Actualitate
Furie si combinatii pentru un puci în PNL

Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, acuză că există o grupare în PNL care vrea preluarea conducerii partidului şi „să îngroape” PNL într-o coaliţie condusă de Dacian Cioloş. Cataramă a nominalizat, pentru MEDIAFAX, şi persoana care ar putea să ajungă preşedinte interimar PNL, precizeza Flux 24.
„La nivelul organizaţiilor judeţene există o stare de nemulţumire profundă, furie pentru că PNL nu şi-a asumat formarea guvernului, deşi existau premisele pentru acest lucru şi se putea forma o majoritate parlamentară, din PNL, USR; PMP; UDMR; minorităţi şi parlamentarii puterii nemulţumiţi de Liviu Dragnea. Toată lumea îşi pune întrebarea de ce nu s-a acţionat”, a declarat Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, pentru MEDIAFAX.
Acesta spune că explicaţia a găsit-o în vizitele făcute la organizaţiile din ţară, şi anume, formarea unei grupări care vrea să preia conducerea partidului.
„O grupare formată din indivizi slabi, fără coloană vertebrală, fără calităţi de lideri. Ce urmăreşte această grupare? Fie în luna martie a acestui an, ca eventuală condamnare a lui Ludovic Orban, fie anul viitor, după alegerile europarlamentare, unde se vor strădui ca PNL să obţină un scor mic, să îl instaleze în funcţia de preşedinte interimar pe Ilie Bolojan, care să fie de acord cu formarea unei coaliţii conduse de domnul Dacian Cioloş, din care să facă parte şi PNL”, a mai spus Cataramă.
Întrebat dacă Dacian Cioloş ar vea cunoştinţă de un asemenea scenariu, Cataramă a răspuns; „cu siguranta da, a anunţat formarea unui partid, intenţia de aşa-zisă coagulare a Opozitiei, a făcut anunţurile, urmează să le pună în practică cu complicitatea gruparii ticăloase din PNL”. (Irinel I.).
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
Actualitate
Lockheed Martin iși numeste un nou director financiar: Evan Scott preia misiunea
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine
-
Ancheteacum 2 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 5 zile
Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?
-
Exclusivacum 2 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Ancheteacum 5 zile
Participare instituțională la nivel european: Ioana Morar alături de Ministrul Justiției, Radu Marinescu