Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/S-a dat interzis in servicii la „vedete” precum „Paluga” Sorin Cosma si „Anaconda” Elena Istodi/ Noul joc al Serviciilor!

Publicat

pe

Bantuiti de isteria promovarii desantate a „hidrei” statului paralel, romanii se bucura nevoie mare de fiecare data cand Curtea Constitutionala sau clasa politica, indiferent de culoarea acesteia, mai taie cate un „cap” al sistemului. Astfel ca parlamentarii si ministrii se simt deja „barbati de stat” ca nu mai „inghit” rapoartele informative si se tin chipurile departe de servicii, in timp ce, la randul lor, procurorii fac pe ofensatii ca nu mai sunt alimentati ca in ultimii ani, dar uite ca ei unii se descurca foarte bine si asa, indiferent ca-s de la „Cuca Macaii”, DIICOT sau DNA.

Vechii beneficiari nu mai „pupa” nicio informatie din sistem

Si vazand halucinanta „hora” in care se prind de-a valma politicieni, demnitari si chiar oameni ai legii cum ca ei nu mai vor sa aiba nimic de-a face cu serviciile secrete, sarbatorind caderea „protocoalelor” mult hulite, aproape ca iti vine sa plangi de mila puzderiei de ofiteri informativi care par practic bagati in somaj tehnic. Numai ca sistemul este de acum mai puternic ca oricand! Iar „paienjenisul” retelei de strangere si analiza a informatiilor mai performant decat in vremea cand era „grevat” de obligatia de a face informari peste informari unor beneficiari care, apoi, nu faceau decat sa-si bata joc de toate aceste rapoarte. Ti uite ca structurile informative nu doar ca s-au adaptat din mers actualei realitati politice, dar noul joc al serviciilor este unul pe cat de diabolic, pe atat de pragmatic si performant. Iar „autonomia” serviciilor este cu mult mai mare dupa ce au renuntat sa mai piarda vremea incercand sa-i „destupe” pe prea numerosii beneficiari legali. Iar dupa ce sistemul a constientizat ca aceasta informare in exces a prea multor institutii sau persoane a fost o greseala majora, care a dus inclusiv la „explozia” asa-numitului stat paralel, mai ca a- i zice ca prima decizie a Curtii Constitutionale care a „decapat” aceasta intensa colaborare, ca si actiunile ulterioare ale politicienilor si altor structuri de forta a fost intens provocata chiar de catre cei care, acum, isi vad linistiti de propriile interese.

Operatiunile specifice si intelegerile aferente se vor face de acum din umbra…

Care, desigur, ar fi excelent sa coincida si cu cele nationale… Dar cert este doar ca, aplicand de-abia acum monopolul absolut al informatiilor si implementand un filtru total asupra divulgarii acestor secrete de stat, Serviciile au o Putere pe care nu o aveau in realitate nici macar in urma cu cativa ani, cand o tara intreaga se temea de ele, si nu le considera „invinse”, ca acum…

Si-au rupt singure capul…

Desigur ca geme tara de adepti ai teoriei conspiratiei, dar dincolo de practicantii de pe tusa ai acestui veritabil „sport national” sunt destui initiati pe bune ai sistemului care nu pot sa nu ia in calcul si faptul ca demascarea si „implozia” protocoalelor care legau deja prea strans serviciile secrete de diverse alte institutii ale statului a venit la tanc! Cel putin pentru „nucleul” din sistem constient ca, daca se continua in acelasi ritm, atunci sistemul chiar ca ar fi ajuns sa fie inlocuit cu statul paralel. Asa insa, mici „scurgeri” de informatii bine dozate si nedezmintite ulterior a facut ca serviciilor secrete, in frunte chiar cu SRI-ul, sa li se ceara imperios sa „taie alimentarea” cu informatii pentru politicieni, demnitari, politisti, procurori si judecatori deopotriva. Si uite ca, dupa ce „si-au rupt” singure capul, serviciile secrete, mai ales structurile aflate intr-un intens proces de „resetare”, beneficiaza din plin si de excesul de zel prin care parlamentari, ministri sau procurori refuza sa mai aiba de-a face cu sistemul, refuzand pana si sa deschida celebrele plicuri cu mentiunea „citeste si da inapoi” aduse de ofiterii SRI, tocmai pentru a nu fi cumva acuzati de „colaborationism” cu statul paralel…

Filtru total!

Iar inconstienta cu care potentatii zilei refuza sansa de a fi bine informati este completata, dupa cum sustin sursele noastre, de „filtrul” total informativ aplicat de catre reprezentantii noii strategii promovate la nivelul celor mai importante servicii secrete cu privire la  „beneficarii” rapoartelor informative.

S-a dat interzis in servicii la „vedete” ca „Paluga” sau „Anaconda”

Dar mai ales a celor contrainformative, „spuma” informativa cu care se delectau pana acum doar unii „rasfatati” ai sistemului. Iata insa ca in cele din urma s-a ajuns la concluzia ca nici macar nu merita efortul, din moment ce majoritatea politicienilor aflati pe functii foloseau de cele mai multe ori informatiile primite fie pentru incercarea „sinucigasa” de a-si salva apropiatii despre care aflau ca sunt „tinte in miscare”, fie pentru mici razboaie personale meschine, fara macar vreo miza apreciabila. De asemenea, dezamagirea serviciilor informative se poate constata si la activitatea multora dintre oamenii legii, mai ales a unor procurori infierbantati care, cum primeau legal vreun „pont”, se repezeau sa sara etapele pentru a prinde si ei doua minute de vedetism la vreun „breking news” televizat, fara sa le pese ca astfel stricau dosare cu mult mai grele si cu o miza mult mai mare pentru siguranta nationala…

Se-nchide cercul

Deci ofiterii de informatii ai serviciilor muncesc astazi mai mult decat oricand. Iar daca „beneficiarii” din ultimii doi-trei ani nu prea mai „pupa” nicio informatie, indiferent ca nu li se mai dau „mura in gura” sau ca au fost facuti sa refuze singuri, aceasta nu inseamna in niciun caz ca rapoartele intocmite sunt bagate automat la „taietorul” de hartie. Nu, ele sunt supuse in continuare analizei specifice si folosite conform intereselor structurilor care le-au obtinut! Ceea ce inseamna ca serviciile tocmai isi impun propriul joc, in timp ce membrii unei clase politice prea debila parca pentru a mai merita sa fie bagata in seama laolalta cu exaltatii din sistem saluta zgomotos ca societatea civila si-a pus bocancul democratiei pe grumazul sistemului! Un sistem pe care deja „tefeleii” il vad infrant, din moment ce nu se obosesc sa mai faca pancarte „cool” si despre serviciile secrete, preferand sa se napusteasca asupra „paratrasnetului” reprezentat de actuala Putere politica. Numai ca, mai ales ca intreg circuitul informational merge perfect, aceasta inseamna ca, totusi, „cercul se inchide” undeva… Si acest lucru se va vedea cel mai bine in cateva luni, perioada in care, iata, „vedetele de cinema” din servicii dispar una cate una. Si daca retragerea unor personaje ca „Paluga” Sorin Cosma si „Anaconda” Elena Istodi care ajunsesera sa conduca cele mai importante directii din cadrul SRI s-a facut prin „momeala” pensiilor fabuloase, iata ca schimbarea totala a liniilor din servicii  va continua cu „next level”. Cel al unor spectaculoase iesiri „onorabile” din sistem pe motive medicale. Si nu ne referim aici doar la generalii care tocmai ce si-au taiat stomacurile ca sa dea mai bine uniforma doldora de stele pe ei…(Catalin Tache ).

 

 

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

  • Data: 18 mai 2024
  • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
  • Program: 09:00 – 18:00
  • Intrare: Liberă
  • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
  • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
  • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv3 ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusivo zi ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv3 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv3 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv3 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv4 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv4 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv4 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv4 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv5 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv5 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv