Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Subofiter de cazarmare, comandant de contrainformatii/„Legaturile primejdioase” dintre seful SSI si DGIA?

Publicat

pe

Voroneanu Dumitru. Aceasta este identitatea, cu nume si prenume, a celui mai „acoperit” din „acoperitii” din sistem. Sau cel putin asa ar fi trebuit sa fie ! Pentru ca, iata, „ghinion”, nu doar ca-l identificam pe comandantul ultra-secretei unitati SSI din cadrul SPP, dar dezvaluim si amanunte socante despre cum un subofiter de armata expert in „cazarmare” si dresor de ciobanesti germani a ajuns sa conduca ditamai protectia interna de la Seviciul de Protectie si Paza, adica echivalentul structurii „Doi s’un sfert” de la MAI !

Iar aceasta ultima ridicare a „batistei” de pe „tambalul” generalului Pahontu, mai ales concomitent cu formarea comisiei parlamentare de ancheta a activitatii SPP, de care era atat de mare nevoie, dincolo de izul telenovelistic al unor asemenea ascensiuni halucinante in sistemul atat de divinizat de unii poate explica multe despre starea in care a ajuns una dintre structurile noastre de elita. Ca si despre penetrarea serviciului condus inca din 2005 de catre Lucian Pahontu, la randul sau „legendat” ca s-ar fi lansat in „lumea buna” a sistemului dupa ce-i plimba ciobanescul german unui fost inspector sef al Jandarmeriei Romane. Pentru ca stransele relatii de rudenie intre comandantul seseist si unul dintre adjunctii generalului Hapau, nimeni altul decat seful „rivalilor” de la DGIA poate trezi nu doar atentia tardiva a lui Pahontu, dar si pe cea a membrilor comisiei parlamentare.

Oare stie Pahontu de „legaturile primejdioase” dintre seful SSI si DGIA?

Care pot afla totodata, daca tot vor pune intrebari despre acuzele  de politie politica in care generalul Pahontu si o mana de comandanti de Sectiuni apropiati acestuia precum Joita (Sectiunea 1), Neagu (Sectiunea 2), Grigoroaia ( Sectiunea 3), Paunica (Sectiunea Acoperiti), Nedelea (SDI) sau „fantoma” Voroneanu (SSI), despre „contra-filajele” organizate de acestia, de puzderia de case si autoturisme conspirative de fite aflate la dispozitie, fondurile operative „fara numar”. Dar mai ales despre lipsa mandatelor judecatoresti pentru interceptarile telefonice facute in „regie proprie” si obligativitatea „partenerilor de viata” ai cadrelor din serviciu de a semna  ilegalele  angajamente „cu urmari penale”, metoda prin care oamenii s-au simtit apoi pur si simplu santajati!

Subofiter de cazarmare, comandant de contrainformatii

Iata ca si Romania poate fi tara tuturor posibilitatilor, mai ales in sistem, acolo unde orice simplu subofiter isi poate indeplini visurile de marire. Bine, nu chiar oricare, pentru ca si in cazul actualului inlocuitor al lui „nea Fane” Ganea in fruntea „protectiei interne” de la SPP o fi contat poate si sprijinul, fie el si doar moral, al „cumnatelului” aflat la butoanele DGIA, serviciul de informatii din cadrul MApN. Si uite cum, dupa ce a fost „tablagiu” la Armata, seseistul sef Voroneanu a urmat Academia Tehnica Militara, pe care ar fi absolivit-o ca subinginer, dupa care, ferit total de domeniul operativ, a indeplinit mult mai  pasnicele misiuni de „cazarmare”.

De unde a fost  printre „chilotarii” Armatei, la contrainformatii si apoi la protectie interna la DGIA. De aici, in ciuda avantajului puternicelor legaturi de familie la varful structurii, a fost transferat si avansat ofiter, la inceputul anilor 2000, pe vremea cand comandantul SSI era colonelul David, la SSI-ul SPP-ului. La sugestia si puternic sprijinit de „nea Fane” Ganea. Cel caruia i-a si luat locul de altfel intre timp la comanda structurii care raspunde de protectia informativa a tuturor cadrelor din SPP si a serviciului insusi. Dar care, iata, in schimb nu-si poate proteja nici macar propria identitate.

Gata, „domn Mitica”, esti „minat” !

Si daca tot a venit din randurile Armatei la SPP, „domn Mitica” Voroneanu probabil are stiinta de „legendele” cu militarii care se infiltrau in interiorul altor unitati si puneau „minat” pe steagul acestora. Si cunoaste si „repercusiunile” devastatoare unei asemenea operatiuni, care tineau, ce-i drept, mai mult de onoarea celui „minat” si nu neaparat de prevederile exprese ale regulamentelor militare. Asa ca, de acum „minat” pe fata, aproape ca nici nu mai are rost de batut moneda pe legaturile dintre seful SSI din SPP si „perversele” si incisivele servicii militare de informatii ale Armatei. Cu toate ca ramane o mare enigma cum de generalul Pahontu, cel care si-a facut un titlu de glorie din meteahna de a nu pune fosti subofiteri pe functii cu prima de comanda a facut o exceptie tocmai in cazul „spionului militar” Voroneanu, ex – DGIA! Si in fond, daca respecta cutuma militara dupa ce i-a fost „minata” identitatea, seful SSI se poate retrage linistit la marea sa pasiune, cresterea si dresajul de ciobanesti germani. La care, de altfel, se pare ca se si pricepe de minune, ca altfel nu l-ar fi invoit mereu „nea Fane” Ganea sa participe la concursurile chinologice. Ca nici cu dresajul cainilor nu este usor, dar cu oamenii este ceva mai greu, mai ales intr-un domeniu atat de sensibil precum contrainformatiile, unde doar scoala vietii uite ca nu este de ajuns … Si mai ales ca imputernicitul Voroneanu, la fel ca toti ceilalti din „garda pretoriana” a generalului Pahontu, de la Joita la Grigoroaia si de la Nedelea la Neagu cam au varsta de pensionare si pot lasa deci linistiti locul ofiterilor tineri in spatele carora va cadea de altfel sarcina sa retransforme SPP-ul intr-o unitate de elita, dupa ce comisia parlamentara de control isi va prezenta concluziile….(Catalin Tache).

 

 

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv