𝒆. 𝑺𝒊 𝒗𝒂̆ 𝒄𝒐𝒎𝒖𝒏𝒊𝒄𝒂̆ 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖 𝒖𝒏 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒂𝒃𝒔𝒐𝒍𝒗𝒆𝒏𝒕. 𝑵𝒖 𝒗𝒂 𝒇𝒊 𝒖𝒔̦𝒐𝒓!
𝑷𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒖𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂 𝒅𝒊𝒏 𝑷𝒍𝒐𝒊𝒆𝒔̦𝒕𝒊 𝒔𝒊 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒏𝒐𝒊 𝒕𝒐𝒕̦𝒊, 𝒅𝒖𝒎𝒏𝒆𝒂𝒗𝒐𝒂𝒔𝒕𝒓𝒂̆, 𝒔𝒕𝒊𝒎𝒂𝒕̧𝒊 𝒔𝒕𝒖𝒅𝒆𝒏𝒕̧𝒊, 𝒔𝒖𝒏𝒕𝒆𝒕̦𝒊 𝒈𝒆𝒏𝒆𝒓𝒂𝒕̦𝒊𝒂 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒕𝒓𝒆𝒃𝒖𝒊𝒆 𝒔𝒂̆ 𝒄𝒓𝒆𝒂𝒔𝒄𝒂̆, 𝒔𝒂 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒓𝒏𝒊𝒛𝒆𝒛𝒆 𝒔̧𝒊 𝒔𝒂̆ 𝒔𝒄𝒉𝒊𝒎𝒃𝒆 𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆𝒂. 𝑺𝒖𝒏𝒕𝒆𝒕̦𝒊, 𝒂𝒔̦𝒂𝒅𝒂𝒓, 𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒑𝒖𝒕𝒖𝒍 𝒖𝒏𝒆𝒊 𝒏𝒐𝒊 𝒆𝒓𝒆 𝒖𝒏𝒊𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆. 𝑷𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒖 𝒗𝒂̆ 𝒕𝒓𝒂𝒏𝒔𝒎𝒊𝒕 𝒊̂𝒏 𝒏𝒖𝒎𝒆𝒍𝒆 𝑪𝒐𝒏𝒔𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑱𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒆𝒂𝒏 𝑷𝒓𝒂𝒉𝒐𝒗𝒂 𝒖𝒏 𝒔𝒊𝒏𝒄𝒆𝒓 «𝑩𝒖𝒏 𝑽𝒆𝒏𝒊𝒕»!“ – Cristian Apostol, vicepreşedinte CJ Prahova.
 𝐼̂𝑛 1948, 𝑠𝑒 𝑖̂𝑛𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̧𝑎, 𝑖̂𝑛 𝐵𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖, 𝐼𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑃𝑒𝑡𝑟𝑜𝑙 𝑠̧𝑖 𝐺𝑎𝑧𝑒 (𝐼.𝑃.𝐺.), 𝑠𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑖̂𝑛𝑣𝑎̆𝑡̦𝑎̆𝑚𝑎̂𝑛𝑡 𝑠𝑢𝑝𝑒𝑟𝑖𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑡̦𝑎𝑟𝑎̆, 𝑑𝑎𝑟 𝑠̧𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑎 𝑑𝑒 𝑆𝑢𝑑-𝐸𝑠𝑡, 𝑑𝑒𝑠𝑡𝑖𝑛𝑎𝑡𝑎̆ 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑟𝑖𝑖 𝑖𝑛𝑔𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑠𝑒𝑐𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑖𝑛𝑑𝑢𝑠𝑡𝑟𝑖𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑡𝑟𝑜𝑙 𝑠̧𝑖 𝑔𝑎𝑧𝑒. 𝐼̂𝑛𝑡𝑟𝑒 1967 – 1975, 𝐼𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡𝑢𝑙 𝑠𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑠𝑓𝑒𝑟𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑃𝑙𝑜𝑖𝑒𝑠̦𝑡𝑖, 𝑖𝑎𝑟 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑃𝑒𝑡𝑟𝑜𝑙-𝐺𝑎𝑧𝑒 (𝑈𝑃𝐺) 𝑖̂𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑒𝑠̧𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 1994.
 𝐷𝑒 𝑙𝑎 𝑖̂𝑛𝑓𝑖𝑖𝑛𝑡̧𝑎𝑟𝑒 𝑠̧𝑖 𝑝𝑎̂𝑛𝑎 𝑖̂𝑛 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡 𝑈𝑃𝐺 𝑃𝑙𝑜𝑖𝑒𝑠𝑡𝑖 𝑎 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑡, 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚 𝑑𝑎𝑡𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑓𝑢𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑒, 𝑝𝑟𝑒𝑔𝑎̆𝑡𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑖𝑠̧𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑒 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒 𝑡𝑟𝑒𝑖 𝑐𝑖𝑐𝑙𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑡𝑢𝑑𝑖𝑖: 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑛𝑡̧𝑎̆, 𝑚𝑎𝑠𝑡𝑒𝑟 𝑠𝑖 𝑑𝑜𝑐𝑡𝑜𝑟𝑎𝑡. 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑐𝑢𝑝𝑟𝑖𝑛𝑑𝑒 𝑐𝑖𝑛𝑐𝑖 𝑓𝑎𝑐𝑢𝑙𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖: 𝑑𝑒 𝐼𝑛𝑔𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖𝑎 𝑃𝑒𝑡𝑟𝑜𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠̧𝑖 𝐺𝑎𝑧𝑒𝑙𝑜𝑟, 𝑑𝑒 𝐼𝑛𝑔𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖𝑒 𝑀𝑒𝑐𝑎𝑛𝑖𝑐𝑎̆ 𝑠̧𝑖 𝐸𝑙𝑒𝑐𝑡𝑟𝑖𝑐𝑎̆, 𝑑𝑒 𝑇𝑒ℎ𝑛𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑎 𝑃𝑒𝑡𝑟𝑜𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑠̧𝑖 𝑃𝑒𝑡𝑟𝑜𝑐ℎ𝑖𝑚𝑖𝑒, 𝑑𝑒 𝐿𝑖𝑡𝑒𝑟𝑒 𝑠̧𝑖 𝑆̧𝑡𝑖𝑖𝑛𝑡𝑒, 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑢𝑚 𝑠̧𝑖 𝑐𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑆̧𝑡𝑖𝑖𝑛𝑡̧𝑒 𝐸𝑐𝑜𝑛𝑜𝑚𝑖𝑐𝑒. 𝑁𝑢𝑚𝑎̆𝑟𝑢𝑙 𝑎𝑏𝑠𝑜𝑙𝑣𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑎𝑖𝑐𝑖 𝑠𝑒 𝑟𝑖𝑑𝑖𝑐𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑎𝑝𝑟𝑜𝑎𝑝𝑒 65000 𝑑𝑖𝑛 66 𝑑𝑒 𝑡̧𝑎̆𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑝𝑒 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑚𝑖𝑖.
Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv9 ore ago

Edilul Andrei Volosevici ne propune si o administratie plina de analfabeți functionali creativi

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 03.08.2022, Incisiv de Prahova publica articolul „Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri...

Exclusiv1 zi ago

Catastrofa ecologica din municipiul Câmpina/Colectarea deșeurilor constituie o bombă cu ceas și în Prahova (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe fondul catastrofelor ecologice din judetul Prahova, problemele de poluare & deseuri se extind si se amplifica. Municipiul Campina...

Exclusiv3 zile ago

INCISIV TV – Televiziunea ta online/Lansare oficiala luni 10 octombrie 2022

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinGrupul de presă INCISIV anunță lansarea pe data de 10.10.2022 a primei televiziuni în flux digital ce poate fi...

Exclusiv3 zile ago

Un tată se luptă pentru copilul său!/Mama, dependentă de cannabis și…directoare a unei instituții din subordinea Primăriei Sinaia!

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinUn proces încâlcit pentru soarta unei fetițe de numai doi ani ar trebui să ducă la o anchetă serioasă...

Exclusiv3 zile ago

Va era dor de Giluela Deaconu – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinFostul procuror Mircea Negulescu „Portocala” se aude dandu-i indicatii colegei de la DNA Ploiesti Giluela Deaconu in sensul ca...

Exclusiv3 zile ago

Reorganizare pentru ”ultimii mohicani” ai „tătuțului” Andrei Volosevici

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPana sa ii loveasca virusul DNA-ului, ”ultimii mohicani” ai „tătuțului” Andrei Volosevici, incercau o reorganizare prin ocuparea unor posturi...

Exclusiv3 zile ago

Nu mai există competenţă de cercetare penală în rândul lucrătorilor de siguranţă publică şi patrulare/Nu vor mai avea repartizate, spre soluţionare, dosare penale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDispoziția IGPR nr. 118/2022 ce înlocuieşte şi abrogă Dispoziţia IGPR nr. 23/2015, privind specializarea organelor de cercetare penală ale poliţiei judiciare (competenţele...

Exclusiv5 zile ago

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la...

Exclusiv6 zile ago

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDupă ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu...

Exclusiv1 săptămână ago

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNasul edilului a pus pe butuci Politia Locala Ploiesti/Furci si topoare in loc de pistoale? Dupa ce Politia Locala...

Exclusiv1 săptămână ago

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin„Nu-mi plac bilanțurile pentru că oamenii sunt reduși la nivelul unor cifre! Avem „n” inculpați trimiși în judecata. Ura!...

Exclusiv1 săptămână ago

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova a publicat, inainte de sedinta Consiliului Local Ploiesti de ieri, doua articole: „Doua proiecte cu cantec...

Exclusiv1 săptămână ago

Lecție de șmecherie in sedinta Consiliului Local Ploiesti/Mucegaiul și Șmecherii

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinEdilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice...

Exclusiv1 săptămână ago

Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, a fost prinsă pe Aeroportul Otopeni cu substanțe interzise în bagaje

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDirectoarea pleca în vacanță cu familia, iar la un control de rutină, ofițerii antidrog au găsit un pachețel cu...

Exclusiv1 săptămână ago

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!