Connect with us

Actualitate

SRI si SIE ingroapa DNA!/ La SIE trebuie liniste…

Publicat

pe

Una dintre frazele cheie rostite de catre Liviu Dragnea de cand a luat cu adevarat haturile Puterii este cea de zilele trecute, cand in plin scandal privind spionii SPP-ului, presedintele PSD a aruncat-o ca „o sa trebuiasca sa modificam si legile de functionare ale SRI si SIE”. Lucru firesc de altfel, din moment ce, pentru a da doar exemplul Serviciului Roman de Informatii, acesta functioneaza dupa o lege publicata in Monitorul Oficial din … 3 martie 1992 si care in ultimii 26 de ani a suferit doar modificari artizanale, majoritatea prin ordonante de urgenta punctuale. Numai ca desi „vuvuzelele” sistemului au si sarit sa urle ca din gura de sarpe ca, gata, actuala Putere vrea sa dea lovitura decisiva celor doua servicii secrete si chipurile sa le aserveasca politic, jocul lui Liviu Dragnea este unul cu bataie mult mai lunga si cu o miza incomparabil mai mare pentru strategia coalitiei PSD – ALDE.

Dragnea loveste cu manta…

Pentru ca, in ciuda razboiului fratricid din tara,  racordat prin consilierii sai din umbra de realitatile geo-strategice, Liviu Dragnea a prins din zbor ideea ca „experimentul DNA” este oricum pe cale de a fi incheiat si ca lupta anticoruptie nu a fost astfel decat o miscare de imagine ciclica, asa cum s-a petrecut si pe alte meleaguri ale lumii. Astfel ca nici nu ar avea rost sa se exagereze cu apasarea pedalei pentru debarcarea cu orice pret a Laurei Codruta Kovesi, adevarata miza nemaifiind prin urmare sa scape de o singura persoana, ci sa anihileze „cauza” care a dus la „macelul” din tara din ultimii ani. Iar daca, sub orice pretext, va reusi sa modifice legile de functionare a SRI si SIE, atunci actuala Putere nu va face decat sa dea de fapt o lovitura prin manta… adevaratului inamic public numarul unu, Directia Nationala Anticoruptie.

La SIE trebuie liniste…

Pentru ca „revopsitul” celor doua legi va ridica automat mingea la fileu si pentru modificarea strategiei nationale de securitate. Unde, dupa modelul adoptat deja de alte state care la randul lor trecusera prin „purgatoriul” procurorilor, anticoruptia ar urma sa fie inlocuita de prioritati precum protectia mediului sau lupta pentru rezervele de apa potabila pe termen mai lung…

Frica din buzunar…

Cum SIE ramane o adevarata „Elvetie” neutra in zbuciumatul nostru sistem iar SRI face cel putin eforturi credibile de a reintra in fisa constitutionala a postului, este greu de crezut ca Liviu Dragnea ar comite o eroare atat de mare incat sa deschida noi fronturi greu de gestionat. Mai ales ca presedintele PSD nu-si permite sa piarda confruntarea perosnala cu Lucian Pahontu, astfel ca are nevoie de toate atuu-rile din sistem pentru ca repudierea generalului Pahontu sa aiba loc cat mai curand. Si atunci se ridica, firesc, intrebarea ce l-a apucat pe Dragnea „sa se trezeasca” vorbind de unul singur despre modificarea legilor de functionare ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Informatii Externe, dar cu precizarea ca miscarea trebuie sa se faca musai impreuna cu cele doua strcuturi. Iar in cazul SRI-ului cel putin, ridicarea problemei existentei si mai ales a controlului firmelor sub acoperire produce deja frisoane, astfel ca „baietii din Padure” ar vota ei insisi cu doua maini sa nu mai semene „campurile tactice” din Justitie si sa nu-si mai bage nasurile unde nu le fierbe oala constitutionala, doar ca sa nu fie atinsi la buzunare.

Sefa DNA, „anihilata” prin modificarea Legii SRI

Caci „pisica” deja aratata a introducerii obligativitatii controlului parlamentar asupra activitatii economice sub acoperire a fost vazuta si mesajul bine inteles de catre „afaceristii” ramasi inca la unele din butoanele operative ale SRI-ului. In schimb, SIE are nevoie mai mult decat oricand de stabilitate, mai ales ca ambii adjuncti, dintre care unul chiar asigura conducerea operativa a serviciului de ceva vreme tocmai ce vor implini varsta de pensionare. Si o eventuala presiune politica pentru impunerea unui civil politruc la conducere nu este chiar cea mai agreata varianta pentru cei de la SIE. Astfel ca modificarile trambitate de Dragnea ar putea trece „ca fulgerul” nu doar printr-un Parlament unde este asigurata majoritatea necesara, dar si fara ca niciuna dintre cele doua servicii secrete sa se agite prea mult pentru a stopa procesul legislativ, cel putin atata vreme cat nu vor fi atinse si anumite subiecte tabu…

Adevarata tinta

Si de-abia din acest moment, dupa ce modificarile legislative vor fi publicate in Monitorul Oficial, se vor intoarce armele si se va lansa „foc de voie” inspre adevarata tinta a intregii operatiuni, nimeni alta decat actuala strategie nationala de securitate. Una considerata de tot mai multi politicieni, sefi de structuri din sistem si chiar noii parteneri republicani de peste Ocean drept principala vinovata pentru escaladarea abuzurilor din „Republica Procurorilor”. Iar scenariul luat tot mai in serios de catre initiatii sistemului prevede ca prin CSAT sa fie scoasa drept prioritate lupta anticoruptie si introduse in schimb puncte mult mai pragmatice, precum siguranta energetica, protejarea mediului si problema rezervelor de apa potabila. Adica sa se dea „copy paste” dupa modelul altor state in care lupta anticoruptie, la presiunea marilor jucatori financiari ai lumii a fost de asemenea abandonata „pana ce nu este prea tarziu”…(Catalin Tache ).

 

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv