Actualitate
Statul paralel a iesit la proteste/ Tabloul de familie cu fantomele arhivei SIPA, făcut la ceas de seară pe treptele Palatului de Justiție
COMENTARIU de Contele de Saint Germain:
Am primit cu toții, moca, un cadou nesperat: tabloul de familie cu fantomele arhivei SIPA.
Ce este, de fapt, arhiva SIPA altceva decât o colecție năclăită de șantajiști și șantajați (dimpreună cu probele lor compromițătoare) care taie, spânzură, învârt și sunt învârtiți prin parchete și tribunale?!
Ca la un ordin, de fapt LA UN ORDIN, acești nefericiți au ieșit ieri, plini de mucegai, din întunericul pestilențial al dosarelor lor cu nume conspirative, să întineze întunericul unei nopți limpezi de iarnă, din postul Crăciunului, cu sporii unui protest ilegal.
Fantomele arhivei SIPA și-au arătat chipurile. S-au înșirat, pentru apel, câteva sute, pe treptele Tribunalului Mare, și s-au lăsat vederii în toată splendoarea imposturii lor. Rar să asiști la un autodenunț de calibrul acesta. Halal justițiariști, halal apărători ai legii prin încălcarea ei.
Panică mare printre șobolani. Când ies toți pe covertă, chițcăind, puși pe zgâriat și mușcat, lăsând deoparte travestiuri și prudențe, înseamnă că e groasă. Că amenințarea bate regulile ocultei. Că naufragiul e iminent.
Trăim niște vremuri radioactive. Suntem surprinși de mutații genetice la toate nivelurile, care ne intrigă și ne subminează tot mai mult încrederea în normalitate. Ați auzit de Sindromul Uner Tan? Al mersului în patru labe? Parcă asistam, aseară, la o exhibare grotescă a acestei comunități din România. Patrulabiștii justiției române „libere”!
Dar mutațiile genetice nu au atins doar oameni, ci și instituții. Contrar tuturor legilor și bunelor practici, DNA, vârful de lance al sistemului ocult, nu doar că se amestecă brutal și neconstituțional în funcționarea normală a Parlamentului dar instigă și societatea la revoltă și anarhie. Parchetul General și CSM-ul au ajuns să protejeze niște deviați genetic, dovediți cu grave carențe comportamentale (procurorul Portocală, bătăușul de bătrâni) doar pentru că aceștia aparțin găștii lor. În fine, SRI, prin partidul rechiziționat anume ca să-și sporească influența în Parlament (mă refer, evident, la USR) a renunțat și el la aparențele normalității instituționale (câtă normalitate poate fi într-un astfel de rapt) și le-a cerut lacheilor săi useriști să lase lupta parlamentară, sterilă, și să treacă, cu scandal, cu provocări, cu minciuni dezbinatoare de țară, la lupta de stradă, fructuoasă.
Astfel, întreg statul paralel a ieșit la proteste.
E bine, măcar, că le vedem chipurile. Și, mai ales, ponderea minoritară. Aș putea spune chiar „micimea”.
Celebrul karatist Cristi Danileț, un emblematic tifos (exantematic?) al oculților, ne spunea pe blogul său că, în 2015, în România existau 4733 de judecători și 2780 de procurori. În total 7513 magistrati. Câți dintre aceștia au protestat ieri, în stradă? Vreo 500 în toată țara! Dar hai să zicem 2000, ca Realitatea TV. La ăștia bătaia e mare în sus, deci suntem mai mult decât acoperiți.
Ce înseamnă 2000 din 7800? cam 26%. În realitate, însă, 500 din 7800 înseamnă doar 6,5%. Mulți, frățică! Reprezentativi!
Dar poate ieșitul în stradă nu este chiar atât de relevant. Prin unele orașe ale patriei magistrații sunt mai comozi, mobilizarea binomială mai slabă, respectul față de lege mai mare. Noroc că s-au inventat și alte forme de protest, direct din fotoliu, prin mediul on – line, legal. Un memoriu împotriva modificărilor legilor justiției a fost inițiat, în octombrie 2017, de aceiași paraleli oculți. Să luăm de bun, ca să nu avem vorbe, tot numărul de semnături furnizat de trompetele sistemului. Dacă DIGI24 a rotunjit acest număr la 3500, câte semnături credeți că au fost, cu adevărat? Mai multe, sau mai puține?
În plus, ce credeți că s-a întâmplat cu numărul total de magistrați din România între 2015 și 2017? O fi scăzut? Ce glumă amară! Însăși doamna Kovesi ne vorbea de o creștere continuă a efectivelor DNA în ultimii ani.
Chiar și în cele mai nefavorabile ipoteze pentru demonstrația mea (numărul total al magistraților același ca în 2015 și numărul semnăturilor pe memoriul de protest cel comunicat de DIGI24), raportul dintre magistrații favorabili și cei nefavorabili modificării legilor justiției este tot supraunitar (în procente: 53,4% / 46,6%). În realitate însă, făcând ajustările impuse de bunul simț la cele două numere ce intră în calcul, raportul real al taberelor care se confruntă este de 60% / 40%. Cam ca raportul din Parlament dintre putere și opoziție.
Ghinion! Oricum ai da-o, balanța democratică nu vrea să se încline de partea statului de drept și a justiției independente.
Să vedem ce mai inventează paralelii noștri oculți în zilele următoare. Ambasadorul SUA, Administrația de Stat a SUA, mesaje din partea unor sateliți ai Comisiei Europene, scoaterea în stradă a magistraților controlați prin SIPA, scoaterea în stradă a tefeliștilor, mână în mână cu USR și PNL, amenințarea președintelui Iohannis cu retragerea sprijinului politic dacă nu întoarce în Parlament proiectele de lege pentru justiție primite spre promulgare, sunt tertipuri deja folosite și fâsâite.
Sau găsesc ceva nou, cu impact devastator, sau vor fi obligați, după atâta experimentare a abuzului, să experimenteze și legalitatea. Nasol, foarte nasol!
Tabloul de familie cu fantomele arhivei SIPA, făcut la ceas de seară pe treptele Palatului de Justiție, trebuie însă păstrat cu mare grijă. Este un cadou de mare preț, ce ne-a fost oferit prin exces de reacție.
Atunci când va veni adevărata curățire a justiției române de viruși și impurități, de la el, de la acest tablou de FAMIGLIE va trebui pornit. (Irinel I.).
Actualitate
Rheinmetall achiziționează Loc Performance: Un pas strategic pentru expansiunea pe piața americană
Actualitate
USR, Lasconi și iluzia progresului: O analiză asupra influenței curentului ‘woke’ în România
O ideologie problematică importată
Într-o amplă analiză, Simona Tănăsescu discută despre impactul curentului „woke” în România, evidențiind cum această ideologie, promovată agresiv de partide precum USR, a adus mai mult rău decât bine. În special, Tănăsescu atrage atenția asupra efectelor negative asupra comunităților vulnerabile, inclusiv LGBTQ+, care, în lipsa speranței, s-au agățat de promisiunile unei ideologii care, în realitate, nu le va oferi salvarea.
Promisiuni înșelătoare
Adevărul, așa cum îl prezintă Tănăsescu, este că niciun partid sau niciun curent nu va salva comunitățile marginalizate. Iubirea și identitatea acestor persoane au fost folosite ca instrumente în jocurile politice. „În spatele zâmbetelor politicienilor și a discursurilor despre diversitate, realitatea este că sunteți manipulați,” scrie aceasta, subliniind că ideologia nu a oferit sprijin real, ci a perpetuat problemele.
Efectul devastator al curentului woke
Curentul „woke” nu numai că a eșuat în a aduce schimbări pozitive, dar a creat și mai multă divizare și ură. Sustinătorii acestuia sunt transformați în pioni pe tabla de şah a jocului politic, abandonati când nu mai sunt considerați utili. Exemplele date de Tănăsescu subliniază cum Lasconi a decis să se distanțeze de comunitate atunci când a realizat că nu poate câștiga alegerile folosind această susținere.
Scanarea realității emoționale
Tănăsescu afirmă că curentul „woke” a distrus nu doar relații, ci și conexiuni fundamentale între generații. Nicio lege nu va putea schimba sentimentele părinților sau va umple golurile lăsate de respingerea familială. „Realitatea care doare” nu poate fi ștearsă prin aprobări sociale avute în vedere de politici și campanii.
Fraza centrală a dezamăgirii
„Curentul woke a distrus mai mult decât a construit,” concluzionează Tănăsescu, subliniind tranziția iubirii în marfă de negociat pe scena politică. Comunitățile sunt invitate să se vadă nu ca statistici sau simboluri ale progresului, ci ca indivizi cu nevoi și aspiratii personale.
Apel la acțiune autentică
Tănăsescu face apel la cetățeni să recunoască această manipulare și să nu mai fie pioni într-un sistem care nu le oferă nimic în schimb. Schimbarea adevărată, spune ea, nu începe cu voturi sau petiții, ci cu curajul de a căuta validare interioară și reconectarea cu familiile lor.
Un drum anevoios, dar esențial
Calea spre schimbare reală este dureroasă și poate părea imposibilă, dar este considerată singura care merită efortul. „Restul e doar zgomot. Iar zgomotul, în cele din urmă, se stinge,” concluzionează Tănăsescu, invitând la reflecție asupra valorilor reale și a iubirii care contează cel mai mult.
Actualitate
Expoziția dedicată Revoluției din Decembrie 1989 se deschide la 1 Decembrie, pentru elevii Timișoarei
În urmă cu 35 de ani, Timișoara a schimbat mersul istoriei. A oprit timpul în loc.
De aceea, nu avem voie să uităm, fiind datori să lăsăm în urma noastră grija de a duce mai departe memoria lui Decembrie 1989. De a o lăsa moștenire copiilor noștri.
În acest context, Duminică, 1 Decembrie 2024, la ora 17:00, va avea loc, la Comenduirea Garnizoanei din Piața Libertății, deschiderea pentru elevi a expoziției „’35”, dedicată Revoluției din Decembrie 1989.
Expoziția, care este o producție comună a Societății Timișoara și a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, este adresată atât scenei de artă contemporană, cât și publicului larg, tinerilor – din dorința de a facilita aprofundarea subtilităților unui moment de schimbare a paradigmei socio-politice și culturale din România. Astfel, publicul este invitat și provocat să reflecteze la dinamica puterii, la interacțiuni pierdute, la anxietăți sociale, să privească simultan la trecut și la viitor.
Definită drept „un spațiu și un timp de trecere, între before and after 1989”, expoziția abordează, pe de o parte, divizarea asociată cu controlul și, pe de altă parte, solidaritatea și transformarea – teme relevante nu doar în societate și în politică, ci și în dinamica valorilor și principiilor umane fundamentale. În acest context, viziunea artistului Adrian Florin Pop este completată de experiența trăită a revoluționarului Cătălin Regea, precum și de interpretarea curatorilor Cristina Daju și Mihai Toth, care au resemnificat spațiul simbolic, al vechii Comenduiri a Garnizoanei din Piața Libertății.
Lucrările de artă sunt realizate cu tehnici diverse de la pictură la video, sunet, instalație artistică, folosind ca punct de plecare fotografii și filmări originale.
Calendarul expoziției este următorul:
Duminică, 1 decembrie 2024, ora 17:00 Deschiderea expoziției, pentru elevi
2-16 decembrie 2024, orele 10:00-14:00 Vizite ghidate destinate elevilor
17 decembrie 2024, ora 17:00 Vernisajul oficial al expoziției
17 decembrie 2024-30 ianuarie 2025 Vizite ghidate destinate publicul larg
orele 16:00-20:00
În perioada 2-16 decembrie, vizitarea expoziției este deschisă exclusiv grupurilor de elevi. Aceasta se poate face de luni până vineri, între orele 10:00-14:00, prin rezervare prealabilă, pe mailul office@ccmt.ro
Vizitele programate for fi ghidate de mediatori, prezenți în acest interval orar la sediul Garnizoanei, pentru a facilita înțelegerea, de către elevi, a intenției autorilor.
Parteneri:
Direcția pentru Cultura Timiș, Brigada 18 ISR „Decebal”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Școala Gimnazială 19 „Avram Iancu”
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa