Social
Cum sa organizezi o petrecere reusita copilului tau cu ajutorul unui magician

Petrecerea aniversara a copilului tau este cel mai important moment atat in viata ta de parinte, cat mai ales in a lui, care descopera lucruri noi si invata sa socializeze. Daca te-ai gandit la o tematica, ai un buget stabilit si stii care este lista de invitati, mai trebuie sa stabiliesti cine va intretine atmosfera. Iar copiilor, cu siguranta le plac magicienii, care ii vor invata trucuri si le va mentine atentia.
Insa pana la alegerea unui magician, ar trebui sa te documentezi si sa alegi in cunostinta de cauza. Ca sa nu mai pierzi timp pretios, Charmy.ro iti ofera cateva sfaturi utile in alegerea magicianului perfect.
Documenteaza-te asupra serviciilor oferite
Pentru asta te poti inspira de pe Google sau cauta pe retelele sociale si chiar sa ceri recomandari. Stabileste o lista cu 5 nume de magicieni, apoi cauta informatii detaliate despre fiecare in parte. De asemenea, daca ai prieteni sau rude care au apelat recent la serviciile unor magicieni pentru copiii lor, cere-le cat mai multe informatii despre prestatiile respectivilor entertaineri. Este foarte important sa te asiguri ca magicienii pe care te gandesti sa-i aduci la petrecere au experienta in lucrul cu copiii.
Intreaba-i ce costume au disponibile
Copiii adora sa se costumeze. De aceea, intreaba fiecare magician in parte daca are costume pentru copii, ca ei sa se imbrace pe toata durata petrecerii.
Ce trucuri este bine sa interpreteze
Fiind vorba despre copii, este bine ca trucurile lor sa fie simple si, pe cat posibil, sa nu ii sperie. Chiar daca sunt magicieni care au mai lucrat cu copii, exista riscul ca exercitiile din portofoliul lor sa nu fie pe gustul tau.
Spune-i exact ce iti doresti
Transmite-le magicienilor de pe lista scurta care sunt asteptarile tale de la eveniment, ce varsta vor avea copiii prezenti si cat iti doresti sa dureze petrecere. Dupa ce iti raspund toti magicieni pe care ii contactezi, ramane sa te decizi pe cine alegi, in functie de ceea ce iti transmite fiecare dintre ei.
Exclusiv
Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Featured
Unde se situeaza acest guvernator fata de varsta medie a guvernatorilor BNR din ultimii 33 de ani?/,,Cei care iau credite ar cam trebui să aibă grijă de ei”

Simtindu-ma inspirat de un articol citit foarte recent, despre vârsta politicienilor (Președintele SUA – Joe Biden, la 81 de anișori este mult peste media de vârstă a celor 46 de Președinți ai SUA de până acum, care se situează la 55 de ani, sunt curios dacă știe cineva care este vârsta medie a guvernatorilor Băncii Naționale a României de după 1990 și unde se plasează actualul guvernator BNR față de această medie, se intreaba analistul economic Radu Teodor Soviani.
Mugur Isărescu: ,,cei care iau credite ar cam trebui să aibă grijă de ei”.
Dar cine ar trebui să aibă grijă de cei care sunt acolo să supravegheze ca băncile să nu fie spoliate prin împrumuturi acordate pe rețele mafiote, și apoi la rândul lor să spolieze populația și companiile, prin majorări de dobândă nesustenabile, urmare a cartelurilor bancare? Pe ei, care urmăresc strict interesele acționarilor privați ai băncilor comerciale, în contra intereselor generale ale economiei, cine ar trebui să îi aibă în grijă? Declarațiile din data de 14 septembrie 2023. (Cristina T.).
Featured
România se face preș în fața străinilor și în cazul eolienelor offshore

Forma consolidată a proiectului de lege privind măsurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore nu a făcut decât să întărească drepturile concesionarilor. Astfel, companiile străine vor avea mai multe drepturi decât proprietarii români, aceștia din urmă având obligația de a se supune oricăror măsuri care vizează ocuparea terenurilor, desființarea culturilor sau strămutarea imobilelor, deoarece investițiile în centralele eoliene offshore au fost considerate de Guvern de utilitate publică.
Când am semnalat prima oară neregulile proiectului de lege privind centralele eoliene offshore, în ce privește limitarea drepturilor de proprietate pentru cetățenii români, băieții de la factual.ro, ăia de au introdus cenzura oficială pe facebook, au sărit ca arși, blocând distribuirea materialului. Argumentele lor au fost cel puțin puerile, de genul că legea este încă în fază de proiect și că da, își pierd românii proprietățile în fața companiilor străine, dar așa se întâmplă și cu exproprierile la construcția de autostrăzi.
Doar o observație am, chiar pentru Guvern. Utilitatea publică nu are cum să vină dintr-o investiție privată și, în acest caz, chiar din afara țării. Faptul că se va produce, cândva, energie electrică din eolienele montate în Marea Neagră, va aduce beneficii doar investitorilor, care ne-o vor vinde la prețurile de piață, în cazul României, printre cele mai mari din UE. Tocmai de aceea exproprierile și strămutările forțate pe motiv de utilitate publică sunt un abuz în acest caz.
Mai mult de atât, Guvernul va acorda și ajutoare de stat companiilor străine care vor primi concesiunea perimetrelor pe o perioadă de 40 de ani. Impactul imediat, însă, va fi la construcția centralelor eoliene de pe uscat, unde proprietarii români de terenuri și imobile nu vor avea niciun cuvânt de spus. ”În favoarea concesionarilor, care desfășoară operațiuni pentru exploatarea energiei eoliene offshore sau construirea centralei electrice eoliene offshore pot fi instituie limitări ale dreptului de proprietate asupra terenurilor şi bunurilor proprietate privată a statului sau a altor persoane fizice ori juridice şi asupra activităţilor desfăşurate de persoane fizice sau juridice în vecinătatea capacităţii energetice, pe toată durata realizării operațiunilor pentru exploatarea energiei eoliene offshore sau construirea centralei electrice eoliene offshore care implică imobilele menționate”, se arată în varianta finală a proiectului legislativ elaborat de Ministerul Energiei.
Doar 40 de ani
Limitările dreptului de proprietate constau în dreptul de uz pentru executarea lucrărilor necesare realizării, relocării, retehnologizării sau desființării capacităţii energetice, pentru asigurarea funcţionării normale a capacităţii, pentru reviziile, reparaţiile şi intervenţiile necesare, servitutea de trecere subterană, de suprafaţă sau aeriană pentru instalarea/desfiinţarea de reţele electrice sau alte echipamente aferente capacităţii energetice şi pentru acces la locul de amplasare a acestora, în condiţiile legii, dreptul de a obţine restrângerea sau încetarea unor activităţi care ar putea pune în pericol persoane şi bunuri, precum și dreptul de acces la utilităţile publice. Limitările nu sunt temporare, așa cum insinuau cei de la factual.ro, pentru că proiectul de lege prevede că acestea au caracter legal, sunt de utilitate publică şi se exercită pe toată durata existenței capacităţii energetice sau, temporar, cu ocazia retehnologizării unei capacităţi în funcţiune, reparaţiei, reviziei, lucrărilor de intervenţie în caz de avarie.
Totodată, dreptul de uz asupra terenului pentru executarea lucrărilor necesare construirii/desfiinţării sau retehnologizării centralei eoliene offshore se întinde pe durata necesară executării lucrărilor și operării centralei și oricare dintre aceste situaţii trebuie notificată de îndată proprietarului. Iar operarea centralei se face pe o perioadă de 40 de ani, cât este prevăzută durata maximă a concesiunii.
Se defrișează pădurile
Mai mult de atât, în exercitarea dreptului de uz, companiile străine au voie să desfiinţeze culturi sau plantaţii, vegetaţie forestieră, construcţii sau alte amenajări existente ori numai să le restrângă, în măsura strict necesară executării lucrărilor pentru capacitatea autorizată, în condiţiile legii. De asemenea, acestea pot depozita pe terenurile necesare executării lucrărilor, materiale, echipamente, utilaje, instalaţii, pot îndepărta materiale, pot capta apă și pot opri sau restrânge activităţi ale proprietarului, în măsura strict necesară executării lucrărilor pentru capacitatea autorizată.
”Dreptul de uz și servitutea se exercită cu condiția plății în prealabil a justei despăgubiri și a indemnizațiilor corespunzătoare, stabilite prin acordul părților. Existența unui litigiu nu are ca efect suspendarea, invalidarea sau amânarea exercitării valabile a limitărilor. În ipoteza lipsei acordului părților cu privire la justa și prealabila despăgubire, ori cu privire la indemnizație, acestea se plătesc în cuantumul stabilit prin hotărâre judecătorească persoanei îndreptățite”, se precizează în proiectul de lege.
-
Exclusivacum 4 zile
Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave
-
Exclusivacum 5 zile
”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI
-
Administratieacum 3 zile
Primarul PSD-ist Andrei Volosevici își joaca mandatul/ Noi cerem măgarului sa cânte la Filarmornica
-
Featuredacum 5 zile
Avere Nejustificată – Alexandru Cătălin Ioniță, fost Director General al Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne/Bani din videochat!
-
Exclusivacum 4 zile
„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”
-
Exclusivacum 4 zile
Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare
-
Exclusivacum o zi
Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”
-
Actualitateacum 3 zile
În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023, la Galeriile Senat – Combinatul Fondului Plastic din București, are loc ediția a 7-a a Slow Coffee Festival.