Connect with us

Actualitate

Proeminenta femeii romane/ Cine e mărul discordiei? O femeie! Laura Kovesi

Publicat

pe

COMENTARIU de Contele de Saint Germain

Mi-e tot mai clar că dacă simbolistica matrimonială și-ar propune să ne înfățișeze în dimensiuni geometrice tradiționala poză de nuntă a bărbatului român cu femeia română, el, bărbatul, ar rămâne reprezentat bidimensional, în platul hârtiei, în vreme ce ea, femeia,  ar trebui să fie proeminentă, tridimensională.

Privesc la aceste zile de mare îmbrobodeală cu așa zisa justiție independentă, cu așa zisa luptă anticorupție. Cine e mărul discordiei? O femeie! Laura Kovesi. Bună – rea, nu-mi propun acum să folosesc catalogul. Doar constat. Ea, FEMEIA, a fost într-un cuplu terifiant cu el, BĂRBATUL. Cu Florian Coldea. MARELE sforar! Masculul Alfa. Zice-se chiar conducătorul din umbră al României pentru câțiva ani buni. Au tăiat și au spânzurat împreună, până când peste ei s-a abătut furia adevărului și a revanșei.

EL, deșteptul, machiavelicul, stăpânul secretelor și, prin acestea, al atâtor suflete vândute, la primele rafale mai tăioase s-a făcut mic și s-a retras la adăpost. Umil, jigărit, de doi bani, să nu cumva să-l  rănească vreo schijă…

EA, parvenita, brațul înarmat, mereu mâna a doua, mereu sabia din teaca altuia, a rezistat!

Și rezistă în continuare sfidând, mințind cu muțenia sau cu gura, folosindu-se de lașitatea ori ipocrizia semenilor, jucându-și însă cartea până la capăt. Deși ar fi putut și i-ar fi fost mult mai comod să aleagă, precum Coldea, compromisul. Să prefere călduțul temperaturilor extreme. A ales să lupte.

Vă mai amintiți cine a deschis marele război împotriva binomului? Elena Udrea! Au mai fost atâția bărbați „de stat” înaintea ei, luați la țintă pe nedrept de mașinăria de distrus destine a oculților. Unii s-au smiorcăit prin parlament, alții s-au lăsat dați cu mir, unii au acceptat să se ducă după gratii ca mieii la tăiere, alții au ales să scape prin delațiuni. Elena Udrea, cu toate păcatele ei (despre care am scris zeci de articole critice), a ales să lupte cu toate riscurile, fără menajamente, câștigând (cel puțin în ochii mei) un oarece respect pentru această atitudine. E drept că după ea s-au mai trezit și niscaiva „berbanți” de plastilină: un Ghiță înmuiat rapid de negocieri, un Băsescu fleșcăit de un instinct de conservare mai puternic decât minima demnitate a unui fost șef de stat, ce mai, maleabilitate de moluște.

Iar acum cine se află în prim – planul războiului dur cu abuzurile DNA? Ingrid Mocanu, Laura Vicol, Andreea Cosma, Maria Vasii…

Sare în ochi în această perioadă plină de confruntări și riscuri o diferență de comportament în situații critice între bărbatul român și femeia română. În vreme ce bărbatul român încearcă să se fofileze, caută ieșiri fără costuri mari, e înclinat spre compromis, femeia română e mult mai tranșantă și loială. Și mult mai dedicată cauzelor care contează.

Printre infiltrații serviciilor secrete în diverse structuri și instituții cheie, infiltrați despre care mass media nu contenește să vorbească, oare câți sunt bărbați și câți femei? Să luăm ca exemplu doar PSD și Guvernul României: pe de o parte Ponta, Grindeanu, Tudose – ca să ne referim doar la prim – miniștri – pe de altă parte… nu-mi vine în minte nicio femeie lider – PSD bănuită ca fiind a serviciilor.

Dar dacă ar fi să socotim delatorii celebri din marile dosare ale ultimilor ani? Lași, turnători, egoiști! Cum s-ar împărți ei pe sexe? E vreo femeie de notorietate printre aceștia?

Din punct de vedere al seriozității și performanței profesionale s-au remarcat din vechiul executiv Olguța Vasilescu, Rovana Plumb, Sevil Shaideh, Grațiela Gavrilescu, Ana Birchall, în vreme ce dintre bărbați doar doi au întrunit laude mai largi: Petre Daea și Mihai Fifor.

Să mai amintesc faptul că în discipline de excelență pe plan mondial, acolo unde munca, seriozitatea, spiritul de sacrificiu, seducția marii performanțe fac diferența între normal și formidabil, tot femeia română ne înalță ca prestigiu?

Nadia Comăneci și naționala feminină de gimnastică, Iolanda Balaș, Lia Manoliu, Gabriela Szabo, Doina Levinte, fetele de la scrimă, de la tenis de masă, din naționala de handbal, Cristina Neagu?!

Cu ce bărbați la fel de merituoși să echilibrăm balanța ambasadorilor care ne fac cinste ca popor?

Cum s-o uit din demonstrație pe Simona Halep? Cea mai proeminentă româncă a momentului? Nici vorbă să o fi uitat. Doar am vrut să-i ofer standing ovation – ul nostru.

Ce ne arată, până la urmă, acest tablou? Că există o jumătate mai bună a poporului român, de la care cealaltă jumătate ar trebui să se inspire. Cel puțin în momente de mare tensiune, cel puțin când vine vorba de mize grele.

Când eram eu la liceu, unul dintre personajele cel mai des identificate cu FEMEIA ROMÂNĂ era Vitoria Lipan, eroina romanului Baltagul scris de Mihail Sadoveanu.

În ciuda numeroaselor lui rateuri de opțiune și interpretare, cred că aici Sadoveanu  nu a greșit.

Dar dacă Vitoria Lipan poate fi considerată un arhetip al femeii române, aș fi tare curios să știu ce personaj din literatura noastră ar putea deveni arhetipul bărbatului român? (Sava N.)

 

Citeste in continuare

Actualitate

ANAD organizează un workshop cu temele Educația Anti-Doping și Prevenirea și combaterea traficului ilicit de substanțe dopante la Ploiești

Publicat

pe

De

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) organizează în perioada 04-06 aprilie la Ploiești un workshop gratuit, cu temele „Educația în Anti-Doping” și „Prevenirea și combaterea traficului ilicit de substanțe dopante”. Obiectivul întâlnirii este acela de a identifica instrumentele și metodele de lucru specifice destinate conturării inițiativelor legislative din domeniul educației privind prevenirea și combaterea dopajului în sport.

La acest eveniment, sunt invitați să participe:
–  sportivi,
– instructori,
– antrenori,
– profesori de educație fizică și sport,
– consilieri/ inspectori/ referenți sport,
– cercetători în domeniul sportiv,
– maseuri, kinetoterapeuți, psihologi sportivi,
– medici/asistenți ce activează în domeniul sportiv,
– organizatori competiții/ evenimente sportive
– membrii din structurile cu atribuții în combaterea dopajului și traficului de substanțe dopante – reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI),
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Autorității Naționale a Vămilor (ANV),
– membrii din entitățile cu atribuții în domeniul sportiv,
– administratori și angajați ai sălilor de fitness,
– practicanții sportului recreativ.
Temele abordate vor fi:
Standardul pe Educație în anti-doping
Abordarea educației anti-doping la nivel european și internațional
Instrumente și metode de educație pentru tinerii sportivi
Anti-dopingul în școli și în sportul de performanță

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 www.anad.gov.ro www.poca.ro facebook/sportcurat
Totodată, în contextul modificării Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante, republicată cu modificările și completările ulterioare vom discuta despre:
Aspectele penale și contravenționale
Autorizarea sălilor de fitness
Contextul european și internațional
Sportul curat în contextul sportului de masă
Înscrieri:
Înscrierea participanților la fiecare workshop se face prin e-mail către poca@anad.gov.ro până pe 24 martie. Toate detaliile organizatorice necesare, precum și sala de evenimente în care se va desfășura workshopul, vor fi trimise celor înscriși înainte de eveniment.
Despre:

Acest workshop face parte dintre cele 24 de evenimente regionale ce au menirea de a provoca specialiștii invitați să propună observații, completări la actele normative aflate în dezbatere și astfel de a oferi o altă perspectivă asupra implicațiilor
aplicării lor.
Workshopul este susținut de Agenția Națională Anti-doping prin Proiectul „Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sport”, Cod MySMIS 130073, Cod SIPOCA 740, proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (Axa Prioritară 1 – Administrație publică şi sistem judiciar eficiente) și de la bugetul de stat de care instituția beneficiază.
Astfel, ANAD beneficiază, pe o perioadă de 48 de luni (03.12.2019 – 02.12.2023), de o finanțare nerambursabilă în valoare de 12,972,553.40 lei (din care 10.894.851,50 lei cofinanțare asigurată de Uniunea Europeană și 1.818.250,83 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național). Obiectivul proiectului este îmbunătățirea planificării strategice, a managementului calității și performanței și sistematizarea
fondului activ al legislației de referință, iar scopul acestuia este dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri.
Mai multe informații sunt pe pe site-ul www.anad.gov.ro, secțiunea „Proiect POCA”.

Citeste in continuare

Actualitate

PNL are o idee privind rezolvarea crizei gunoaielor care afectează România

Publicat

pe

De

Eliminarea sau măcar plafonarea taxei lunare de salubrizare, pe care mulți români nu vor sau nu pot să o plătească.

(Preluare Inpolitics):

”România se confruntă de ceva timp cu o situație îngrijorătoare în ceea ce privește aruncarea deșeurilor în natură și pe străzi, în ciuda eforturilor depuse de autorități pentru a-i determina pe cetățeni să realizeze gravitatea acestor obiceiuri” avertizează deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc într-o interpelare către ministrul Mediului, Tanczos Barna.

”Pe lângă poluarea gravă a mediului înconjurător și punerea în pericol a sănătății oamenilor, obiceiul de a arunca gunoaie ajunge să afecteze și turismul în țara noastră. Reprezentanții societăților de salubrizare declară că localnicii refuză să plătească cei 17 lei pe lună pentru ridicarea gunoiului și preferă să îl arunce ei înșiși” mai spune deputatul, care îl întreabă pe ministru dacă nu ar fi cazul să ia în calcul eliminarea sau plafonarea taxei lunare de salubrizare

Citeste in continuare

Actualitate

PUNCT DE VEDERE EXPRIMAT DE PFA LUPU

Publicat

pe

De

Va informam  ca, in cursul zilei de astazi, au fost efectuate perchezitii la societatea pe care o reprezentam  fiind ridicate  documente,  privind autorizatia de construire.

Precizam faptul ca fata de reprezentantii societatii, nu au fost luate masuri restrictive de drepturi sau de alta natura si nici nu li s-a atribuit calitatea de inculpati.

In ceea ce priveste situatia creata, aratam faptul ca exista o  problema referitoare la etajul 9 al cladirii despre care se face vorbire, in sensul ca la acest moment, etajul respectiv este unul tehnic conform documentatiei cadastrale si in scurt timp  pe cale administativa urmeaza a se schimba destinatia, asa cum s-a intamplat si in trecut la cladirea in cauza, aceasta fiind initial cladire de birouri, iar ulterior destinatia  a fost schimbata in cladire de locuinte.

Aratam faptul ca dimensiunile exterioare ale cladirii nu au fost modificate si asiguram opinia publica de faptul ca documentatia de schimbare destinatie, se va realiza in cel mai scurt timp posibil.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv44 de minute ago

„Cred ca prefectura Prahova a devenit un fel de șef cu drept de veto in Ploiesti”

Cunoscutul avocat George Botez este recunoscut pentru intransigenta sa pentru legalitate si pentru luarile sale de pozitii pe aceasta tema....

Exclusiv6 ore ago

Afacerea BCR la next level si alba neagra cu legalitatea/Somnul ratiunii naste monstri/Update -O anchetă poate demara cineva din Consiliul Local Ploiesti?

Cu un tupeu iesit din comun s-a trecut la un next level: de albire si scapare de penal al edilului...

Exclusiv7 ore ago

Pentru că ASF nu a impus administrarea specială a Euroins încă din 2021, după 2 ani, gaura de la societate, plătită de asigurați și buget este de cel puțin 2 miliarde de lei

Legea obligă Autoritatea de Supraveghere FInanciară ca atunci când indicatorii de solvabilitate și lichiditate devin subunitari (sau cu corespondentul lor...

Exclusivo zi ago

Cutia Pandorei!/Halchin centrează si Zeus da cu capul!

       Ca pe Zeus, Neprihănitul!!! Matei Valentin, un director împuternicit de la Penitenciarul Ploiesti il protejeaza mafia M.J. via A.N.P....

Exclusivo zi ago

Complicitatea ASF la dimensiunea fraudei de la City Insurance/Intrebarea senatorului Ivan care l-a facut pe Presedintele ASF sa se bâlbâie si sa se inrosească.

Nu mai există nicăieri în lume un caz in care instituția desemnata de stat sa supravegheze vreo piata financiara bancara...

Exclusiv2 zile ago

Replica ,, Caracatiței”

          Urmare a articolelor noastre de investigații privind activitățile ilegale, conduse de  Mafia din Penitenciarul Ploiești, vă reamintim: suținută de...

Exclusiv2 zile ago

Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.3: ÊTES-VOUS PRÊT(E)S ?

Personajul următor al serialului nostru nu a venit ca o surpriză pentru redacție când a fost făcută schema aceasta de...

Exclusiv2 zile ago

1 oră au avut la dispoziție șefii să propună polițiștii care vor fi avansați înainte de termen

Știm cu toții că pilele și cei cu “blazon” sunt deja cunoscuți și nu erau surprize, dar problema e că...

Exclusiv2 zile ago

Despre dreptul la compensatia de chirie pentru politistii care au achizitionat locuinte anterior legii 288/2018!

Pe 03.04.2023, intr-un dosar al sindicatului Diamantul, ICCJ ( complet dcd) este investita sa lamureasca daca politistii care au incheiat...

Exclusiv5 zile ago

,, Noaptea Minții” sau ,,Cum calculează Mafia”!!!/Episodul IV

În data de 02.06.2020 în Tabelul cu calculul perisabilităților legal admise întocmit de Logistică ,la nr.crt.7,  Rățușca cea urâtă trece...

Exclusiv5 zile ago

Un focar de infecție ce se dorește a fi o locuință de serviciu atribuită de IPJ Alba unui polițist în anul de grație 2023

Pereți scorojiți și murdari, geamuri care nu se închid și care nu au feronerie, parchet putrezit, camera de baie cu...

Exclusiv6 zile ago

Instituția ar trebui să manifeste atenție sporită cu privire la echipamentele pe care le achiziționează pentru proprii angajați

Se pare că toate întâmplările din ultima perioadă cu privire la calitatea noii uniforme de poliție, amplu dezbătute atât în...

Exclusivo săptămână ago

  Zeus transformat in Hades!!!

Acum când știm ca lucrurile încep sa intre pe un făgaș normal in dosarul in care mai multe cadre ale...

Exclusivo săptămână ago

Special pentru Maica Stareță!/De la Nașu să trăiască!!!/Episodul III

 De la Maica Stareță citire:  ,,Nu-mi place minciuna. Poate e și un defect profesional că reușesc să o identific imediat....

Exclusivo săptămână ago

„Un sepuku politic ar fi minunat, zic eu!”

Primăria Ploiești a publicat adresa transmisă de Prefectura Prahova prin care solicită revocarea hotărârii Consiliului Local Ploiești privind trecerea Parcului...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!