Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Aplicaţia Edata, domeniul IT si implcarea S.R.I.

Incisiv

Publicat

pe

Nu am reusit sa intelegem pe deplin legatura colonelului SRI Păltânea cu Vintila Cornel, un bun specialist IT si firma acestuia, TRANSDATA.

Curios (dar şi o dovadă indirectă) este dosarul nr. 2933/1/2002 (nr. vechi 1415/2002) inregistrat 08.05.2002 la sectia a II-a Civila (litigii cu profesionistii) a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in care conexiunea TRANSDATEI cu Păltânea este, pentru noi, certa, nu avem niciun dubii.

De exemplu, in ds. nr. 13302/281/2005 al Judecatoriei Ploiesti, TRANSDATA are calitatea de parata, reclamanta fiind SC SALUB SA Ploiesti a fratilor Pileri, al caror diriguitor si prieten nu era altul decat tot Păltânea. Litigiul, avand ca obiect pretentii, denota ca au existat relatii de afaceri intre parti, intermediate de acelasi fost sef al SRI Prahova[1].

Cum a făcut un fost inginer la Romtelecom o firmă de 12 milioane de euro[2]? Întrebarea este uşor de formulat, răspunsul extrem de greu!

Grupul Edata, format din şase firme – patru în România, una în Elveţia şi alta în Statele Unite – fondat de Cornel Vintilă, fost inginer la Romtelecom, estima foarte recent afaceri de 12 milioane de euro prin extinderea în străinătate. Grupul este specializat în consultanţă de business şi activează pe zona de Business Process Management (managementul proceselor de business – BPM), ce presupune dezvoltarea unor softuri de optimizare şi monitorizare a activităţii dintr-o companie.

„Pe piaţa mondială BPM este ceva nou şi este zona din IT&C care creşte cel mai repede în lume în momentul de faţă”, a declarat într-un interviu pentru ZF Cornel Vintilă, 55 de ani, directorul executiv şi acţionarul majoritar al Edata.

Una dintre soluţiile proprii ale companiei este Apertix, care ajută la monitorizarea proceselor dintr-o companie. Cu alte cuvinte, este un soft care monitorizează cum îşi achită angajaţii unei companii sarcinile în realizarea unui proiect. Aplicaţia Edata monitorizează activitatea fiecărui angajat implicat şi trimite alerte, spre exemplu, dacă unul dintre ei nu-şi realizează activităţile alocate. Compania a fost fondată în 1999, dar a intrat pe acest segment de piaţă din septembrie 2004.  „Faţă de anul trecut este o schimbare importantă, ţintim piaţa din SUA care are ne asigură venituri de peste 5 mil. euro, iar restul îl obţinem din România şi Europa”, spunea atunci Vintilă. Din tot grupul de firme, Edata va reprezenta în acest an 7 mil. euro din cifra totală de afaceri, faţă de 6 milioane de euro de anul trecut. De asemenea, compania estimează un profit la nivel de grup de 2,5 mil. euro, reprezentând o creştere cu circa 20% faţă de anul trecut. Afacerile din România sunt proiectate să reprezinte 60% din cele 12 mil. euro, respectiv 7,2 mil. euro. „La nivel de grup mizăm pe o conservare a cifrei de afaceri pe România sau o compensare cu comenzi din afară. Acestea vor însemna tot cifră de afaceri în România. Capacitatea de execuţie este în Edata, aşa că orice contract încheiat în afară va antrena o comandă în România, deci practic în export”, a explicat directorul executiv al companiei. Edata activează pe plan internaţional sub brandul BPM Wave şi îşi vinde soluţiile prin parteneri. În prezent compania are doi parteneri în Statele Unite şi unul în Elveţia şi mizează pe atragerea a încă cinci în aceste două ţări. De asemenea, în prezent sunt în curs de semnare contracte cu parteneri în Polonia şi Ungaria. „Acest tip de activitate presupune că noi transferăm tehnologie, know-how, iar partenerul face serviciile locale”, a spus Vintilă. Biroul din Elveţia a fost deschis în august 2009, iar cel din SUA în luna februarie a acestui an.

Printre clienţii Edata în România se numără Rompetrol şi Romgaz, iar compania mizează pe atragerea altor 10 până la sfârşitul anului pe piaţa locală. Pe plan internaţional, compania vrea să aibă în acest an cinci clienţi în Statele Unite, trei în Elveţia şi unul în Rusia. Potrivit lui Vintilă, compania nu mai lucrează cu statul, preferând să se axeze în zone unde riscurile sunt mai mici, precum piaţa Statelor Unite. „Colaborarea cu statul s-a întrerupt după 2009. Am terminat proiectele şi n-au mai apărut altele. Nici noi nu ne-am străduit să luăm lucrări noi. Efortul de vânzare este prea mare şi foarte riscant, de aceea prefer să-mi aloc resursele într-o zonă unde riscurile sunt mai mici, cum e piaţa Statelor Unite. Efortul e mare şi acolo, poate mai mare decât în România, dar riscurile sunt mai mici. În administraţie eforturile sunt mari şi riscurile la fel”, susţine Cornel Vintilă.

În prezent compania are 80 de angajaţi şi estimează o creştere a numărului cu 10%, la 90 până la sfârşitului anului. Potrivit lui Vintilă, compania caută să angajeze analişti de business, dezvoltatori de Java,, sau manageri de vânzări.

„Există şi partea bună. Americanii numesc perioada de după criză „new normal”. Noi avem soluţii pentru new normal, care cresc rapid productivitatea muncii şi care sunt foarte apreciate. Toţi vor productivitate, reducerea numărului de personal, să-şi dezvolte businessul fără a-şi creşte cheltuielile. Soluţiile noastre nu cer bugete de investiţii foarte mari, ci doar o realocare a cash-ului”, a explicat directorul executiv al Edata.

Toate cele de mai sus, precum şi următoarele, sunt din presa vremii:

 • grupul Edata este formata din şase firme: patru în România, una în Elveţia şi alta în Statele Unite
 • pe plan internaţional activează sub numele de BPM Wave
 • 2 parteneri în Statele Unite şi unul în Elveţia
 • estimări de 12 mil. euro cifră de afaceri în acest an
 • estimări de 2,5 mil. euro profit în acest an

Cine este Cornel Vintilă (55 de ani) ?:

 • absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureştia
 • obţinut în 2003 un master la Cable & Wireless College of UK, Malta
 • 1984-1992: inginer la Romtelecom
 • 1992-1999: CEO al Transdata, firmă de telecomunicaţii şi tehnologia informaţiei
 • 1999-2000: şeful Departamentului de Relaţii cu Publicul din cadrul Ministerului Comunicaţiilor
 • 1999: CEO al Edata
 • 2002-2003: CEO al Unisoft România
 • 2003-2004: consultant la CG&GC

Cert este ca, in ds. nr. 15/105/2000 (nr. vechi 137/2000), Tribunalul Prahova a admis deschiderea procedurilor de insolventa ale societatii pe actiuni si, la data de 29.01.2007, declara falimentul firmei cerut de salariati.

Şi-a luat SRI mâna de pe firmă?

Domnul maior SRI ing. EMIL ZAHAN ne povesteşte ceva? Că doar a fost salariat al TRANSDATA şi lua salariu şi de la SRI, în sediul căruia intra doar noaptea? Apropos, domnule fost coleg, v-aţi mai găsit legitimaţia de serviciu, că o pierduseţi prin unitate, deşi toţi vă ştiau civil la TRANSDATA? (Ec Adrian Radu).

[1] Solutia instantei din 22.02.2011 constata perimarea cererii, dar nu aceasta este importanta in economia problematicii abordate.

[2] http://www.zf.ro/business-hi-tech/cum-a-facut-un-fost-inginer-la-romtelecom-o-firma-de-12-milioane-de-euro-6435969

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

EXCLUSIV/UPG – SRI condusa de ramasitele incompetentei/”SCHELETELE” DIN FISETELE SRI

Incisiv

Publicat

pe

De

Am trecut, in acest week-end, pe la UPG – SRI din Ploiesti sa vedem cum decurge procesul de inscriere la sesiunea de admitere din iulie 2018.

La prima vedere un vant al incompetentei manageriale ne-a facut sa credem ca am intrat in pustiu.

In fata intrarii, langa panourile de afisare, doua doamne serveau cate o cafeluta si isi oxigenau plamanii tragand tacticoase din tigari si discutau in liniste. Am aplecat urechea si am auzit cateva relici din discutiile dumnealor.

Prima se referea la lipsa studentilor la procesul de inscriere din aceasta sesiune de admitere. Doamna cocheta susoteste catre cealalta doamna ca este din cauza conducerii (grija dumnealor pentru a-si asigurara salarii imense si, interes ce tinde la zero pentru bunul mers al institutiei), care nu mai are niciun interes, majoritatea gandindu-se la cum sa faca sa mai stea inca un an pe la, vaca de muls, UPG – SRI. Tot doamna ii povestea celeilalte ca s-au facut angajari pe spranceana, aici s-a auzit numele tanarului pensionar de la SRI, domnul Rizea. Apropo’, don’ Corleone’,  profesor Rizea, mai usor cu “pianul pe scari” si cu acte de vitejie precum cele cu actionarea in judecata sau cu denigrarea!  Pianul daca il scapati pe scari se sparge rau de tot. O “pasarica” ne sopteste prin castile de la SRI ca, asa-zisul dumneavoastra denunt si inregistrarea pe care cu succes ati realizat-o chiar pe holurile UPG cu Corneliu Paltanea (fostul sef al SRI Prahova) care a condus la retinerea acestuia  nu va tine de cald sau va exonereaza de “scheletele” din dulap. Cu aceste actiuni “maestre” doar ati scapat atunci din urmarirea penala. Deci, atentie cu amenintarile securiste pe ziar, atentie cu “pianul pe scari”. E o perioada foarte alunecoasa dom’ “Corleone”…Ce ziceti, “de legal e legal, dar o fi moral”? Va spune ceva? La dumneavoastra a fost legal sa faceti denunt sa scapati, cu toate ca nu era moral dar…faptele nu s-au prescris, nici la DJI Prahova, nici la DJI Dambovita. Fisteul este plin! Gata cu telefoanele pe la fostii dumneavostra colegi dar si ai directorului general al ziarului nostru., Va spunem noi, nu este si nu va fi impresionat!

Asta nu a fost tot! Ma uitam linistita pe listele cu ofertele facultatilor din cadrul universitatii si am ascultat si opinia celeilalte doamne, ce gusta din cafeluta. Doamna isi exprima nemultumirea fata de strategia de concedieri ce se va vota marti 17.07.2018, in pseudosedinta Senatului. Doamna ii spune celeilalte ca, astia din conducere, in loc sa plece la pensie  au strategia de a disponibiliza, fara sa respecte nici o prevedere legala, tehnicieni de la toate departamentele. Tot dumneaei sublinia ca din cuantumul salariilor membrilor supradimensionatei echipe manageriale (Coloja, Buzoianu, Minescu, Paraschiv, Nistor, Rosca) sau a personajelor din anturajul lor (Minescu Florea, Cristescu, Vasilescu etc.), se pot plati fara probleme un sfert din salariile angajatilor UPG – SRI (n.r.: ne-a bucurat nespus, faptul ca, tot ceea ce v-am facut cunoscut in toate articolele de pana acum se confirma).

Cealalta doamna, intrand in speranta aparitiei vreunui candidat ratacit, aproba si spune soptit:  Nu-i mai satura Dumnezeu, nu vad cat rau fac universitatii?

Amandoua merg agale spre salile de admitere cu zambete triste pe fata!

Domnilor si doamnelor din echipa manageriala, de mare succes, aceasta este eticheta pe care o aveti printre angajatii UPG – SRI si acestea sunt rezultatele activitatilor pe care le prestati la tarife indecente (cu avantaje deosebite: norme micsorate, salarii nesimtit de mari, continuare de activitate in loc de pensie etc).

Domnilor si doamnelor din Senatul UPG – SRI aveti grija ce votati maine, pentru ca din nou sunteti pasibili de actiuni penale. O sa urmarim cu interes ce se va intampla azi si cum veti vota! Vom reveni! (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/ SPP-ul si DGPI dau tarcoale magistratilor/SPP si ”Doi s un sfert” au protocoale secrete!

Incisiv

Publicat

pe

De

Iata ca in timp ce toate tunurile sunt puse pe protocoalele secrete ale SRI-ului, alte structuri merg pe burta, de parca nici usturoi nu au mancat si, drept urmare, nici gura nu le miroase. Insa cum aceste protocoale deviante de la cele mai elementare reguli ale democratiei si independentei Justitiei deopotriva trebuie tratate cu aceeasi masura, cu siguranta se vor face sapaturi suplimentare pentru a se da si de urma acestor protocoale secrete semnate intre doua servicii secrete si trei institutii etalon ale Justitiei. Este vorba, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, despre depistarea unor piste incendiare privind existenta unor astfel de protocoale secrete care ar fi fost semnate ” pe sestache” de-a lungul anilor de glorie ai statului paralel intre Serviciul de Protectie si Paza si  Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Ciurte de Casatie si Justitie si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Generalul Pahontu s-a ”intarit” mereu cu cadre ale DGPI

Iar astfel de intelegeri oculte ar fi fost parafate si de catre serviciul secret al Ministerului de Interne, actuala Directie Generala de Protectie Interna si aceleasi trei institutii reprezentative ale Justitiei: CSM, ICCJ si PICCJ. Mai mult chiar, din cate sustin sursele noastre in ceea ce priveste interconectarea controversatei unitati ”Doi s un sfert” la ”fratiile” din ”oculta” care a clonat statul de drept atata amar de vreme, lucrurile sunt mult mai avansate, luandu-se deja urma respectivelor documente. Ceea ce nu poate fi decat un semnal pozitiv ca ministrul Carmen Dan chiar incearca sa-si faca ”luna” in propria ograda, in ciuda ”hemoragiei” informative recent identificata, dar despre care vom reveni cu alta ocazie.

CSM, ”regina” protocoalelor secrete

Asadar, cat de curand este posibil ca sistemul sa fie zguduit de un nou scandal monstru, mai ales ca generalul Lucian Pahontu va trebui sa dea cu subsemnatul mai curand decat se asteapta, in fata comisiilor parlamentare – atat cea speciala, cat si cea de profil! – cu privire inclusiv la aceasta noua ”boroboata” comisa de seful SPP pe vremea cand nu se gandea ca roata se va invarti chiar atat de repede…

”Big brother” Pahontu!

Pe vremea cand Traian Basescu era inca ”jupanul” de necontestat al ”sistemului ticalosit” pe care l-a creat si pe care apoi l-a infierat public, dupa ce a simtit ca se depaseste linia rosie a imunitatii familiei, generalul Lucian Pahontu si-a tinut in frau ambitiile de a fi la randul sau un adevarat jucator pe tabla de sah a sistemului. Asa ca s-a multumit sa stea cu cascheta la cutie, sa fie baiatul bun la toate si sa astepte un moment precum cel al venirii ”autistului politic” Klaus Iohannis la Cotroceni, cand a putut face, in sfarsit, tot ce vrea. Astfel ca daca alt serviciu a semnat protocoale cu Justitia, chiar nu ar avea de ce sa ne mire daca si Serviciul de Protectie si Paza ar fi facut la fel. Oricum, exista deja ”suspiciuni rezonabile” ca astfel de protocoale secrete la nivelul SPP-ului exista, ele parafand ”colaborarea” – ramane de vazut de ce fel!- cu Consiliul Superior al Magiostraturii, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

SPP-ul si DGPI dau tarcoale magistratilor

Oricum, acest nou caz de imixtiune informativa la adresa independentei Justitiei fiind deja minutios ”instrumentat” incepand  chiar cu aceste zile este clar ca se va cere in curand si desecretizarea acestora. Insa revenind la generalul Pahontu nu trebuie uitat ca acesta si-a ”impanat” organigrama de conducere, mai ales a propriilor structuri de protectie interna cu ofiteri provenind atat din cadrul DGIA, dar mai ales de la ”Doi s un sfert”-ul Ministerului de Interne. Ceea ce nu a facut decat sa-i zgandare orgoliul de ”fratior mai mare” pe care Pahontu si l-a autoasumat fata de serviciul secret al MAI. Oricum, identificarea oamenilor lui Pahontu de pe langa magistrati, plasati sau nu in cadrul permis de aceste protocoale secrete despre care se vorbeste tot mai mult la varful sistemului  este in aceste zile o prioritate absoluta a celor care pregatesc asaltul final si destramarea uneia dintre ultimele ”redute” ale structurilor de filaj paralel.

Trei dintr-o lovitura

Extrem de interesant este ca, din cate s-a putut stabili pana acum, aceleasi trei institutii de varf ale Justitiei au fost ”tintele” si fostei Directii Generale de Informatii si Protectie Interna. Iar dezgroparea ”scheletilor” din seifurile ”Doi s un sfert”, fie si doar pentru scoaterea la lumina a protocoalelor semnate cu CSM, ICCJ si PICCJ  nu face decat sa legendeze si mai tare iminenta clatinare a ceea ce a mai ramas din actuala structura sau chiar varianta de lucru ca ”sandramaua” sta sa se prabuseasca si aici, nu doar la partenerul neoficial SPP…(Catalin Tache).

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/Coldea – asa cum nu l-ati mai vazut!/INTREBAREA NOASTRA: DE UNDE “MAMA DRACULUI” ARE BANI PENTRU ASTFEL DE DEPLASARI SI/SAU CINE IL TINE IN “PRIZA”

Incisiv

Publicat

pe

De

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO)

Fostul nr.2 din SRI, generalul Florian Coldea, acordînd o declarație în limba engleză la recentul Forum Crans Montana de la Bruxelles, despre provocările de securitate din sud-estul Europei. Mai relaxat după ieșirea din serviciu, Coldea pare să-și fi pierdut în bună măsură legendarele lui ticuri nervoase….(B.I.)

N.R. – Intreabarea noastra de bun simt:

De unde “mama dracului” are bani de aceste deplasari si/sau cine din exterior il tine in “priza”. Cine are interes sau cine vrea s ail stoarca de informatii? Directia E din SRI are un raspuns? (Ec Adrian Radu).

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate7 ore ago

EXCLUSIV/UPG – SRI condusa de ramasitele incompetentei/”SCHELETELE” DIN FISETELE SRI

Am trecut, in acest week-end, pe la UPG – SRI din Ploiesti sa vedem cum decurge procesul de inscriere la...

Actualitate7 ore ago

EXPLOZIV/ SPP-ul si DGPI dau tarcoale magistratilor/SPP si ”Doi s un sfert” au protocoale secrete!

Iata ca in timp ce toate tunurile sunt puse pe protocoalele secrete ale SRI-ului, alte structuri merg pe burta, de...

Actualitate7 ore ago

EXPLOZIV/Coldea – asa cum nu l-ati mai vazut!/INTREBAREA NOASTRA: DE UNDE “MAMA DRACULUI” ARE BANI PENTRU ASTFEL DE DEPLASARI SI/SAU CINE IL TINE IN “PRIZA”

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO) Fostul nr.2 din SRI, generalul Florian Coldea, acordînd o declarație în limba engleză...

Actualitate7 ore ago

Colonialismul colectiv vest-european și colaboraționismul trădător intern

Când, la mijlocul anului 2018, a ajuns să se discute în Parlament problema gazului din Marea Neagră, deja nu mai...

Actualitate7 ore ago

Monica Macovei – travestiul diavolului

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog):  Nu cred că există perioadă mai neagră în istoria modernă a României...

Actualitate24 de ore ago

EXPLOZIV/Tandemul Adrian Dobre – Eugen Prună din nou in vizorul viceprimarului Cristian Ganea: “Sunt de pomană aici dacă domnul primar ia decizii pe la spatele meu”

Viceprimarul Cristian Ganea îi atacă pe primarul Adrian Dobre și pe consilierul personal al acestuia, Eugen Prună, spunând că cei...

Actualitate1 zi ago

ZIARUL INCOMOD CONFIRMA DEZVALUIRILE NOASTRE/VIDEO. Viceprimarul Cristian Ganea i-a cerut directorului Poliției Locale să demisioneze

In articolele din 13.07.2018 si 14.07 2018, dezvaluiam faptul ca, incompetenta directorului “interimar” al Politiei Locale Ploiesti l-a determinat pe...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/FERIȚI-VĂ DE „APROPIATA” FOSTULUI PROCUROR „PORTOCALĂ”, AGENTUL DE POLIȚIE POPESCU ANA MARIA DIN IPJ PRAHOVA!

Ca urmare a informațiilor primite de la colegii noștrii ph-online.ro, în data de 10 iunie 2018 am publicat articolul: https://www.incisivdeprahova.ro/2018/06/10/exclusiv-negulescu-portocala-prins-cu-amanta-poiana-brasovamanta-este-politista-la-ipj-prahova/. ...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/CARACTERUL DUPLICITAR AL „LIDERULUI DIAMANTIN” NEDELCU CĂTĂLIN ESTE DOVEDIT!

De aproape un an de zile se tot încearcă să fie impus în spațiul public ca și „el lidero maximo”...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/ Preluand dezinformarile PG, DNA si FJR, Comisia de la Venetia spune ca adaugarea sintagmei cu „temeinicia” ar afecta independenta procurorilor

Daca raportului Comisiei de la Venetia ramane asa in forma finala, se vor anula toate rechizitoriile din instanta iar cei...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/CARMEN DAN DĂ SEMNALUL ÎN RÂNDURILE SINDICALIȘTILOR M.A.I.: „CINE NU-I CU NOI (PUTEREA) E ÎMPOTRIVA NOASTRĂ!”

A fii sindicalist, în termeni ideologici, înseamnă să „îți pui pielea pe băț” pentur respectarea drepturilor celorlalți. Asta, în teorie…în...

Actualitate1 zi ago

EXPLOZIV/”Germanizarea” Departamentului de Armamente/ Bataie pe bateriile de coasta!/Fifor, calcat de DNA!

Informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra arata ca procurorii militari anticoruptie au descins la Ministerul Apararii Nationale, ridicand...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Judecătorul Adrian Bordea, SECURITATEA si MAFIA S.R.I

Ne-am propus, in masura posibilitatilor noastre modeste, sa restituim tinerelor generatii mici fragmente din istoria imunda lasata de cateva personaje...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ CARACATITA MUSAMALIZARILOR DIN PARCHETE PE AXA COLDEA-KOVESI

Memoriul a însoţit sesizarea penala propriu zisa întocmită şi depusă, în baza art. 289 şi 290 C. pr. pen., la...

Actualitate2 zile ago

Sotia jurnalistului Oreste Teodorescu (cercetat de DIICOT Ploiesti in scandalul drogurilor) este consiliera la SRI

Știați unde lucreaza doamna lui Oreste?! La un moment dat cineva imi spunea ca era mare pe la SRI. Consiliera….pe...

Top Articole Incisiv