Connect with us

Diverse

Alegerea servicului de web hosting

Publicat

pe

Când vine vorba de alegerea serviciilor de găzduire web, alegerea unui furnizor trebuie să fie făcută în funcție de necesitățile unui site. Înainte de a începe căutarea unui furnizor care să îți ofere o soluție de găzduire a site-ului trebuie să te întrebi ce fel de site o să găzduiești. În cazul în care ai un magazin online, cerințele cresc, asta înseamnă că ai nevoie de o bandă mai largă de trafic, mai multă memorie de stocare […]. Cât ești disponibil să plătești pentru un serviciu de găzduire a site-ului? Se potrivește găzduirea web de tip shared sau ai nevoie de un VPS sau dedicat? Sunt întrebări la care trebuie să ai un răspuns, în cazul în care nu ai un răspuns, o să vezi cu timpul necesitățile unui site.

Este foarte greu să alegi un furnizor deoarece sunt o mulțime de firme care oferă servicii de găzduire. Asta înseamnă că alegerea este una grea, iar informațiile de mai jos te vor ajută să îți faci o idee despre alegerea corectă a unui furnizor care să îți ofere serviciile de care ai nevoie pentru proiectele tale din online dar și o recomandare la finalul acestui articolului.

1. Ce am nevoie pentru site-ul meu?
Singurul care știe răspunsul ești chiar tu. Dacă vrei să gazduiesti un site de prezentare, un magazin online sau un site de știri, un serviciu de găzduire shared este potrivit. În plus, majoritatea platformelor disponibile pe piață precum WordPress, Joomla, OpenCart, PrestaShop și altele, au un consum redus de resurse, iar găzduirea web este o alegere bună și ieftină. Dacă ai un site cu trafic mare și consumi multă memorie, atunci găzduirea web nu este alegerea potrivită. Un VPS sau un server dedicat, dar aceste soluții de găzduire sunt pentru site-uri mari, care consumă mult.

Dacă ești la început și nu ai cunoștințele necesare atunci alege cu încredere găzduirea shared. O să îți fie mai simplu să administrezi tot ceea ce ține de site. În schimb, dacă alegi găzduirea VPS sau un server dedicat, atunci cunoștințele tale trebuie să fie bogate. În cele mai multe cazuri administrarea unui server se face fără un panou de administrare, nu poți să faci o adresa de email fără să ai setările necesare făcute, iar asta înseamnă cunoștințe bogate în sistemul de operare Linux.

2. Cât trebuie să plătesc? Ce funcții am nevoie pentru site?

Cele mai ieftine servicii de găzduire web sunt, așa cum se numesc, ieftine. Nu poți să primești cel mai bun serviciu de găzduire când plătești foarte puțin. Gândește-te că un serviciu de găzduire este ca o mașină, cu cât este mai ieftină, cu atât materialele și siguranța este mai slabă. Prețurile unui serviciu de web hosting decent pornesc de la 1.99 euro, adică undeva la 10 lei. Iar pentru un pachet de găzduire web mai performant, adică mai multe resurse prețul crește și poate ajunge la 10 euro.

Cât trebuie să plătești? Nu este o întrebare pe care trebuie să o iei în calcul atunci când ai nevoie de găzduire web. Un serviciu decent costă, probabil peste 150 de lei pentru un an. Cât despre funcțiile de care ai nevoie putem discuta mult și bine, dar cel mai important este securitatea serverului, uptime-ul minim care trebuie să fie peste 99% și asistență tehnică disponibilă prin mai multe modalități de contact și un program prelungit de suport.

Câteva funcții foarte utile sunt: certificat SSL gratuit, blocare acces IP-uri, softaculous, directoare protejate, adăugare cron-uri, administrare DNS, administrare FPS, phpMyAdmin, redirectari domenii/subdomenii, administrare fișiere, php, perl, python, administrare statistici, administrare log-uri, serviciu de email și alte funcții.

Dacă ai așteptat recomandarea, aceasta este: dacă site-ul tău este dedicat doar celor din România sau altă țară, alege să ai serviciul de găzduire din aceeași țară ca publicul tău. Dacă ai un site de știri național dedicat românilor, atunci găzduirea web trebuie să fie pe un server localizat în România.

Diverse

Cum să fii precaut în mediul online

Publicat

pe

De

Precauția este cel mai de ajutor prieten când vine vorba de felul în care ne raportăm la experiența noastră pe internet. Cel mai important element al unui comportament precaut este să fim informați despre riscuri și să facem o treabă cât mai bună în a le evita. O astfel de atitudine are la bază ideea de securitate cibernetică.

1Deși acest tip de securitate este o întreagă ramură a industriei tehnologiei, fiecare persoană poate recurge la anumiți pași pentru a se proteja. Din păcate, internetul este plin de intruși cu diferite interese care îți pun în pericol securitatea datelor personale. Și, în cazul în care folosești modalități de plată online, poți înregistra pierderi financiare.

Adevărul este că orice interacțiune cu internetul merită precauție. Așadar, permite-ne să te ajutăm prin intermediul acestui articol și să-ți oferim câteva sfaturi esențiale despre securitate pe internet!

Ai grijă la lucrurile la care dai click

Această practică este baza care stă la fundamentul unei experiențe sigure pe internet. Dacă ești interesat să aderi la ideea de securitate web, trebuie să fii precaut pe ce dai click.

În România, cultura pirateriei pe internet este încă în floare, iar site-urile de acest fel sunt accesate și de persoane care nu știu să folosească programe precum extensiile de browser care blochează reclame. În plus, mai există și situația în care unele site-uri legitime sunt clonate de infractorii internetului.

Așadar, trebuie să ai grijă la site-urile pe care le accesezi și să încerci să rămâi pe platformele legitime. De exemplu, dacă ești un amator al jocurilor de noroc, încearcă să accesezi doar cazinouri licențiate și verificate.

În plus, nu uita nici regula de bază: nu da click pe reclamele care îți apar pe site-uri, mai ales dacă se declanșează automat. În anumite cazuri, vei da de anunțuri care îți spun că ai câștigat ceva, cu oferte exagerat de bune, sau știri incredibile. Evită să interacționezi cu ele!

Dacă un site îți cere datele personale, fii extra precaut

În anumite situații, site-ul pe care-l accesezi oferă anumite servicii în schimbul înregistrării unui cont. Această situație este complet normală și este o practică prezentă în toată lumea. Totuși, nu toate site-urile care cer asta sunt de încredere. Deși nu fac ceva cu adevărat ilegal, acestea pot avea termeni dezavantajoși.

Deși poate părea o pierdere de timp, ce trebuie să faci este să citești politica de gestionare a datelor, inclusiv cea de „cookies”. Limbajul este puțin greoi, dar elementele care te interesează cu adevărat sunt cele în care se discută gestionarea datelor tale cu caracter personal. Trebuie să te asiguri că site-ul se angajează în a nu oferi aceste informații decât autorităților (în cazuri extreme).

Mai mult, protecția datelor oferite pentru crearea unui cont depinde și de folosirea de parole sigure. Sfatul nostru este să folosești parole cât mai complexe, dar pe care să poți să le ții minte. Dacă preferi să ți le notezi undeva, pot să faci asta atât în format fizic, cât și cibernetic. Nu uita să folosești o parolă diferită pentru fiecare site sau platformă!

Folosește un program anti-virus

Această modalitate este ceva mai complicată deoarece eficiența sa maximă este contra-cost. Un program de tip software antivirus este un mod foarte eficient de a bloca foarte rapid și necruțător majoritatea pericolelor cibernetice.

Acestea funcționează în fundal și fac tot posibilul să te protejeze de atacurile anumitor programe care să încerce să-ți acceseze informațiile sau să-ți infecteze dispozitivul. Mai mult, acestea fac și scanări constante pentru a se asigura că dispozitivul tău funcționează în parametri normali din punct de vedere al securității.

Singura problemă a acestei măsuri de securitate este faptul că majoritatea programelor bune de antivirus necesită o licență destul de costisitoare. Planurile anuale te pot ajuta să economisești destui bani, dar necesită o plată imediată destul de mare. Dacă știi că folosești destul de mult internetul și îți permiți financiar, ar trebui să recurgi la un antivirus!

Asigură-te că ai rezerve ale datelor tale

În anumite situații, problemele cauzate de atacuri cibernetice sunt inevitabile. O neatenție sau scăpare poate duce la fel de fel de probleme, dar asta nu înseamnă capăt de lume. Dacă trebuie să-ți resetezi dispozitivul, atunci ai ieșit destul de bine din această situație.

Singura mare problemă ar fi pierderea datelor, inclusiv fișiere precum fotografii, filmări, facturi, sau alte astfel de fișiere. Pentru a te asigura că nu le folosești, încearcă să ții copii de orice fel. Poți folosi metode tradiționale precum transferul pe stick-uri USB, sau folosirea serviciilor de cloud precum Google Drive, Dropbox și multe altele!

Concluzie

După cum am văzut în acest articol, metodele de prevenire a situațiilor cibernetice neplăcute pot fi implementate într-un mod rezonabil. Deși unele servicii te pot costa, acesta au și potențialul de a te proteja cum se cuvine. Fii cu adevărat precaut atunci când vrei să accesezi internetul și serviciile sale!

 

Citeste in continuare

Diverse

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Publicat

pe

De

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul accelerat al ultimilor ani l-ar face până şi pe Galileo Galilei să-şi abată atenţia de la rotaţia Pământului la haosul care are loc pe acesta.

Pandemie, războaie, cutremure, fenomene meteo extreme, calamităţi, criza energiei, inflaţie, toate au un efect devastator asupra calităţii vieţii noastre. Chiar dacă vă număraţi printre fericiţii care nu au suferit pierderi obiective în urma acestor evenimente, cu siguranţă una dintre nevoile umane de bază v-au fost afectate.

După nevoile fiziologice, Maslow a considerat că securitatea este următoarea nevoie ca şi importantă. Şi cine îl poate contrazice? Pentru a putea supravieţui avem nevoie să ne simţim în siguranţă, iar locul unde avem cel mai des acest sentiment este acasă.

Acasă, locul unde petrecem cel mai mult timp, unde sunt persoanele cele mai dragi, unde ne creştem copiii, unde avem cele mai de preţ obiecte, unde lucrăm, unde trăim, aici, mai mult ca oriunde altundeva trebuie să avem sentimentul că nimic rău nu ni se poate întâmpla.

Ei bine acest lucru nu a fost niciodată mai tangibil! Noile tehnologii din domeniul construcţiilor au ca scop principal siguranţa ta, atât fizică cât şi financiară. Trendul de a ridica construcţii sigure şi durabile la standarde NZEB a ajuns de curând şi în România.

Construcţia pe piloni metalici, testată în Europa în ultimii ani, se extinde şi la nivelul ţării noastre atât în domeniul locuinţelor cât şi a lucrărilor de mai mare anvergură: infrastructură, centre comerciale, spaţii de depozitare, poduri, etc.

Pentru că tot ce începe bine se termină la fel, experţii trag un semnal de alarmă asupra importanţei pe care o are fundaţia: “În timpul construirii unei case, una dintre cele mai importante părţi ale procesului este construirea unei fundaţii solide şi eficiente energetic. Din păcate, mulţi beneficiari care aleg să construiască o fundaţie neeficientă energetic, executată cu neglijenţă, se confruntă cu o serie de probleme. Printre acestea se numără costurile ridicate pentru încălzirea sau răcirea locuinţei, disconfortul termic în timpul sezonului rece sau cald, probleme cu umiditatea şi chiar apariţia de boli respiratorii cauzate de o ventilaţie deficitară.”

Comparativ cu metodele convenţionale, şuruburile de fundaţie oferă o multitudine de avantaje: instalare rapidă, minimă perturbare a terenului, capacitate mare de încărcare şi versatilitate în diferite tipuri de sol, fundaţii fără vibraţii, fără turnare de beton şi deci fără timp de uscare, timp mic de montare, se poate monta şi în condiţii meteo nefavorabile (îngheţ), fără întreţinere şi cu o durată lungă de viaţă. Mai mult, acestea sunt o alegere eco-friendly, fiind reutilizabile şi reciclabile.

Fie că sunteţi un profesionist în domeniul construcţiilor sau un entuziast DIY, micropiloţii metalici înşurubaţi vin în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu soluţii personalizate. De la proiecte rezidenţiale, până la infrastructură şi instalaţii industriale, şuruburile reprezintă fundaţia solidă pe care v-aţi dorit-o mereu.

Veţi fi surprinşi de modul în care şuruburile de fundaţie pot revoluţiona proiectele dumneavoastră de construcţie şi contribui la un viitor mai sustenabil.

Nu lăsaţi tradiţia să vă împiedice progresul – alegeţi şuruburile de fundaţie pentru o construcţie rapidă, eficientă şi respectuoasă faţă de mediul înconjurător. Dacă vă sperie ideea de a porni în una dintre cele mai mari aventuri ale vieţii tale şi anume construcţia viitoarei locuinţe, află că nu trebuie să fii singur. O echipă de profesionişti îţi poate fi alături de la creionarea planului până la şampania de la finalul lucrărilor.

Citeste in continuare

Diverse

Cum să îți împarți bugetul pentru accesoriile de telefon de care ai nevoie? Iată în ce merită cu adevărat să investești

Publicat

pe

Cum să îți împarți bugetul pentru accesoriile de telefon de care ai nevoie? Iată în ce merită cu adevărat să investești

Poză de Martin Engel pe Unsplash.com

 

În era digitală în care trăim, telefonul mobil a devenit un instrument indispensabil pentru fiecare dintre noi. De la apeluri și mesaje până la navigarea pe internet și socializarea online, telefoanele mobile ne ajută să ne îndeplinim activitățile zilnice. Totuși, pentru a beneficia de toate aceste facilități, avem nevoie de accesoriile potrivite pentru telefonul nostru. 

Cum îți poți împărți eficient bugetul pentru aceste accesorii și în ce merită cu adevărat să investești?

  • Investește într-un încărcător de calitate

Încărcătorul este unul dintre cele mai importante accesorii ale telefonului tău. Fără el, nu poți utiliza telefonul cât timp dorești. Înainte de a cumpăra un încărcător, asigură-te că este compatibil cu modelul de telefon pe care îl ai. De asemenea, investește într-un încărcător de calitate, care să nu deterioreze bateria telefonului. Încărcătoarele ieftine pot fi tentante, dar pot reprezenta un pericol pentru telefonul tău, deoarece pot să îl supraîncărce sau să degradeze bateria în timp.

  • Protejează-ți telefonul cu o husă și o folie de protecție

Indiferent că este vorba despre o cădere din buzunar sau de o zgârietură accidentală, telefonul tău este expus la multe pericole. Prin urmare, protejează-l cu unul dintre modelele de huse pentru iPhone de pe lerato.ro sau cu o husă pentru tipul de mobil pe care îl deții și o folie de protecție. Aceste accesorii nu numai că îți protejează telefonul de zgârieturi și alte daune, ci îi și conferă un aspect nou și fresh. În funcție de preferințele tale, poți opta pentru o husă elegantă sau pentru una cu un design creativ.

  • Folosește căști de calitate pentru o experiență audio excelentă

Dacă îți place să te bucuri de muzică sau de podcasturi, atunci nu ar trebui să te mulțumești cu căști mediocre. Investește într-un set de căști de calitate, care să îți ofere o experiență audio excelentă. Căștile de calitate îți vor permite să auzi toate detaliile din muzică, precum și să înțelegi mai bine vorbitorii din podcast-uri sau audiobook-uri.

  • Achiziționează un selfie stick pentru fotografii de calitate:

Dacă îți place să faci fotografii cu telefonul tău, atunci un selfie stick poate fi un accesoriu util pentru tine. Acesta îți permite să faci fotografii de calitate fără să ai nevoie de ajutorul altcuiva. În plus, multe modele au capacitatea de a se îndoi în diferite unghiuri, astfel încât să poți face fotografii din poziții mai neobișnuite.

  • Optează pentru un suport auto pentru a-ți folosi telefonul în siguranță 

Dacă utilizezi telefonul în timp ce te afli în mașină, atunci un suport auto poate fi un accesoriu esențial pentru tine. Un suport auto te ajută să folosești telefonul în siguranță, fără să îți iei atenția de la drum. În plus, multe suporturi auto au o funcție de încărcare, ceea ce înseamnă că poți să îți încarci telefonul în timp ce conduci.

 

Accesoriile pentru telefon pot părea opționale, dar ele ne facilitează activitățile zilnice și ne ajută să ne bucurăm de experiențe mai bune cu telefonul. Investind în accesorii de calitate, putem proteja și prelungi durata de viață a telefonului nostru și să avem o experiență mai plăcută zi de zi.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Diverse7 ore ago

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Exclusiv16 ore ago

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului,...

Exclusiv2 zile ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv3 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv3 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv4 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv4 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv5 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusivo săptămână ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusivo săptămână ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv