Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Sesizare privind managementul defectuos al numitului Despescu Voicu, respectiv al actualei conduceri a DGPMB

Incisiv

Publicat

pe

Ne mirăm cu toții că România, o țară bogată, frumoasă, are o populație săracă… Păi cum ar putea fi altfel în condițiile în care nulităților societății (inculții, in(ne)competenții, proștii, găinarii, infractorii dovediți ș.a.m.d.) le-au fost luate din mâini „topoarele” și li s-au pus „condeiele”? Cum să conduci o țară cu „un topor care scrie”?

În prezentul articol re-vedem faptul că „topoarele” sunt agreate de conducătorii țării iar cei care ar trebui să fie „crema societății” (oamenii de cultură, educați) „își iau  lumea în cap” mergând la străini să își pună în valoare mintea și „aurul mâinilor”… lăsând în urma lor pleava societății să „dea cu toporul după cum îi duce coada”.

În „statul de drept România” („republică democrată”, cu valori și drepturi fundamentale – art. 1 Constituție) vedem că aceleași metehne comuniste sunt mai vii ca oricând: șoferul e director iar directorul e la lopată, academicianul scrie articole în reviste de bucătărie pentru  a supraviețui iar bucătarul scrie Academiei Române „manuscrise filozofice”, polițistul a devenit „bau-bau” doar pentru copii iar infractorul a devenit magistrat ș.a.m.d.

Totul e cu susul-în-jos datorită „capetelor pătrate” care merg, încă, pe dictonul: „e prost, dar e al meu. Trebuie să mănânce și ăsta o pâine! Și, unde altundeva mai bine ca la stat: luna trece leafa merge. Faci-nu-faci, te faci-că-faci și, la final de lună, îți iei bănuțul pentru că i-ai frecat bine ridichea șefului…”

Astfel, ne(in)competenți precum șefii Poliției Voicu și Despescu (și nu numai) ajung să ne conducă destinele… viețile … să ne zică că opinia lor (formată de țopârlanii din birourile structurilor suport) e Lege și noi, „prostimea”, să batem darabana după cum ne cântă ei… Bravos! Societate civilă, mai exiști? România mai are: polițiști, militari, magistrați de carieră? România are conducători destoinici? Dacă da, atunci scăpați-ne de „rebuturile comunistoide” precum Voicu, Despesc și actuala conducere a DGPMB care continuă să promoveze: nesimțirea, ilegalitatea, incultura, obediența față de stăpân nicidecum „principiile statului de drept”! Aruncați aceste specimene cu chip uman la marginea societății și faceți loc celor competenți, bine-voitori, culți, educați!

Dl președinte Iohannis, se aude și la dvs? Dl. Premier Tudose ne auziți? Dacă da, atunci demonstrați că sunteți conducători ai României nu marionete ale funcționărimii inculte din M.A.I. care promovează „valorile comuniste”: destituiți non-valorile din M.A.I., vă rugăm! (Alexandru Firicel-avertizor public).

Către,

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

PRIMUL MINISTRU  AL ROMÂNIEI

CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU AL ROMÂNIEI

Subsemnatul, Alexandru Firicel, avertizor public și președinte teritorial SPR „Diamantul” constituită la nivelul D.G.P.M.B.-secția 13 Politie, cu domiciliul ales pentru comunicarea răspunsului dvs. la sediul S.P.R. „Diamantul” din București, str. Ienăchiță Văcărescu nr 17 A, Sector 4, București, cu respect vă aducem la cunoștinț următoarele:

Începând cu luna mai a anului 2017 SPR „Diamantul” a adus în atenția instituțiilor abilitate (inclusiv dvs.) indolența și neglijența în serviciu manifestată de funcționari indolenți, in(ne)competenți, rău-voitori, „cu epoleți”, din M.A.I., I.G.P.R. și D.G.P.M.B. în ceea ce privește: condițiile de muncă inumane, dotarea precară (învechită) lipsa personalului de polițiști „din stradă” (art. 26 alin.(1) din Legea nr. 218/2002).

Din păcate, aceste probleme nu au fost remediate ci „spoite” de funcționari oculți ajutați de manageri ne(in)competenți. Menționăm că atât ministrul Afacerilor Interne cât și inspectorul general al Poliției Române respectiv șeful D.G.P.M.B. au fost sesizați însă… continuă să „ascundă”, complice, incompetența, furtul/proasta gestionare a banului public, indolența subordonaților din structurile suport (administrativ-logistic, resurse-umane, financiar-contabil – „pilele”). În ultimul articol de presă au fost centralizate aceste sesizări: https://www.incisivdeprahova.ro/2017/12/05/exclusivcu-asa-vajnici-politisti-nu-e-de-mirare-ca-au-ajuns-amantele-sa-faca-munca-de-politie/

Ca urmare a evenimentelor nefaste petrecute în anul 2017 privind polițiști uciși în timpul programului de lucru/când și-au declinat calitatea pentru a aplana conflicte/apăra victime ale unor infracțiuni, Primul Ministru al României a declarat public că există un deficit de 40.000 de polițiști (http://www.ziare.com/mihai-tudose/premier/tudose-spune-ca-e-deficit-de-40-de-mii-de-politisti-si-propune-angajarea-studentilor-academiei-1474677) respectiv că este inadmisibil ca polițiștii să efectueze misiuni singuri. Menționăm că, din păcate, lași, ne(in)competenți îmbracă ilegal uniforma de polițist și beneficiază de acest statut onorabil  în condițiile în care nu îndeplinesc atribuțiile polițistului Legea nr. 218/2002, OUG nr. 104/2001, Cod procedură Penală, Legea nr. 364/2004): administrative-logistic, financiar-contabil, juridic, resurse-umane, control intern, IT, medical, psihologic ș.a.m.d. – http://www.capital.ro/statul-plateste-mai-mult-pentru-salariile-unor-falsi-politisti.html

Astfel că, prin adresa nr. 40436/24.11.2017, DGPMB recunoaște:

Mai mult, D.G.P.M.B. „omite” să ne comunice deficitul uriaș de personal operativ „din stradă” (http://oglindadevest.ro/cum-ii-obliga-sefii-pe-politisti-sa-nu-protejeze-viata-martorului-si-a-familiei-acestuia/ ).

Cu toate că au fost constatate o serie de deficiențe la nivelul Secției 7 Poliție, conform adresei DGPMB pre-citate, nu s-a luat nicio măsură împotriva factorilor responsabili: conducerea MAI, Poliției Române, DGPMB respectiv funcționarlor oculți din structurile administrativ-logistic, resurse-umane, financiar-contabil din contră: cu ajutorul mușamalizatorilor de la control intern, s-a divagat incompetența managerială a șefilor din MAI, IGPR și DGPMB către… secția 7 Poliție, cităm: „La nivelul Serviciului Control Intern din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au fost inregistrate 5 sesizari privind conditiile in care iși desfasoara activitatea politistii din cadrul Sectiei 7 Politie. La finalizarea verificarilor, nu au fost dispuse masuri de sanctionare a unor politisti cu functii de condueere ori de executie din cadrul subunitatii, ci doar masuri organizatorice.”

Din păcate, până în prezent, atât Primul Ministru al României cât și Președintele României au „omis” faptul că funcționarii incompetenți nu se promovează/premiază ci se destituie din funcția publică, astfel că șeful Poliției Române, Despescu Bogdan și Voicu Marius (ex-șef DGPMB – menținut în această funcție cu încălcarea Deciziilor CCR nr. 172 și 244/2016 prin modificarea OMAI nr.S/214/2011 privind salarizarea ș.a. drepturi acordate personalului M.A.I.) au fost: premiați și promovați atât prin avansări în grad „la excepțional” cât și într-o funcție superioară (Voicu Marius ocupă, în prezent, funcția de adjunct al șefului IGPR) https://lege5.ro/Gratuit/gi3dcnjxhaza/decretul-nr-1073-2017-privind-inaintarea-in-gradul-profesional-de-chestor-sef-de-politie-a-unui-chestor-principal-de-politie-din-ministerul-afacerilor-interne; https://www.stiripesurse.ro/chestorul-de-politie-mihai-voicu-va-fi-adjunct-al-efului-igpr_1220561.html).

Având în vedere cele prezentate,

Având în vedere că incompetența managerială a numiților: Despescu Bogdan și Voicu Marius este dovedită, în opinia noastră, prin numeroasele sesizări susținute cu probe și  prezentate de mass-media, cu respect vă solicităm următoarele:

I.

În temeiul art. 5 lit.e), i) și m) din Legea nr. 571/2004[1], art. 99 lit.d) din Legea nr. 188/1999[2] coroborate cu art. 15 lit.a)[3], art. 69 lit.g)[4] din legea nr. 360/2002 respectiv art.8 alin.(1) din Legea nr. 218/2002[5] cu respect solicităm Președintelui României și Primului Ministru al României să:

  1. îi destituie din M.A.I. și Poliția Română: Despescu Bogdan-șef IGPR și Voicu Marius-adjunct șef IGPR fără drept de pensie respectiv ajutor de șomaj.
  2. În subsidiar, în cazul în care nu sunteți de acord cu solicitarea noastră de la pct-ul 1, să îi numiți pe funcționarii Voicu și Despescu într-o funcție publică de agent de poliție debutant la una din secțiile de poliție din cadrul DGPMB/posturile de poliție din România pentru a lua contact direct cu: sediile insalubre populate cu dăunători, dotarea antică/lipsa totală a acesteia, pericolele la care sunt expuși zilnic polițiștii „din stradă” și salariile mizere ale polițiștilor (nici până în ziua de azi polițiștilor nu le-au fost aplicate prevederile HG nr.1/2017).

II.

Având în vedere faptul că funcționarii din structurile suport ale M.A.I., IGPR, DGPMB continuă să ascundă gravele probleme cu care se confruntă personalul Secției 7 Poliție din DGPMB, cu respect solicităm Corpului de Control a Primului Ministru al României:

  1. Să inspectați toate cele 26 Secții de Poliție din DGPMB în vederea stabilirii cu exactitate a: lipsei igienei (curățeniei), necesitatea reparațiilor la interiroul și exteriorul sediilor acestora, dotarea polițiștilor „din stradă” deficiența de personal cu care se confruntă fiecare secție de poliție din DGPMB oferind astfel un serviciu polițienesc de slabă calitate și un climat favorabil persoanelor certate cu bunele moravuri/Legea;
  2. Să dispuneți remedierea neregulilor constatate la nivelul Secțiilor de poliție din DGPMB. Solicităm ca demersul dvs. (raportul de control care conține observațiile dvs. și măsurile constatate să fie făcute public);
  3. să destituiți actuala conducere a DGPMB pentru incompetență și neglijență în serviciu pe care o perpetuează ca și „grea moștenire”;
  4. Să identificați funcționarii incompetenți, indolenți, rău-voitori din Aparatul central al M.A.I. și structurile-i subordonate (inclusiv IGPR și DGPMB), să îi cercetați și sancționați.
  5. Pentru funcționarii de la pct.-ele 4 și 5 apreciem oportună numirea acestora într-o funcție publică de agent de poliție debutant la una din secțiile de poliție din cadrul DGPMB/posturile de poliție din România pentru a lua contact direct cu: sediile insalubre populate cu dăunători, dotarea antică/lipsa totală a acesteia, pericolele la care sunt expuși zilnic polițiștii „din stradă”.

În temeiul art. 41 alin.(1) și (2)[6] CDFUE coroborat cu art. 51 alin.(4)[7] Constituție, cu respect vă solicităm să ne comunicați, punctual, motivat, modul în care ați înțeles să soluționați prezenta.

Notă: având în vedere și prevederile art.11 din OG nr. 27/2002[8] văsolicităm, cu respect, să nu trimiteți prezenta la MAI și instituțiile-i subordonate pentru soluționare. Menționăm că, până în prezent, MAI, IGPR și DGPMB nu doar au evidențiat faptul că  își protejează funcționarii inculți, incompetenți, rău-voitori, indolenți ci îi și promovează/aprobă propunerile pentru promovarea acestora în funcții de conducere/în ierarhie, România și cetățenii acestei țări beneficiind de un serviciu de pază și protecție tot mai slab dat fiind actul managerial defectuos astfel cum a fost prezentat și în cuprinsul actualului înscris.

Cu stimă,

Alexandru Firicel – avertizor public și președinte teritorial SPR „Diamantul” constituită la nivelul DGPMB-secția 13 Poliție

[1] Articolul 5Semnalarea unor fapte de încălcare a legii de către persoanele menţionate la art. 1 şi 2, prevăzute de lege ca fiind abateri disciplinare, contravenţii sau infracţiuni, constituie avertizare în interes public şi priveşte: e) folosirea abuzivă a resurselor materiale sau umane; i) incompetenţa sau neglijenţa în serviciu; m) administrarea defectuoasă sau frauduloasă a patrimoniului public şi privat al autorităţilor publice, instituţiilor publice şi al celorlalte unităţi prevăzute la art. 2;

[2] Articolul 99(1) Persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică va dispune eliberarea din funcţia publică prin act administrativ, care se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere, în următoarele cazuri: d) pentru incompetenţa profesională, în cazul obţinerii calificativului „nesatisfăcător” la evaluarea performanţelor profesionale individuale;

[3] Articolul 15(1) Acordarea gradelor profesionale se face prin avansare de către:a) Președintele României, pentru ofițerii de poliție la gradul de chestor de poliție, chestor principal de poliție, chestor-șef de poliție și chestor general de poliție, la propunerea ministrului afacerilor interne;

[4] Articolul 69(1) Încetarea raporturilor de serviciu ale polițistului se dispune în mod corespunzător de către persoanele care, potrivit art. 15, au competența de acordare a gradelor profesionale și are loc: g) la destituirea din poliție;

[5] Articolul 8(1) Inspectoratul General al Poliţiei Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor interne, după consultarea Corpului Naţional al Poliţiştilor.

[6] Articolul 41 Dreptul la bună administrare (1) Orice persoană are dreptul de a beneficia, în ce privește problemele sale, de un tratament imparțial, echitabil și într-un termen rezonabil din partea instituțiilor, organelor, oficiilor și agențiilor Uniunii. (2) Acest drept include în principal: (a) dreptul oricărei persoane de a fi ascultată înainte de luarea oricărei măsuri individuale care ar putea să îi aducă atingere; (b) dreptul oricărei persoane de acces la dosarul propriu, cu respectarea intereselor legitime legate de confidențialitate și de secretul profesional și comercial;

(c) obligația administrației de a-și motiva deciziile.

[7] ART. 51 Dreptul de petitionare (4) Autoritatile publice au obligatia sa raspunda la petitii in termenele si in conditiile stabilite potrivit legii.

[8] Articolul 11În cazul în care prin petitie sunt sesizate anumite aspecte din activitatea unei persoane, aceasta nu poate fi solutionata de persoana în cauza sau de către un subordonat al acesteia.

1a
1b

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

EXCLUSIV/Nori negrii se abat catre conducerea incompetenta a Politiei Locale Ploiesti … Vidatul sef al institutiei incearca sa scape de raspunderea penala aruncand vina pe altii

Incisiv

Publicat

pe

De

Reamintim faptul ca, timpul liber corespunzător orelor lucrate în zilele de sâmbete, duminci, sărbători legale ori, în lipsa acestuia, compensații în bani NU sunt atribuite politistilor locali, in mod ILEGAL (sens in care Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala si ITM Prahova).

Vidatul sef al Politiei Locale Ploiesti, Adrian Vaida (Hartuitorul/Hartuitorul sexual) a recunoscut recent in fata unui subordonat ca situatia este reala si a incercat sa faca ce stie el mai bine…sa dea vina pe altii, pe contabilitate si/sau personal ca acestia trebuie sa raspunda penal si nu el.

Cum pe rol este un dosar penal si politistii locali au efectuat demersuri separate in acest sens, Adrian Vaida vrea sa scape si sa paseze responsabilitatea catre toti.

Planul prostesc al acestui vidat de la sefia Politiei Locale Ploiesti este sa disipeze raspunderea  penala atat catre cei de la contabilitate, personal cat si catre toti sefii de birouri si servicii (care intocmesc pontajele) doar sa scape el…Spera ca ii va mai merge cu minciunile ordinare…Il lasam sa spere…

La nivelul Poliției Locale Ploiești a fost conceput un program informatic pentru calculul venitului salarial al angajaților instituției în care nu sunt prevăzute zilele de: sâmbete, duminici sărbători legale deși planificarea polițiștilor locali în serviciu (ordine publică și rutieră) este efectuată și pentru aceste zile (sâmbete, duminici, sărbători legale) – o vădită încălcare a art.33 alin.(2)[1] din legea nr.188/1999 și 139-142[2] Codul Muncii, în opinia noastră dar, mai ales, o îngrădire nejustificată a dreptului la viață privată și a proprietății consacrate prin art.8 CEDO și art.1 din Protocolul Adițional nr.1 la Convenția EDO. Așadar, în zilele de: sâmbete, duminici și sărbători legale, polițiștii locali sunt planificați în servicii fără ca munca acestora să fie plătită ori compensată cu timp liber corespunzător întrucât programul informatic de calcul al veniturilor salariale „nu permite” decât calculul pentru zilele de: luni, marți, miercuri, joi și vineri ale fiecărei săptămâni.

Sporul pentru condiții vătămătoare și timpul liber ce se acordă pentru condițiile de lucru vătămătoare. Menționăm că, potrivit art. 147 alin.(1)[3] Codul Muncii polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Ploiești (ordine publică și rutieră) ar fi trebuit să primească cel puțin 3 zile libere pentru condițiile vătămătoare în care aceștia lucrează (lucrul cu stații de emisie recepție, lucrul în condiții meteo nefavorabile ș.a.m.d.). Din informațiile noastre, polițiștii locali din cadrul Poliției Locale a Municipiului Ploiești (ordine publică și rutieră) nu au primit niciodată timp liber corespunzător condițiilor de muncă vătămătoare în care aceștia își desfășoară activitatea .

Potrivit art.119[4] Codul Muncii, angajatorul polițiștilor locali are obligația imperativă de a ține evidența orelor lucrate de angajați. Ups…jale mare, una este in pontaj, alta „iaste” de la contabilitate si personal…

Nori negrii se abat catre conducerea incompetenta a Politiei Locale Ploiesti incepand cu sfarsitul acestei saptamani…(Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/DOVADA IREFUTABILĂ CĂ SE ÎNCEARCĂ MUȘAMALIZAREA EVENIMENTULUI RUTIER DE LA SECĂRIA, CU OAMENII IPJ PRAHOVA!

Incisiv

Publicat

pe

De

În seara zilei de 25 septembrie 2018 orele 18.00 am fost contactați de doamna T.E.A., victima evenimentului rutier petrecut la data de 19 septembrie 2018 orele 10 din Secăria, în care protagonistul principal e „Panarică” (șeful de post al localității Secăria, Manea Vladimir) să ne comunice că „a fost invitată la sediul I.P.J. Prahova pentru a fi audiată ca martor”.

Interesant este că victima este semi-deplasabilă (în cârje), medicul specialist curant interzicându-i acesteia „să pună piciorul în pământ”. Și, ca să fie sigur medicul specialist curant că pacienta se va însănătoși grabnic, i-a prescris și un medicament injectabil care deja „i-a înnegrit brațul”.

Numai că, niște „milițieni” din I.P.J. Prahova  s-au gândit ei, „în deșteptăciunea lor”, să pună în pericol sănătatea victimei că, deh, Articolul 77 Circumstanțe agravante Următoarele împrejurări constituie circumstanțe agravante: e) săvârșirea infracțiunii profitând de starea de vădită vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată vârstei, stării de sănătate, infirmității sau altor cauze coroborat cu articolul Articolul 203 Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate(1) Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunța de îndată autoritățile de către cel care a găsit o persoană a cărei viață, integritate corporală sau sănătate este în pericol și nu are putința de a se salva se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă Cod Penal sunt necunoscute acestor „oameni ai Legii”.

Victima T.E.A. a fost contactată telefonic la data de 25 septembrie 2018 ora 12.51 de agentul Piciorea de la Poliția Comarnic cum că „e musai să vină la sediul Poliției din Comarnic în data de 25 septembrie 2018, până în orele 16, pentru a-i înmâna un act” care, ulterior, s-a dovedit a fi o invitație emisă de controlorul intern Muntean Mihai Dorin din cadrul IPJ Prahova (revenim imediat și la acest „investigator intelijent”). Fiindcă victima nu dispune de „însoțitor permanent” și este în imposibilitate de a conduce un autovehicul, s-a deplasat la „marele stăpân-milițian Piciorea” cu transport privat de persoane (“microbus”). „Frumos” este și gestul cetățenilor din microbus/a celor care așteptau să urce în “microbus” că nu au ajutat-o la coborâre și nici la urcare din acest mijoc de transport privat.

Odată ajunsă la sediul Poliției Comarnic niște „polițiști educați” au invitat-o să rămână în picioare pe victima T.E.A. până la sosirea „caporalului de schimb” Piciorea. Bineânțeles că „marele tablagiu” Piciorea s-a lăsat așteptat… doar era 15.30 și ar fi trebuit demult să „părăsească locul faptei” (sediul secției Comarnic) iar „nesimțita asta de victimă care se preface că e lovită a venit atât de târziu”… După ce i-a înmânat invitația, „marele purtător de table” Piciorea i-a băgat repede sub nas un proves-verbal în care susținea că „s-a deplasat la locuința T.E.A. pentru a-i înmâna invitația emisă de IPJ Prahova (foto).

T.E.A. a refuzat să semneze procesul-verbal „pe genunchi”, așa cum îi cerea Piciorea și a cerut să îl citească înainte de a-l semna. În procesul-verbal scria că „stăpânul suprem al tablelor de miliție”, Piciorea, „și-a deranjat fizicu-i de chiparos” până la domiciliul victimei pentru a-i înmâna acesteia invitația (aspect total nereal, așa cum v-am prezentat mai sus). Victima a solicitat „marelui Piciorea” permisiunea de a modifica procesul verbal: să scrie victima că s-a deplasat ea la sediul Poliției Comarnic pentru a primi „depeșa urgentă” nicidecum că s-a deplasat Piciorea la domiciliul ei. Piciorea ținea morțiș „că nu se poate aduce nicio modificare capodoperei juridice pe care a      întocmit-o”…

Datorită gălăgiei de pe hol a ieșit și șeful Poliției Comarnic, Năstase Gabriel, care, auzind discuția contradictorie i-a transmis T.E.A. să modifice acel proces-verbal cu datele corecte și apoi să îl semneze. „Nu are rost să mai pierdem timpul” au fost vorbele de final ale șefului Poliției Comarnic.

Ulterior, T.E.A. a întrebat (așa cum era și firesc): „cine o ajută să se deplaseze la sediul IPJ Prahova?” (cine o va transporta dat fiind condiția precară a sănătății). Răspunsul de adevărat „milițian-bolșevic și securist incult” nu a întârziat să iasă din „gurița juridică” a purtătorului de uniformă Piciorea: „Nu știm și nici nu ne interesează! Întrebați la IPJ Prahova!”.

Nici despre dosarul penal în care victima a suferit o vătămare corporală nu a vrut să-i spună nimic „polițistul” Piciorea aceleiași victime. Și de această dată a intervenit șeful Poliției Comarnic, Năstase Gabriel, care a îndrumat-o pe T.E.A. către Parchetul Sinaia însă, numărul dosarului penal chiar era necunoscut Poliției Comarnic (Piciorea)? Sau trebuia să ajungă la Parchetul Sinaia pentru ca grefierul să o trimită înapoi la Poliția Comarnic pentru a afla numărul de înregistrare al dosarului penal (e informație deosebit de secretă numărul de înregistrare al dosarului penal și nu poate fi comunicată telefonic…hm!)…

Deci „tablagel” Piciorea s-a putut deplasa la Secăria pentru ca „martorul asistent” să semneze (contrar tuturor prevederilor legale penale), după 2 zile, procesul verbal de cercetare la fața locului… dar pentru victima T.E.A. nu s-a mai putut deplasa la domiciliul victimei. Doar „invitația” în cauză, a fost primită prin email (căci victima a primit o copie a acesteia nicidecum originalul).

CONTROLORUL MINTOS ȘI „MARE CUNOSCĂTOR DE DREPT”, MUNTEAN MIHAI DORIN a „omis” să menționeze în cuprinsul invitației, temeiul legal în baza căreia a fost emisă aceasta. În schimb, o amenință pe victima T.E.A. că o va amenda dacă „mort-copt” nu vine la tronul „marelui licurici tablagiu” în conformitate cu Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Invocând ca și temei legal pentru sancționarea victimei în cazul în care nu se prezintă în 26.09.2018 la „marele licurici” Muntean, înțelegem că T.E.A. cu reavoință s-a autoaccidentat în data de 19 septembrie 2018 intrând (din și cu partea drepată a taximetrului – locație în care se afla) în autoturismul personal al lui „Panarică” și accidentându-l pe bietul polițist care ar fi „confundat apa cu niște zeamă de fructe de ceva mai multe grade”.

Că tot nu prea are Incisiv de Prahova treabă, s-a uitat „la mișto” în legea nr.61/1991 invocată de „expertul în stânga-dreapta” Muntean unde, legiuitorul a scris: Articolul 2 Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: 16) deteriorarea, ridicarea sau mutarea, fără drept, a semnelor sau indicatoarelor de orientare turistică şi rutieră ori a celor care semnalează existenţa unui pericol pentru viaţa persoanelor; 31) refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu apoi s-a uitat în invitația „expertului în stânga-dreapta”… nu am găsit temeiul legal în acea „invitație” prin care T.E.A. să aibe vreo calitate sau „fapta” acesteia să intre sub incidența Legii nr.61/1991. Cumva „expertul” Muntean induce în eroare victima pentru a „nu se observa” că imixtionează în dosarul Parchetului Sinaia privind evenimentul rutier din 19.09.2018? Noi așa zicem: controlorul ăsta intern din I.P.J. Prahova, Muntean, ori „a primit ceva de la cineva” să fabrice (cu mânuța victimei, evident) niște noi probe care să-l scoată „din zeama de fructe” pe Panarică&co ori e mai „nepregătit decât noaptea”. În ambele situații acest individ NU ARE CE CĂUTA ÎN POLIȚIE!

(VA URMA, STIMABILILOR, CĂCI SUNTEM CU OCHII PE VOI, MAI ALES PE CAZUL ASTA!). (Cerasela N.).

 

 

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/Isarescu, penetrat de ”Paluga” SRI!/Partenerul ”Anacondei”

Incisiv

Publicat

pe

De

Cum prima dragoste securistica nu se uita niciodata, dupa ce a stat luni de zile cu dintii BNR infipti in beregata actualei guvernari Mugur Isarescu a facut o mutare halucinanta si l-a recuperat pe generalul Sorin Cozma, cunoscut in tot sistemul drept ”Paluga SRI” pentru ”boroboatele” facute atat la conducerea Directiei de informatii economice cat si in fruntea Directiei Generale Prevenire si Combatere Terorism. Pai daca tot ai ajuns sa-l iei pe Sorin Cozma consilier, atunci barem refa ”nea Mugurele” si ”cuplul de aur” de la SRI si trage-o langa ”Paluga” si pe partnerea acestuia,  generalul ”Anaconda” Elena Istode, unul dintre fostii sefi ai acoperitilor din perioada ”binomului ” Maior – Coldea.

Deci Sorin Gabriel Cozma a ajuns consilierul presedintelui Bancii Nationale a Romaniei, ”venerabilul” Mugur Isarescu! Si pentru ca ”omerta” impusa in institutia condusa de aproape trei decenii de catre Mugur Isarescu cu siguranta nu va fi sparta de ”fratiorii” de aici, exista totusi structuri contrainformative ale statului roman care sunt gata sa-i dea jos ”sortuletul” incluisv generalului despre care nu au disparut cu totul notele informative care indicau ”talpile” puse la ANAF, atunci cand Fiscul se apropia prea mult de niste ”oaze” financiare precum Oscar Downstream. Oricum, ”mapa profesionala” a celui intrat in SRI pentru ca  sotia sa de atunci, Pompilia Comsa era nepoata ”sarpelui” Virgil Magureanu retine inca nenumarate alte amanunte atat picante, cat si cu iz de anchete interne si nu numai al caror protagonist a fost actualul consilier al lui Isarescu. Mugur Isarescu. Guvernatorul care si-a tras consilier si un general SRI, asa, ca sa fie la curent cu toate problemele monetare probabil…

Partenerul ”Anacondei”

Dupa ce a fost admis in SRI, Sorin Cozma s-a bucurat  de avansarea fostei sale sotii ditamai directorul adjunct la Directia F, cea care se ocupa de asa-zisele ”sisteme informatice”.Ce-i drept, ”consortul” Cozma a cunoscut la randul sau o ascensiune absolut fulminanta si asta in ciuda nenumaratelor scandaluri in care a fost implicat, de la acuzele de deturnare a fondurilor operative la protejarea unor firme de controalele ANAF pe cand se afla la carma Directiei C- Economica si incheind cu achizitiile de la Aeroportul Otopeni care trebuiau girate musai de el pe cand era seful Antitero.Insa, de departe, cea mai mare performanta a lui Cozma in interiorul SRI a fost parteneriatul cu generalul Elena Istode, zisa si ”Anaconda” inca de pe vremea cand fosta secretara sindicalista urma cursurile intensive ale Scolii de la Gradistea. Iata insa ca dupa ”decaparea” lor din fruntea SRI de catre Eduard Hellvig, ”Paluga” a stat ceva vreme retrasa, dupa care, acum si-a gasit un loc caldut chiar langa Mugur Isarescu, fiind de mirare ca guvernatorul BNR nu si-a pus intrebarea ca se expune astfel unei posibile penetrari informative din partea  unui general SRI,fie trecut el si ”cu japca” in rezerva. Dar, poate, o fi girat cineva pentru seriozitatea lui…

Pandar la prune

Sau poate ”stapanul banilor” din Romania  l-o fi luat langa el pe fostul sef de la Anti-Tero din SRI sa-l ajute, in afara orelor obligatorii de program, la pazitul prunelor de pe domeniul familiei Isarescu de pe malul Lacului Snagov. Unde, dupa cum dezvaluiam si la trecuta recolta, guvernatorul BNR face rondul printre pomii fructiferi incepand cu ora 5 dimineata, dupa ce niste copii au indraznit sa ”fure” cateva prune, ”nemuritorul” Mugur Isarescu primind aceasta misiune de pandar chiar de la sotia sa, dupa ce amenintarile acesteia cu politia par sa nu fi avut niciun efect asupra micilor pofticiosi. Asa insa, cu ditamai ”Paluga” antiterorista SRI la dispozitie, altfel se poate combate si inflatia, si ROBOR-ul, dar mai ales furtul de prune si struguri…(Catalin Tache).

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate4 ore ago

EXCLUSIV/Nori negrii se abat catre conducerea incompetenta a Politiei Locale Ploiesti … Vidatul sef al institutiei incearca sa scape de raspunderea penala aruncand vina pe altii

Reamintim faptul ca, timpul liber corespunzător orelor lucrate în zilele de sâmbete, duminci, sărbători legale ori, în lipsa acestuia, compensații...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/DOVADA IREFUTABILĂ CĂ SE ÎNCEARCĂ MUȘAMALIZAREA EVENIMENTULUI RUTIER DE LA SECĂRIA, CU OAMENII IPJ PRAHOVA!

În seara zilei de 25 septembrie 2018 orele 18.00 am fost contactați de doamna T.E.A., victima evenimentului rutier petrecut la...

Actualitate5 ore ago

EXPLOZIV/Isarescu, penetrat de ”Paluga” SRI!/Partenerul ”Anacondei”

Cum prima dragoste securistica nu se uita niciodata, dupa ce a stat luni de zile cu dintii BNR infipti in...

Actualitate5 ore ago

EXCLUSIV/LEGATURI BOLNAVICIOASE/ACOPERITII DIN SISTEME

Zilele acestea asistam, in calitate de spectatori, la o piesa de teatru care va lasa urme adinci in economia Romaniei...

Actualitate5 ore ago

Cine cinta de 1 Decembrie?

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): Eclipsa de soare din 1999 a fost un eveniment foarte frumos marcat de...

Actualitate12 ore ago

SGU este în faliment! Un alt director pleacă. Locul este asigurat deja

„Vinovații fără vină”, titreaza Republika News! În timp ce angajații SGU protestează pentru că nu își primesc banii la timp,...

Actualitate13 ore ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL II)

Cineva din Băicoi și Prahova are tot interesul meschin să ascundă Adevărul în cazul „poluării cu hidrogen sulfurat”. Dar cine...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/IPJ PRAHOVA SE DELIMITEAZĂ DE SUSȚINĂTORII LUI „PANARICĂ” ȘI NĂSTASE GABRIEL ȘI ÎNCEPE O ANCHETĂ INTERNĂ!

Se pare că dezvăluirile ziarului Incisiv de Prahova au deschis „cutia Pandorei” în IPJ Prahova cu ocazia evenimentului rutier de...

Actualitate1 zi ago

EXCLUSIV/MANIPULARE CRASĂ LA BĂICOI!/OAMENII SUNT ȚINTA BATJOCURII AUTORITĂȚILOR IAR PRESA ESTE INDUSĂ ÎN EROARE!

În data de 23 septembrie 2018 canalul de știri ProTv arăta un „mare protest” din localitatea Băicoi, județul Prahova unde,...

Actualitate1 zi ago

EXPLOZIV/OFITERII MAI, LA MANA LUI MARIUS PETRESCU, SEFUL ORNISS/ANEXA SRI blocheaza MAI!

Greu de spus ce consilieri pe probleme de securitate nationala or avea liderii coalitiei de guvernare ca, in timp ce...

Actualitate1 zi ago

TOATE completele de 5 de la ICCJ care nu au avut TOTI judecatorii desemnati aleatoriu au incalcat CEDO si notiunea de „tribunal independent”

Nu stiu daca va dati seama, dar absolut toate completele de 5 judecatori de la ICCJ, care nu au avut...

Actualitate1 zi ago

Nu vi se pare ciudata comoția cerebrală de care a suferit Gărbovan?!/ “Unii nu suferim de emoții cu comotii”

“Nu am văzut interviul dat de șefa UNJR, Dana Gărbovan. Am analizat cu Ion Dedu (col ® SRI), după care...

Actualitate1 zi ago

Cine se merită, se împreunează!/Geometrie cu derbedei

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog): Se spune despre cerc că ar fi perfecțiunea bidimensională, așa cum sfera...

Actualitate1 zi ago

Pichetare Penitenciarele Ploiești și Târgșor (acțiune comună)/25 Septembrie ora 09.00.

Angajatii Penitenciarelor Ploiești și Târgșorul Nou protesteaza. LOCAȚIE – ÎN FAȚA PENITENCIARULUI PLOIEȘTI Sindicatele Equitas și Solidaritatea va invita pe...

Actualitate1 zi ago

Cutremur in Rusia: Gazprom s-a prabusit dramatic de pe locul intai in lume

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO): Kremlinul încasează o lovitură cumplită de imagine: conform topului anual întocmit de cea...

Top Articole Incisiv