Connect with us

Actualitate

BOMBĂ: Procuroarea lui Dragnea, interceptări, escapade la Veneția și Photoshop

Publicat

pe

Procuroarea DNA Alexandra Lăncrănjan care instrumentează dosarul TelDrum apare în multe situații cel puțin ciudate. Conform Flux 24, Lăncrănjan apare în compania Ralucăi Prună și a Cristinei Gușet, dar și a „ziaristelor” Sabina Fati și Andreea Pora la un simpozion organizat de Guseț într-o locație la munte. 

FLUX 24 nu dorește să îi ia apărarea lui Liviu Dragnea despre care am făcut multe dezvăluiri și vom continua, dar ne simțim obligați să prezentăm și cealealltă fațetă a poveștii.

„Lumea Justiției” menționează că Alexandra Lăncrănjan este totodată „președinta ONG-ului Lider just și bună amică cu toți ONG-iștii finanțați de entitățile miliardarului George Soros.

Ea apare și în alte fotografii și cu mai mulți membri ai grupului Funky Citizens finanțat de miliardarul american de stânga.

Interesant este că fotografiile difuzate de fanii DNA diferă foarte mult de cele reale.

Procuroarea Alexandra Lăncrănjan a fost evidențiată negativ pe câteva site-uri, cum ar fi „Procurori corupți”, unde se vorbește de legătura ei cu un bărbat căsătorit, un polițist arestat pentru corupție și dispariția unor probe dintr-un important dosar.

„Revenind însă la amorul focos dintre Alexandra Carmen Lăncrănjan și Miron Mihnea Nicolescu, acesta a ajuns la un nivel atât de înalt, încât cei doi s-au mutat împreună în toamna lui 2014 într-o garsonieră (..) în februarie 2015, cei doi amorezi, plănuiau o escapadă romantică la Veneția, de Ziua Îndrăgostiților” — asemenea chestiuni apar în publicația menționată, care o numește „o procuroare coruptă” — și dă foarte multe detalii.

Alexandra Lăncrănjan a fost vizată de un dosar de incompatibilitatea la ANI, deschis în aprilie 2016.

Informațiile publicate de siteul Procurorii Corupti sunt foarte grave și ele trebuie lămurite urgent. 

DESPRE PROCURORII CORUPTI SI MAFIE- preluare Procurorii Corupti

Cateodata viata bate filmul ba  chiar si imaginatia.

In Bucuresti, chiar in aceste moment, se petrece un interesant caz de coruptie, ce se musamalizeaza chiar sub ochii nostrii, chiar de catre cei care ar trebui sa il investigheze, la nivelul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Chiar mai mult, povestea asta cuprinde aspecte ce numai in telenovelele sud-americane se mai vad.

Povestea este asa:

Candva in luna martie, un politist SIF sector 2, pe numele lui Miron Mihnea Nicolescu, a fost arestat de DGA pentru coruptie. Acesta a fost implicat activ in 2 dosare de coruptie. Unul dintre acestea viza restituirea unor produse NIKE contrafacute, fara ordonanta, confiscate din Dragonul Rosu si in valoare de 100.000 Euro. In cel de-al doilea dosar, un caz de spalare de bani ce implica o casa de schimb a unui cetatean iranian,ofiterul de politie Miron Mihnea Nicolescu, a facut disparute agendele ce probau spalarea de bani estimata la 600.000 Euro. De asemenea, odata cu agendele au disparut si bani, bani ce gurile rele spun ca ar fi ajuns din mana lui Miron Mihnea Nicolescu, in mana unor procurori si politisti.

De acest caz, al lui Miron Mihnea Nicolescu, se ocupa procurorul special delegat DGA la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti , Eduard Daniel Borjog.

Pentru a putea intelege de ce este situatia atat de complicata si coruptia atat de flagranta si mare, trebuie detaliate niste aspecte ale vietii particulare a numitului Miron Mihnea Nicolescu, dupa cum urmeaza:

Politistul Miron Mihnea Nicolescu este casatorit cu o procuroare din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pe nume Luminita Nicolescu. De cativa ani, insa, Miron Mihnea Nicolescu are si o amanta, pe nume Alexandra Carmen Lancranjan.

Alexandra Carmen Lancranjan, amanta, este tot procuror in cadrul PTB si formator INM.

Alexandra Carmen Lancranjan, pe langa faptul ca este foarte tanara si dornica de afirmare profesionala, este cunoscuta ca fiind procuroarea „favorita si protejata”a conducerii P.T.B., in special a lui Nicolae Andrei Solomon, prim-procuror adjunct al PTB.

Revenind insa la amorul focos dintre Alexandra Carmen Lancranjan si MironMihnea Nicolescu, acesta a ajuns la un nivel atat de inalt, incat cei doi s-au mutat impreuna in toamna lui 2014 intr- o garsoniera pe undeva prin zona Unirii.

Toate cele de mai sus, se pare, ii erau cunoscute si sotiei lui Miron Mihnea Nicolescu, Luminita Nicolescu, dar nu si acceptate de catre aceasta.

In februarie 2015, cei doi amorezi, Miron Mihnea Nicolescu si Alexandra Carmen Lancranjan, planuiau o escapada romantica la Venetia, de Ziua Indragostitilor. Planurile celor doi au fost dejucate insa de catre sotie, care in urma unor serii de conversatii telefonice cu sotul, a reusit sa o inlocuiasca pe Lancranjan ca protagonista a excursiei la Venetia.

Ceea ce este interesant,sunt interceptarile convorbirilor telefonice din „triunghiul amoros” premergatoare plecarii. Se pare ca Mihnea, dupa ce ii jura sotiei ca a rupt relatia cu Lancranjan, o suna pe aceasta din urma si ii spunea cum „iar am pacalit-o p-asta” si sa stea fara grija ca pleaca la Venetia impreuna.

Nu stim cat de tare a infuriat-o sau nu pe Lancranjan faptul ca amantul i-a tras clapa si a lasat-o cu buza umflata, dar stim sigur ca aceste discutii au facut deliciul celor ce au citit stenogramele interceptarilor telefonice.

In aceste interceptari, pe care agreem sa le numim pe mai departe „ buclucase”, mai specific in cele intre cei doi porumbei, Alexandra Carmen Lancranjan si Miron Mihnea Nicolescu, se pare ca, in afara de detaliile libidinoasei relatii dintre cei doi, mai apareau si amanunte cu privire la diverse acte de coruptie si activitati ilegale in care cei doi sunt implicati, fiind notorii dosare rezolvate pe bani multi de tandemul Mihnea Nicolescu-Alexandra Carmen Lancranjan.

Aici survine si punctul culminant al povestirii noastre.

La momentul arestarii lui Miron Mihnea Nicolescu, se pare ca Alexandra Carmen Lancranjan se afla in concediu, dupa ce in prealabil se plimbase prin America pe banii statului, cica intr-un schimb de experienta.

Din concediu, sefii P.T.B., mai concret Nicolae Andrei Solomon, a chemat-o pe Lancranjan la serviciu pentru o singura zi, undeva la jumatatea lunii martie. Scopul chemarii era in fapt, o intalnire urgenta si secreta organizata de Solomon intre Lancranjan si procurorul special DGA, Eduard Daniel Borjog. Intalnirea era organizata cu scopul vadit de a musamaliza implicarea Alexandrei Carmen Lancranjan in dosarul lui Miron Mihnea Nicolescu.

Ce s-a decis la aceasta intalnire? In primul rand, s-a decis disparitia interceptarilor in care aparea Lancranjan, precum si modul in care Eduard Borjog va gestiona dosarul. De asemenea, s-a trasat directiva clara ca nimic nu trebuie sa „rasufle” catre presa. Ceea ce s-a si intamplat, deoarece, oricat ati cauta pe internet detalii despre acest caz, ele lipsesc cu desavarsire, neexistand nici macar un comunicat de presa al DGA. Asta spune foarte multe despre intentia de musamalizare a intregului dosar, cu toate ca Nicolescu este la ora actuala in arest la domiciliu.

Intrebarea fireasca este: Cum de a acceptat asa ceva procurorul Eduard Daniel Borjog(cunoscut de altfel ca si un procuror de elita)? Pai sunt 2 aspecte:

  1. Chiar daca acesta este procuror desemnat special DGA, el este functionar in cadrul P.T.B. si se subordoneaza ierarhic sefilor acestei institutii. Deci, mai aproape pielea decat camasa, cum ar spune o vorba din popor. Mai mult se pare ca este si bun amic cu Nicolae Andrei Solomon, fiind amandoi criminalisti.
  2. Izul telenovelistic al acestei povesti de coruptie si amor, merge chiar mai departe, intrucat se pare ca in trecutul apropiat si Eduard Borjog ar fi avut o „scurta” aventura amoroasa cu Alexandra Carmen Lancranjan. Dupa consumarea acestei aventuri, Borjog ar fi impartasit multor barbati din P.T.B. date despe anatomia si pilozitatea corporala a
    1. Alexandrei Carmen Lancranjan, aceasta castigandu-si, gratie lui, porecla „Veverita”.

Toate bune si frumoase pana aici. Avem asa:

O procuroare corupta care are relatii amoroase cam cu orice poarta pantaloni, trece pe la P.T.B. si ii iese in cale. De altfel, doamna procuror (casatorita cu un notar), este vedeta pe http://www.tinder.com (retea de socializare pentru persoane dornice de intalniri in scop sexual).Tot notoriu este faptul ca dna procuror este permanent pregatita cu schimburi  si lenjerie de rezerva in masina!

Aceasta procuroare este salvata din dosarul de coruptie al amantuluipolitist corupt, de catre un alt amant, precum si de catre seful care o protejeaza. Acesta din urma, prin abuz in serviciu, il obliga pe un fost amant al stimatei sa o faca scapata.

Daca tot ce ar fi in neregula cu povestea asta ar fi gradul de promiscuitate al unui magistrat al Statului Roman, atunci tot ce ne-ar ramane ar fi sa ne intrebam de ce nu se sesizeaza CSM-ul, care, intre altele, ar trebui sa se ingrijeasca si de integritatea morala a procurorilor.

Dar cum nu este vorba numai despre asta, trebuie sa insistam asupra interventiei abuzive a unor sefi ai unuia dintre cele mai importante Parchete din tara intr-un dosar. Cu toate ca, din octombrie 2013,interventia in dosare este practica la nivelul conducerii P.T.B., in cazul de fata se pare ca ar fi totusi vorba de ceva mai mult.

Alexandra Carmen Lancranjan, pare-se, pe langa favorurile de natura intima pe care i le presteaza chiar si dlui Nicolae Andrei Solomon, ii mai serveste acestuia si in alte scopuri. De obicei acele scopuri sunt ilegale.

In trecut, Nicolae Solomon a fost procuror delegat la DIICOT, pana in octombrie 2013 cand a fost uns sef la P.T.B. Acolo,la D.I.I.C.O.T. unica lui ocupatie era sa ii „plimbe geanta” procuroarei Codruta Trandafir, sefa serviciului infractiuni economice si personaj cu multa influenta in institutie.

Legat de aceasta doamna procuror este in plina desfasurare un dosar la D.N.A. care vizeaza faptele de coruptie ale acesteia si ale sotului dumneaei.

Sotul acestei Codruta Trandafirpus sub acuzare la sfarsitul lui 2014 de catre DNA, intr-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica, fosta sefa DIICOT, este angajat la firma de contabilitate Vulpoi & Toader Management. Sotul doamnei procuror impreuna cu domnul Vulpoi au fost pusi sub acuzare de catre D.N.A., se pare, cu referire la atribuirea cu dedicatie de catre D.I.I.C.O.T a tuturor expertizelor tehnice efectuate in cauzele penale pe care le cerceta insusi departamentul coordonat de catre Codruta Trandafir..

In vremurile in care Solomon se afla in subordinea Codrutei Trandafir, acolo se instrumentau diverse dosare, despre care a reiesit ulterior ca, atunci cand a inceput domnia Alinei Bica la DIICOT, au fost oprite si, conform DNA, s-au oprit in schimbul multor milioane de euro cu titlu de mita. Ehe, surpriza sau nu, firma lui Vulpoi a efectuat expertiza contabila taman in cazul in care s-au dat 3,5 milioane mita.

In dosarul  „Bica 2” apare la DNA si numele lui Adrian Nicusor Nica, Director General Adjunct al Directiei de Administrare Fiscala a Marilor Contribuabili. Acesta a fost implicat in declansarea unor controale fiscale abuzive la societati comerciale in vederea scoaterii acestora de pe piata. Evident, toate acestea s-au petrecut la solicitarea unor oameni de afaceri concurenti care au interes in acest sens si au platit pentru asta.

Deci, recapituland, Nica si Vulpoi, desi legati infractional de Alina Bica, nu pareau legati si unul de celalalt. Dar, surprizele se tin lant, nasul lui Nica este domnul Vulpoi! (sa afle si procurorii DNA cu ocazia asta)

Nasul si finul au fost implicati in activitati care mai de care mai infractionale de cand lumea, dar noi nu despre asta vorbim acum.

Legatura intre Solomon si Nica a existat si s-a desfasurat inca de pe vremea cand primul lucra la DIICOT,iar al doilea isi lua cafeaua in fiecare zi acolo.A aparut rapid in peisaj si amanta universala, Lancranjan. Iar acum se indeletnicesc cu totii cu crearea de dosare la comanda, contra-cost.

Astfel, pare-se,ca in interceptarile „buclucase” apareau si detalii depre distractii infractionale.

Deci, concluzionand, musamalizarea are ca obiect protejarea tuturor.

Ce ramane de facut? Sa speram ca tentaculele acestei mafii nu au ajuns si la DNA si ca domnii  procurori se vor apleca putin si spre activitatile infractionale desfasurate de catre colegii din PTB si de acolo vor ajunge sigur si la ceilalti capi ai acestei mafii.

Cu toate astea, in timp ce poporul spera sa se termine cu coruptia si cu procurorii corupti, trei membrii de seama ai acestei tagme, Alexandra Carmen Lancranjan, Nicolae Andrei Solomon impreuna cu prim procurorul PTB Alexandru Georgescu, se plimba de manuta prin Bruxelles, pe banii contribuabililor, intr-un nou schimb de experienta ( noi i-am spune schimb de fluide, dar nu dorim sa speculam). (Cerasela N.).

 

Actualitate

Tensiuni crescânde în Liban: O luptă intre oamenii civili și conflictele armate

Publicat

pe

De

Cu un an în urmă, luni, grupul palestinian Hamas a atacat Israel. La o zi distanță, Hezbollah s-a alăturat ceea ce a numit „frontul de susținere Gaza”, implicând astfel Libanul în conflict. De atunci, țara a trăit în tensiune, așteptând o invazie totală din partea Israelului, care părea inevitabilă.

Acest inevitabil a sosit săptămâna trecută, iar violențele de până acum ar putea prezenta un an doi de lupte și mai intense, cu cetățenii libanezi prinși între o stâncă israeliană și o situație dificilă sub Hezbollah.

În ultimele 12 luni, atacurile de-a lungul frontierei au variat săptămână de săptămână. În cele mai dificile zile, avioanele israeliene survolau cerul, iar bombe se aruncau asupra a ceea ce IDF a numit ținte Hezbollah. Totuși, ultimele două săptămâni au adus o escaladare majoră, incluzând atacuri directe asupra Beirutului — un oraș considerat anterior un refugiu sigur pe care forțele israeliene evitau să-l atace.

Pentru mulți libanezi din sud, declarația Israelului de invazie, pe care Ierusalimul a menționat-o cu scopul de „raiduri limitate și localizate” destinat să împingă Hezbollah de la graniță, a devenit o picătură care a umplut paharul. Multe persoane au părăsit regiunea. Guvernul estimează că numărul de migranți care se îndreaptă spre nord va depăși 1 milion — în contextul unei populații totale de 5.4 milioane. Zeci de mii de libanezi au fugit și în est, către Siria, o întoarcere tristă în timp, când oameni disperati din acea țară devastată de război fugeau în direcția opusă.

Chiar și înainte de anunțul raidurilor, campania aerială se dovedea brutală pentru cei din regiune.

„Nu am putut dormi toată noaptea, sunetele bombardamentelor nu păreau să se oprească niciodată. Nopțile sunt cele mai grele,” a povestit un locuitor din sud pentru Breaking Defense.

Aceasta a adăugat că atunci când familia ei a decis să plece din sud în săptămâna trecută, nu a existat o cale ușoară de ieșire: cele două trasee principale către nord, fie prin Nabatiyeh-Sidon, fie prin Valea Beqaa, sunt fie blocate de ruinele lăsate de atacuri aeriene, fie se află în zone identificate de IDF ca ținte — ceea ce înseamnă că a risca această rută ar putea fi mai periculos decât a rămâne acasă, în mijlocul atacurilor.

Cei care nu pot sau nu vor să-și părăsească casele sunt blocați să se ascundă, având de făcut nimic altceva decât a oferi „rugăciuni” că lucrurile nu vor escalada către o incursiune completă dincolo de râul Litani de Sud. Ritmul atacurilor nu pare să încetinească — un raport Reuters a arătat că 70 de orașe, inclusiv cele predominant creștine, au fost ordonate să evacueze în ultimele trei zile.

Citeste in continuare

Actualitate

Îngrijorări în Congres cu privire la Securitatea Navală: Cereri pentru date despre suduri defectuoase la Nava HII Newport News

Publicat

pe

De

Conducătorii Comitetului pentru Servicii Armate ale Camerei Reprezentanților solicită Marinei să transmită date despre incidenturile de sudură defectuoasă realizate la portaavioane și submarine aflate în construcție la HII Newport News Shipbuilding.

Într-o scrisoare din 3 octombrie adresată secretarului Marinei, Carlos Del Toro, patru membri de rang înalt ai comitetului au cerut ca serviciul să elaboreze un plan prin care Marina și Newport News să „protejeze vasele marinei americane împotriva lucrărilor viciate”.

„Este profund îngrijorător să aflăm că suduri defectuoase ar fi putut fi realizate cu bună știință la submarinele și portaavioanele marinei americane. Siguranța marinarilor noștri este principala noastră preocupare, iar trebuie să înțelegem imediat orice risc asociat cu aceste lucrări defectuoase,” a declarat președintele HASC, Rep. Mike Rogers din Alabama, împreună cu Rep. Adam Smith, democratul de rang înalt din Washington, Rep. Trent Kelly din Mississippi, liderul subcomitetului de puterea maritimă, și Rep. Joe Courtney din Connecticut, cel mai mare democrat al subcomitetului.

Scrisoarea liderilor HASC vine la o săptămână după ce USNI News a raportat că Departamentul Justiției a fost notificat de Newport News că lucrătorii au realizat cu bună știință suduri defectuoase în timp ce construiau componente non-critice pentru submarine noi și în serviciu, precum și pentru portaavioanele de clasa Ford.

Naval Sea Systems Command a evaluat că „deficiențele potențiale” de pe trei nave aflate în serviciu nu se referă la componente sau sisteme care afectează siguranța sau operațiunile navei și a certificat aceste nave ca fiind sigure pentru operare, a declarat căpitanul Clay Doss, purtător de cuvânt pentru Del Toro, într-o declarație pentru Breaking Defense.

În plus, Newport News și experții tehnici ai Marinei validează sudurile specifice pe 23 de nave — inclusiv vase noi în construcție și cele aflate în reparații complexe sau întrețineri — iar rezultatele inspecțiilor sunt așteptate în mijlocul lunii octombrie, a adăugat Doss.

Marina a furnizat scrisori celor patru comisii de apărare din Congres joi, oferind o actualizare asupra problemei, a afirmat Doss.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt al Newport News, Todd Corillo, a spus că compania a descoperit, prin raportări interne, că, deși „unii sudori au ocolit cu bună știință anumite proceduri de sudură”, investigațiile inițiale arată că „nu există indicii de intenție malefică”.

„După această descoperire, am acționat pentru a comunica cu clienții și autoritățile de reglementare, pentru a investiga, a determina cauzele fundamentale, a limita problema și a implementa acțiuni corective imediate, în timp ce lucrăm la soluții pe termen lung,” a spus Corillo. Newport News a refuzat să comenteze cu privire la numărul și tipul de nave suspectate de suduri defectuoase, invocând investigația în curs.

Legislatorii HASC au inclus o listă de întrebări referitoare la problemă, inclusiv dacă Marina înțelege în întregime amploarea problemei și dacă sudurile efectuate greșit prezintă o amenințare la adresa siguranței. Scrisoarea solicită, de asemenea, Marinei să ofere detalii despre toate incidentele de sudură defectuoasă, un plan de reparație pentru navele afectate și un calendar detaliat privind momentul în care serviciul a fost notificat despre problemele apărute, stabilind un termen-limită pentru un răspuns pe 11 octombrie.

Legislatorii au adăugat că se așteaptă la o informare din partea oficialilor Marinei „fără întârziere” asupra acestui subiect.

Pe 27 septembrie, la o zi după raportul USNI, președintele Newport News, Jennifer Boykin, a confirmat într-o postare pe LinkedIn că compania a primit rapoarte de la angajați privind sudori care „au încălcat cu bună știință procedurile de sudură” și au realizat lucrări care nu respectau standardele de calitate ale companiei, și a informat Departamentul Justiției despre aceasta.

„Nu pot sublinia suficient că acțiunile și comportamentele individuale pot, fie să întărească, fie să slăbească, cultura noastră etică în orice moment. Fiecare alegere pe care o faci ca constructor de nave are un impact de durată” a afirmat aceasta.

Newport News este contractantul principal pentru portaavioanele de clasă Ford și produce submarine de atac de clasă Virginia și submarine cu rachete balistice de clasă Columbia în parteneriat cu General Dynamics Electric Boat.

Citeste in continuare

Actualitate

Drept la replică la comunicatul Colegiului Fizioterapeuților

Publicat

pe

De

In calitate de organizație care reprezintă interesele domeniului de recuperare/reabilitare medicală și care promovează rolul medicilor de Medicină Fizică și de Reabilitare (MFR), în conformitate cu declarațiile Organizației Mondiale a Sănătății și cu Cartea Albă a specialității de Medicină Fizică și de Reabilitării din Europa, elaborată de UEMS (Uniunea Europeană a Medicilor Specialiști, secțiunea de Medicină Fizică și de Reabilitare) precum și cu documentele de poziție ale multiplelor organisme internaționale interesate în combaterea dizabilității și promovarea sănătății.

Ne exprimăm consternarea cu privire la felul în care acest comunicat reiterează aceleași neadevăruri sau omite cu intenție anumitie informații, în mod similar felului în care a făcut-o în ultimii 15 ani, timp în care s-au purtat discuții fără a se ajungă la un consens, ceea ce demonstrează fără tăgadă că CFZRO nu dorește rezolvarea principalei probleme cu un impact grav asupra siguranței serviciilor medicale și a sănătății pacienților cu dizabilități, principalii beneficiari ai serviciilor de reabilitare medicală, și anume: pregătirea profesională inadecvată a unei bune părți din rândul practicanților de fizioterapie din Romania. Mai precis, problema la care ne referim se referă de faptul că majoritatea fizioterapeuților din România nu au absolvit Facultatea de fizioterapie la programe de licență în domeniul Sănătate, ci în domeniul Educație Fizică și Sport, la programul de Kinetoterapie și Motricitate Specială. Precizăm că, mai ales în acestă ultimă situație, curriculum de formare profesională nu include cunoștințe suficiente de patologie pentru înțelegerea naturii complexe a celor mai multe dintre bolile întâlnite în practica curentă a medicului de Medicină Fizică și de Reabilitare.

De aceea, orice modificare legislativă prin care se reduce sau se elimină rolul medicului de MFR în elaborarea Programului Individual de Reabilitare (PIR) reprezintă un pericol major pentru pacient.

Reamintim că serviciile de medicină fizică și de reabilitare (MFR) includ pe lângă stabilirea diagnosticului, tratamente farmacologice și intervenții minim invazive, proceduri de fizioterapie (electroterapie, kinetoterapie etc.), masaj, psihoterapie, logopedie, terapie ocupațională (ergoterapie), terapie cu factori naturali (balneoterapie), tehnologii de asistare, inclusiv robotică, biofeedback, protezare și ortezare etc. Aceste servicii sunt furnizate de o echipă multiprofesională, coordonată de medicul de MFR.

În acest context, fizioterapia, profesie CONEXĂ actului medical, este UNA dintre intervențiile din procesul de reabilitare medicală și prin urmare una dintre componentele Programului Individual de Reabilitare (PIR).

Medicul specialist de medicină fizică și de reabilitare, conform curriculumului de pregătire din rezidențiatul cu durata de 5 ani (după cei 6 ani de facultate de Medicină!), este cel care are competența de a prescrie întreaga gamă de servicii de reabilitare necesare, în funcție de toate afecțiunile, totodată luând în considerare și gradul de dizabilitate al pacientului. De asemenea, medicul de MFR asigură continuitatea îngrijirilor („continuum of care”), având capacitatea de a decide nivelul de intervenție pe fiecare etapă a procesului de reabilitare medicală, fiind astfel manager de caz.

Fizioterapeutul, nu este medic, iar după doar 3 ani de studii de licență, are ca principale atribuții elaborarea planului de exerciții fizice terapeutice și aplicarea procedurilor de fizioterapie, în conformitate cu obiectivele stabilite de medicul de medicină fizică și de reabilitare (MFR) prin Programul Individual de Reabilitare (PIR).

Trebuie reamintit că dacă fizioterapeuții și medicii de alte specialități decât medicină fizică și de reabilitare ar putea prescrie servicii de reabilitare, aceasta ar fi contrar formării lor profesionale și ar avea următoarele consecințe:

  1. Limitarea serviciilor de reabilitare medicală doar la procedurile de fizioterapie și privarea pacienților de restul componentelor care fac parte din aceste servicii, eludând aspectul esențial al abordării holistice a pacientului cu dizabilități, abordare care ține seama de totalitatea aspectelor fizice, comportamentale și sociale, inclusiv de comorbidități sau probleme de incluziune socială.
  2. Un risc pentru sănătatea pacienților, din cauza lipsei de înțelegere din partea fizioterapeuților a fiziopatologiei afecțiunii de bază, a afecțiunilor asociate și a influenței medicației prescrise asupra procesului de reabilitare în general. Prescripția efectuată de către medicul MFR ține cont atât de impactul specific al medicației asupra exercițiilor terapeutice, cât și de aspecte legate de indicațiile și contraindicațiile procedurilor de fizioterapie;
  3. Riscul privind abordarea incompletă a problematicii unui pacient cu dizabilitate, poate determina eșecuri, reclamații, lipsă de încredere, procese de malpraxis;
  4. Contrar celor afirmate de catre CFZRO, care incriminează o posibilă prelungire a timpului necesar pentru accesul la un Program Individual de Reabilitare (PIR), ar exista riscul unor complicații medicale evitabile, s-ar agrava afecțiunile pacienților și ar crește costurile pentru sănătate. Aceste probleme sunt deja frecvent întâlnite în cazul pacienților care s-au adresat direct unui fizioterapeut înainte de a fi consultați de un medic de MFR.

Reamintim că în România, cadrul organizatoric și legislativ actual, precum și numărul optim de medici de MFR (peste media majorității țărilor dezvoltate din UE), permit acordarea corespunzătoare a serviciilor de medicină fizică și de reabilitare (inclusiv a serviciilor de fizioterapie), principala limitare fiind insuficiența fondurilor alocate pentru aceasă specialitate medicală.

Enumerăm câteva dintre organismele profesionale care susțin punctul nostru de vedere: Casa Naționlă a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Colegiul Medicilor din România (CMR) și din Municipiul București (CMMB), Patronatul Medicilor Specialiști cu Practică Independentă (PMSPI), Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator (APMA), Federația Naționala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), Asociația Națională pentru Protecția Pacienților (ANPP), Uniunea Europeană a Medicilor Specialiști – Secțiunea de Medicină Fizică și de Reabilitare (UEMS-PRM) etc.

Consiliul Director al

SOCIETĂȚII ROMÂNE DE REABILITARE MEDICALĂ (SRRM)

 

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv6 ore ago

Contrastul dintre două paradigme: războiul din Ucraina și provocările demografice ale Rusiei

În cadrul dezbaterilor referitoare la drepturile militarilor și polițiștilor, războiul din Ucraina a fost frecvent evocat, subliniind că amenințările de...

Exclusiv6 ore ago

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: „Injurațiile la adresa IGPR demonstrează progresul și civilizația'”

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul abordează o temă controversată, argumentând că manifestările de critică față de Inspectoratul General al...

Exclusiv7 ore ago

Libertatea Românilor: O apărare a democrației în fața ambițiilor totalitare

„Ca și candidat al PNL la Președinția României, sunt conștient de importanța respectării deciziilor Curții Constituționale, fără a le comenta,...

Exclusiv22 de ore ago

Sindicatul Diamantul avertizează: acceptarea permanenței neplătite poate deteriora baza de calcul pentru pensie

Alin Rusu, reprezentant al Sindicatului Diamantul, atrage atenția polițiștilor care acceptă să execute serviciul de permanență de la domiciliu, neplătit,...

Exclusiv2 zile ago

Afaceri Murdare: Mafia deșeurilor și complicitatea instituțiilor din Prahova

Recent, situația din „Mafia deșeurilor” din Prahova a devenit din ce în ce mai alarmantă. Reamintim ca, pe fundalul politic,...

Exclusiv2 zile ago

Investigație Europeană asupra Corupției: Penitenciarul Berceni, directorul Matei Valentin și legăturile intunecate cu afaceristul Mihai Tufan

Construcția Penitenciarului Berceni este sub atenția procurorilor europeni! Laura Codruța Kovesi îndreaptă atenția asupra firmelor care au încercat să obțină...

Exclusiv2 zile ago

Sindicatul Sidepol critică reorganizarea Poliției Canine: „O absurditate care pune în pericol Siguranța Publică”

Sindicatul Sidepol a lansat o serie de acuzații grave referitoare la reorganizarea Poliției Canine din România, denumind acest proces “Marea...

Exclusiv2 zile ago

Sindicatul EUROPOL inițiază o documentare extensivă asupra calității uniformelor de Poliție

După doi ani de sesizări și reclamații formulate de polițiști referitoare la calitatea precară a noii uniforme de poliție și...

Exclusiv2 zile ago

Controverse în cadrul Ministerului de Interne: Emil Pascut si comentariile sale despre Funcționarii Publici

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a ridicat o serie de întrebări critice privind modul în care anumiți funcționari publici,...

Exclusiv3 zile ago

România pe locul 36 în Global Peace Index, SUA pe locul 132

Sindicatul Diamantul a anunțat recent clasamentul Global Peace Index (GPI), care măsoară liniștea globală la nivel mondial. Conform acestui raport,...

Exclusiv4 zile ago

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul: Presiunile asupra polițiștilor pentru apartenența sindicală încalcă drepturile fundamentale

Forțarea unui polițist să facă parte dintr-un anumit sindicat pentru a obține un tratament favorizant din partea conducerii unității de...

Exclusiv4 zile ago

Terapie prin cultură: EUROPOL colaborează cu instituții culturale din Satu Mare

Într-un demers remarcabil care subliniază importanța culturii în viața profesională și personală, Sindicatul EUROPOL a încheiat recent contracte de colaborare...

Exclusiv4 zile ago

Șase luni de activitate în spațiul Schengen: Verificări riguroase pentru siguranța publică

Jumătate de an de la aderarea României la spațiul Schengen se evidențiază prin activități intense desfășurate de polițiștii de frontieră...

Exclusiv5 zile ago

Situațiile în care polițistul poate refuza sau amâna executarea unui Ordin

Potrivit lui Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul, polițiștii pot amâna sau refuza executarea unui ordin dat de superior în...

Exclusiv6 zile ago

Ipocrizia Programului de sprijin pentru marea industrie din România/Ipocrizia lui Ciolacu (II)

Recent, premierul Marcel Ciolacu a anunțat cu mare pompă un „Program de Sprijin pentru Marea Industrie din România”, destinat metalurgiei,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv