Connect with us

Actualitate

Ce înţelege Klaus Iohannis din Justiţie

Publicat

pe

Deşi a felicitat în mod inexplicabil CSM care la nivelul magistraturii şi-a pierdut credibilitatea, K.Iohannis spune, în mod paradoxal, gratulând CSM, că sintagma “independenţa Justiţiei” e mai puternică chiar decât instituţia în tot ansamblul activităţii ei- CSM. So, în mod logic, dacă o sintagmă e mai puternică decât o instituţie, problema reală zace în instituţia care ar trebui să o garanteze şi nicidecum în sintagma propriu-zisă. Coerenţa discursului este de fier.

Deşi partidul său a pierdut cu graţie, de bună voie şi în linie dreaptă toate alegerile- şi cele locale şi cele parlamentare, K.Iohannis vorbeşte despre modificarea Constituţiei, pentru asta trebuind în mod logic şi raţional să existe majoritate parlamentară (două treimi în fiecare cameră sau trei pătrimi în şedinţă comună), majoritate pe care nu o are nici partidul său, nici actuala scenă politică. So, aşa ceva nu există. Aşadar, la ce foloseşte mesajul? La nimic. Propaganda style. Vorbe fără noimă, formă fără fond. Politicianism ieftin.

Deşi vorbeşte despre criterii de integritate şi despre oameni pe care dânsul îi stabileşte deja, din poziţia de preşedinte, că nu au ce căuta în fruntea statului, şi nu vreun scrutin electoral liber, K.Iohannis uită că şi el a fost urmărit penal, ba chiar trimis în judecată la un moment dat tocmai pentru nerespectarea criteriilor de integritate, ultima dată fix atunci când era în campanie electorală prezidenţială. Şi a ajuns în fruntea statului graţie unui proces electoral liber şi nu pentru că a spus sau a stabilit asta cineva dinainte. Sau nu?!

Deşi este politician ales prin scrutin direct cu cel mai mare număr de voturi, K. Iohannis vorbeşte cu emfază chiar în CSM/unde exact asta nu ar trebui să se facă- politică, doar despre ceilalţi “politicieni diferiţi şi de diferite coloraturi”, probabil aceştia fiind foştii săi colegi care-l propuneau în 2009 premier, el urmând acuşica să candideze fix la şefia statului pentru un al doilea mandat, tot ca politician, pe platformă de dreapta, nu ca altceva.

Deşi achitările celebre sunt pe bandă rulantă şi cu duiumul iar scandalurile nesfârşite de 2 ani, Justiţia nemaiavând pârghii de reglaj intern, de checks and balances, K.Iohannis este bineînţeles mulţumit de DNA, de Parchet, de DIICOT, de Înalta Curte. Probabil este mulţumit şi de liberul Negulescu aka Zdreanţă, şi de restituirile dosarelor, şi de fugile din ţară ale inculpaţilor şi condamnaţilor, şi de doamna Ghena care a dispus arestarea a doua oară a unei femei în 8 luni într-o speţă fără probe care s-a făcut praf în instanţă, şi de Ruşanu care a stat în arest preventiv deşi a fost achitat definitiv, şi de achitarea lui Orban în primă instanţă sau de cea a lui Blaga, şi de netrimiterea în instanţă a lui Buşoi şi Petrache, şi de suspendarea în premieră chiar de către Justiţie a actelor administrative ale unui procuror şef DNA. Nu mai punem viile, plagiatele, cucuvelele, decapările, fundul pe dosare sau stilul academic de management profesionist gen “mânca-ţi-aş gura ta”.

Deşi ancheta penală pe OUG 13 este deja neconstituţională şi nu au existat probe fiind clasată şi chiar şi şefa DNA a încălcat conştient şi cu intenţie chiar şi Constituţia, adică legea fundamentală, K.Iohannis zice of course că toate rezultatele-s bune, bune şi frumoase. Perfect.

Deşi toate cele trei legi ale Justiţiei au amendamente de la CSM, AMR, UNJR şi partide politice, inclusiv PNL şi USR, USR care a pus inclusiv muzică la dezbateri, legile fiind iniţiate, dezbătute şi adoptate în Parlament ca Legiuitor, Iohannis susţine la CSM, care doar dă legal avize consultative, că Opoziţiei i-a fost băgat pumnul în gură. Şi oricum ce treabă avea menţionarea demersurilor parlamentare ale Opoziţiei într-o şedinţă a CSM? Fix despre asta nu ar trebui să fie vorba în dezbaterile legate de Justiţie din CSM.

Deşi comisia de elaborare a legilor este deja declarată constituţională, K.Iohannis nu e de acord nici cu asta. Evident, nu trebuie să ne mire. În 2015, a zis că şi decizia unei instanţe de judecată privind casele sale “nu e bună” pentru el şi-l “nemulţumeşte”, deşi era definitivă şi doar pentru că-l privea pe dânsul personal. Cam atât înţelege K.Iohannis din Justiţie. Dacă nu e ca dânsul şi fix cum vrea dânsul, doar pentru că e preşedinte, nimic nu e bun şi nu e bine. Un soi de extensie a nixonianului “when the president does it, that means that it is not illegal”.

Deşi lucrările comisiei de elaborare a legilor Justiţiei au fost transmise tot timpul în direct online şi mai mereu la TV, au fost dezbateri furtunoase publice şi zilnice cu articole explicate şi paraexplicate, K.Iohannis repetă continuu că totul a fost netransparent. De ce? Simplu. Pentru că simpla traducere a cuvântului netransparent are întotdeauna rezonanţă externă într-un discurs atunci când acesta ajunge în cancelarii externe, după depeşele diplomatice trimise. Normal, cu ocazia aceasta, n-a uitat nici de partenerii externi în discurs. Care bineînţeles nici ei nu sunt de acord, cum nu e nici ambasadoarea Olandei după ce stă cu condamnaţii for corruption la masă-n familie. De parcă misiunile diplomatice ar trebui cumva să valideze actul de Justiţie în România şi nu societatea în ansamblul ei formată din cetăţeni ar trebui să aibă încredere în acest act.

Deşi legile au fost adoptate nu ca în 2005 prin asumare şi fără niciun fel de dezbatere, şi acum au fost adoptate şi trecute separat prin ambele camere, prin proceduri parlamentare intense şi zgomotoase, K.Iohannis spune că nu au fost respectate nici “cutumele parlamentare”. Care “cutume parlamentare” nu se ştie. Nici nu cred că o să aflăm vreodată la ce a vrut să se refere. Cred că nici nu ştie exact. Să nu uităm că Iohannis n-a fost nici măcar o dată parlamentar, ci doar primar de Sibiu.

Şi bineînţeles, deşi nu poate indica până acum un singur articol problemă din sutele care sunt incluse în cele trei legi ale Justiţiei, K.Iohannis nu e de acord deloc din principiu cu ele, în tot ansamblul lor, fără să specifice şi să indice un anume articol/articole care-l deranjează sau care ar fi cu bucluc. Zice că aprofundează şi cugetă până la pronunţarea CCR pentru indicarea articolelor care nu i-ar putea conveni. Până acum o fi căutat şi nu a găsit. Cum ar veni, ghinion.(Sorina Matei).

 

Actualitate

Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România: Calitate și Performanță Garantată

Publicat

pe

conveioare romania

SKBS România se afirmă pe piața echipamentelor industriale printr-o diversificată gamă de conveioare și lifturi hidraulice, proiectate pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor de logistică și producție. În acest articol, vom analiza avantajele și caracteristicile acestor echipamente, explicând de ce SKBS România este partenerul de încredere pentru afacerea ta.

De ce să Alegi Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România?

Fiabilitate și Rezistență

Produsele SKBS România sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, fiind fabricate din materiale de înaltă calitate. Aceste echipamente sunt concepute să reziste în condiții de utilizare intensivă, garantând o funcționare pe termen lung fără probleme.

Eficiență Operațională Superioară

Gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România este optimizată pentru performanță maximă. Datorită tehnologiei avansate, aceste echipamente permit manipularea rapidă și eficientă a materialelor, reducând timpul de operare și costurile asociate.

Adaptabilitate și Versatilitate

Indiferent de dimensiunea și tipul materialelor transportate, gama de conveioare și lifturi hidraulice oferită de SKBS România poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărei afaceri. Aceste soluții flexibile maximizează eficiența și productivitatea.

Tipuri de Conveioare Disponibile la SKBS România

Conveioare cu Bandă

Concepute pentru transportul produselor de dimensiuni variate și forme diverse, conveioarele cu bandă oferite de SKBS România asigură o mișcare lină și continuă a materialelor. Acestea sunt ideale pentru diverse aplicații industriale.

Conveioare cu Role

Aceste conveioare sunt perfect adaptate pentru transportul produselor grele sau voluminoase. Sistemele cu role de la SKBS România sunt robuste și eficiente, capabile să manipuleze sarcini mari fără dificultăți.

Conveioare Modulare

Pentru flexibilitate maximă, conveioarele modulare sunt alegerea perfectă. Acestea permit configurarea și extinderea sistemului în funcție de cerințele specifice ale fiecărui proiect. SKBS România oferă conveioare modulare care pot fi integrate cu alte echipamente pentru soluții personalizate.

Lifturi Hidraulice de la SKBS România

Lifturi Scissor (Foarfecă)

Aceste lifturi sunt ideale pentru ridicarea și poziționarea precisă a încărcăturilor. SKBS România oferă lifturi scissor cu capacități variate de ridicare, adaptabile pentru diverse aplicații industriale.

Lifturi cu Platformă

Proiectate pentru ridicarea materialelor la diferite niveluri, lifturile cu platformă sunt echipate cu sisteme de siguranță avansate, asigurând o operare sigură și eficientă.

Lifturi Verticale

Pentru transportul materialelor pe verticală în spații limitate, lifturile verticale sunt soluția ideală. SKBS România oferă lifturi verticale fiabile și eficiente, potrivite pentru depozite și unități de producție.

De ce să Colaborezi cu SKBS România?

Expertiză și Profesionalism

Echipa de specialiști de la SKBS România, cu vastă experiență în domeniu, se angajează să ofere soluții personalizate și suport tehnic de înaltă calitate.

Tehnologie de Vârf

Utilizând tehnologii de ultimă generație, SKBS România asigură performanța și fiabilitatea echipamentelor sale. Investițiile constante în inovație permit companiei să ofere produse de top, adaptate nevoilor pieței.

Servicii Complete

SKBS România oferă nu doar echipamente de calitate, ci și servicii complete de instalare, mentenanță și suport tehnic. Astfel, fiecare client beneficiază de soluții integrate și eficiente.

Concluzie

SKBS România se remarcă prin gama sa variată de conveioare și lifturi hidraulice de înaltă performanță. Cu o combinație de fiabilitate, eficiență și flexibilitate, aceste echipamente sunt alegerea ideală pentru orice afacere care dorește să-și optimizeze operațiunile. Alegând SKBS România, investiți în calitate și profesionalism, asigurând succesul pe termen lung al afacerii dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii despre gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România, vizitați site-ul nostru oficial și descoperiți soluțiile adaptate nevoilor dumneavoastră.

Citeste in continuare

Actualitate

Cum să alegi o pompă de stropit de calitate? 6 criterii de luat în considerare

Publicat

pe

O pompă de stropit este esențială pentru întreținerea eficientă a grădinii sau culturilor tale, asigurând distribuția uniformă a pesticidelor, fertilizanților sau a apei. Iată care sunt principalele criterii pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a face cea mai bună alegere!

1. Tipul pompei

Pe piață există diferite tipuri de pompe de stropit, iar printre cele mai cunoscute se numără cele cu acțiune manuală și versiunile cu acumulator. Cele dintâi sunt compacte și ușor de transportat, fiind ideale pentru grădini mici și plante de interior. Cu toate acestea, acestea pot necesita un efort fizic semnificativ, ceea ce le face mai puțin potrivite pentru suprafețe mari sau pentru persoanele cu probleme de mobilitate. Pe de altă parte, modelele cu acumulator sunt mai puternice și pot acoperi suprafețe mai mari, dar sunt, de asemenea, mai costisitoare și pot necesita întreținere specializată.

2. Capacitatea rezervorului

Acesta influențează cât de mult poate stropi pompa într-o singură încărcare, devenind astfel un factor cheie în funcționarea eficientă a sistemului de irigare. Factorii care influențează alegerea capacității rezervorului includ dimensiunea și tipul grădinii, frecvența de udare necesară și disponibilitatea apei. Dacă ai o grădină mare sau o livadă, vei avea nevoie de o pompă cu un rezervor de capacitate mare.

Un rezervor prea mic poate necesita umpleri frecvente, consumând timp prețios și creând inconveniențe. Alegerea echilibrului dintre capacitate și greutate este o altă considerație importantă. În timp ce un rezervor de capacitate mai mare poate stoca mai multă apă, acesta poate deveni dificil de transportat.

3. Materialul pompei

Plasticul, de exemplu, are avantajul de a fi mai ușor și mai ieftin comparativ cu alte materiale. Cu toate acestea, este puțin durabil decât oțelul inoxidabil sau aliajele de aluminiu. Pe de altă parte, oțelul inoxidabil este cunoscut pentru rezistența sa la coroziune și uzură. Totuși, aceste versiuni sunt mai grele.

Materialul pompei poate avea, de asemenea, un impact asupra considerațiilor de mediu și de sănătate. Unele materiale pot fi mai ecologice decât altele. De exemplu, o pompă de stropit din plastic este potrivită pentru stropirea plantelor comestibile, în timp ce un model din oțel inoxidabil este adecvat pentru utilizarea de substanțe chimice puternice.

4. Presiunea de lucru

Reprezintă forța cu care apa este împinsă prin furtunul pompei. Acesta este un parametru esențial în funcționarea și performanța pompei, având un impact direct asupra vitezei și distanței la care apa poate fi stropită. Presiunea determină viteza și distanța la care apa poate fi stropită. Pentru aplicații de stropire la distanță mare sau pentru distribuirea apei la înălțimi mai mari, va fi necesară o pompă cu o presiune de lucru mai mare.

Cu toate acestea, presiunea prea mare poate duce la irosirea apei și la deteriorarea plantelor, în timp ce o presiune prea scăzută poate duce la o udare ineficientă. Unele modele permit reglarea presiunii, oferindu-ți astfel mai multă flexibilitate în utilizare. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă în cazul grădinilor cu plante de diferite tipuri și dimensiuni, permițându-ți să ajustezi presiunea în funcție de nevoile specifice ale fiecărei plante.

5. Ușurința în utilizare și ergonomia

Designul ergonomic al unei pompe de stropit este esențial pentru a asigura manevrabilitatea acesteia. O pompă de stropit de înaltă calitate ar trebui să vină cu un manual ce oferă instrucțiuni clare și precise despre montarea, utilizarea corectă și sigură, precum și despre întreținerea și depozitarea acesteia. Funcțiile automate sau semi-automate pot îmbunătăți semnificativ experiența utilizatorului. Acestea pot include setări prestabilite pentru diferite tipuri de irigare, un sistem de auto-curățare sau un mecanism de oprire automată.

6. Accesoriile incluse

Poți găsi pompe de stropit ce vin dotate cu duze suplimentare și alte unelte care ajută la întreținere sau îmbunătățesc funcționalitatea pompei. Accesoriile de calitate superioară vor rezista mai mult timp la uzură și vor contribui la o performanță optimă a pompei. Alegerea unei pompe de stropit care vine cu un kit complet de accesorii îți va economisi timp și efort.

 

Ținând cont de criteriile enumerate mai sus, vei putea să faci o alegere informată și să te bucuri de o grădină bine întreținută și sănătoasă. Nu uita să alegi un model de pompă de stropit care să fie calitativ!

Citeste in continuare

Actualitate

România preia conducerea grupării navale NATO SNMCMG-2 din Mediterană

Publicat

pe

De

Forţele Navale Române vor asigura pentru o perioadă de şase luni comanda grupării navale permanenta a NATO din Mediterană, de luptă contra minelor, prin comandorul Sebastian Barote, locţiitorul comandantului Divizionului 146 Nave Minare-Deminare.

Ofiţerul român se va afla la bordul Puitorului de mine şi plase 274, care va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanţa, anunţă MApN.

În perioada iulie – decembrie 2024, gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor, sub comandă românească, va executa misiuni specifice în bazinul Mării Mediterane.

La bordul navei vor fi 85 de militari români şi străini. La misiunea Standing NATO Mine Countermeasures Group Two mai participă nave din Italia, Spania şi Turcia.

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, număr de bordaj 274, a intrat în serviciul Marinei Române în 1981 şi a fost reparat ultima oară la începutul acestui an, la Şantierul Damen din Mangalia, pentru aproape 10 milioane lei.

Anul trecut, România a cumpărat două nave britanice „vânător de mine”, HMS Blyth (lansată la apă în 2000) şi HMS Pembroke (lansată la apă în 1997), la mâna a doua, pentru 150 milioane euro.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, a intrat de anul trecut în dotarea Marinei României, urmând ca anul acesta să vină şi a doua navă. (F. Jipa).

Sursă foto: SMFN

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv2 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv3 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv3 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv4 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv6 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv7 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv