Connect with us

Exclusiv

Cum adopti usor noile tendinte in materie de nunti

Publicat

pe

Cei mai multi dintre cei care aleg sa inchirieze un cort de evenimente o fac pentru a organiza nunti sau receptii. De aceea, este esential sa verifici tot timpul noile tendinte in materie de nunti, iar culorile predominante sunt intotdeauna printre cele mai importante detalii cand vine vorba despre o astfel de petrecere. Specialistii spun ca violetul este culoarea anului 2018 in materie de nunti.

A devenit oare albul o culoarea invechita pentru nunti? Aceasta culoare a fost asociata ceremoniilor de casatorie odata cu nunta reginei Victoria cu printul Albert in 1840. Pana la acea data, miresele purtau rochii rosii, albastre si chiar negre. Dar cand regina Victoria a ales culoarea alba pentru nunta ei, o noua tendinta a fost raspandita in lumea intreaga si, dincolo de rochia de mireasa, albul a predominat tot ce inseamna organizarea unei nunti, de la tortul servit la mese, pana la scaunele pe care stau invitatii.

Parerea noastra este ca albul va ramane in continuare culoarea predominanta la nunti, indiferent de tendinte. Totusi, pentru cuplurile extravagante, care tin cont de cele mai noi tendinte, inchirierea unui cort pentru organizarea unei nunti este solutia perfecta. Asta deoarece corturi evenimente sunt mult mai versatile cand vine vorba de decoratiuni, lumini si alte elemente de design. Atunci cand organizezi nunta intr-o locatie clasica, indiferent daca este un restaurant sau un salon de lux, vei fi obligat sa iti adaptezi ideile privind organizarea in functie de spatiul acestor locatii: stalpii de sustinere, culoarea peretilor, corpuri de iluminat, covoare sau pardoseala, mobilier etc.

Daca in astfel de localuri nu poti schimba prea multe, atunci cand inchiriezi un cort optiunile sunt nesfarsite. In primul rand ai libertatea de a-ti alege tipul de cort care se potriveste temei pe care vrei sa o abordezi pentru nunta ta: corturi pagoda, dom-uri, corturi clasice etc. Mai important este ca un cort, fiind realizat din panza alba, poate fi redecorat de la zero. Poti instala un candelabru impunator, mocheta de orice culoare, iar peretii pot capata orice culoare doresti cu ajutorul unor simple fascicole de lumina pe care le proiectezi in interior. In plus, firma care iti va inchiria cortul (si il va monta) iti va pune la dispozitie diverse modele de mobilier: mese, scaune etc. De asemenea, poti adauga orice alte decoratiuni interioare care sa se potriveasca temei nuntii fara a fi conditionat de elemente de arhitectura.

Altfel spus, indiferent daca specialistii au dreptate sau nu privind tendinta culorii predominante pentru nuntile din 2018, atata timp cat organizezi nunta in cort, culorile pot fi schimbate din mers, la fel ca si celelalte detalii legate de design.

Exclusiv

Dacă cineva crede că niște polițiști încadrați în 2017-2019 au intrat în sistem pentru a omorî drogați prin parcări sau pentru a intra în pușcărie pentru astfel de fapte, se înșală amarnic

Publicat

pe

De

Este frustrant să nu poți vorbi. Este frustrant să nu te poți apăra când ești acuzat că “l-ai omorât în bătaie”. Este frustrant să vezi în platourile televiziunilor oameni care fac afirmații mincinoase doar pentru că știu că trebuie să producă audiență, cu toate că nici ei nu le credeau, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.
Avocata familiei tânărului a formulat cerere pentru fotocopierea întregului dosar. Ieri i s-a aprobat, a intrat în posesia tuturor înregistrărilor dar nu a avut tupeul să le publice. De ce? Pentru că tot scenariul croit în jurul tragediei s-ar fi destrămat.
Începem cu “iubita” lui, care a apărut la toate posturile tv și a mințit cu o serie de detalii menite să stârnească opinia publică și să îi transforme în monștrii pe “milițienii” care “și-au bătut joc de ea”, “au luat-o la mișto”, care “nici măcar datele nu i le-au luat” și care a spus că: “Eduard era liniștit, și-a luat pachetul de țigări și a plecat la o plimbare afară”. În realitate, în filmarea de pe Bodycam le spune polițiștilor că nu știe ce l-a apucat, că “a făcut ca toți dracii”. Nu mai vorbim că nici măcar nu îi știa data nașterii, deși cu lacrimi în ochi, afirma la tv că e “iubita” lui de 1 an.
Continuăm cu toate inepțiile și teoriile conspiraționiste rostite seară de seară în platourile televiziunilor, chiar și cu martori închipuiți, dintre care amintim doar câteva:
– l-au încătușat și pe urmă l-au omorât în bătaie;
– nu au chemat ambulanța ca să îl lase să moară;
– și-au oprit girofarurile și luminile să nu se vadă când i-au dat omorul (n.r. toată incinta este luminată);
– milițianca l-a lovit în cap cu tomfa în mod repetat până l-a omorât;
– primul echipaj a mai chemat alte două ca să poată să îl omoare cu bătaia;
– în timp ce era încătușat a fost lovit cu bestialitate de toți polițiștii de la fața locului;
– milițienii nu i-au permis iubitei să se apropie de Eduard și au vorbit urât cu ea;
– milițienii nu i-au spus fetei la ce spital va fi transportat pentru a nu-l găsi;
– și-au închis Bodycam-urile după ce l-au încătușat pentru a putea să îl omoare cu bătaia.
Sunt doar câteva dintre acuzațiile nefondate și exprimate cu rea credință, care au încins discuțiile despre “torționarii” de la Secția 17, totul în numele audienței.
Dacă cineva crede că niște polițiști încadrați în 2017-2019 au intrat în sistem pentru a omorî drogați prin parcări sau pentru a intra în pușcărie pentru astfel de fapte, se înșală amarnic.
Noi știm că toate acuzațiile și scenariile nu au fost crezute nici măcar de cei care le rosteau, cu toate acestea, mai știm că “poliția” vinde cel mai bine și de aici se marchează audiențele, vizualizările, like-urile, distribuirile.
Totuși, cu ce preț?! Cu prețul degradării morale a întregii societăți, care preferă din ce în ce mai mult circul în detrimentul dezbaterii civilizate, acuzațiile nefondate în detrimentul ipotezelor sau “staborul” în detrimentul prezumției de nevinovăție.
Vă reamintim că raportul medico-legal, realizat în urma autopsiei efectuate în prezența familiei și a unui expert terț, adus din afara instituției, nu a relevat nicio urmă de lovitură de tomfă, bocanc sau alt obiect în zona craniului, cu excepția multiplelor lovituri de corp/plan dur, provocate de căzăturile care se văd și în imaginile video care au tot circulat. Orice lovitură de tomfă (baston) aplicată ar fi lăsat o urmă distinctivă având în vedere forma circulară specifică.
Imaginile de pe bodycam au fost indisponibilizate din ziua intervenției și au fost predate procurorului, reprezentând mijloc de probă care nu putea fi divulgat de Poliția Română. Doar ca urmare a cererii avocatei familiei și a divulgării de către aceasta, putem și noi, în condiții legale să o prezentăm.
Drogurile ucid! Iar dacă vom sta nepăsători când știm că membri ai familiei sau chiar cunoscuți sunt consumatori, vom fi vinovați cel puțin moral pentru faptul că am stat nepăsători. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Publicat

pe

De

Discutăm despre cazul polițiștilor Secției 17 Poliție Urbană – D.G.P.M.B. din data de 18.09.2023 când au intervenit asupra unei persoane ce prezenta un comportament haotic și autoagresiv, aspecte confirmate și de Ministerul Public care a ieșit cu un comunicat de presă în acest sens.

Persoana a decedat ulterior la data de 26.09.2023, conform constatării I.N.M.L. decesul ar fi survenit ca urmare a leziunilor traumatice meningo-cerebrale ce s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur. 

Imediat, tipic mioritic, după decesul individului ”tribunale populare”, ”instanțe mass-media” și alte entități ”pseudo-judiciare” ad-hoc constituite pe baza sentimentului ”revoluționar” populist și demagog au concluzionat: polițiștii l-au omorât.
Respectarea prezumției de nevinovăție a ajuns opțională atât pentru societatea civilă, cât și pentru presă sau politic, însă să ferească Dumnezeu ca vreun polițist să o încalce în vreo circumstanță. Nu contează că există numeroase, poate chiar prea multe, organisme de cercetare și anchetă care să elucideze cazul individului decedat, contează postacii și postările lor care au un talent deosebit de a anatemiza polițiștii, iar poporul român are o afinitate nativă pentru sentimente anti-poliție, sentimente tot mai exacerbate în ultimii ani.

Reiese clar și fără echivoc că individul nu a respectat solicitările polițiștilor de a adopta o poziție inofensivă și de a nu se apropia de aceștia conform Legii 218/2002:

Articolul 33 – (1)Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

(2)Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, ce permite realizarea efectivă și în siguranță a acestui control. Prin poziție inofensivă se înțelege:

a) ținerea mâinilor deasupra capului sau paralel cu solul;

b) depărtarea picioarelor;

c) adoptarea poziției șezut;

d) adoptarea poziției culcat;

e) altă poziție a corpului, care previne săvârșirea unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului și respectă demnitatea umană.

(3)Solicitarea de a adopta o poziție inofensivă trebuie să fie adecvată pericolului pe care îl poate reprezenta persoana și să nu depășească nevoile reale pentru atingerea scopului intervenției. Se interzice solicitarea adoptării poziției șezut sau culcat în cazul femeilor cu semne vizibile de sarcină, persoanelor cu semne vizibile ale unei dizabilități și copiilor.

(4)În înțelesul prezentei legi, prin atac armat se înțelege atacul săvârșit de o persoană cu o armă de foc sau cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor.

(5) Se prezumă intenția săvârșirii unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului fapta persoanei de a se apropia de acesta după ce, în prealabil, a fost avertizată prin cuvintele: Poliția, stai! – Nu te apropia! ori de a nu se conforma solicitărilor prevăzute la alin. (1), referitoare la renunțarea temporară la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat, sau alin. (2).”

Articolul 42 – (1)Polițistul este îndreptățit să folosească forța fizică în scopul înfrângerii rezistenței fizice a persoanei care, fără a folosi violențase opune ori nu se supune solicitărilor legale ale polițistului, potrivit art. 31 alin. (1) lit. m)-o) sau referitoare la:

a) conducerea la sediul poliției sau al altor organe judiciare;

b) efectuarea percheziției potrivit normelor de procedură penală, a controlului corporal și al bagajelor persoanei legitimate, precum și a vehiculului utilizat de aceasta;

c) aplicarea cătușelor sau a altor mijloace de imobilizare.

(2)Folosirea forței fizice nu trebuie să aibă ca scop provocarea unor suferințe fizice, altele decât cele inerente înfrângerii rezistenței fizice a persoanei.

(3)Polițistul este îndreptățit să utilizeze mijloace adecvate pentru a opri și a pătrunde în vehicule sau pentru a pătrunde în orice spații închise în care se află persoana care se regăsește în situațiile prevăzute la alin. (1), în scopul extragerii acesteia.”

Textul de lege este clar, desigur pentru cei care au capacitatea funcțională de a citi și înțelege un text și capacitatea morală de a înțelege că legea produce efecte obligatorii indiferent de persoană vizată.
Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare. Această nație nu poate înțelege că nerespectarea legii atrage după sine consecințele legale stabilite de legiuitor, iar vremea când legea străzii era în ”vigoare” a trecut, iar cine crede că România poate fi o junglă, este invitat să părăsească societatea civilizată și să caute jungla pe care și-o dorește.

Poliția Română avea responsabilitatea să iasă cu un comunicat de presă similar celui emis de Ministerul Public încă din momentul când avea la îndemână toate informațiile necesare, să-și apere angajații așa cum toate celelalte instituții publice se comportă cu angajații lor.

Opriți ”măcelul mediatic” declanșat la adresa polițiștilor, opriți manipularea și dezinformarea care nu fac altceva decât să paveze drumul către anarhie, campanie arhi-susținută din toate colțurile societății: politic, mass-media, societatea civilă și, mai ales, hoardele de ”activiști” care în ultima vreme pe lângă sumele uriașe de bani pe care le încasează din denigrarea și decredibilizarea instituției Poliției.

Degeaba ca organizație sindicală s-a transmis ministerului și I.G.P.R.-ului în ultimii ani de zile zeci de propuneri referitoare la modalitățile de reformare și reorganizare a sistemului polițienesc, fiindcă toate sunt tratate cu o indiferență greu de înțeles mai ales atunci când vorbim de segmentul de ordine și siguranță publică, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Publicat

pe

De

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul extrem de facil in care o societate cu radacini in industria “pacanelelor” (si nu numai, daca ar fi sa mergem pe relatii de rudenie care duc un pic catre “premiantii” regimului de dinainte de 89), a obtinut avizul de la conducerea ASF-ului pentru emitere de asigurari RCA, printr-o analiza superficiala a conditiilor reputationale? In conditiile in care director de cabinet la presedintele asefeu era ub fost lucrator al securitatii de dinainte de 89, ulterior propasit director adjunct SRI si sef de cabinet la ASF? Si inca ceva: daca Marcel sustine ca “mafiei” pacanelelor i-a fost extrem de usor sa stea la masa cu Guvernul Romaniei, cat de greu i-o fi fost sa se aseze pe masa pseduo-supraveghetorilor din asefeu, in timp ce “supraveghetorii” stateau care prin dulap, care prin curte, care prin case obtinute fara drept de la RAPPS. In sustinerea teoriei mele pun si extras din punctul de vedere al lui Ciolacu din urma cu circa o luna, in care, ca premier, NU sustinea “atacul”asupra pacanelelor, mai dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv36 de minute ago

Dacă cineva crede că niște polițiști încadrați în 2017-2019 au intrat în sistem pentru a omorî drogați prin parcări sau pentru a intra în pușcărie pentru astfel de fapte, se înșală amarnic

Este frustrant să nu poți vorbi. Este frustrant să nu te poți apăra când ești acuzat că “l-ai omorât în...

Exclusiv23 de ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv23 de ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate3 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!