Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/Lazar linge clanta Serviciilor!/Pahonțu i-a deschis procurorului general apetitul pentru note informative

Publicat

pe

Daca ar avea cat de cat curiozitatea sa afle ce este cu statul asta paralel, Klaus Iohannis ar avea cel mai la indemana solutia de a-l intreba pe procurorul general al Romaniei care este resortul constitutional care il impinge sa-si mobilizeze isteric subalternii, in ultima perioada, pentru a face cat mai multe rechizitorii soldate musai cu trimiteri urgente in judecata, pentru a da bine in statisticile oficiale. Care, nu-i asa, vor si fi transmise de urgenta la Bruxelles si la ambasadele occidentale de la noi.

Augustin lazar vrea dosare pentru toti romanii

Si de parca nu ar fi fost de ajuns „macelul” din justitia romaneasca, Augustin Lazar deschide un nou front, care de aceasta data i-a lasat cu gura cascata pana si pe ceilalti procurori sefi, in frunte chiar cu Daniel Horodniceanu.

Cel care, de bine, de rau, a readus pe fagasul normal structura pe care o conduce, astfel ca DIICOT-ul prinde din nou pe banda rulanta traficanti de droguri, lideri mafioti sau falsificatori de bani. Numai ca, intre doua „ ba p’a matii” cu ministrul Tudorel Toader si balacelile de seara din piscina SPP-ului pusa pe cat de generos, pe atat de ilegal la dispozitie de catre generalul Lucian Pahontu, Augustin Lazar are in aceste zile o initiativa demna de putinii „pui de militieni” care au mai ramas pe la Rutiera si care le cer agentilor din strada sa depaseasca planul la amenzi, ca sa dea bine in ochii sefilor ai mari din minister. Astfel se face ca la intalnirile pe care le are „in grup” sau fata in fata cu diversi procurori, Lazar nu se sfieste sa le ceara acestora sa faca „un ultim efort” pentru ca pe acest sfarsit de an sa „umfle” statisticile oficiale cu cat mai multe dosare trimise in judecata!

DIICOT-ul lui Horodniceanu se intoarce la fisa postului

Mai mult chiar, in timp ce restul institutiilor mai mult sau mai putin de forta denunta pe capete, sub presiunea opiniei publice si a comisilor parlamentare de ancheta, protocoalele cu SRI-ul, numai Augustin Lazar isi preseaza procurorii de la Parchetul General sa ceara cat mai multe note informative de la serviciile secrete, pentru a se putea agata de acestea si face astfel dosare, cat mai multe dosare, daca s-ar putea chiar la toti romanii!

Mobilizare ca la CAP

Parca simtind in ceafa suflarea lui Codrut Olaru, cel al carui orgoliu nemasurat nu poate fi mangaiat decat cu functia de procuror general al Romaniei, jucand astfel la toate capetele posibile si imposibile, Augustin Lazar parca a intrat intr-o adevarata campanie electorala, „rupandu-si” din pretiosul sau timp pentru a le vorbi „ca un tata” cat mai multor procurori.

Presiunea de la Comisia de Control a SRI creşte…

Pe care ii cearta parinteste ca nu-si dau destul silinta pentru ca „Republica Procurorilor”, desi atacata din toate partile, sa poata contraataca la baioneta si sa castige astfel definitiv „razboiul Justitiei”, cu sau fara sprijinul DNA-ului. Drept urmare, in timp ce in pozitiile oficiale Lazar plange cu lacrimi de crocodil ca sunt politicieni, formatori de opinie si chiar magistrati care s-ar „increde prea mult in datele statistice”, facand astfel referire expresa la deciziile CEDO de condamnare a statului roman pentru incalcarile dreptului omului sau cel privind asigurarea unui proces echitabil, in spatele cortinei procurorul general incearca sa-i mobilizeze pe procurorii tot mai putin dispusi sa forteze „spritul si litera legii”, tocmai acum, in preajma adoptarii pachetului legislativ privind raspunderea magistratilor, cu indemnuri parca „prea ca de la tara”, desprinse din cuvantarile activistilor comunisti de la CAP-uri…

Un ultim efort…

Si uite cum, dupa cum s-a ajuns deja la urechile Inspectiei Judiciare, desi la Sectia de Procurori din cadrul CSM s-a reusit deocamdata musamalizarea intregii situatii, Augustin Lazar le-ar cere procurorilor ca, pe acest sfarsit de an, sa faca „un ultim efort” si sa incheie „pe repede inainte” cat mai multe anchete, pentru ca in acest mod sa fie depasita norma de anul trecut de dosare trimise in instanta! Si totul, musai, pana la sfarsitul lui 2017, pentru ca altfel statistica se anunta una sumbra, care nu va mai putea alimenta entuziasmul festivist de la viitoarea sedinta de bilant de la inceputul anului viitor.

Pahonțu i-a deschis procurorului general apetitul pentru note informative

Insa cum liderii coalitiei de guvernare, deja bagati in corzi,  par ca de aceasta data chiar vor sa lupte cu adevarat cu structurile statului paralel si dau asigurari ca pana la sfarsitul anului vor trece prin Parlament legea raspunderii magistratilor, entuziasmul procurorilor a scazut considerabil fata de indeplinirea si chiar depasirea „planului” impus de Lazar. Astfel ca daca unii stau deja in stand by, asteptand si ei, ca toti oamenii, sa se poata bucura de niste Sarbatori in liniste, exista si cazuri in care procurorii nu mai „inghit” sesizarile aiurea facute, de exemplu, de inspectorii de la Antifrauda pe vremea isteriei declansate de Gelu Diaconu si Victor Ponta. Iar faptul ca, pentru a da un singur exemplu, DIICOT-ul nu mai pierde vremea cu „mafia pufuletilor” sau alte plangeri halucinante pe care nici macar Antifrauda nu le mai sustine se vede deja in „explozia” cazurilor rezolvate pe segmentul de infractionalitate cu violenta si criminalitate organiozata. Ceea ce este foarte bine, chiar daca astfel „ batranelul” Lazar nu-si va putea satisface pofta nebuna de a raporta dosare, cat mai multe dosare trimise in judecata…

Miloaga pentru note informative

De cand Lucian Pahontu, panicat ca dosarele „CAR” si „Vanatoarea” ar putea incapea pe mana altor procurori ii face un „marcaj” strans, deschizand pentru el pana si sauna VIP de la piscina SPP-ului, Augustin Lazar, un om care, totusi, la viata lui, a rezolvat mai mult dosare „rurale” se viseaza probabil un James Bond. Astfel ca, in timp ce Pahontu, disperat sa traga de timp barem cat sa prinda o noua taiere de porc la casele conspirative ale serviciilor, „ii baga limba in ureche” alimentandu-i procurorului general apetitul nesatios pentru „informatii de ultima ora”, Augustin Lazar ar fi gasit deja solutia pentru ca procurorii sa nu se mai poata eschiva de la deschiderea a noi si noi dosare. Astfel ca, dupa cum sustin sursele noastre, procurorii si politistii judiciari  din dotare ar fi indemnati sa „cerseasca” note informative de la servicii, pentru a grabi astfel ritmul deschiderii altor spete penale! Numai ca, la cum sunt facute majoritatea acestor note, in cel mai bun caz dupa ureche, atunci cand nu sunt scrise la comanda, spectrul intrarii in vigoare a legii raspunderii magistratilor ar trebui sa le fluture si mai mult in ochi tinerilor procurorasi dornici sa sara etapele doar pentru a se catara cat mai repede si cat mai sus, cu toate ca „sandramaua” acestei „Republici a Procurorilor” tocmai ce sta sa se prabuseasca. Mai ales ca, spre deosebire de ei, Lazar are asigurata o pensie mai mult decat barosana, basca faptul ca el nu risca nimic, nesemnand „pe persoana fizica” niciun rechizitoriu… (Catalin Tache -enational.ro ).

 

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

  • Data: 18 mai 2024
  • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
  • Program: 09:00 – 18:00
  • Intrare: Liberă
  • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
  • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
  • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv23 de ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv23 de ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusiv2 zile ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv4 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv4 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv4 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv5 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv5 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv5 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv5 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv6 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv6 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv6 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv7 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv