Connect with us

Social

Biciclete de munte – avantaje si beneficii

Publicat

pe

avantaje biciclete de munte

De ce mergi pe biciclete de munte? Iată o întrebare pe care o auzi din ce în ce mai frecvent pusă, atât de către rudele, cât și de către prietenii tăi. De fiecare dată când te întorci după vreo tură ceva mai agresivă, vii plin de julituri, murdar din cap până-n picioare, iar bicicleta îți ia mai bine de o săptămână să o desfaci piesă cu piesă și să o cureți corespunzător. Așa că, pe de o parte , este de înțeles cum de ei nu pricep ideea ta de distracție. Dar totuși, acum că tot te-am pus pe gânduri, de ce o faci?

Păi haide să enumerăm principalele motive pentru care nu te poți despărți de modelele de biciclete de munte:

  • În primul rând, ieși să te plimbi prin pădurile mai apropiate sau mai depărtate de casă, pentru a scăpa de betoane, de monotonie, de grijile de la muncă etc.;
  • Atunci când ești pe traseu reușești să îți pui gândurile în ordine și să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat: tu, sănătatea ta fizică și mentală;
  • Totodată, aerul curat și mișcarea te ajută să iei decizii bune, importante, atunci când te afli în impas;
  • Fiecare deal sau dâmb reprezintă o nouă provocare, pe care abia aștepți să o înfrunți;
  • Toate căzăturile pe care le-ai luat sunt amintiri plăcute, prin prisma faptului că ai făcut ce ai vrut, ai ales traseu dorit și chiar dacă ai greșit, ai fost liber să faci cum ți-a dictat conștiința în momentul respectiv;
  • Și de departe cel mai frumos moment este acela când te întorci la mașină, mai murdar decât copiii care se joacă în nămol, cu bicicleta plină de frunze și noroi, obosit peste măsură fizic, dar relaxat mental și incredibil de mândru de tine pentru că ai ieșit victorios;
  • Iar chiar dacă mulți nu înțeleg, curățarea unei biciclete de munte după o tură extrem de epuizantă este ca cireașa de pe tort; fiecare crenguță sau frunzuliță pe care o scoți dintre piese sau fiecare nouă zgârietură a vopselei îți stârnesc zâmbetul atunci când îți amintești pe unde ai fost și că ai biruit natura.

Cu toate că aproape sigur nu te va înțelege niciun dintre prietenii sau membrii familiei care niciodată nu au încercat să se abată pe modelul lor preferat de bicicletă de la traseul marcat sau, mai rău, de la asfalt, tu încearcă să le explici punctele de mai sus. Cine știe, poate reușești să convingi pe vreunul din ei să încerce ceva nou.

Exclusiv

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

Publicat

pe

De

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului, de catre sefi de ipj-uri, prin folosirea abuziva a art.304 Cod Penal ca forma de constrangere a sindicatului, in vederea identificarii si pedepsirii celor care ne dezvaluie, fapte ilegale savarsite de functionari de conducere din politia romana, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamanul.
Pana acum, rezistam!
Politistii care aleg sa ne dezvaluie noua ilegalitati comise de sefii lor, insotite si documente probatorii, au incredere ca noi vom aduce aceste chestiuni la cunostinta publica si ca le vom proteja identitatea.
Increderea lor in sanatatea sistemului e zero. Daca ar fi incurajati sa o faca si daca s-ar simti protejati impotriva razbunarii celor acuzati, nu ar alege varianta de sesizare in ascuns a sindicatului.
Va rog sa intelegeti corect motivul pentru care postez public acest clip video.
Nu vreau ca sindicatul Diamantul sa fie privit peste noapte ca un organ colector de reclamatii anonime, ca un fel de anticamera a organelor cu competente penale. Nu vreau sa vad maine, mailul sindicatului umplut cu anonime „curajoase”.
Nu suntem asa ceva, nu suntem linia telefonica sau mesageria DNA sau DGA, nu suntem DGIPI si nici nu avem resurse pentru asa ceva.
Doar in anumite situatii serioase si doar cand apreciem noi ca se impune, ne asumam acest rol de intermediar al unor dezvaluiri publice de la surse anonime, privind ilegalitati savarsite de sefi. Ca regula obisnuita, preluam raportari de abuzuri de la politisti ( membri de sindicat) care sunt de acord sa isi dezvaluie identitatea si le transferam mai departe catre organele competente, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Investigatii

Guvernul forțează contorizarea căldurii din apartamente

Publicat

pe

De

În loc să sprijine programele de reabilitare termică a locuințelor, Guvernul a decis să cheltuie banii din Fondul de Modernizare pentru a cumpăra repartitoare de căldură pentru persoanele vulnerabile. Gratuitatea acestora este doar o capcană, pentru că repartitoarele nu înseamnă decât dreptul de a îngheța de frig în apartament, în numele economiei de energie, în condițiile în care deja România are cel mai mic consum din UE.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Guvernul încearcă să momească persoanele vulnerabile financiar cu gratuitatea repartitoarelor de căldură, în speranța că oamenii se vor grăbi să le monteze. Singurul rol al repartitoarelor este unul foarte pervers. Îi obligă pe săraci, care au devenit majoritari în ”România prosperă”, să închidă căldura în apartamente pentru a face economie de bani. O economie aparentă, având în vedere că o deconectare totală de la energia termică într-un bloc înseamnă o povară în plus pentru sistemul de sănătate. Ca să nu mai vorbim de costurile în plus pentru plata firmelor care se ocupă de citirea repartitoarelor și de facturile extrem de mari pe care le vor plăti cei care aleg să nu înghețe în propriile case.

Segmentul căruia i se adresează Executivul este însă același care deja primește carduri de energie, pentru diminuarea facturilor la energie termică, așa că ”darul” repartitoarelor este un nonsens. Suma alocată de Guvern este de 375 milioane de lei, din Fondul de Modernizare, alimentat din certificatele verzi plătite de populație. Cu acești bani s-ar fi putut finanța, tot pentru persoanele vulnerabile, reabilitarea termică a locuințelor, în special în mediul rural, unde este dezastru, însă acesta este un subiect tabu pentru autorități. Măsurile din Planul național integrat în domeniul energiei și schimbărilor climatice 2021-2030 au ca scop obținerea unor noi economii de energie  a căror valoare cumulată reprezintă o reducere minimă a consumului de energie finală în cuantum de 0,8% pe an pentru perioada 2021-2030, comparativ cu media consumului înregistrat în perioada 2016-2018, susține Guvernul. Fără să precizeze faptul că România a ajuns la un consum de energie la jumătate față de media europeană, fiind pe ultimul loc la acest capitol.

Premieră europeană

Măsurile preconizate în actul normativ adoptat de Guvern au în vedere adaptarea cadrului legal în vederea implementării sprijinului pentru compensarea, costului aferent achiziţiei şi montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice, pentru persoanele vulnerabile.

”Până în prezent, în niciun alt stat beneficiar al Fondului pentru Modernizare, nu a fost identificată ca fiind finanțată o investiție similară cu sprijinul instituit prin Legea nr. 428/2023. Totodată, aprobarea oricărei propuneri de investiții din cadrul Fondului pentru Modernizare nu reprezintă o certitudine care poate fi asumată legal într-un termen determinat la nivel de act normativ, evaluarea acesteia fiind atributul unei terțe părți, respectiv a Băncii Europene de Investiții și a Comitetului de Investiții al Fondului pentru Modernizare”, a precizat Guvernul.

Au crescut prețurile

Potrivit ordonanței de urgență, măsura este necesară din cauza faptului că au fost înregistrate creșteri semnificative ale prețurilor la energie, cauzate de evoluția prețului la energie pentru consumurile energetice destinate populației și gospodăriilor individuale, care au dus la înregistrarea creșterii prețului final la consumator pentru energia termică livrată populației în sistem centralizat. ”Acest lucru afectează condițiile de trai ale gospodăriilor, în special pentru populația considerată vulnerabilă”, a motivat Executivul.

Citeste in continuare

Anchete

60 de prelungiri de delegari aprobate!

Publicat

pe

De

Daca initial la Sectia pentru procurori a CSM erau pe ordinea de zi 50 de cereri privind prelungiri de delegari in functii de conducere, sectia – condusa de vicepresedinta CSM Emilia Ion – a suplimentat aceasta lista cu 11 solicitari, dezvaluie Lumea Justitiei. Dintre toti cei 61 de petenti, unul singur a fost refuzat. Este vorba despre procurorul Gigi-Valentin Stefan (foto), care ceruse sa ramana adjunct la PCA Constanta – functie pe care o ocupa din data de 10 ianuarie 2024, dupa ce intre 2016 si 2024 fusese procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta (si cu numire – de doua ori –, si cu delegare). (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Diverse8 ore ago

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Exclusiv17 ore ago

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului,...

Exclusiv2 zile ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv3 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv3 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv4 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv4 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv5 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusivo săptămână ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusivo săptămână ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv