Fapt Divers
Colantii, un episod din lumea modei anilor 60

Cu siguranta colantii sunt un obiect vestimentar cu atitudine. Multi ii considera vulgari si propun interzicerea purtarii lor dincolo de salile de sport, dar istoria reala a colantilor este plina de culoare si merita stiuta.
Dupa zeci de ani de cand au cucerit lumea moderna, femeile poarta din nou colanti. Acest obiect vestimentar este iarasi la moda fiind purtat cu cizme UGG, geci de blug, sau chiar cu pantofi stiletto de cele mai mari vedete de la Hollywood si de modele de pe marile podiumuri de moda.
De la fusta mini, la pantaloni
Daca femeile care iubesc colantii ar vrea sa multumeasca cuiva, acesta ar fi chimistul Joseph Shivers care a creat Lycra intr-un laborator stiintific, si astfel, pana in 1959 primii colanti au ajuns in magazine. Pana atunci, tot felul de designeri imbratisasera moda care evidentia silueta prin haine elastice, dar nu chiar asa cum ne-am obisnuit astazi.
„Libertatea si confortul oferite de colanti in anii ’60 au venit cu timpul. Ei nu au cunoscut o raspandire foarte rapida pentru ca in acei ani fetele erau adeptele modei Dolly Birds, dominata de fustele mini. Acestea fiind spuse, designerul Andre Courrrges a creat o serie de colectii care aveau ca tema viata in spatiu cosmic si a creat colanti din lana, ceea ce a dus la acceptarea lor mai larga in lumea modei”, precizeaza istoricul de moda Charlotte Fiell.
Televiziunea impune moda colantilor
Daca nu voiai sa porti ceva care avea legatura cu „viata in spatiu”, exista o alta modalitate de a purta colanti: ca pantaloni. Este adevarat ca nu erau chiar colantii de astazi, foarte mulati pe corp, ci mai degraba un pantalon mai strimt.
„Acest gen de pantalon era destinat activitatilor sportive si celor de uz casnic, cum ar fi gradinaritul. Actrita Mary Tyler Moore a purtat foarte mult acesti precursori ai colantilor de astazi, in cadrul sitcomului Dick Van Dyke Show. Ea a considerat ca sunt mai reprezentativi pentru o mama moderna decat o rochie clasica de casa. Chiar daca producatorii din televiziune au fost sceptici, considerand ca acesti pantaloni mulati nu sunt destul de sexy, publicul a inceput sa ii iubeasca”, spune Jonathan Walford, istoric de moda si director al Muzeului de Istorie a Modei.
Fetele in colanti, exmatriculate
Chiar daca colantii au inceput sa fie tot mai acceptati, reactia privind stilul vestimentar mulat era variata.
„Colantii au ajuns la moda abia dupa „revolta” tinerilor. Atunci cand tinerii au decis cu adevarat ca nu vor sa se imbrace ca si parintii lor si au inceput sa experimenteze mai mult in ceea ce priveste vestimentatia. Pantalonii, in general, au fost acceptati pentru celebritati sau pentru femeile din clasa superioara si mijlocie care locuiau in suburbii. De asemenea, colantii erau acceptati si pentru fete tinere, in unele cazuri. Totusi o fata care, in anii 60, purta colanti la scoala era exmatriculata. De asemenea, o femeie care purta pantaloni nu era acceptata in restaurant”, spune Jose Blanco, autorul cartii „Clothing and Fashion: American Fashion from Head to Toe”.
Fapt Divers
Cum se obtine un aviz tehnic de racordare?

Avizul tehnic de racordare reprezinta un document esential in procesul de conectare a noilor constructii sau a amplasamentelor la retelele de utilitati existente. Acest aviz tehnic de racordare este unul important, e el fiind necesar in ceea ce priveste conexiunea adecvata la resursele necesare, fie ca vorbim despre alimentarea cu gaze naturale, cea cu apa, dar si in cazul comunicatiilor sau a energiei electrice. Acest aviz are asadar o importanta mare, el fiind obtinut intr-un anumit fel.
Un astfel de aviz tehnic de racordare este unul esential, acesta asigurand o conectare eficienta, dar si sigura la infrastructura de utilitati. Prin obtinerea acestui aviz, beneficiarii, precum sunt companiile, persoanele fizice, dar si autoritatile publice pot beneficia de serviciile necesare, in acest fel, se poate incepe functionarea in niste conditii cat mai optime. Acest aviz este important pentru ca asigura toate standardele, dar si reglemenmtarile din timpul procesului de racordare. El este util si pentru ca previne orice fel de risc de securitate, dar si de sanatate in ceea ce priveste instalarile de utilitati.
In ceea ce priveste procesul de obtinere al unui aviz tehnic de racordare, solicitantul trebuie sa pregateasca o documentatie completa, dar si detaliata. Acasta ar trebui sa includa planuri, scheme tehnice, dar si calcule de dimensionare. De asemenea, ar mai trebui sa includa si consumul estimat, precum si contractele de furnizare. Solicitantul ar trebui sa aiba in vedere contactarea furnizorilor de utilitati relevanti. In acest fel, el va obtine cerintele specifice, astfel incat sa stabileasca colaborarea in ceea ce priveste racordarea. In acest fel, el va fi multumit de ceea ce va primi.
Furnizorii de utilitati vor evalua in acest fel documentatiqa depusa, acestia efectuand o analiza a cerintelor specifice. In aceasta etapa se mai pot face si unele consultari suplimentare, precum si unele modificari ale documentelor. Se mai poate si inspecta amplasamentul, astfel incat sa se poata verifica conformitatea cu cerintele, dar si cu standardele specifice.
Se elaboreaza o oferta si are loc si contractarea serviciilor. Pe baza evaluarii documentatiei, dar si a rezultatelor inspectarii, furnizorii de utilitati vor elabora o oferta personalizata. Aceasta oferta va contine si informatii detaliate in ceea ce priveste costurile care sunt implicate in acest caz. Imediat dupa se incepe executia lucrarilor de racordare. Dupa semnarea contractului, furnizorii de utilitati ar trebui sa inceapa demararea lucrarilor, conform cerintelor stabilite. Se pot executa excavari, dar si monta conducte sau cabluri. Se verifica si se accepta lucrarile, astfel incat totul sa fie in regula cu acestea.
Specialsitii au in vedere respectarea tuturor standardelor de calitate, ei efectuand teste, astfel incat sa se asigure ca totul functioneaza optim si respecta toate standardele de calitate. Imediat dupa ce se stabileste ca lucrarile sunt conforme, specialistii emit avizul tehnic de racordare. Imediat ce acest aviz tehnic a fost obtinut, beneficiarul poate incepe sa se foloseacsa de utilitati. Acesta va fi conectat asadar la retelele de gaz, electricitate, dar si de telecomunicatii si se va bucura de toate acestea in orice moment.
Diverse
Lights and Tales scrie povestea ta in imagini
Cu o echipă de fotografi și videografi profesioniști pasionați de fotografie și film, echipa Lights and Tales oferă servicii foto video pentru nunți, ceremonii de botez și cununii civile. Stilul lor distinctiv diafan și boho, împreună cu atenția lor la detalii și profesionalismul, îi fac pe aceștia să fie unul dintre cei mai căutați furnizori de servicii de fotografiere și filmare pentru evenimentele speciale din tara.
Echipa înțelege cât de importantă este fotografia pentru clienții săi, motiv pentru care folosește echipamente de înaltă calitate și tehnologie avansată pentru a realiza imagini uimitoare și clipuri video impresionante.
Indiferent de evenimentul special la care participă, echipa Lights and Tales se asigură că munca sa reflectă personalitatea și stilul clienților săi. Fie că este vorba despre un eveniment clasic, romantic sau boem, echipa este capabilă să creeze fotografii și videoclipuri care să surprindă esența evenimentului și să îi ofere clienților lor o amintire de preț.
Echipa Lights and Tales oferă, de asemenea, servicii personalizate de albume foto, care vor fi o amintire prețioasă pentru clienții lor. Aceștia lucrează îndeaproape cu clienții săi pentru a crea un design unic și personalizat pentru fiecare album, pentru a se asigura că fiecare fotografie este pusă în valoare în mod corespunzător și pentru a crea o poveste coerentă și captivantă.
Când vine vorba de filmarea nunților, echipa Lights and Tales este cu adevărat impresionantă. Echipa surprinde fiecare moment important și emoționant al nunții, transformându-l într-un videoclip care să ofere clienților lor o amintire pe viață. Filmările lor sunt realizate cu o atenție deosebită la detalii, iar echipa se asigură că imaginile captate sunt montate astfel încât să creeze o poveste coerentă și frumoasă.
Una dintre caracteristicile care diferențiază echipa Lights and Tales este abordarea lor personalizată față de fiecare proiect. Fiecare eveniment este unic, așa că echipa este capabilă să se adapteze la orice cerință și nevoie specifică a clienților săi, pentru a se asigura că fiecare fotografie și videoclip este realizat în conformitate cu dorințele acestora.
Daca cauti foto video nunta Bucuresti ori fotograf nunta Bucuresti, Lights and Tales este alegerea perfectă.
Fapt Divers
Lacul Rosu – Ce poti sa vizitezi in aceasta zona?

Cunoscut in randul localnicilor din Tinutul Secuiesc si sub denumirea de Lacul Ghilcos, Lacul Rosu este o destinatie de vacanta cunoscuta la nivel national. Din punct de vedere geografic, Lacul Rosu se afla la o altitudine de aproximativ 938 de m, in inima muntilor Hasmas.
Interesant este modul in care s-a format Lacul Rosu. Stiai ca acesta s-a format in vara anului 1837, moment in care depunerile acumulate pe versantul nord-vestic al masivului Ghilcos s-a desprins si a alunecat? Natura este uimitoare, iar alunecarile de teren au creat un baraj natural care impedica scurgerea paraielor din vale.
In unele locuri trunchiurile copacilor inca se intrezaresc, iar aceasta imagine este de-a dreptul unica. Vorbim despre o regiune unica din Romania, iar padurile vesnic verzi, aerul proaspat de munte si linistea zonei te vor face sa te simti mult mai relaxat si sa te reconectezi cu natura.
Statiunea este considerata a fi un mic paradis al pasionatilor de calatorie. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca aici exista si un microclimat foarte benefic pentru tratarea starilor de extenuare fizica si psihica, iar aerul pur este bogat in aerosoli naturali.
Inca din anii 1900 zona s-a bucurat de o dezvoltare spectaculoasa, datorata turismului balnear-recreativ. La momentul actual, Lacul Rosu face parte din Parcul National Cheile Bicazului-Halmas. Impresionanta este si suprafata Lacului Rosu, care are aproximativ 11 hectare si o adancime de 9-10 metri.
Daca esti pasionat de drumetiile pe potecile serpuite de munte, in imediata apropiere a Lacului Rosu ai ocazia sa pornesti intr-o excursie la poalele Muntelui Halmas.
Dupa ce ai admirat frumusetea lacului si ai mers intr-o mica plimbare, probabil te intrebi ce atractii turistice mai exista in aceasta zona. Ei bine, aici exista o varietate de locuri interesante, printre care se numara Cheile Bicazului, Piatra Altarului, Piatra Singuratica, Cheile Bicajelului.
Lacul Rosu este cunoscut atat pe plan national, cat si pe plan international. Popularitatea acestui loc este data de faptul ca este primul lac de baraj natural din Romania. Denumirea sa nu este intamplatoare, ci provine de la Paraul Rosu care strabate o suprafata cu oxizi si hidroxizi de fier si care se revarsa in Lacul Rosu. Ne aflam in cea mai frumoasa perioada a anului, cand natura renaste si peisajele sunt din ce in ce mai incantatoare.
La Lacul Rosu poti sa ai parte de o vacanta inedita, din care nu vor lipsi activitati precum plimbarile cu barca, drumetiile montane, alpinismul si escalada. Acorda-ti cateva zile in care sa te odihnesti si sa te reechilibrezi dupa saptamanile aglomerate la job. Vei vedea ca aceasta este cea mai interesanta modalitate de a-ti petrece timpul liber.
-
Exclusivacum 2 zile
,,La Piovra”, Caracatița, a fost inventată în România, cică italienii vin să ia lecții de la noi
-
Exclusivacum 3 zile
Eclipsa totală a sistemului penitenciar romanesc/TRIUMVIRATUL
-
Exclusivacum 20 de ore
Don Quijote de la Mancha VS. Cei trei muschetari/Cavalerul tristei figuri VS. Cei trei mușca-tare/Ep.8 – POINT ! P.1
-
Exclusivacum 2 zile
Fata morgana de la telefoane
-
Exclusivacum 3 zile
Peste tot întâlnești “ciudățenii”/Inca speră că sunt mai inteligenți decât oamenii legii și nu vor fi prinși
-
Ancheteacum 3 zile
Lumea este în fierbere și se anunță un nou val de pensionări și demisii
-
Exclusivacum 20 de ore
Ministerul Justitiei ar avea un efort bugetar mult mai relaxat decat M.A.I
-
Featuredacum 2 zile
Teoriile consiprațiilor se adeveresc/Vaccinul Covid a crescut mortalitatea