EXCLUSIV/„Zeul Poliției” (Smărăndița Popii) nu mai vrea să „lumineze” municipiul Ploiești și toți polițiștii ci, vrea să stea ascuns în spatele ușilor închise ale Judecătoriei Ploiești!

0
1398

Cine nu a auzit de „vajnicul șef-polițist” de la secția 4 Poliție-Ploiești și „meritele sale deosebite”? Cum? Nimeni? Nu se poate!

Un individ ce se erijează în adjunctul șefului Secției 4 Poliție și care a deschis dosarul nr.13243/281/2017 solicitând daune morale de 150.000 lei unor „pârliți de cetățeni” (dintre care unul, cică, i-ar fi și subordonat) – după ce le-a „furat” acestora datele de identitate” – pentru că i-au „alterat” imaginea de „zeu al Poliției” solicită acum instanței de judecată „dezbaterea fondului cu ușile închise”… că se periclitează judecata Ete, na! Cum așa, dom’ reclamant? Cum se „pericilitează” judecata? Aflând instanța și oamenii despre activitățile subversive pe care le întreprinzi, exclusiv cu încălcarea Legii și doar în scopuri personale (precum prelucrarea ilegală a datelor cu caracter personal ale persoanelor – pârâților)? Păi matale nu cunoști că la codul deontologic (art. 3[1] din HG nr.991/2005) zice că ești în slujba persoanei, că România e guvernată de principiile statului de drept? Nici art. 1 și 2[2] din Legea nr. 218/2002 nu le cunoști, „mare Zeu”? Sau art. 3 lit.a)-e)[3] din Legea nr.188/1999? Doar ziceai că e ilegal ca oamenii să nu fie amendați/sancționați după cum vor „mușchiuleții matale de jmecheraș de cart’er”… Acum de ce fugi de noi? Lasă-ne să îți vedem „fructuoasa-ți” muncă: „dispozițiile rezolutive” prin care îi obligi pe polițiștii constatatori să modifice contravențiile, în concordanță cu „doleanțele mușchișorilor tăi/creierașului tău” … și toată „activitatea ta prestigioasă”…

Noi știam că polițiștii sunt neânfricați… că sunt obligați de Lege să își decline identitatea și calitatea de polițist (art. 40[4] din Legea nr. 218/2002 și art. 14[5] din HG nr.991/2005).. Și, mai zice la art. 22[6] din HG nr.991/2005 că trebuie să îți verifici legalitatea acțiunilor, că să nu comiți abuzuri/ilegalități… sau, din calitatea matale de „zeu”, chestiile astea nu le cunoști?

Întrebăm și noi, așa, ca opinia publică… că din ce „scrisa-și matale” prin dosar, acțiunile tale de „mare-șef polițist”, nu prea înțelegem nici de ce ai făcut acțiunea și nici de ce nu vrei „să mai luminezi” publicul. Sau te-a speriat prea tare plângerea penală a cetățeanului … (https://www.incisivdeprahova.ro/2017/12/14/exlusivsmarandita-popii-s-pricopsit-cu-o-noua-plangere-penala-pentru-abuz-serviciu/)

 

N.R.- Dom’ reclamant Smaranda, pentru că nu ne plac bârfele și agenții netransparenți/care comit ilegalități în instituțiile și autoritățile statului Român, te anunțăm public: am intrat și noi în acest dosar pe care l-ai deschis la Judecătoria Ploiești, în calitate de intervenient accesoriu în favoarea pârâților, calitate pe care sperăm să și-o însușească toți cei care se consideră abuzați/nedreptățiți de acțiunile dumitale de „mare șef-polițist”.

Apropos, când ne arăți  și nouă actul matale administrativ prin care ai fost „uns” în actuala funcție (ordin MAI/dispoziție IGPR…)?

(Redactia Incisiv de Prahova)

[1] Articolul 3Funcţiile principale ale poliţiei(1) În societatea românească, guvernată de principiile statului de drept, principalele atribuţii ale poliţiei sunt: apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor infracţionale, asigurarea ordinii şi siguranţei publice. Prin îndeplinirea acestora se promovează încrederea reciprocă, respectul şi dezvoltarea democratică a societăţii.(2) Activitatea poliţiei constituie serviciu public specializat care se realizează în interesul persoanei şi comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului, în conformitate cu legislaţia internă şi internaţională aplicabilă în domeniu.

[2] Articolul 1Poliţia Română face parte din Ministerul Afacerilor Interne şi este instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.Articolul 2Activitatea Poliţiei Române constituie serviciu public specializat şi se realizează în interesul persoanei, al comunităţii, precum şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

[3] Articolul 3Principiile care stau la baza exercitării funcţiei publice sunt:a) legalitate, imparţialitate şi obiectivitate;b) transparenţă;c) eficienţă şi eficacitate;d) responsabilitate, în conformitate cu prevederile legale;e) orientare către cetăţean;

[4] Articolul 40(1) În exercitarea atribuţiilor de serviciu poliţistul este obligat să prezinte insigna sau legitimaţia de serviciu, după caz, pentru a-şi face cunoscută, în prealabil, calitatea, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul intervenţiei sau siguranţa ulterioară a poliţistului ar fi periclitate.(2) Înainte de intrarea în acţiune sau efectuarea intervenţiei ce nu suferă amânare poliţistul este obligat să se prezinte verbal, iar după încheierea oricărei acţiuni sau intervenţii, să se legitimeze şi să îşi declare funcţia şi unitatea de poliţie din care face parte.

[5] Articolul 14Declinarea calităţii(1) Poliţistul în uniformă trebuie să poarte însemnele distinctive şi echipamentul prevăzute de lege, pentru a fi protejat şi recunoscut cu uşurinţă pe timpul misiunilor.(2) Poliţistul are obligaţia de a-şi face cunoscută identitatea în legătură cu îndatoririle profesionale ce îi revin, contribuind astfel la realizarea interesului public, asigurarea protecţiei proprii şi crearea premiselor necesare angajării răspunderii personale pentru acţiunile sau inacţiunile sale.

[6] Articolul 22Legalitatea acţiunilorPoliţistul are obligaţia de a verifica sistematic şi de a asigura legalitatea acţiunilor sale, înaintea şi în timpul desfăşurării acestora, atât din perspectiva respectării legislaţiei naţionale, cât şi a documentelor internaţionale la care România este parte.

aa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here