Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ “Justiţia imaculată”/S.R.I. folosea inca din anul 2000 santajul la procurori, judecatori si chiar la Ministrul Justitiei/Acoperitii S.R.I. promovati sefi de banci si/sau alte functii cheie

Publicat

pe

Păltânea, personificarea răului

Păltânea avea o putere imensă în Prahova, în toate domeniile de activitate. Marin Breajăn, fost ofiţer pe deplin conspirat al SRI, a fost aproape de fostul şef al Secţiei de Informaţii Judeţene Prahova. După o relaţie despre care Breajăn credea că este de prietenie, Păltânea a vrut să-l distrugă. În totalitate, fără nicio remuşcare. După ce firmele private ale lui Breajăn au cotizat, silit, în teşchereaua lui Corneliu Păltânea. Omul care a dat în vileag mizeriile de sub preşul secţiei SRI Prahova si-a continuat dezvăluirile: „Ce pot să vă spun este că, în ciuda rechizitoriului publicat de dumneavoastră şi peste tot ce s-a scris în presa naţională sau centrală nu rezultă nici a suta parte din ceea ce a făcut Păltânea atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional. Deoarece tentaculele pe care şi le-a construit sub o formă sau alta au cuprins absolut tot teritoriul ţării, ba chiar au ieşit şi în afară. S-a discutat chiar şi despre anumite relaţii avute de acesta cu cetăţeni italieni proveniţi din tot felul de medii obscure. Nu vă pot da detalii legate de acest fapt. Sunt dosare în lucru, încă, la nivelul DNA-ului şi probabil că vor apărea şi rechizitorii după aceste dosare. Ar fi prematur să spun ceva legat de acest subiect”.

„Inclusiv Măgureanu era, cumva, în dependenţă faţă de Păltânea”

„Oamenii îşi pun întrebarea cum a fost posibil ca, atâta timp, Păltânea să-şi manifeste puterea sa malefică şi nimeni să nu facă nimic împotriva lui. Trebuie să subliniez că în perioada 1991-2000, chiar nu se putea face nimic. Chiar de la început, inclusiv directorul SRI, Măgureanu, era, cumva, în dependenţă de Păltânea. O să vi se pară ciudat, dar avea o putere extraordinară. Vă daţi seama ce puteai să faci ca director al SRI când, în acea perioadă, la Ministerul Justiţiei, a ajuns cineva care era, de fapt, folosit de tine ca informator, iar dosarul lui îl aveai undeva, într-un seif. Şi i-l arătai, din când în când, ca pe o sperietoare…Ce putere poate să aibă un om ca Păltânea, dacă dirija toate afacerile cu petrol, nu numai din judeţul Prahova, gândiţi-vă la traficul de combustibil din Iugoslavia, când cel mai mare om de la Justiţie îţi era în totală dependenţă şi nu făcea decât ce ziceai tu. Mulţi oameni din Justiţie au fost puşi atunci pe funcţii importante, funcţii de decizie, la indicaţiile lui Păltânea. Sunt exemple şi în Prahova:  fostul procuror general Codescu Alexandru a recunoscut că a fost colaborator al Securităţii. „păi în legătura cui putea să fie, ţinând cont de faptul că Păltânea dirija tot ce mişca aici, în Prahova?…”.

Dacă cineva era duşmanul lui Păltânea, sau i se împotrivea cu ceva, era foarte clar ce îl aştepta, indiferent dacă era om de afaceri sau politician, aflat într-o funcţie de decizie a statului.

„Şi informaţiile pe care i le-am furnizat eu, în virtutea sarcinilor de serviciu, au fost folosite de către Păltânea în scop de şantaj. Mi-am dat seama de acest fapt şi am vrut mai multe divergenţe. Din păcate, reţineţi, în acea perioadă nu aveam absolut nici o posibilitate de a face ceva împotriva lui. Nu aveam cui mă adresa şi nu pot să vă explic de ce…”. Abia după anul 2000, când am avut o pauză în activitate, m-am adresat unor organe centrale, iar unul din motivele pentru care a fost dat afară, pentru că demisia lui a fost, aşa, o şansă pe care i s-a acordat, s-a datorat acestei situaţii… s-au confirmat, şi la nivelul conducerii centrale a SRI-ului, marile nenorociri pe care le-a făcut în instituţie. Din păcate nu s-a finalizat cercetările, noroc că au intervenit organele Parchetului care, după o muncă asiduă, au reuşit să documenteze întregul sistem infracţional pe care il pusese la punct. Un sistem în care au fost implicaţi mulţi oameni, unii mai vinovaţi, alţii mai puţin vinovaţi. Unii chiar naivii sau fricoşi.

Bălănoiu Nicolae, fostul preşedinte al Băncii Comerciale Române

Bălănoiu fusese dat afară de la Prefectură, având nişte dosare penale, la un moment dat diind acuzat şi de spionaj. Unele dintre aceste dosare, pentru că asta era metoda lui Păltânea, când punea ochii pe cineva – îi făcea un dosar beton, îl aducea până pe pragul prăpastiei, îl aştepta puşcăria, pentru că toată justiţia era la mâna lui, avea grijă să i se explice victimei faptul că nu mai are scăpare şi va face ani grei de puşcărie – iar Păltânea apărea pe un cal alb şi îl „salva”. După care îl folosea toată viaţa, ca pe cea mai ordinară slugă – aşa a fost folosit şi Bălănoiu. Din acest motiv, Bălănoiu, după ce a stat un an de zile în sediul fostului Bancorex – stătea într-un birou imens, singur acolo, nu intra nimeni la el toată ziua, s-a auzit, eu, personal, ştiam, că peste un an urmează să ajungă directorul Băncii Comerciale. „E lesne de înţeles de ce se urmărea treaba asta. Când ai un om ca Bălănoiu, cu caracterul lui şi avut la mână în halul ăsta, pe o asemenea funcţie, e uşor de presupus că se eliberau credite, facilităţi bancare, clientelei pe care Păltânea o avea tot timpul lângă el”.

Marian Sterian, directorul APASCO Măneciu, avea aceeaşi atitudine de slugă.

„Vă puteţi pune întrebarea de ce a acceptat aşa ceva. De asemenea, vă puteţi pune întrebarea de ce construieşti case fără să nu iei nici un ban, şi nu case normale, ci vile cu 20 – 30 de camere, care să fie motivaţia? Că nu construim nişte vile cât toate zilele din pură prietenie pentru cineva, să-i faci asemenea cadouri”.

Spolierea Credit Bank Măneciu

„Au fost nişte afaceri foarte importante după 1996. Toţi am auzit de Credit bank. S-au ferit mulţi să discute despre filiala Credit Bank Măneciu. Extraordinar, în comuna Măneciu se înfiinţase filială Credit Bank. Erau oraşe importante în ţară unde Credit Bank nu avea filiale, şi s-a făcut filială tocmai la Măneciu. Atunci, preşedintele Credit Bank la Ploieşti, era fostul director al OJT Sinaia. Acesta care, între ghilimele, era foarte bun prieten cu Păltânea, când acesta răspundea, în serviciu, de turism. Înţelegeţi ce doriţi din această chestiune. La fel cum şi Bălănoiu era bun prieten cu Păltânea înainte de 1989, deoarece era ghid turistic, şi toţi ghizii erau buni prieteni cu „mentorul” lor”.

Contabilul SRI, direct de la Măneciu

S-a făcut acea filială la Credit Bank Măneciu de unde s-au deturnat fonduri imense. S-au făcut eforturi disperate pentru a se acoperi aceste fraude. „Se poate ferifica la nivelul Credit Bank Măneciu că toate neamurile, prietenii, acoliţii lui Marian Sterian erau angajaţi acolo. Din surse pe care le-am avut şi eu atunci, a rezultat că a fost ajutat de Păltânea pentru a scăpa din acest necaz, punându-se în valoare oameni grei din cunducerea instituţiei. La nivelul APASCO Măneciu, unde Sterian era director, a funcţionat un economist, Zoicaş, contabil-şef, după care a izbucnit un imens scandal, atunci când Zoicaş a ajuns economistul-şef al instituţiei la nivel central, al SRI pe ţară! La acea vreme, era de notorietate că Marian Sterian se avea foarte bine cu Costin Georgescu, directorul de atunci al SRI-ului. „Eu, în anul 2000, am solicitat o audienţă la Georgescu, pentru a prezenta situaţia din Prahova, cu tot ce se întâmplă. Am fost refuzat la modul elegant şi mi s-a indicat să mă adresez şefului secţiei Prahova, culmea, exact lui Păltânea. Era o presiune extraordinară. Aş putea spune, metaforic, că a trecut trenul pe lângă mine şi am scăpat ca printr-o minune de repercursiuni”.

Justiţia imaculată

În acea perioadă i se întocmesc abuziv o mulţime de dosare penale. Era ameninţat cu puşcăria. A scăpat pentru că, în 2001, s-a reuşit scoaterea lui Păltânea din SRI. Atunci a fost un adevărat şoc, inclusiv în justiţie. Nimeni nu putea să-şi închipuie că Păltânea va pleca vreodată din funcţia de şef al SRI Prahova. Procesul care a avut loc la Ploieşti a fost unul corect, imediat după căderea lui Păltânea. „Judecătoarea m-a impresionat. Dosarul a fost trimis înapoi la Parchet, după ce m-a audiat ore în şir, cu o motivaţie de 20 de pagini. Acea judecătoare a avut un curaj nebun, aşa cred eu… ăsta a fost norocul meu, că am nimerit un judecător corect, deoarece, în acea perioadă, se insista foarte mult ca să fiu arestat, în ideea de a nu fi liber, de a nu mă putea apăra. Erau presiuni extraordinare ca procurorul Plăcintă şi procurorul Nica să-mi dea mandate de arestare. Teama că vor face o ilegalitate i-a împiedicat să elibereze mandate. Am scăpat la mustaţă…”. După care s-a constatat că nu avea nici o vină. Dar foarte uşor, dacă nu cădea Păltânea, să stea chiar şi 20 de ani în puşcărie, şi să i se destrame familia…

Tremurau la telefon…

„Omul ăsta s-a dezumanizat, odată cu trecerea anilor, din cauza dorinţei imense de putere. L-a înnebunit. Să ştiţi că, şi atunci când a plecat din SRI, nu cred că a suferit atâta după diferitele avantaje materiale, cât după faptul că nu mai putea să vorbească cu cineva la telefon şi să nu-l simtă pe respectivul că tremură, la celălalt capăt al firului. Am cunoscut subalterni ai lui Păltânea, ofiţeri, care în momentul în care vorbeau cu el la telefon, cu toate că se aflau la kilometri distanţă, se ridicau în picioare, stăteau în poziţie de drepţi, se cocoşau la un moment dat, le tremura telefonul în mână, pentru că ameninţările cu puşcăria sau cu Parchetul Militar erau la ordinea zilei. Oricine i se opunea, era terminat. Sunt oameni de afaceri din Ploieşti care au intrat în puşcărie din cauza lui şi, culmea, nu-şi dau seama de asta şi îl văd şi acum ca pe un salvator. Şi oameni de bună credinţă”.

Codescu, Plăcintă şi Nica

„Magistraţii care s-au ocupat îndeaproape de situaţia mea de atunci au fost Codescu, Plăcintă şi Nica, căruia i-a fost frică, în final, să elibereze mandatul de arestare”.

Şantajul

Dependenţa altora faţă de Păltânea s-a bazat pe dosare. Îi avea la mână cu tot felul de potlogării. Îi urmărea perioade îndelungate, îi  chema frumos la el, şi le arăra materialul. Şi în momentul în care le arăta materialul, respectivul se îngălbenea, îi venea să leşine pe scaun, când îi atrăgea atenţia că poate să-şi piardă familia, casa, funcţia, etc.,  şi, din clipa aia, era gata. Asta era modalitatea reală de lucru a lui Păltânea.  Breajăn se ocupa, pe lângă activitatea de ofiţer total conspirat, de activităţi private. De-a lungul timpului, firmele acestuia, cu caracter privat, au fost nevoite să cotizeze la puşculiţa lui Păltânea. Sute de mii de dolari au plecat în buzunarele şefului său. Iar angajaţii secţiei erau folosiţi ca nişte slugi, conform spuselor lui Breajăn. „De unul dintre ei se ştie foarte bine, mi-a făcut şi mie foarte mult rău, dar nu sunt supărat pe el, pentru că a făcut-o din postura de slugă. Cucui Dumitru se numeşte care, când s-a văzut băgat în seamă de Păltânea, i-a devenit, între ghilimele, extrem de fidel. El a răspuns de construcţia casei de aici din Ploieşti a lui Păltânea, era şeful echipei de muncitori, după  care a fost folosit la Vila Căprioara, pe care mi-au luat-o abuziv, dar asta face obiectul unui alt dosar penal. Acolo, din maistru militar, a fost făcut director, şi am documentele care atestă acest lucru.

Prietenul Popescu

Prietenul lui bun, Popescu Nicolae, a concurat foarte mult la toate nenorocirile care s-au făcut. Este cel care se ocupă acumd e Vila Căprioara, în mod ilegal”. Breajăn a cumpărat vila la licitaţie, de la FPS. A luat-o la o valoare mai mică, deoarece, pe parcursul a multor ani, Breajăn a investit bani în reamenajarea şi dotarea vilei respective, cât a avut-o în locaţie de gestiune. „Prin şantaj şi mizerii, pe baza acelor dosare penale, s-au semnat nişte acte, au fost folosiţi notari, directori de la registrul Comerţului, directorul SIF Muntenia, care a semnat în fals, şi au reuşit să îmi ia vila. Au vrut să mă distrugă”.

De ce atâta încrâncenare să scoată la iveală faptele lui Păltânea

„Nu pot să îi iert un lucru: ne cunoaştem de la vârsta de 18 ani, ne-am avut bine, şi nu mi-am imaginat vreodată că un om cu care mă am bine, în nişte relaţii normale, poate să ajungă, la un moment dat, în 1999, să depună toate eforturile să mă distrugă din punct de vedere material şi, peste acest lucru, să vrea să îţi ia şi libertatea, în mod ilegal, şi să îmi distrugă familia, formată din doi copii şi o soţie care nu aveau servici sau alte posibilităţi de a se întreţine”. În 1999, Păltânea i-a făcut lui Breajăn un raport, la conducerea centrală a SRI, în care spunea că ofiţerul înnebunise şi trebuie scos de urgenţă din sistemul de informaţii. „Ofiţerii au recunoscut, acum, la Parchet, că au făcut un abuz grosolan când au luat măsuri împotriva mea, fără să fiu consultat, şi acum vor trebui să fie traşi la răspundere. Acuzele nu se bazau pe nimic. Am avut un accident nefericit în anul 1992 când, într-un incendiu, mi-au murit ambii copii. El a transpus această dată în anul 1999, şi a făcut raportul în acel an cu date false, cum că, cu câteva luni în urmă mi-au murit copiii, iar eu am înnebunit, că sunt ultimul beţiv, că nu mai sunt responsabil de faptele mele şi că trebuie să fiu dat afară. Chiar dacă ar fi fost aşa, trebuia oricum să fiu protejat de Serviciu, că nu eram infractor. Dacă aceste fapte penale inventate la Prahova erau reale, de ce nu mi-a făcut un raport pe ele? Îi era teamă că alea, dacă ajungeau undeva, începea să se desfacă firul în patru şi se constata această „lucrătură”. I-a fost mai uşor să invoce un asemenea motiv. Vreau să vă spun că după accidentul nefericit din ianuarie, în decembrie, acelaşi an, am avut un alt copil, iar la diferenţă de doi ani şi o fetiţă. Deci mi-am refăcut viaţa, sunt un om normal şi am de ce să trăiesc. Şi încă ceva. Cum puteam să fiu nebun, când eu, după accident, am ocupat numai funcţii de conducere, în firme, în turism?”

Nu sunt singurul om de afaceri pe care l-a nenorocit

„Mulţi nu spun nimic pentru că încă are foarte multă putere. Are încă multe dosare compromiţătoare. Şi în Justiţie. El când făcea un serviciu cuiva, nu arunca proba repsectivă. O ţine toată viaţa. E ca un pact cu diavolul, nu scapi de el până mori”.

Ce s-a întâmplat după scoaterea din sistem?

„A început lupta adevărată. Am reuşit să mă prezint la conducerea instituţiei, la un anume om. S-au făcut verificări şi, în termen de trei luni, Păltânea a fost dat afară. Mi s-a comunicat treaba asta. Şi imediat am fost reîncadrat, s-a recunoscut faţă de mine că s-a făcut o greşeală colosală, că nu şi-a închipuit nimeni, şi aici îi cred, că un şef de secţie, coleg cu ei acolo, în SRI, poate să invoce nebunia cuiva în mod ireal”

Ce mai aşteaptă de la Justiţie?

„Cumva trebuie să se stabilească o situaţie de fapt. Asta mă interesează cel mai mult. Şi dacă ar fi să îmi doresc ceva, îmi doresc să îl părăsească toată lumea. Să nu mai aibă putere asupra nimănui. Iar cei  care se mai ştiu cu hârtii compromiţătoare, să nu îl mai bage în seamă. Asta este durerea cea mai mare a lui, când va ştii că nu mai are putere asupra nimănui”

Presiuni în Justiţie?

„Nu am semnale că ar exista încă presiuni în Justiţie. Am înţeles că dosarul lui Păltânea cu traficul de carburanţi se judecă la Prahova. După câte îl ştiu eu în stare, presiuni o să facă. Rămâne de văzut dacă reuşeşte, că aici, în Prahova, numai un judecător născut mai de curând ar putea să judece în spiritul adevărului. În rest, nu ştiu. Să dea Dumnezeu să fie unul care să reziste presiunilor. După mine, este imposibil să nu facă puşcărie. Iar lupta asta din Justiţie îl va măcina. Şi, de fapt, asta e pedeapsa pe care o merită, pentru că aşa, numai aşa, a făcut el celorlalţi. Îi băga în asemenea situaţii încât îi târa prin procese, cu bani cheltuiţi, până îi distrugea. A învăţat bine în şcoală şi a ajuns la perfecţiunea de a face rău”.

Despre fostul şef al SRI Prahova, Marin Constantin

„Nu m-am întâlnit, în activitatea mea, cu dânsul, şi vreau să vă zic că nici nu ar fi corect să fac o caracterizare a sa. Atâta timp cât nu-l cunosc, prefer să cred că este un om de bună credinţă, care îşi face datoria acolo unde e. Nu l-am cunoscut niciodată şi nu pot să zic nimic, nici de bine, nici de rău”

Ce drum crede că va apuca Păltânea

„Singura şansă să scape de puşcărie este să ajungă la balamuc”.

Deci, inca sunt dosare penale care zac la D.N.A Central. Oare campul “tactic” al lui Dumbrava le tine “blocate” in sertare? Oare doamna Kovesi ne poate spune unde zace doarul disjuns din “Distileria”?

Ec Adrian Radu

 

Actualitate

Institutele, abonate fiind la bugetele partidelor, sunt folosite în primă instanță pentru arbitrarea luptelor interne din partide referitor la potențialii candidați

Publicat

pe

De

In an electoral, institutele de sondare și presa capătă importanță și prosperă din nevoia cetățenilor de a fi bine informați despre partidele și candidații din competiție. Cu presa sunteți deja bine lămuriți, prieteni goldiști. Majoritatea entităților mass media au devenit doar niște agenții de PR, ce execută operațiuni de laudatio bine plătite, respectiv demolează contracandidații fără resurse financiare prin acțiuni și mai bine plătite decât adversarii cu bani. Cu institutele de sondare, însă, se petrece altceva, ce nu este atât de vizibil, dar poate avea consecințe chiar mai grave decât ceea ce face presa și v-am descris pe scurt mai devreme.

Institutele, abonate fiind la bugetele partidelor, sunt folosite în primă instanță pentru arbitrarea luptelor interne din partide referitor la potențialii candidați. Cei agreați de către conducere sunt prezentați public cu scoruri bune, respectiv ceilalți sunt îngropați din punct de vedere electoral, fiind prezentați fără șanse. Apoi, în etapa campaniei electorale, aceleași institute abonate la bugetele partidelor prezintă ritmic scoruri false, dar prin care își favorizează finanțatorii, respectiv în buza alegerilor, adică aproape de data alegerilor, încearcă să-și calibreze scorurile prezentate public către scorurile reale, de teama desconsiderării și posibilei ieșiri din piață, ceea ce poate să însemne falimentul. În fine, la momentul exit-poll-urilor institutele de sondare angajate de către mass media prezintă rezultatele dinaintea numărătorii voturilor, iar misiunea acestor institute se încheie din punct de vedere electoral prin prezentarea sintezelor de studiu calitativ al votului, imediat după alegeri. La ultimele cicluri electorale din România, exit-poll-urile au fost intenționat eronate, spre a permite frauda ulterioară executată de către cei de la putere, partide politice și servicii secrete, exact așa cum se întâmplă în țările bananiere. La alegerile ce tocmai s-au încheiat, fraudele la vot au fost la cel mai mare nivel de după 1989, dar și rolul institutelor de sondare a fost unul fără precedent, diferit de cel de la alegerile din 2019 și 2020, iar pentru exemplificare o să analizez cazul alegerilor pentru Primăria Municipiului București, PMB, cu câștigător declarat Nicușor Turnător Dan.

Nu o să mai reiau povestea cu sondajele false de început de precampanie, ce-l ridicau la cer pe Piedone și l-au îngropat electoral pe medicul Cîrstoiu. Trec direct la finalul campaniei electorale, când institutele Curs, Avangarde, Sociopolul, Insomar etc. au prezentat sondajele de așa-zisă calibrare, unde cei doi protagoniști, Nicușor Dan și Gabriela Firea, erau prezentați în marja unui scor de circa 30%, cu diferențe de circa 3-5% între ei, adică era prezentată o luptă echilibrată, firesc și de așteptat. Pentru ziua votului a fost anunțat un singur exit-poll oficial, al Avangarde împreună cu Curs, dar RTV anunța oricum că Sociopolul lui Mirel Palada va prezenta de asemenea nu s-a priceput bine ce, dar tot un exit-poll care era și un sondaj; mă rog, să-i zicem un exit-poll sondaj. Până la mijlocul zilei alegerilor, s-a comunicat pe sursele obișnuite o evoluție conform așteptărilor, adică Firea cu electoratul pesedist puțin în față, Nicușor Dan apropiindu-se de ea pe măsură ce timpul trecea. Apoi, brusc, comunicarea cu institutele de sondare s-a blocat, iar acest eveniment a fost dublat de un anunț halucinant, neprofesionist și ciudat al șefului Avangarde, Marius Pieleanu, că vezi Doamne spirala tăcerii a devenit prea mare, măsurătorile n-ar mai fi de acuratețe și chiar rezultatul exit-poll-ului devine astfel greu validabil. Vă dați seama, la mijlocul zilei, în ziua de alegeri. Drept consecință, de la Avantgarde nu s-au mai comunicat rezultate parțiale nici măcar beneficiarilor, adică mass mediei, toate partidele politice de asemenea intrând în silenzio stampa.

Ca un detaliu semnificativ vă mai spun că Marius Pieleanu în acest timp se plângea șefilor de televiziuni și partide că este practic distrus profesional și că el nu știe ce o să se facă începând cu ziua următoare, cum ar veni cu ziua de 10 iunie. Un alt detaliu semnificativ este legat de mine: am publicat chiar atunci, la prânz, când s-a blocat comunicarea un scurt articol unde reclamam tărășenia (Aveți link-ul AICI de pe Solid News: „Se întâmplă treburi ciudate! De la AVANGARDE nu se mai comunică rezultate parțiale nici măcar beneficiarilor, iar partidele tac.”). Când am postat pe contul meu de Facebook acest editorial publicat pe Solid News, a fost șters instantaneu de trei ori la rând într-o oră, fără avertismente sau explicații. Nu am avut nevoie de alte lămuriri, mi-a fost clar chiar atunci că urmează o mare fraudă dacă mi-au șters un editorial lămuritor de trei ori într-o oră și m-am gândit (vă spun cu multă deschidere) exact la divizia generalului Rog de la SRI. După orele 22.00, însă, Marius Pieleanu, care era pe moarte pe la orele 15.00, a apărut revigorat, întinerit la Antena 3 și într-un mod zglobiu, și a prezentat rezultatele cunoscute ulterior cu diferența de la simplu la dublu în scorurile comparative ale lui Firea și Nicușor, după ce la prânz chiar el spunea cu gurița lui că este egalitate, dar n-a mai suflat o vorbă Marius Pieleanu despre sondajele de calibrare făcute cu trei zile înainte, care reprezentau de asemenea o diferență foarte mică spre egalitate. Era vesel și satisfăcut sub privirile lui Mihai Gâdea Marius Pieleanu, la fel ca și colegul său Mirel Palada de la Sociopol care a procedat absolut identic, dar în studiourile RTV. Nici acum nu se știe dacă Mirel Palada a avut exit-poll sau doar sondaj.

Ei bine, a urmat stupoare pentru telespectatorii informați. N-a fost nicio manifestare de entuziasm în stradă pentru marele câștigător Nicușor-Turnător, ce obținut 50% din voturi. Apoi culmea culmilor, rezultatul numărării voturilor validează în premieră la ultimele cicluri electorale exact cifrele exit-poll-urilor aberante referitoare la competiția din București, aceste exit-poll-uri care în totalitate contraziceau sondajele acelorași institute, Avangarde și Sociopol, făcute cu două-trei zile înainte de alegeri. Și mai departe remarc cu un lucru foarte sugestiv: nicio numărătoare paralelă de la PSD, așa-zisul partid susținător al înfrântei Gabriela Firea. Măi, Marcel Ciolacu! Ce să mai zicem despre tine? Nu mai zicem decât că noua ta poreclă este „Marcel Ciolacu, bacalaureatu'”.

Vă e clar, așadar, chiar după o demonstrație atât de concisă, că s-a furat major la alegerile pentru Primăria Municipiului București, dar s-a furat cu voie de la stăpânire (cum se zice), probabil chiar la solicitarea susținătoarei lui Nicușor Dan, madam Kavalec, ambasadoarea SUA, dar rețineți faptul foarte important că de data asta scorurile exit-poll-urilor Avangarde și Sociopol s-au pupat cu numărătoarea voturilor și că nu s-a mai făcut numărătoare paralelă la cei înfrânți, la PSD, așa cum era normal. Ce a urmat? A urmat un PR, de tip laudatio, de 48 de ore pentru „eroii” Pieleanu și Palada. Mai ales cel din urmă a fost elogiat pentru marele talent de vrăjitor al sondajelor, dar eu și alții ca mine am priceput doar legătura lor operativă cu stăpânii inelelor din „păduri”, cei care de fapt au condus operațiunea de mare fraudare de pe 9 iunie.

Altă operațiune la fel de gogonată a realizat Sociopol și Mirel Palada în urmă cu 2 zile, duminică seara, când a prezentat un sondaj proaspăt, „ultimul guiț”, cum ar zice Marian Vanghelie, menit să oblojească rănile electorale ale lui George Simion și să-l proiecteze pe „bacalaureatul Ciolacu” ca viitor câștigător al alegerilor prezidențiale, într-o finală nu cu oricine, ci chiar cu liderul AUR. Ciucă a fost retrogradat în acest sondaj, pentru că el este doar plagiator, nu ditamai bacalaureatul ca Ciolacu, însă lista celor măsurați și prezentați cu șanse a fost alcătuită de către Sociopol cu penseta: de la Geoană, la Șoșoacă și Cioloș, ce să vezi, doar oameni din crescătoria Statului Paralel. A fost prins până și bietul Cristian Diaconescu în acest sondaj Sociopol, deși despre el a fost doar o știre mică, pe surse, că ar putea candida, publicată însă doar sâmbătă, cu 24 de ore înainte de prezentarea acestui sondaj, deci nu avea cum să fie măsurat Diaconescu în sondajul cică realizat în zilele precedente chiar știrii. Lui Palada și celor de la RTV le-a stricat show-ul doar Mitică Dragomir, care, prezent în studio, a întrebat senin „de ce lipsește Cozmin Gușă din listă?”, iar în acel moment moderatoarea s-a schimbat la față, dar a schimbat brusc și subiectul și a închis și emisiunea. O să revin pe temă, prieteni, e clar că sondorii s-au decredibilizat major, ba chiar s-au și deconspirat. Vedem că, vorba aia, PalaDA sau PieleaNU, „Erji, Beji, tot un drac”, dar vedem și mai limpede că România=SECURISTAN. Știu că va genera controverse acest editorial al meu. În final vă relatez că da, am o relație amicală cu cei doi pe care i-am ales pentru exemplificare, Mirel Palada și Marius Pieleanu, am tras și câte un șpriț pe vremuri; ambii sondori sunt deștepți, Palada e și foarte talentat în scris, dar cu această ocazie vedem că sunt incorecți și conformiști în sens rău, adică conformiști acestui sistem securistic, ori asta nu este opțional de taxat, ci obligatoriu. Vorba aia, ori suntem șmecheri, ori nu mai suntem, măi Mirele și Mariuse.

Cozmin Gușă

Citeste in continuare

Actualitate

Viitoarele negocieri de pace trebuie să fie găzduite de un mediu primitor și compatibil cu cel al statelor aflate în război

Publicat

pe

De

Propunerea pe care o formulez o fac din poziția de jurnalist, adică de intelectual public, ce candidează acum la președinția României. Doresc să transform această propunere într-o temă de dezbatere exact în campania prezidențială. Doar niște descreierați ar putea azi să nu dorească pacea în Ucraina.

Din cauza acestui război Europa a ajuns în picaj economic necontrolat, iar asta este un lucru evident. Pentru România și pentru români, situația este și mai dramatică: în caz de extindere a războiului ucrainean, noi suntem în prima linie a frontului NATO, total nepregătiți pentru orice fel de confruntare militară, chiar și una cu adversari minori, darămite dacă s-ar pune problema unei ofensive a Rusiei. În mod realist, trebuie să admitem astăzi că nu avem nici măcar resursele militare ca să rezistăm pentru intervalul minim de două-trei zile în care NATO s-ar putea mobiliza în cazul unui atac asupra României, însă azi știți bine că și mobilizarea țărilor atlantice apare ca improbabilă și chiar deloc operativă.

Vă las pe voi, așadar, să vă închipuiți marasmul unei viitoare confruntări ce implică teritoriul și resursele României. Va fi limpede că noi trebuie să jucăm urgent cartea păcii, CSAT-ul să modifice abordarea noastră referitoare la război, diplomația românească să înceapă să militeze proactiv pentru pace. Aceste lucruri le avem de făcut. Ar trebui, așadar, să operaționalizăm multe acțiuni concrete, dar printre primele dintre acestea cer public eu, Cozmin Gușă, în calitate de candidat independent la prezidențiale, să ne autopropunem ca gazdă permanentă a viitoarelor negocieri de pace, un lucru care ar schimba brusc paradigma discuțiilor din cadrul NATO. Să nu-mi spună nimeni în acest moment că ar fi ceva complicat acest lucru. Pot să dau multe argumente, dar vi-l dau pe cel de mare notorietate, anume că Iohannis a fost în stare să se autopropună la șefia NATO, după cum bine știți, deci avem și precedentul proactivismului românesc în interiorul organizației. În ce mă privește, le stau la dispoziție oficialilor noștri și-mi ofer expertiza gratis pentru formalizarea unui asemenea demers ce ar repune rapid România pe harta de influență geopolitică.

Atuurile noastre sunt cele mai importante dintre toate țările NATO, iar față de Turcia, unul dintre pretendenții principali pentru găzduirea negocierilor de pace, avem în plus și avantajul apartenenței la Uniunea Europeană. Viitoarele negocieri de pace trebuie să fie găzduite de un mediu primitor și compatibil cu cel al statelor aflate în război. Astfel, la fel ca Rusia și Ucraina, România este o țară europeană, fostă comunistă, ortodoxă ca Rusia și cea mai mare parte din Ucraina. Suntem frontiera spațiului euroatlantic, exact ca și Polonia, dar în plus față de ei avem și atuul că suntem riverani Mării Negre, ce se află în acest moment în dispută ruso-ucraineană, pe aliniamentul Crimeea-Odessa-gurile Dunării. Situația socială este calmă încă în România; noi nu avem dispute teritoriale cu vecinii, nu avem nici animozități interne deosebite, iar așa-zisa dispută teritorială cu Ucraina, istorică, este acum închisă printr-un tratat.

Asta este doar prezentarea mea pe scurt, dar chiar și așa, pe scurt, ar fi limpede pentru toți actorii internaționali geopolitici că oferta României este imbatabilă în condiții normale. În plus, ne-ar ajuta mult și strategia geostrategică tradițională a Statelor Unite ale Americii, ce așează România, Bucureștiul ca puncte de comunicare între Washington și Moscova. Această geostrategie a fost expusă public de nenumărate ori și agreată de către toate părțile. În final vă spun că avantajele pentru România ar fi uriașe dacă s-ar reuși o asemenea poziționare și validare internațională. În ceea ce mă privește, îi invit și pe alți specialiști (și avem câțiva foarte buni) să se exprime pe această temă. Sunt convins, însă, că, dacă vom reuși o asemenea autopropunere, din start statutul internațional al României se va upgrada (ca să folosesc un limbaj diplomatic internațional) și ne vom poziționa într-un fel care să ne aducă beneficii urgente și, chiar mai important decât atât, să ne readucă parte din respectul diplomatic pe care l-am pierdut în mod accelerat în mandatele Băsescu și Iohannis.

Cozmin Gușă

Citeste in continuare

Actualitate

Accident de munca soldat cu o victima

Publicat

pe

De

Un accident de munca soldat cu o victima a avut loc azi, in curtea Kaufland. Victima era nascuta in anul 1972. Revenim cu detalii. (Sava N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo zi ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv2 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv3 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv5 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv6 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv7 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv7 zile ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv7 zile ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Exclusivo săptămână ago

IPJ Prahova confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind fruda la alegerile locale din Breaza unde reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza a fost prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar

La data de 09 iunie 2024, Incisiv de Prahova publica articolul, in exclusivitate, „EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv