Connect with us

Actualitate

Mandatul de supraveghere tehnică/ BlackCube/ Ciudat destin al libertăților noastre!

Incisiv

Publicat

pe

A trecut deja un an de cand Daniel Caraman m-a eliberat din arestul preventiv abuziv in dosarul BlackCube.
27 decembrie 2016.

Azi Daniel Caraman scrie.

O analiza istorica, geopolitica si juridica in ceea ce priveste “mandatele de supraveghere tehnice”.

Despre libertatile cetatenesti si despre libertatea democratiei din noi.

Daniel Caraman, avocat si prieten, scrie si explica.

Va asteptam alaturi de noi la Romania 3.0.
Inscrierile pe site curg. Va asteptam alaturi de noi! Impreuna vom reusi sa ne eliberam tara!
Romania 3.0 nu este despre dreapta sau despre stanga. Este despre a merge inainte!
O solutie nationala a unitatii si o atitudine civica necesara, scrie pe pagina sa de socializare col ® S.R.I, Daniel Dragomir.

Mandatul de supraveghere tehnică (analiză de avocat Daniel Caraman)

Mai jos prezentăm integral postarea facebook a avocatului Daniel Caraman referitoare la mandatul prezentat vinerea trecuta.

***

În contextul legalității unor acte judiciare și prezumtiva activitate de ”poliție politică legitimizată” asupra vieții politice românești, așa cum a fost adusă la cunoștința publicului prin conferința de presă a lt-col (rez.) Daniel Dragomir din 22.dec 2017 în calitate de repezentant al Inițiativei Civice “România 3.0”, am de făcut un comentariu, care va fi expus cronologic pentru a pune în valoare date și elemente istorice semnificative.

Ele nu vor fi urmate de o concluzie, fiecare cititor fiind liber să își manifeste propria părere.

 1. Conform datelor ce succed România a fost un stat democratic, întemeiat pe valorile universale astfel cum au fost ele statuate de Declarația privind Drepturile Omului și Cetățeanului de la 1789. Aceste valori au stat la baza adoptării Constituției Principatelor Române de la 1866.
 2. România a fost proclamată Regat al României la 1881, după consfințirea independenței de stat (1877-1878), a recunoașterii internaționale, după întemeierea Băncii Naționale a României (1880). Prin pacea de la Berlin imperiul țarist a trădat înțelegerea anterioară stabilită cu Principele Carol I în 1877 privind recunoașterea teritoriilor românești. ( a se vedea în acest sens art 43-45 din Tratat aici)
 3. Administrația publică din Regat a fost modernizată consecutiv, cu voința Țării și a Regelui, cu multe convulsii ale vieții politice generate, în mare parte, de interese economice ale boierimii care susținea diversele partide politice și personalitățile lor reprezentative.
 4. Au existat derapaje majore, inclusiv revolta țărănească din 1907, dar și scandaluri de corupție cu impact istoric (cazul Stroussberg, construcția portului modern Constanța).
 5. Condițiile politice anterioare au generat decizii majore în privința implicării României în Primul Război Mondial, a urmat evacuarea Bucureștiului, stabilirea capitalei la Iași, evacuarea tezaurului național la Moscova.
 6. Revoluția bolșevică a câștigat lupta armată desfășurată între 1917 și 1920 în teritoriile Rusiei țariste. A luat naștere patria bolșevismului – Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste – URSS. Acest stat a avut conducere dictatorială de la încpeut până la 1991 (teoretic, dar în fapt tendința de conducere autocratică, sub aparența unei reforme, este manifestată și astăzi, în condițiile în care în Rusia nu se poate vorbi despre democrație în forma definită de DUDOC 1789).
 7. Această perioadă a coincis cu idealul național românesc de unificare a tuturor teritoriilor locuite de români. Aici este așezat momentul Declarației de alipire a teritoriilor din cadrul Marii Adunări Naționale desfășurată pe Câmpia Libertății de la Blaj, lângă Alba Iulia.
 8. În anul 1919 trupele române au ocupat Budapesta și au înlăturat regimul bolșevic al revoluționarilor leniniști conduși de Bela Kun. Pe clădirea Parlamentului maghiar a fluturat opinca românească, pentru o perioadă de circa 40 zile, timp în care trupele militare române au avut misiunea de a descoperi, aresta, lichida forțele reacționare bolșevice din Ungaria.
 9. În urma Marii Uniri și a obținerii recunoașterii frontierelor țării în limitele istorice (includea cele trei județe din sudul Basarabiei plus insula Șerpilor, furate de imperiul țarist prin tratatul de la Berlin 1878, Bucovina ocupată de Austro Ungaria și administrată de la Viena, Ardealul, Banatul și Crișana administrate de Budapesta după 1867, cele trei județe din sudul Dobrogei alipite în 1913, pierdute prin rușionasa pace de la Buftea 1916, recucerite în Marele Război) Țara măsura în total ceva peste 295.000 kmp.
 10. În anul 1921 este adoptată noua Constituție a României, act cu un conținut liberal, foarte apreciată la acea vreme, act care punea în aplicare principiile DUDOC 1789.
 11. În anul 1922 Regele Ferdinand I și Regina Maria sunt încoronați la Alba Iulia.
 12. În anul 1927 Regele Ferdinand I, nepotul de frate al Regelui Carol I moare, lăsând ca principe moștenitor pe Regele Mihai I, nepot de fiu, ca urmare a declarației din anul 1925 a principelui Carol a II-lea de a renunța la tron.
 13. Sub Constituția din 1921 are loc: Regența 1927-1930, revenirea pe tron a Principelui Carol al II-lea între 1930 și 1940, suprimarea Constituției între 1938-1940 ca urmare a deciziei regelui Carol al II-lea (episod cunoscut sub denumirea de dictatura carlistă).
 14. În 6 septembrie 1940 regele Carol al II-lea este depășit de evenimentele politice din țară, ascenisunea nazismului în Europa, pactul Ribbentrop- Molotov 23 august 1939 prin care România este dezmembrată de Hitler în înțelegere cu Stalin (la 29-30 august 1940 a fost ocupată de trupe germane Transilvania de Nord pentru a asigura coridorul de acces către Valea Prahovei, dată spre administrare regimului nazist al Generalului maghiar Horthy, tot atunci a fost dată Bulgariei partea de teritoriu din sudul Dobrogei – Cadrilaterul, la 28 iunie 1940 a fost evacuată Basarabia inclusiv Bugeacul, dar și Bucovina, care a fost ocupată de trupele sovietice, bolșevice). În acest context nou, extrem de greu pentru țară s-a încercat formarea unui nou guvern, iar în 4 sept 1940 regele Carol al II-lea l-a adus pe gen. Ion Antonescu – de la domiciliul forțat stabilit acestuia la mânăstirea Bistrița, actual jud. Vâlcea – la Palatul Regal cu scopul de a-i propune preluarea guvernului. Ion Antonescu a condiționat preluarea guvernului de abdicarea lui Carol al II-lea (compromis de cedările teritoriale fără un singur foc de armă) în favoarea fiului său, Regele Mihai I, Mare Voievod de Alba-Iulia.
 15. Ion Antonescu a luptat dintotdeauna pentru Țară, pentru unitate și independență, a luptat pentru libertate și democrație, împotriva bolșevismului și a fascismului. Mărturii în acest sens sunt izvoarele istorice militare – maior Ion Antonescu a fost Șef de Stat Major în luptele de la Mărășești- Mărăști.
 16. Fin cunoscător al istoriei naționale, Ion Antonescu a luptat împotriva bolșevismului.
 17. Același lucru l-a făcut Regele Mihai I al României.
 18. Momentul 23 august 1944, cel al arestării Mareșalului Ion Antonescu de către Garda Regală, din ordinul Regelui Mihai I, Comandant Suprem al Armatei Române, se suprapune peste negocierile de armistițiu derulate de MIhai I/Ion Antonescu cu puterile Aliate (există izvoare istorice în acest sens) care urmăreau ca la data de 26 august 1944 să se ia o decizie majoră în acest sens. Urmare contraofensivei sovietice din nordul Basarabiei Regele a aflat că Mareșalul Antonescu se pregătește să plece pe frontul de nord est în vederea preluării directe a comenzii militare asupra trupelor care luptau împotriva sovieticilor.
 19. Conform mărturiilor istorice recente (care necesită încă cercetări) arestarea lui Ion Antonescu a revenit Regelui care a preluat conducerea Armatei și a comunicat măsurile militare necesare, iar situația politică urma să fie asigurată de cuplul de politicieni Maniu – Brătianu, inclusiv paza Mareșalului. Din păcate, în lungul șir de acte de trădare a interesului național, cei doi politicieni au predat pe Mareșal către Pătrășcanu-Ceaușu (adevaratul nume Emil Bodnăraș), care l-au predat către sovietici, în loc de a proceda la preluarea mareșalului și la adăpostirea sa, așa cum stabiliseră cu Regele Mihai I.
 20. Toate aceste acte sunt dovedite de izvoare istorice, iar ultimele mărturii arată că Ion Antonescu a fost un militar care și-a iubit țara și care a luptat împotriva bolșevismului și a bolșevicilor pe care i-a considerat un neam de trădători, care nu au nimic comun cu poporul român și cu tradițiile românești.
 21. Ca să scurtez vă fac trimitere la interviul luat de Vartan Arachelian (TVR ) în iunie 1990 Regelui Mihai I la reședința acestuia din Elveția.
 22. Toate deciziile enuțate mai sus au fost luate cu scopul de a proteja poporul român, patrioți care au căutat să țină Țara întreagă și neamul românesc nedivizat.
 23. Revenind, dincolo de considerațiile istorice, rămâne de observat situația drepturilor și libertăților ”ocrotite” de cele trei Constituții adoptate de emanații bolșevismului – cea din 1948, 1952, 1965.
 24. Prin Constituția din 1991, revizuită în anul 2003 cetățenilor români li s-au garantat drepturi, aici fiind de interes dreptul la o procedură echitabilă în materie penală, și dreptul la viață privată, dar și dreptul la vot și la liberă exprimare.
 25. Mandatul de supraveghere tehnică (denumire stabilită de noul c.p.p., în vigoare de la 01 febr 2014) este condiționat de respectarea dreptului la viață privată, care este unul inviolabil.
  Un mandat de supraveghere tehnică se poate solicita dacă există indicii temeinice privind existența infracțiunii, iar descoperirea consecințelor infracțiunii sau comiterea de noi fapte penale nu poate fi realizată în alt mod.
 26. Aici aș vrea să știu și eu care sunt indiciile temeinice privind implicarea în activitatea ilicită penală a acestor 80 politicieni, oameni din media, oameni de afaceri, și cu privire la care, din 2013 și până în decembrie 2017 nu s-a realizat nici un act de cercetare penală directă, exceptând doar aceste interceptări de comunicații, intruziuni în spații private, supravegheri de comunicări ambientale și alte activități derivate considerate necesare.
 27. Două întrebări mă frământă azi:
 28. Cum se consideră statul român un garant al libertăților individuale când asemenea acte judiciare sunt necenzurate după patru ani?
 29. Ce așteptări trebuie să aibă cetățeanul român la adresa unei asemenea abordări bolșevice, de emitere a unui act judiciar formal care acoperă în realitate o gravă încălcare a drepturilor la viață privată, dreptul la liberă asociere, a dreptului la inviolabilitatea a domiciliului, a corespondenței, a dreptului la vot (art 26-28, art 30, art 34, 37)?

Fiecare gândește liber.

Eu îmi pun întrebări cu privire la aceste institutii care, din mecanisme de natură judiciară puse în slujba legii au ajuns mecanisme de natură represivă, contribuind, prin îngrădirile și încălcările de drepturi fundamentale, la constituirea unor proceduri discriminatori, opresive, injuste.

Ciudat destin al libertăților noastre!

Tare ciudat! (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Delonghi, electrocasnice de calitate italienească

Publicat

pe

De

Delonghi a fost înființată în 1902 de către familia cu același nume, ca un atelier de fabricare a diverselor piese sau componente industriale. Cu sediul în Treviso, Italia, aceasta a devenit un mare producător de aparate de aer condiționat și aparate portabile de înălzire, extinzându-se, ulterior, în aproape toate categoriile de electrocasnice.

Delonghi sunt în special cunoscuți pentru seria de espressoare Artista, aparatele de înghețată Delonghi și pentru aparatul portabil de aer condiționat, Pinguino. Design-ul produselor companiei Delonghi este cel ce le face unice. Linia Esclusivo de electrocasnice de bucătărie a câștigat premiul pentru design Red Dot în 2007, iar Directorul de Design, Giocomo Borin a fost recunoscut de către Home Furnishing News drept unul dintre cei mai influenți designeri în 2006.

În 2017, 5 dezumidificatoare Delonghi au primit Certificatul Asthma and Allergy Friendly de la Asthma and Allergy Foundation of America și Allergy Standards Limited. Acesta au fost primele dezumidificatoare ce au primit acest titlu din partea progamului.

Compania este prezentă și în România din 2013, când a început să producă espressoare de cafea în parcul industrial Tetarom din Cluj. În acel an, firma avea deja 213 angajați și înregistra o cifră de afaceri de 139 milioane de lei.

Dacă doriți să vă achiziționați un espressor Delonghi, aveți la alegere dintr-o gamă variată de modele disponibile pe site-ul eMAG. Puteți opta pentru:

 1. Esspresor manual Delonghi EC221.B

Delonghi

espressor Delonghi

Acest espressor are o putere de 1100 W și o presiune a pompei de 15 bari. Capacitatea rezervorului de apă este de 1 litru. Acesta prepară espresso, dar și Cappuccino System care îți permite să îți faci manual un cappuccino prin mixarea aburului, aerului și a laptelui într-o spumă cremoasă și bogată. Acest aparat poate fi folosit atât cu cafea măcinată cât și cu pods. Are două duze de cafea, sistem anti-picurare, oprire automată, sistem eco și indicatoare luminoase.

 1. Espressor automat Delonghi Caffe Magnifica ESAM4000-B

Cu o putere de 1450 W și o presiune a pompei de 15 bari, acest espressor poate prepara atât clasicul espresso cât și cappuccino. Sistemul de spumare al laptelui este de această dată unul automat. Poate fi alimentat atât cu cafea măcinată cât și cu cafea boabe. Rezervorul de apă măsoară 1.8 litri, iar cel de cafea 200 de grame. Poți prepara 2 cafele simultan. Printre funcțiile acestui espressor Delonghi se mai numără și oprirea automată, curățarea automată, sistemul eco, sistem de decalcifiere, setare temperatură, setare cantitate cafea, setare grad de măcinare, menținerea la cald a cănii și râșnița. Tehnologia CRF cu care este dotat constă într-un sistem compact, fără tuburi, boabele fiind măcinate instat, cafeaua fiind astfel una plină de savoare.

Dacă sunteți un iubitor al cafelelor și doriți să aveți parte de o cafea de calitate în fiecare zi, în interiorul propriei case, un espressor Delonghi este o alegere minunata. Sunt aparate de calitate, cu performanțe foarte bune și sunt create de părinții espresso-ului, italienii. Dacă vei alege cafeaua potrivită, alături de un espressor Delonghi, te vei bucura de cea mai bună cafea în fiecare dimineață.

Citeste in continuare

Actualitate

Un prahovean a fost numit consilierul prim-ministrului pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului

Publicat

pe

De

Președintele Organizației Județene Dâmbovița a PNL, Virgil Guran, a fost numit consilier de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial 982/5 decembrie 2019.
Virgil Guran a fost președinte al PNL Câmpina si a fost si vicepreședinte al Organizației Județene a PNL Prahova, iar din octombrie 2018 este președinte al PNL Dâmbovița. În același timp, este vicepreședinte PNL la nivel național.
Totodata, Virgil Guran a fost deputat în mandatul 2012-2016. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

5 motive sa utilizezi echipamente si robineti electrici de la Bartom

Incisiv

Publicat

pe

De

In sectorul de produse industriale in domeniul controlului fluidelor, seriozitatea si calitatea sunt doua constante extrem de importante. Fie ca doresti sa dezvolti un proiect mic, fie ca vrei sa realizezi unul de amploare calitate, precizia si seriozitatea sunt aspectele care asigura reusita. Astfel ca alegerea partenerului care furnizeaza robineti electrici, solutii pentru preparare aer, cuple, conectori, fitinguri, dispozitive de control al fluidelor dar si solutii de implementare si mentenanta pentru acestea este o sarcina importanta. Specialistii din domeniu si numerosii clienti multumiti recomanda Bartrom. In randurile urmatoare ne propunem sa descoperim motivele pentru care acestia sunt partenerii de incredere indiferent de anvergura proiectului.

1. Bartrom  – varietate de produse, diversitate

Cand alegi Bartrom nu alegi o singura solutie, ci un numar mare de optiuni care sa se plieze perfect proiectului dezvoltat. Compania specializata in comercializare de dispozitive pneumatice si control al fluidelor vine cu o gama foarte variata de produse, accesorii si instrumente menite sa faciliteze realizarea proiectelor pe acest segment. Propun un numar mare de echipamente si accesorii care sa ofere solutii viabile si de durata atat pentru lucrari rezidentiale cat si pentru cele industriale.

2. Bartrom – eficienta ridicata

Un alt aspect care nu trebuie neglijat in domeniul controlului fluidelor este automatizarea. Proiectele care se dezvolta pe aceasta linie sunt mai usor de gestionat, sunt realizate pe termen lung si ofera randament imediat, fara costuri suplimentare. Instrumentele propuse de Bartrom sunt de durata. Pot fi implementate cu succes in diferite arii industriale si nu numai. Investitia in dispozitive si elemente recomandate de consilierii Bartrom, reprezinta o investitie inteligenta in eficienta, randament si contribuie la optimizarea activitatii.

3. Bartrom  –  solutii sustenabile

Intrucat Bartrom inseamna eficienta, echipamentele propuse de acestia sunt durabile, sustenabile si prietenoase cu mediul inconjurator. Toate elementele si accesoriile furnizate au amprenta calitatii si garanteaza lucrurile bine facute. Un alt detaliu important de care vei beneficia este legat de cel de consiliere. Colaborand cu specialistii vei beneficia de informatii utile astfel ca vei putea alege cea mai buna solutie pentru businessul pe care il desfasori sau pentru proiectul pe care il derulezi. Consilierea, mentenanta si logistica sunt detalii importante in acest domeniu atat de specializat.

4. Bartrom  – optiuni numeroase de control

In domeniul industrial componenta de control este la fel de importanta ca cea de automatizare. Elementele de siguranta, elementele de actionare si cele ce executie bine implementate sunt esentiale pentru realizarea unor proiecte de amploare. In aceasta nisa optiunile de verificare si control sunt esentiale pentru buna functionare a sistemelor dar si pentru siguranta personalului. In vederea optimizarii si eficientizarii activitatii de control fluide, Bartrom vine cu numeroase instrumente ce ajuta la imbunatatirea activitatii, atat pentru cei cu planuri mari cat si pentru antreprenorii cu businessuri mici.

5. Bartrom  – profesionalism, experienta, promptitudine

Ca si in alte domenii si in cel de pneumatica si control al fluidelor profesionalismul, experienta si promptitudinea sunt atuuri importante. Orice business durabil incepe cu oameni dornici de a ajuta, de aceea specialisti Bartrom iti stau la dispozitie cu sfaturi, informatii si solutii potrivite. Aceste aspecte sunt confirmate de sutele de clienti multumiti care continua sa se dezvolte cu ajutorul profesionistilor din aceasta echipa!

Citeste in continuare

Parteneri

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate13 ore ago

OPINIE/Suntem slugile hoților ce controlează societatea!!!

Analiza efectelor ne ocupă majoritatea timpului în care am putea acumula experiență reală, cultură și civilizație și am putea îndrepta...

Actualitate13 ore ago

„Au trecut totusi 135 de ani de la Farfuridi si Catavencu, si totusi, doamna Turcan, domnu’ Orban, ne aratati si noua de ce sunteti diferiti?”

Gata. M-am lamurit. Este a 35-a zi a guvernului de restauratie si am inteles, fara sa pot accepta, ca in...

Actualitate13 ore ago

„Obositoriiph.ro”

„Raspuns la santajul facut de „obositorii”: Dupa ce unii din redactia „obositorii” erau slugi pe plantatie la „monitorii” si se...

Actualitate13 ore ago

E groasă! Putin, scos din sărite de Ciucă!

(Preluare National – Catalin Tache): Iată că în timp ce clasa politică românească este în continuare cuprinsă de aceeași isterie...

Actualitate13 ore ago

Guvernul Orban, lovitură pentru Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Complexurile Energetice Oltenia și Hunedoara: PLUS 23%

(Preluare FLUX 24): Ministerul Mediului vrea să majoreze cu 23% contribuțiile specifice de gospodărire a resurselor de apă încasate de...

Actualitate13 ore ago

Orban, prea periculos pentru România

Intenția anunțată de Ludovic Orban de a trece la o privatizare masivă a activelor statului român este extrem de periculoasă....

Actualitate13 ore ago

DECORAREA LUI KLEMM SAU CUM A AJUNS STEAUA ROMANIEI O ”AFACERE” AMERICANA

(Preluare Inpolitics): Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, va fi decorat azi de către președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei...

Actualitate1 zi ago

Incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti taxata de instanta

Despre crasa incompetenta a conducerii Politiei Locale Ploiesti am mai scris. Despre abuzurile si incompetenta acesteia am mai dezvaluit, actiuni...

Actualitate2 zile ago

Alinso Group, a contribuit semnificativ ca judetul Prahova sa fie pe locul 4 în 2018 în ceea ce privește PIB-ul realizat (I)

De la intrarea României în UE în 2007, PIB-ul țării a crescut constant de la 123,7 miliarde de euro la...

Actualitate2 zile ago

„Sper ca ministrul Finantelor nu a dorit sa inceapa a spune adevarul mintind prin omisiune”

Ministrul finantelor, Florin Cîțu, ne promite o premieră: ,,luni, 9 decembrie 2019, va fi pentru prima oara in ultimii 3...

Actualitate2 zile ago

Caracatița Ministrului Mediului

(Preluare FLUX 24): Știrea de Iași face dezvăluiri explozive despre ministrul mediului Costel Alexe. DEZVĂLUIRILE DIN ȘTIREA DE IAȘI: International...

Actualitate2 zile ago

Felicitări domnului Iohannis!

(Preluare Incisiv National): Acum, pentru ca i-ati decorat pe domnii Helvigh și R. Ionescu, foarte bine, comparatia cu predecesorii acestora...

Actualitate2 zile ago

Una dintre victimele “Unitatii Haules” DNA Ploiesti pleaca din magistratura

Si pleaca dupa ce a fost aruncat dupa gratii si hartuit ani de zile de gasca lui Lucian Onea si...

Actualitate2 zile ago

Captivii de la conducerea României

A fost generat din nou un scandal uriaș. În urmă cu câteva zile. Când sute de oameni s-au călcat în...

Actualitate2 zile ago

Orice ”rezervist” trebuie să decidă ce alege : ori pensia ori leafa de la stat!

(Preluare National – Catalin Tache): Prevederea ar urma să se aplice inclusiv tuturor rezerviștilor din sistem, indiferent dacă au ieșit...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv