Connect with us

Actualitate

PSD – pe buza prapastiei, iar Opozitia pe fundul ei

Publicat

pe

Noul guvern amintește, oarecum, de bancul cu americanul și japonezul fugăriți de leu în savană: învățătura e că nu trebuie să fugi mai iute decît leul, ci decît camaradul tău. La felul cun se prezintă – și după o analiză la rece -, guvernul Dăncilă ar trebui să îngrijoreze zdravăn opoziția, fără a mai vorbi de protestatarii din stradă. Nu pentru că ar fugi excelent pe terenul administrării țării, ci doar pentru că ar putea fugi mai iute decît PNL, PMP, USR & comp.

Trei sunt marile perdele de fum ale ultimelor zile, în care s-a definitivat formula noului cabinet. Trei perdele care împiedică multă lume, intenționat ori ba, să vadă adevărul: că nu atît PSD ori Iohannis au probleme, ci opoziția.
Prima perdea de fum e constituită din atacurile vehemente la adresa noului premier și a unor miniștri precum cel al Educației.
Atacuri bazate, însă, pe chestiuni frivole, nesemnificative ori nesusținute decît de presupuneri.

Despre Dăncilă aflăm de zile bune că are o coafură oribilă, că nu știe englezește, că e unealta lui Dragnea și că e incompetentă.
Primele două sunt nesemnificative, chiar reale fiind, a treia e neimportantă – la urma-urmei o relație strînsă președinte de partid-premier e de preferat unei gîlceve continue -, iar a treia e importantă, dar e în stadiu de supoziție.
Despre ministrul Educației aflăm că e analfabet, pronunță greșit niște cuvinte. Numai că omul, profesor universitar doctor, e specialist – chiar bun, se pare – în electronică, comunicații și computere, adică domeniul unde e decisiv limbajul binar și nu cel verbal. Poate fi, desigur, ironizat pe motiv de exprimări nepotrivite, dar nu desființat, făcut praf ca intelectual, aruncat la tomberonul științei. Ziariștii mai vechi își mai amintesc, poate, că, în 1990, prin acest mecanism erau făcuți praf liderii partidelor istorice: Câmpeanu vorbea cu ”dă” și ”pă” în loc de ”de” și ”pe”, iar Rațiu avea ușor accent britanic și mai scăpa cîte un anglicism în vorbire.
Sunt acestea motive seriose de critică? Noi înșine l-am înțepat nițel pe ministrul Culturii, dar picanteria e una, atacul dur e alta.

Opoziția ar trebui mai degrabă să fie îngrijorată de cazul fără precedent al celor cîteva zeci de rectori de universități de la noi care îl susțin, printr-o scrisoare, pe Valentin Popa pentru fotoliul ministerial. Pe listă sunt multe universități de mare prestigiu de la noi, de la ASE la UMF ”Carol Davila”. S-a spus că pesediștii și-au mobilizat oamenii din sistem, dar uite că lipsesc la apel ”Spiru Haret”, apropiată tradițional de social-democrați, ori Universitatea din orașul Olguței Vasilescu.
Și mai e pe lista și Politehnica bucureșteană, condusă de Mihnea Costoiu, omul Ecaterinei Andronescu, deși se tot spune că aceasta ar fi foc și pară că nu a ajuns ministru.

Una peste alta, dacă atacurile la adresa celor noi se limitează la coafuri și la cîteva exprimări nefericite, înseamnă că adversarii PSD chiar nu au găsit ceva mai serios la noii miniștri. (Unii ale căror CV-uri par să releve chiar și școli ceva mai bune decît ne obișnuisem în ultimii ani)

La fel cum o evidențiază și dezvăluirile privind problemele unor membri ai familiilor celor desemnați. E important de știut, și e regretabil că e așa, dar nu e chiar un criteriu de fier. Mai în glumă, mai în serios, putem spune că în România, după criteriile unora, nu poți fi ministru dacă odrasla ta a avut probleme cu droguri și alte de astea, dar poți fi bine mersi Rege salvator de neam. Cunoscătorii știu la ce facem referire…

O a doua perdea de fum e teza abundenței de penali în guvern, susținută inclusiv de Traian Băsescu.
Realitatea e nițel invers: ca niciodată, PSD a ales personaje cu foarte puține asemenea probleme.
Și, cum PSD abundă de dosare și dosărele, e clar că s-a făcut un casting de-a dreptul serios pînă la găsirea noilor miniștri.
De ce s-ar fi agitat PSD să se curețe la acest capitol?

O întrebare cu bătaie foarte lungă, pentru că e aproape cert că a existat un angajament luat în fața lui Iohannis de către Dragnea și ai lui, în acest sens.
Între altele, pentru că Iohannis ar fi decontat penalii din guvern, de astă dată, cot la cot cu PSD.
Însăși mersul președintelui la ski în zilele finalizării guvernului în loc să stea cu ochii pe PSD denotă relaxare pe subiect. Ca și cum ar fi știut dinainte.
Și e de crezut că a știut.

De aici, o altă mare problemă pentru opoziție, ca și pentru stradă: ce consecințe ar putea avea pe termen mediu și lung o înțelegere Cotroceni-Kiseleff?
Una în care, zicem la întîmplare, Iohannis să-și ia al doilea mandat, iar PSD a doua guvernare consecutivă?
Păi ar cam fi dezastru pentru PNL și restul opoziției. Ipotetic vorbind.

Liderii acesteia s-au bazat, pînă acum, nu pe propria consolidare, ci pe sprijinul serviciilor, al președintelui, al străzii și, desigur, pe greșelile PSD.
Spre norocul lor, PSD a greșit zdravăn pînă acum; ce se va întîmpla, însă, dacă, pe viitor, va greși mai puțin, iar președintele și serviciile nu vor mai trage, nici ei, așa tare la sania opoziției?

Va fi momentul cînd PNL va descoperi că PSD nu trebuie musai să fugă pe cît de iute și-ar dori electoratul, ci va fi suficient să fugă mai iute decît opoziția, ca să-și vadă sacii în căruță.

De la alegeri încoace, partidul Brătienilor băltește, total.
Mai mult, se anunță complicații.
Pe 19 februarie, se va judeca, în fine, apelul făcut de liderul Ludovic Orban, după ce, la ultimul termen, din 15 ianuarie, judecătorii au cerut prezentarea concluziilor scrise, adică pasul final. Peste trei săptămîni, vom avea un verdict care va zgudui PNL indiferent de forma sa.
Dacă Orban e achitat, va purcede la desăvîrșirea aruncării foștilor democrați peste bord, caz în care va intra în vigoare amenințarea deloc exaltată, din decembrie, a lui Cezar Preda privind lansarea unui nou curent în partid. A se citi un nou partid, adică anularea, practic, a fuziunii din 2014.
Dacă Orban e condamnat, în partid se va convoca imediat un nou congres, iar lupta internă va fi puternic relansată.
O luptă internă la fel de puternică zguduie deja și USR, în timp ce PMP pare complet paralizat, în așteptarea verdictului definitiv în cazul Elenei Udrea, care îl poate îngropa politic total pe liderul popular.

În fine, mai există și o a treia perdea de fum, cea a așa-zisei slăbiciuni a lui Dragnea, căruia a ajuns să-i dea peste bot în fața leadershipului pînă și Codrin Ștefănescu. După cacealmaua disidenței lui Bădălău ne e servită una nou, menită să ne convingă că liderul PSD e pe targă, că nu a avut un cuvînt greu de spus în formarea noului guvern, iar în partid se bat pe succesiune nu se știe cîte tabere.

E clar, am zice, PSD e pe ducă.

Pe cît poate fi pe ducă un partid care are o majoritate parlamentară lejeră, și-a permis luxul promovării a trei premieri într-un singur an, a epurat zdravăn serviciile din guvern și pare să nu mai aibă nici în președinte un mare dușman.
Noroc cu Opoziția unită că, din fundul prăpastiei în care a ajuns, ”vine” puternic pe turnantă, reclamă anticipate și așteaptă să fie chemată la guvernare de președinte, în aplauzele ultimilor sergenți majori ai presei uitați de servicii prin tranșee! (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Actualitate

Caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel

Publicat

pe

În era turismului modern, confortul oferit de camerele de hotel este esențial. Unul dintre elementele care contribuie la această experiență este frigiderul. În mobilarea camerei de hotel, valoarea minibarului este inestimabilă. Clienții apreciază atât faptul că au băuturi răcoritoare la rece, cât și funcționalitatea unui astfel de produs pentru depozitarea corectă a medicamentelor sau cosmeticelor. Experiența generală este îmbunătățită pentru fiecare client în parte de existența unui frigider destinat camerelor de hotel, cu un nivel de zgomot redus.

Explicăm în continuare care sunt caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel, aspecte necesare pentru ca afacerea ta să fie prosperă.

Tipuri de frigidere perfecte pentru o cameră de hotel

Frigiderele pentru camera de hotel mini pot fi ideale, au suficient spațiu pentru depozitarea alimentelor necesare pentru o scurtă ședere. Pe de altă parte, camerele mai mari pot beneficia de frigidere pe măsură, care pot oferi mai mult spațiu de stocare și opțiuni suplimentare, precum compartimente separate pentru băuturi sau congelator. Dimensiunea frigiderului poate influența confortul și satisfacția oaspeților, oferindu-le posibilitatea de a-și păstra alimentele și băuturile preferate în mod convenabil în cameră.

Un alt aspect important de luat în considerare este tipul de frigidere în funcție de design și caracteristici. Pentru camerele de hotel frigiderele cu uși de sticlă pot fi o opțiune atractivă. Acestea pot crea o atmosferă plăcută și pot permite oaspeților să vadă ce conțin înainte de a deschide ușa. Pe de altă parte, pentru camerele de hotel standard frigiderele cu ușă clasică pot fi mai potrivite, oferind funcționalitatea necesară la un cost redus. Caracteristici suplimentare, cum ar fi dispozitivul de gheață sau opțiunile de răcire rapidă, pot adăuga un plus de confort și rafinament pentru oaspeți.

Frigiderul ales pentru o cameră de hotel trebuie să se integreze armonios cu restul mobilierului și decorului. Aspectul trebuie să fie luat în considerare în funcție de dimensiune, formă, culoare și stil, pentru a se potrivi esteticii camerei. În special în camerele de hotel mai mici, un design compact și modern este un plus, creând o atmosferă plăcută și spațioasă. Există un astfel de produs care întrunește toate aceste calități, un minibar frigider hotel de 40 litri, alb, cu raft de sticlă și ușă reversibilă.

Eficiență energetică

Eficiența energetică este un aspect crucial la achiziția frigiderelor pentru camerele de hotel. Un aparat eficient din punct de vedere energetic nu doar că reduce costurile de operare, ci contribuie și la protejarea mediului. Este recomandată alegerea unui model cu o clasificare energetică bună, pentru a minimiza consumul de energie și a reduce impactul asupra mediului.

Mentenanță și durabilitate

Frigiderele destinate camerelor de hotel sunt produse care au o durată de viață mare, mai ales dacă sunt întreținute corespunzător și funcționează corect. Este important ca aparatul să fie durabil și să necesite o întreținere minimă. Materialele rezistente la uzură și coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil, pot crește durabilitatea frigiderului. De asemenea, este recomandat ca acesta să aibă o funcție de auto-dezghețare, pentru a reduce necesitatea întreținerii frecvente.

Caracteristici suplimentare

Funcționalitatea și caracteristicile suplimentare pot fi luate în considerare în funcție de nevoile hotelului și ale oaspeților săi. De exemplu, pot fi avute în vedere beneficii suplimentare la achiziție, prezența unor compartimente speciale pentru băuturi sau alimente, reglarea temperaturii, sistemul de răcire sau nivelul de zgomot produs. Unele frigidere vin chiar și cu funcții precum afișajul digital sau controlul temperaturii, care pot fi utile pentru oaspeți, în special pentru cei care au nevoie să păstreze la anumite temperaturi unele medicamente sau produse cosmetice.

Când discutăm despre nivelul de zgomot produs de un frigider, trebuie să ținem cont de confortul oaspeților, în special în timpul nopții. Este important să alegem un tip de frigider care să asigure liniștea și confortul în camera de hotel. Există diferite niveluri de zgomot, iar un frigider cu nivel redus de zgomot precum un minibar hotel absorbție 40 Eco, de 38 de litri, cu nivel de zgomot 0 db, poate fi preferat pentru a nu deranja somnul oaspeților.

În concluzie, alegerea unui frigider destinat unei camere de hotel trebuie să fie un proces bine gândit și informat. Factorii-cheie precum tipul de frigider, designul, eficiența energetică, întreținerea și durabilitatea sunt esențiali pentru a asigura confortul și satisfacția oaspeților. Nu uitați, alegerea corectă a frigiderului poate face diferența în experiența oaspeților!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv13 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv13 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv