Actualitate
Iohannis – amenintat cu intreruperea mandatului daca o demite pe Kovesi

”În țară, DNA și Kovesi au rămas cam singure, fără mare sprijin instituțional, iar mediatic sunt sub asediu. Raportul de forțe arată mai disproporționat ca niciodată”. Constatarea amară aparține siteului Hotnews, unul dintre ultimii apărători necondiționați ai DNA și ai Laurei Kovesi. Ce-i drept, cam are dreptate: ultimele cîteva zeci de ore au adus mutații importante pe frontul anti-Kovesi.
De sîmbătă pînă azi, vîrful de lance al ziare.com, Ioana Dogioiu, nu mai scrie un rînd; cînd totuși o face, acum cîteva ceasuri, ia oarece distanță de Kovesi: ”Acesta nu e razboiul dnei Kovesi sau razboiul pentru dna Kovesi. Acesta este razboiul pentru niste principii si pentru salvarea unei institutii, care poate fi perfectionata, dar in niciun caz nu trebuie distrusa”.
Se admite, deci, că la DNA e loc de mai bine.
Sabin Orcan avertizează fanii lui Kovesi, pe Facebook, că de data asta e groasă.
Antena 3 și România TV continuă dezvăluirile pe bandă rulantă; deja se naște bătălia pentru titlul de ”călău” al lui Negulescu, vezi meciul Gîdea-Ciutacu.
Centrul pentru Resurse Juridice, ONG sorosist, ia distanță de Kovesi și cere ancheta temeinică la DNA.
Realitatea TV face un mare pas înapoi: îl invită pe Ion Cristoiu în direct și-l lasă să se desfășoare anti-Kovesi pe îndelete. Nici Maestrului nu-i vine să creadă; cîteva ore mai înainte, însuși bossul Gușă declanșase critici la adresa șefei DNA. A doua zi, tot la Realitatea, izbucnește scandalul unor înregistrări care nu prea au mai apucat să fie difuzate. Rareș Bogdan e pus la zid de foștii camarazi de luptă.
Digi 24 face eforturi inumane să difuzeze orice, în afara scandalului momentului.
Sorina Matei decapează pe bucăți DNA: ”Eu sper că după aceste episoade care distrug DNA şi încrederea oamenilor într-un act de justiţie corect, independent şi imparţial, doamnei K să-i iasă pe nas toate dealurile subterane şi prieteniile nerecunoscute cu diferite personaje pe care le-a protejat de-a lungul timpului”.
Codrin Ștefănescu e disperat: ”Tudorele, fă ceva că nu se mai poate!!”.
Tudorel nu poate, că e în Japonia, deși de două zile se tot întoarce de urgență.
Hans Klemm se vede cu Dăncilă, admite că s-a discutat și problema justiției și totuși nu suflă o vorbă în favoarea lui Kovesi. Șoc și groază printre tefeliști.
Se remarcă, de altfel, muțenia deplină a tuturor ambasadelor care o susțin tradițional pe șefa DNA.
Klaus Iohannis e missing in action, tace și el, dar o face cu ștaif, din Tenerife.
USR face un pas înapoi anunțînd, prin vocea președintelui, că lupta anti-corupție nu stă în Kovesi: ”DNA poate să funcționeze și nu depinde de o singură persoană”.
Mai mulți membri ai CSM cer declanșarea anchetei penale în cazul probelor fabricate la DNA Ploiești.
Mălin Bot prezintă, pe Facebook și Youtube, lista jurnaliștilor ”penali” care o critică la ordin pe Kovesi.
În replică, Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, lansează, pe blog, un avertisment la adresa ”șobolanilor care părăsesc corabia Kovesi”: ”Așa cum au fost hăituiți naziștii, așa veți fi vânați voi toți, șobolanilor. Vă știm pe toți. Ați distrus țara aceasta, ați participat la abuzuri, ați turnat la Securitatea 2.0 și ați încasat bani pentru nenorocirile făcute”.
CSM cere oficial urgentarea anchetei privind DNA.
TFL-iștii nu ies în stradă în apărarea lui Kovesi.
Presa străină nu comentează scandalul.
De-a dreptul senzațional, în schimb, pe celebrul forum de discuții de orice fel Softpedia s-a deschis pe 3 iulie un topic cu titlul ”Laura Codruța Kövesi, mărire si decadere”. Pînă azi, s-a ajuns la 324 de pagini de discuții aprinse pro și contra, însumînd mii de postări.
Analistul Stelian Tănase scria ieri: ”Asistăm de duminică seara la asaltul final. Este un desant mediatico-propagandistic care are ca scop să facă praf imaginea DNA și s-o scoată din joc pe Laura Codruța Kovesi. Sunt sceptic că asaltul va reuși. Fără combaterea reală a corupției, aliații noștri ne vor trimite la plimbare, unde ne așteaptă Rusia”.
Azi, tot el scrie că Laura Kovesi a greșit: ”Lucian Onea aduce mai curînd cu un interlop, un infractor – prin atitudine. E agresiv, vorbind monosilabic, in coltul gurii, șmecherește, te respinge. Daca l-aș vedea pe stradă nu aș crede că reprezintă statul român ci mai curind periferia societății(…) La sfirșit impresia a fost dezastruoasă pentru DNA și Laura Codruța Kovesi. Între altele DNA avea nevoie mai mult ca oricind să inspire încredere”.
GDS-istul Alexandru Lăzescu scrie pe Facebook: ”Taberele sunt atit de talibanizate incit se ajunge la fracturi logice incredibile. Da, e adevarat ca adesea A3 si RTV sunt televiziuni toxice. La fel, e greu sa-i creditezi cu buna credinta pe Dragnea, Serban Nicolae & co. Iar Vlad Cosma, nu e foarte probabil un inocent. Dar asta nu anuleaza faptul ca inregistrarile difuzate indica fara nici un dubiu ca niste “procurori de elita” masluiesce probe. Ceva extrem de grav”.
Sabina Fati, la Europa Liberă: ”Nu e clar cine-ar mai putea să o salveze pe Kövesi. Deocamdată, Klaus Iohannis rămâne tăcut”.
Și dacă tot veni vorba de președintele țării, să remarcăm, în final, un semnal incendiar care i se transmite, concomitent, din două guri de foc kovesiste:
Astfel, vorbind despre probabilitatea ca Iohannis să refuze revocarea lui Kovesi, Andreea Pora scrie, în Revista 22: ”Mazilirea șefei DNA, Laura Codruța Kövesi, a intrat pe ultima turnantă.(…)Acesta este însă singurul test pe care îl va da Iohannis în timpul mandatului său. Cel decisiv. Dacă nu îl trece, pierde tot”.
Și detaliază Dan Tăpălagă, pe Hotnews: ”Dacă în aceste condiții dificile președintele Klaus Iohannis cedează presiunilor și va semna decretul de revocare, mesajul pentru public intern și extern va fi unul singur: în România, mafia a învins statul. Cu o asemenea capitulare la activ, mandatul lui de președinte s-ar încheia de facto. Chiar dacă nu mai vrea, să zicem, al doilea mandat, nici primul nu va fi întreg, ci abandonat înainte de se fi încheiat (s.n.)”.
Interesantă chestiune: în absența unei suspendări din partea PSD-ALDE, ce altă manevră – și a cui? – i-ar putea încheia lui Iohannis primul mandat înainte de termen? (Bogdan Tiberiu Iacob)
Actualitate
Suedia alocă suma colosală de 30 miliarde de dolari pentru apărare, anticipând un nou prag NATO
Actualitate
Armata SUA testează operațiuni mobile cu Unitatea Multi-Domeniu
Actualitate
Cum sa alegi cea mai avantajoasa optiune de mobilitate cand vii in tara

Atunci cand aterizezi pe Aeroportul International Henri Coanda din Otopeni, mobilitatea devine o prioritate. Serviciile de inchirieri auto disponibile aici iti ofera libertatea de a te deplasa rapid si confortabil, fara a depinde de orarele transportului public sau de costurile ridicate ale taxiurilor.
Diversitatea companiilor de rent a car din zona Otopeni este impresionanta. De la firme internationale renumite pana la companii locale ce se remarca prin disponibilitatea 24/7 si raportul excelent calitate/pret, ai la dispozitie o gama variata de optiuni pentru a-ti satisface nevoile de transport.
Un aspect important de luat in considerare la inchirierea unei masini este varsta minima impusa de companie. De exemplu, trebuie sa ai cel putin 18 ani si un permis de conducere valabil, insa anumite categorii de vehicule pot necesita o varsta minima mai mare si pot implica taxe suplimentare pentru soferii tineri.
Transparenta costurilor este esentiala. Multe companii se lauda cu tarife fara taxe ascunse si fara necesitatea unei garantii, facilitand procesul de inchiriere pentru clienti.
Pentru cei care cauta flexibilitate in ceea ce priveste kilometrajul, exista optiuni de inchiriere fara limita de kilometri, cu livrare non-stop la aeroport si in oras, asigurand astfel o experienta fara griji.
Daca preferi sa compari ofertele mai multor companii intr-un singur loc, exista platforme online care iti permit sa gasesti cele mai mici preturi de la diverse firme importante, economisind timp si bani.
Un alt furnizor de incredere este cel care ofera o gama larga de vehicule, de la economice la de lux, disponibile direct in incinta aeroportului.
Pentru cei care doresc o solutie rapida si practica, site-ul inchirieriauto-otopeni.com ofera optiuni variate de vehicule, cu posibilitatea de rezervare online simpla si eficienta. Flota lor include modele precum Ford Mondeo, Dacia Logan sau Opel Zafira cu 7 locuri, adaptate nevoilor diverse ale clientilor.
Inainte de a face o rezervare, este recomandat sa analizezi cu atentie termenii si conditiile fiecarei companii, sa verifici acoperirea asigurarilor incluse si sa te asiguri ca intelegi politicile privind combustibilul si eventualele taxe suplimentare. O planificare atenta iti va asigura o experienta placuta si lipsita de surprize neplacute.
In concluzie, serviciile de inchirieri auto din Otopeni de la Inchirieriauto-otopeni.com reprezinta solutii de mobilitate pe care te poti baza de fiecare data cand ajungi in tara. Indiferent de preferintele si bugetul tau, vei gasi cu siguranta o optiune care sa iti satisfaca nevoile, asigurandu-ti astfel o calatorie confortabila si fara griji.
-
Exclusivacum 3 zile
Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă
-
Ancheteacum 2 zile
ANP: O săptămână de transparență sub conducerea Ioanei Morar
-
Exclusivacum 3 zile
DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru
-
Exclusivacum 6 ore
Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin
-
Exclusivacum 2 zile
Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)
-
Exclusivacum 6 ore
WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești
-
Exclusivacum 3 zile
Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție
-
Exclusivacum 2 zile
Pamflet: Cătălin Luncașu, de la adjunct la… ajutor de birou