Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Cum era sabotată Alina Bica de soțul adjunctei sale, Giorgiana Hosu/ Dan Hosu, îi ”sifona” șefului BCCO Alba Iulia informații clasificate

Publicat

pe

Mai 2013: în timp ce procurorul șef al DIICOT de la acel moment Alina Bica coordona dosarul penal deschis împotriva comisarului Traian Berbeceanu, soțul adjunctei sale, Dan Hosu, îi ”sifona” șefului BCCO Alba Iulia informații clasificate despre faptul că i se va face dosar, punându-l în gardă pe comisar. Surse judiciare au explicat pentru România Liberă că în ciuda aparențelor relația dintre Bica și adjuncta sa, Giorgiana Hosu a fost una foarte tensionată.

Conform celor de la Romania Libera, un document aflat la dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție în care fostul șef al BCCO Alba Iulia, comisarul Traian Berbeceanu este judecat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri și complicitate la delapidare arată nivelul de tensiune existent în DIICOT în perioada când instituția era condusă de Alina Bica precum și jocurile de culise din interior.

Este vorba chiar de cererea depusă de comisarul Traian Berbeceanu prin care acesta a solicitat mai multe probe în apărarea în legătură cu acuzațiile care îi erau aduse de procurorii DIICOT.

În acea cerere Berbeceanu face o mărturisire uluitoare: cel care i-a dat informații, în 2013, că I se va face dosar penal este fostul polițist Dan Hosu și un subcomisar din cadrul Direcției de Combatere a Crimei Organizate din Inspectoratul General al Poliției, Mihai Contor.

Dan Hosu este nimeni altul decât soțul procurorului șef adjunct al DIICOT de la acel moment, Giorgiana Hosu.

Berbeceanu povestește că în mai 2013, undeva lângă Pitești, s-a întâlnit cu subcomisarul Mihai Contor care i-a comunicat că Dan Hosu i-a transmis că el, Berbeceanu, și echipa sa sunt în pericol pentru că Ioan Mureșan – la acel moment procurer șef al DIICOT Alba Iulia, Nicolae Cean – procuror DIICOT Hunedoara și Alin Muntean – polițist BCCO Alba, instrumentează un dosar având drept scop inculparea noastră și eliminarea mea de la conducerea BCCO Alba Iulia.

”Întrucât îl cunoșteam de foarte mult timp pe Hosu Dan, fiind colegi în structurile de combatere a criminalității organizate, l-am rugat pe Contor Mihai să îi transmit că vreau să mă întâlnesc cu acesta. La câteva zile după aceasta m-am întâlnit cu numitul Hosu Dan la o pensiune din zona localității Făgăraș. Am aflat de la acesta că cele ce mi le comunicase Contor Mihai erau reale și i-am relatat despre modul în care se fabrică probe împotriva noastră, la DIICO Alba Iulia. Numitul Hosu Dan mi-a spus că Mureșan Ioan, Cean Nicolaie și Muntean Alin, vor ca în curând să organizeze o acțiune în forță, cu sprijinul jandarmeriei”, spune Traian Berbeceanu, momentul descris de acesta în documentul obținut de România Liberă fiind de la nivelul anului 2013, înainte de arestarea fostului șef al BCCO.

Berbeceanu mai arată în același document că Dan Hosu i-ar fi spus că părerea lui și a soției sale, procurorul șef adjunct Giorgiana Hosu este că Alina Bica a fost indusă și menținută în eroare de Mureșan, Cean și Alin Muntean.

Fostul procuror șef adjunct DIICOT, Giorgiana Hosu

 

Informații secrete. Presiunea publică

Deși în documentul aflat la dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție Traian Berbeceanu descrie cu seninătate discuțiile cu subocmisarul Mihai Contor și fostul polițist Dan Hosu, dacă sunt adevărate, dezvăluirile sale sunt extrem de grave pentru că ce a făcut Hosu intră la categoria de infracțiuni, mai exact cea de ”folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată”.

Informațiile despre o anchetă penală în curs nu sunt informații publice, cu atât mai mult dezvăluirea lor fix către cel vizat, în cazul de față Traian Berbeceanu.

Știind că este vizat de un dosar penal, Berbeceanu a început să strângă informații compromițătoare despre procurorii DIICOT Ioan Mureșan și Nicolae Cean precum și despre subordonatul său, Alin Muntean. Informațiile au fost lansate ulterior în spațiu public, mai exact după reținerea lui Berbeceanu de către DIICOT Alba Iulia, generând acea presiune publică uriașă pe dosar.

Pe de altă parte, surse judiciare au declarat că la acel moment relația dintre Alina Bica – procuror șef al DIICOT și adjuncta sa, Giorgiana Hosu, era una extrem de proastă în ciuda aparențelor publice.

Contextul era faptul că Hosu și-a dorit și ea să ajungă procuror șef al DIICOT, având ceva sprijin dintr-o zonă politică dar nu suficient de influentă pentru a o propulsa la șefia instituției.

Fostul polițist Dan Hosu

Sursa lui Berbeceanu, trimisă în judecată de DNA pentru trafic cu informații cu regim special

După ce s-a pensionat de la Direcția de Combatere a Crimei Organizate din Poliția Română, Dan Hosu s-a apucat de afaceri. Procurorii DNA spun însă că afacerile soțului fostului procuror șef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, nu era deloc unele legale.

În februarie 2017, DNA l-a trimis în judecată pe Dan Hosu pentru mai multe capete de acuzare: trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată,  instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată și dare de mită.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată Marian Cătălin Cataramă, comisar șef al Serviciului de combatere a traficului de migranți de la Crimă Organizată și Angela Toncescu, membru în Consiliul de Administrație de la firma de asigurări Carpatica Sibiu.

Potrivit DNA, pe 3 august 2016, Dan Hosu l-a instigat pe Cataramă să acceseze, fără drept, sistemul informatic administrat de către M.A.I. – Direcția pentru Evidența Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date și să-i furnizeze datele de identificare ale unor persoane decedate.

În baza acestor informații, Hosu a urmărit să încheie mai multe înțelegeri patrimoniale cu urmașii persoanelor decedate cu scopul obținerii unui procent semnificativ, pentru sine, din sumele ce urmau a fi acordate de către societățile de asigurări responsabile civilmente.

În data de 26 august 2016, pentru „ajutorul” acordat, Dan Hosu i-a oferit, cu titlu gratuit, lui Cataramă un sejur într-o stațiune de pe litoralul românesc, lucru pe care acesta din urmă l-a acceptat. (Cristi Ciuperca).

 

Actualitate

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploiești va fi locul de desfășurare al celei de-a cincisprezecea ediții a Bienalei Internaționale de Gravură Contemporană „Iosif Iser“.

Publicat

pe

De

 Vernisajul va avea loc miercuri, 6 decembrie 2023, începând cu ora 17.00, pe B-dul Independenței nr. 1.
 Bienala adună peste 458 de lucrări din 44 de țări, create de 290 de artiști, oferind o varietate de stiluri și tehnici în gravura contemporană. Expoziția include lucrări realizate prin diverse metode, de la litografie la serigrafie și abordări digitale, oferind vizitatorilor ocazia de a explora tendințele actuale în arta gravurii.
 Un juriu format din experți în artă, precum Pavel Șușară, Florin Sicoie și Valter Paraschivescu, va evalua lucrările expuse.
 Bienala este un spațiu de întâlnire pentru artiști și iubitori de artă, promovând dialogul și aprecierea pentru gravura contemporană.
 Premiile, oferite de diverse instituții, recunosc realizările artistice în diverse categorii. Lucrările premiate și cele donate vor fi adăugate la colecția Muzeului de Artă din Ploiești, contribuind la colecția acestuia.
 Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează acest eveniment pentru a sprijini și promova arta contemporană. Bienala „Iosif Iser“, începută în 1993, este un eveniment important pentru comunitatea artistică, atât în România, cât și la nivel internațional.
 Pentru mai multe informații, contactați Departamentul de Servicii Educaționale, Relații Publice și Documentare la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ la numărul de telefon 0244 52 22 64 sau prin e-mail la office@artmuseum.ro.
Ar putea fi un element grafic cu text care spune „CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA Uniunea Artiştilor Plastici din România MUZEUL JUDETEAN ARTĂ PRAHOVA MM „ION IONESCU-QUINTUS" IONESCU- Bienala Internaț›ională de Gravură Contemporană „losif Iser" The "losif Iser" International Contemporary Engraving Biennial Exhibition Ediția a XV-a, 2023 The Fifteenth Edition, 2023 SEC XV decembrie 2023- martie 2024 Sponsori: Vernisaj, 6 decembrie 2023, ora 1700 BES BE&SE Avocatu România AGERPRES Parteneri media: AMOS NEWS Actualitatea ArkeFapte”
Citeste in continuare

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Fapte care nu pot fi acceptate într-un stat care se vrea a fi „de drept”, „nu de drepți”

Deoarece lista judecătorilor din cadrul Tribunalului București care ignoră cu o nonșalanță demnă de o cauză mai bună drepturile fundamentale...

Exclusivo zi ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv2 zile ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv2 zile ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv3 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv3 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv3 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv7 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv7 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusivo săptămână ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusiv2 săptămâni ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusiv2 săptămâni ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv