Actualitate
SRI si SIE ingroapa DNA!/ La SIE trebuie liniste…

Una dintre frazele cheie rostite de catre Liviu Dragnea de cand a luat cu adevarat haturile Puterii este cea de zilele trecute, cand in plin scandal privind spionii SPP-ului, presedintele PSD a aruncat-o ca „o sa trebuiasca sa modificam si legile de functionare ale SRI si SIE”. Lucru firesc de altfel, din moment ce, pentru a da doar exemplul Serviciului Roman de Informatii, acesta functioneaza dupa o lege publicata in Monitorul Oficial din … 3 martie 1992 si care in ultimii 26 de ani a suferit doar modificari artizanale, majoritatea prin ordonante de urgenta punctuale. Numai ca desi „vuvuzelele” sistemului au si sarit sa urle ca din gura de sarpe ca, gata, actuala Putere vrea sa dea lovitura decisiva celor doua servicii secrete si chipurile sa le aserveasca politic, jocul lui Liviu Dragnea este unul cu bataie mult mai lunga si cu o miza incomparabil mai mare pentru strategia coalitiei PSD – ALDE.
Dragnea loveste cu manta…
Pentru ca, in ciuda razboiului fratricid din tara, racordat prin consilierii sai din umbra de realitatile geo-strategice, Liviu Dragnea a prins din zbor ideea ca „experimentul DNA” este oricum pe cale de a fi incheiat si ca lupta anticoruptie nu a fost astfel decat o miscare de imagine ciclica, asa cum s-a petrecut si pe alte meleaguri ale lumii. Astfel ca nici nu ar avea rost sa se exagereze cu apasarea pedalei pentru debarcarea cu orice pret a Laurei Codruta Kovesi, adevarata miza nemaifiind prin urmare sa scape de o singura persoana, ci sa anihileze „cauza” care a dus la „macelul” din tara din ultimii ani. Iar daca, sub orice pretext, va reusi sa modifice legile de functionare a SRI si SIE, atunci actuala Putere nu va face decat sa dea de fapt o lovitura prin manta… adevaratului inamic public numarul unu, Directia Nationala Anticoruptie.
La SIE trebuie liniste…
Pentru ca „revopsitul” celor doua legi va ridica automat mingea la fileu si pentru modificarea strategiei nationale de securitate. Unde, dupa modelul adoptat deja de alte state care la randul lor trecusera prin „purgatoriul” procurorilor, anticoruptia ar urma sa fie inlocuita de prioritati precum protectia mediului sau lupta pentru rezervele de apa potabila pe termen mai lung…
Frica din buzunar…
Cum SIE ramane o adevarata „Elvetie” neutra in zbuciumatul nostru sistem iar SRI face cel putin eforturi credibile de a reintra in fisa constitutionala a postului, este greu de crezut ca Liviu Dragnea ar comite o eroare atat de mare incat sa deschida noi fronturi greu de gestionat. Mai ales ca presedintele PSD nu-si permite sa piarda confruntarea perosnala cu Lucian Pahontu, astfel ca are nevoie de toate atuu-rile din sistem pentru ca repudierea generalului Pahontu sa aiba loc cat mai curand. Si atunci se ridica, firesc, intrebarea ce l-a apucat pe Dragnea „sa se trezeasca” vorbind de unul singur despre modificarea legilor de functionare ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Informatii Externe, dar cu precizarea ca miscarea trebuie sa se faca musai impreuna cu cele doua strcuturi. Iar in cazul SRI-ului cel putin, ridicarea problemei existentei si mai ales a controlului firmelor sub acoperire produce deja frisoane, astfel ca „baietii din Padure” ar vota ei insisi cu doua maini sa nu mai semene „campurile tactice” din Justitie si sa nu-si mai bage nasurile unde nu le fierbe oala constitutionala, doar ca sa nu fie atinsi la buzunare.
Sefa DNA, „anihilata” prin modificarea Legii SRI
Caci „pisica” deja aratata a introducerii obligativitatii controlului parlamentar asupra activitatii economice sub acoperire a fost vazuta si mesajul bine inteles de catre „afaceristii” ramasi inca la unele din butoanele operative ale SRI-ului. In schimb, SIE are nevoie mai mult decat oricand de stabilitate, mai ales ca ambii adjuncti, dintre care unul chiar asigura conducerea operativa a serviciului de ceva vreme tocmai ce vor implini varsta de pensionare. Si o eventuala presiune politica pentru impunerea unui civil politruc la conducere nu este chiar cea mai agreata varianta pentru cei de la SIE. Astfel ca modificarile trambitate de Dragnea ar putea trece „ca fulgerul” nu doar printr-un Parlament unde este asigurata majoritatea necesara, dar si fara ca niciuna dintre cele doua servicii secrete sa se agite prea mult pentru a stopa procesul legislativ, cel putin atata vreme cat nu vor fi atinse si anumite subiecte tabu…
Adevarata tinta
Si de-abia din acest moment, dupa ce modificarile legislative vor fi publicate in Monitorul Oficial, se vor intoarce armele si se va lansa „foc de voie” inspre adevarata tinta a intregii operatiuni, nimeni alta decat actuala strategie nationala de securitate. Una considerata de tot mai multi politicieni, sefi de structuri din sistem si chiar noii parteneri republicani de peste Ocean drept principala vinovata pentru escaladarea abuzurilor din „Republica Procurorilor”. Iar scenariul luat tot mai in serios de catre initiatii sistemului prevede ca prin CSAT sa fie scoasa drept prioritate lupta anticoruptie si introduse in schimb puncte mult mai pragmatice, precum siguranta energetica, protejarea mediului si problema rezervelor de apa potabila. Adica sa se dea „copy paste” dupa modelul altor state in care lupta anticoruptie, la presiunea marilor jucatori financiari ai lumii a fost de asemenea abandonata „pana ce nu este prea tarziu”…(Catalin Tache ).
Actualitate
De ce inchirierea unei masini este o solutie de mobilitate avantajoasa

Mobilitate inteligenta: de ce turistii aleg inchirierile auto in Bucuresti
Bucurestiul a devenit o destinatie europeana apreciata pentru istoria, cultura si viata sa dinamica. Turistii straini care ajung aici prefera din ce in ce mai des serviciile de inchirieri auto pentru a se bucura de libertatea deplasarii si de confortul pe care doar o masina personala il poate oferi intr-un oras atat de divers.
De ce merita sa inchiriezi o masina in Bucuresti
Transportul in comun, desi extins, nu acopera intotdeauna toate punctele de interes sau programul flexibil dorit de un turist. Prin acest serviciu de rent a car Bucuresti, vizitatorii pot explora atat centrul aglomerat, cat si zonele linistite din imprejurimi, fara a depinde de orare sau trasee fixe.
Mobilitatea deplina permite descoperirea orasului intr-un mod autentic si confortabil.
Optiuni variate pentru orice cerinta
Parcul auto disponibil pentru inchirieri in Bucuresti este impresionant. De la modele compacte, perfecte pentru traficul urban, pana la SUV-uri spatioase sau limuzine premium, turistii pot alege exact ceea ce li se potriveste.
Firmele de rent a car investesc constant in masini noi, bine intretinute, echipate cu tehnologie moderna pentru siguranta si confort maxim.
Inchiriere rapida direct de la Otopeni
Pentru a evita intarzierile si inconvenientele, multe companii ofera serviciul de inchiriere auto direct din Aeroportul Otopeni. Turistii pot prelua masina imediat dupa sosire si pot pleca spre destinatie fara alte opriri sau formalitati suplimentare.
Rezervarile online asigura un proces simplificat si garanteaza disponibilitatea vehiculului dorit.
Ce conditii trebuie indeplinite pentru a inchiria o masina
Procesul de inchiriere presupune cateva cerinte standard:
-
Varsta minima de 21 ani
-
Permis de conducere valabil de minimum un an
-
Act de identitate valid
-
Card de credit pentru blocarea garantiei
Pentru anumite modele de lux pot fi solicitate conditii suplimentare, precum o varsta mai ridicata sau o perioada mai lunga de detinere a permisului.
Inchirieri fara card de credit? Da, se poate
Tot mai multe companii accepta garantii platite in numerar sau cu card de debit, permitand turistilor care nu detin carduri de credit sa beneficieze de serviciile de inchirieri auto.
Aceasta flexibilitate este bine primita, in special de catre vizitatorii tineri sau cei care cauta solutii mai accesibile.
Inchirieri de la persoane fizice: avantaje si riscuri
Alternativa la firmele consacrate este inchirierea masinilor de la persoane fizice. Preturile pot fi mai mici, iar formalitatile mai simple, dar este important sa verifici atent toate documentele, sa te asiguri ca masina este asigurata si sa semnezi un contract oficial.
Inspectarea vehiculului inainte de preluare si realizarea de fotografii sunt masuri recomandate.
Care sunt cele mai populare masini pentru turisti
In functie de planurile de calatorie, preferintele sunt diverse:
-
Masini mici pentru traficul urban
-
SUV-uri pentru excursii in afara orasului
-
Masini premium pentru confort si stil
Indiferent de preferinta, oferta de rent a car Otopeni poate satisface toate nevoile.
De ce este esentiala rezervarea din timp
Rezervand masina in avans, turistii se asigura ca gasesc vehiculul potrivit, beneficiaza de tarife mai bune si evita surprizele neplacute, mai ales in perioadele aglomerate.
Planificarea din timp aduce nu doar economie de bani, ci si confort sporit.
Recomandari pentru o inchiriere fara probleme
Pentru o experienta fara incidente, este important sa:
-
Citesti atent termenii contractului
-
Verifici masina si sa fotografiezi eventualele defecte
-
Clarifici politica de combustibil
-
Respecti ora de returnare
Aceste detalii contribuie la o experienta relaxanta si fara griji.
Concluzie: libertatea de a descoperi Bucurestiul in propriul ritm
Indiferent de durata vizitei, inchirierea unei masini in Bucuresti iti ofera sansa sa explorezi mai mult, mai repede si in conditii de confort deplin. Este solutia ideala pentru turistii care apreciaza flexibilitatea si independenta.
Cele mai bune solutii de inchirieri auto la Otopeni
Daca aterizezi pe Aeroportul Henri Coanda si vrei sa te bucuri de cele mai avantajoase servicii de rent a car, viziteaza inchirieriauto-otopeni.com pentru oferte rapide, masini moderne si preluare directa din aeroport.
Actualitate
Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma
Actualitate
Prezența lui Elon Musk la interviul secretarului Forțelor Aeriene a lui Trump stârnește controverse
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum o zi
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 5 zile
Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea
-
Exclusivacum 18 ore
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc