Connect with us

Actualitate

Academia SRI blochează de 5 luni un verdict în cazul doctoratului suspect de plagiat al premierului

Publicat

pe

În ciuda prevederilor legale, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” nu a transmis nici până astăzi documente necesare Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNTADCU) pentru a lua o decizie în privinţa tezei de doctorat a premierului Mihai Tudose. Academia, care este subordonată Serviciului Român de Informaţii (SRI), trebuia să transmită aceste documente cel mai târziu la începutul lunii august, scrie Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI).

 Într-un răspuns adresat Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI), Academia a transmis că rectorul Adrian Ivan „are în vedere” trimiterea documentelor. Preşedintele Comisiei de Ştiinţe Militare din CNATDCU, comisie a cărei activitate în cazul premierului este blocată de Academie, a declarat că nu-şi aduce aminte de un caz similar. Tudose şi-a susţinut lucrarea de doctorat la această instituţie de învăţământ superior în 2010. În 2015, CRJI a dezvăluit că în teză există zeci de pagini plagiate, iar în iulie 2017, pe baza acestui material, publicaţia România Liberă a sesizat CNATDCU.

Ministrul Economiei Comertului si Turismului, Mihai Tudose participa la Reuniunea Reprezentantilor Ministerului Economiei Comertului si Turismului din Reteaua Externa, organizata de Ministerul Economiei Comertului si Turismului, in Bucuresti, luni, 6 iulie 2015. MARIUS DUMBRAVEANU / MEDIAFAX FOTO

17 noiembrie: CNATDCU a luat act de lipsă

Situaţie fără precedent în activitatea CNATDCU. De mai multe luni, Consiliul nu poate da un verdict în cazul doctoratului actualului premier din cauza Academiei SRI. Această instituţie trebuia să trimită un raport, întocmit de Comisia de Etică din universitate, referitor la teza lui Mihai Tudose, cu propunere de menţinere sau retragere a titlului de doctor, precum şi volumele sau articolele din care acesta ar fi plagiat. Cu toate că termenul-limită pentru îndeplinirea acestor sarcini, termen prevăzut de Regulamentul de Organizare şi funcţionare al CNATDCU, este de 30 de zile, Academia nu a trimis documentele nici până acum.

Cazul Tudose a intrat în şedinţa Consiliului General al CNATDCU pe 17 noiembrie, dată la care preşedintele Comisiei de Ştiinţe Militare, profesorul universitar Ioan Crăciun, şi-a informat colegii despre lipsa documentelor. Trei membri ai Comisiei pe care o conduce aşteaptă de luni de zile raportul şi resursele bibliografice pentru a lua, la rândul lor, o decizie care să ajungă pe masa plenului CNATDCU. Acesta este cel care, în final, hotărăşte dacă Tudose va rămâne sau nu cu titlul de doctor.

Academia: „Imposibilitate temporară de a formula şi transmite o opinie”

Următoarea şedinţă de plen a CNATDCU va avea loc pe 13 decembrie. „Chiar dacă vom primi raportul Comisiei de Etică de la Academie până atunci, comisia noastră nu va putea analiza documentele şi teza până la acea dată”, a declarat Crăciun pe 28 noiembrie, pentru CRJI. El a adăugat că a avut o întâlnire, într-un cadrul neoficial, cu rectorul Academiei, Adrian Ivan, care i-a promis că va trimite documentele. Acelaşi lucru a fost susţinut şi într-un răspuns adresat CRJI de către Academie: „Ulterior numirii în funcţia de rector, domnul prof. univ. Ivan Adrian-Liviu are în atenţie soluţionarea sesizării care este invocată în solicitarea dumneavoastră. Precizăm că Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazul» va răspunde interpelărilor instituţiilor statului român, în conformitate cu legislaţia naţională aplicabilă în domeniu.”

Academia invocă faptul că întârzierea a fost provocată de „vacantarea intempestivă a postului de rector (prin trecerea în rezervă la cererea sa)”, ceea ce „a impus demararea, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, a procesului de alegere a membrilor unui nou Senat universitar şi elaborarea metodologiei de ocupare a funcţiei de rector.”

Fostul rector se numeşte Niculae Iancu şi a condus Academia din 2013. În aceeaşi adresă, Academia a precizat că a transmis în termenul legal Ministerului Educaţiei Naţionale (Direcţia Generală Învăţământ Universitar) faptul că s-a aflat, „în mod obiectiv, în imposibilitatea temporară de a formula şi transmite o opinie”.

De ce nu a lucrat Comisia de Etică?

Explicaţiile Academiei ridică întrebări legate de modul de funcţionare dintr-o universitate, în general. Eveniment foarte puţin mediatizat, plecarea din funcţie a lui Niculae Iancu ar fi avut loc, conform unui articol publicat de Pressone.ro, la sfârşitul lunii iulie. CNATDCU ceruse Academiei raportul şi articolele/cărţile pe 10 iulie, timp berechet pentru ca procesul de comunicare inter-instituţională din Academie (rector-Comisie de Etică) să aibă loc. Chiar dacă Iancu plecase din funcţie, această Comisie îşi putea vedea liniştită de lucru şi emite un verdict. Deşi este greu de crezut că, după demisia lui Iancu, Academia nu a avut un conducător (de exemplu, în acea perioadă a fost organizată o sesiune de admitere) care să trimită raportul la CNATDCU, documentul ar fi putut fi confirmat şi trimis către CNATDCU de noul rector, Adrian Ivan, începând cu 16 octombrie, data la care Senatul l-a validat în funcţie. Acest lucru nu a avut însă loc, cel puţin până pe 28 noiembrie.

O sursă apropiată cazului Tudose a declarat pentru CRJI că, pe fondul situaţiei de la vârful Academiei, membrii Comisiei de Etică au avut anumite „reţineri” în a întocmi raportul.

Tudose: „Poate am fost şi puţin neglijent”

Teza de doctorat cu titlul „Protecţia infrastructurii critice – element strategic dinamic în sectorul de securitate” a fost susţinută de Mihai Tudose în 2010. Conducător ştiinţific al tezei a fost profesorul universitar Constantin Onişor. Într-un material publicat în august 2015, CRJI a făcut public faptul că aproximativ o treime din lucrare era plagiată. Fapt inedit, Radu Andriciuc, autorul unei lucrări din care erau preluate, fără sursă, zeci de pagini a declarat că „Domnul Tudose m-a contactat şi i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. Era 2008 şi aveam nişte probleme financiare, vă aduceţi aminte ce au păţit bugetarii (scăderea veniturilor cu 25%, din cauza crizei, a avut loc însă în 2010 n.r.), plus că fiul meu dădea Bacalaureatul. A fost vorba de câteva mii de euro”.

„E vorba de Andriciuc şi de nişte texte de pe Internet, dar nu e vorba de mai mult de două-trei pagini şi nu sunt preluate cuvânt cu cuvânt. Am avut acordul scris al autorilor. Poate am fost şi puţin neglijent, dar era ca şi cum aş face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora”, a fost replica lui Tudose, care a adăugat că „Am scris un capitol pe plajă, cu pixul, şi după ce l-am băgat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reieşind că era copiat în proporţie de 15%”.

Alt stop pus de Academie

La şapte luni după articol, Tudose şi alţi opt absolvenţi de doctorat de la Academie, asupra cărora planau suspiciuni similare, au depus la instituţia de învăţământ superior o cerere de a li se retrage titlurile de doctori. Acest lucru nu a avut loc pentru că nu existau prevederi legale în acest sens, în acelaşi an Curtea Constituţională criticând o lege care permitea retragerea titlului la cererea foştilor doctoranzi.

Şi în acea situaţie Academia SRI a avut o poziţie pe care mai mulţi jurnalişti care au scris despre cazurile de plagiat au calificat-o drept partizanat: instituţia a transmis că nu poate emite verdicte de (ne)plagiat în cele nouă teze, prin Comisia de Etică, pentru că doctorii au depus solicitările de mai sus. Din acel moment, nimic nu s-a mai mişcat în privinţa verificării criteriilor etice din acele teze, cu excepţia lucrării lui Tudose, pentru care, în iulie 2017, la puţin timp după numirea în funcţia de premier, România Liberă a cerut CNATDCU să emită o decizie.

Titlul obţinut în 2010 i-a permis lui Tudose să devină asistent universitar şi, ulterior, lector universitar la Academia Naţională de Informaţii. Cu toate acestea, atât Academia, cât şi Tudose au susţinut că ultimul nu a predat niciodată.

În iulie 2017, România Liberă a publicat un text în care era dezvăluit faptul că existau suspiciuni de plagiat într-o altă lucrare a actualului premier, tipărită chiar la Editura Academiei Naţionale de Informaţii.

Traseul analizei doctoratului lui Tudose

4 iulie – Înregistrarea sesizării la Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării – UEFISCDI;

5 iulie – După ce a verificat dacă îndeplineşte cerinţele legale, UEFISCDI a trimis-o la CNATDCU;

10 iulie – Sesizarea a fost prezentată în şedinţa de plen a Consiliului General al CNATDCU. S-a decis formarea unei comisii care să o analizeze şi trimiterea de adrese către Biblioteca Naţională şi Academia Naţională de Informaţii;

4 august – A expirat termenul în care Academia trebuia să trimită punctul de vedere asupra tezei;

28 septembrie – Şedinţă de plen CNATDCU. Cazul nu a intrat pe ordinea de zi;

16 octombrie – Noul rector al Academiei a fost numit în funcţie;

Octombrie – Nu s-a ţinut şedinţă de plen CNTADCU;

17 noiembrie – Şedinţă de plen CNATDCU. Cazul Tudose a intrat pe ordinea de zi, dar a fost amânat;

13 decembrie – Şedinţă de plen CNATDCU. Nu există posibilitatea să se ia o decizie în acest caz;

Ianuarie 2018 – Cea mai apropiată dată la care plenul CNATDCU ar putea lua o decizie. (Cerasela N.).

 

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

  • Data: 18 mai 2024
  • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
  • Program: 09:00 – 18:00
  • Intrare: Liberă
  • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
  • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
  • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv22 de ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv22 de ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusiv2 zile ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv4 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv4 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv4 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv5 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv5 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv5 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv5 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv6 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv6 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv6 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv7 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv