Actualitate
EXPLOZIV/Disperare in sistem/S-a dat ordin pe unitatile din justitie sa se stranga semnaturi contra UNJR si AMR

La sfarsit de an, cand tot omul e alaturi de familie si prieteni, oamenii serviciilor din justitie au primit ordin sa stranga de urgenta cat mai multe semnaturi pe unitati impotriva UNJR si AMR prin care sa spuna ca nu i-au reprezentat in Parlament cand s-au discutat modificarile la legile justitiei, ne-au confirmat surse convergente din instante si parchete, conform celor de la Independenta Justitiei.
Operatiunea are acoperirea Forumului Judecatorilor condus de judecatorii Dragos Calin si Ionut Militaru, ambii de la Curtea de Apel Bucuresti si foarte apropiati serviciilor.
Acestia sunt sustinuti din spate de judecatorul Bogdan Mateescu, membru CSM, presedintele judecatoriei Ramnicu-Valcea. Judecatorul Bogdan Mateescu este fiul unui ofiter de Securitate care a fost declarat de CNSAS ca a facut politie politica, care in prezent este primar PNL si foarte apropiat de Ludovic Orban. Vom mai reveni asupra acestei legaturi de la varful CSM, Securitate, PNL, Iohannis si diverse actiuni coordonate cu Forumul Judecatorilor.
Spunem “are acoperirea” Forumului pentru ca in fapt se raspunde la ordin pe unitati.
Cum care unitati?
Fiecare instanta si parchet are un numar, asemenea unitatilor militare, in care exista agenti de influenta care suna si aduna semnaturi.
La instantele si parchetele mici agentii de influenta sunt primii care semneaza, ca sa dea exemplu.
La instantele si parchetele mai mari in grad, agentii de influenta sa folosesc de idioti utili pentru a executa ordinele serviciilor, de obicei acestia nexpunandu-se prin semnaturi.
Din datele pe care le avem, disperarea sistemului fata de modificarile facute la legile justitiei priveste, in mare, urmatoarele aspecte:
- Declaratiile anuale ale judecatorilor si procurorilor ca nu sunt acoperiti si colaboratori ai serviciilor vor fi verificate si de comisiile de control ale serviilor din Parlament, nu doar de CSAT (care, in fapt, nu le-a verificat deloc).
Amintim faptul ca la inceputul anului 2016, dupa ce Administratia Prezidentiala a dat un comunicat in care a sustinut ca, dupa verificarile efectuate de CSAT, nu exista acoperiti in justitie, Dan Mihalache, seful de atunci al cancelariei prezidentiale, a afirmat ca CSAT nu are mecanismele sa faca astfel de verificari. Detalii la link-ul de mai jos:
- Toate actele privind administrarea justitiei si procedurile judiciare vor fi publice. Asta va da sansa publicariil hotararilor CSAT prin care serviciile au intrat in justitie si a protocoalelor secrete dintre SRI si Ministerul Public.
- Presedinele nu mai poate refuza numirea presedintelui ICCJ. Prin aceasta atributie, introdusa de Monica Macovei in 2005, s-a controlat toata justitia la varf de 12 ani.
Lista cu aceste semnaturi stranse acum la ordin contra UNJR si AMR, alaturi de cele 4000 de semnaturi dinainte, va fi cea mai buna dovada ca justitia este profund penetrata de servicii, “independenta justitiei” fiind doar un slogan prin care de fapt aceasta a fost capturata si controlata de servicii.
Daca serviciile si CSAT au ajuns sa se ocupe de “buna functionare a justitiei”, asa cum a aratat judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, va dati seama cat de independenta e justitia si de ce se strang semnaturi la ordin.
Previziunea pe care o facem este ca 2018 va fi anul in care multe masti vor cadea din justitie.
Haideti cu lista! (Cerasela N.).
P.S. Vedeti aici ce spune un judecator care a participat in comisia parlamentara la dezbaterea pe legile justitiei. Intarirea cu adevarat a independentei e ceea ce-i dispera de fapt:
Actualitate
Australia achiziționează torpile MK-48 pentru modernizarea flotei sale submarine
Actualitate
Forțele Spațiale ale SUA: Priorități aliniate cu administrația Trump în fața unor reduceri bugetare
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor