EXCLUSIV/Cine-i „curva”? Adevarata fata a „sindicalismului reprezentativ” din MAI!

1
3441

Acum 2 ani de zile cand m-am apucat vertiginos de sindicalism cu SPR „Diamantul” consideram ca MAI-ul si sefimea minuscula „fac legea” doar in beneficiul „Cammorei”.

Uite ca nu e chiar asa…

Nu am crezut vreodata ca am sa vad „cu alti ochi” echipa manageriala din MAI… si, totusi, se intampla azi. Dar, sa va lamuresc si pe dvs. asa cum incerc sa ma lamuresc si pe mine.

In urma evenimentelor nefaste (politisti ucisi la datorie, dotare execrabila pentru politistul din strada, salarizare proasta etc.) d-na ministru Carmen Dan a demarat o campanie mediatica prin care a facut cunoscuta optiunea domniei sale de a imbunatati legislatia si conditiile de munca normale de care este „saracit” politistul/angajatul MAI „din strada”.

Potrivit legii 62/2011 conceputa de „Boc&co”, doar „reprezentativii” (50+1) au dreptul de a fi bagati in seama in sedintele de dialog social:  cei care de regula in aceste sedinte zic: „Sa se modifice primesc, dar sa nu se schimbe nimic”-Branzovenescu, „O scrisoare pierduta” de I.L. Caragiale pentru ca apoi, „pe sticla” sa faca „spume la gura de nervi ca angajatorul e un nenorocit”.

Si, uite-asa, dat fiind legea lu’ Boc, „micimanii” care vor sa se faca auziti trebuie „sa intre sub aripa” reprezentativilor…intr-o federatie condusa de un „Branzovenescu”.

Pentru ca SPRD e „mult prea al dracu'” si nimeni nu ii poate infrana liderii, a ramas iar „pe dinafara” la ultima sedinta de dialog social organizata de MAI, sedinta in care „reprezentativii” si-au aratat adevarata fata: „Nu suntem de acord cu cresterea protectiei politistului <din strada>!” ” Nu suntem de acord cu imbunatatirea legislatieiMAI: o vrem tot comunista, ca sa ne facem noi mendrele!”

O spune chiar secretarul general al MAI…in scris… Or, e cunoscut faptul ca MAI-ul se fereste precum „dracul de tamaie” de scris insa, iata ca s-a intamplat minunea: un oficial al institutiei arata cine s-a opus si se opune in continuare modernizarii/reformarii institutiei. O grupare de indivizi cu mentalitate comunista care si-au dobandit reprezentativitatea prin declaratii mincinoase la instanta cum ca ar avea mii/zeci de mii de membrii in conditiile in care o mare parte din angajatii MAI au renuntat la statutul de membru cotizant la „sindicatele reprezentative” si nu numai tocmai pentru ca viata si munca lor nu le considera ca fiind reprezentate „acolo sus” de „marii sindicalisti”…

 

Totusi, trebuie sa ne intrebam si „de ce se opun <reprezentativii> la modificarile legislative?” Pai istoria intotdeauna ne invata ce sa facem ca sa nu mai repetam greselile trecutului sau se razbuna pe cei care o ignora obligandu-i sa repete aceleasi greseli.

La inceputul bolsevismului copiii saraci de la tara erau „bagati in bocanci”, devenind astfel slugi obediente si fanatice ale „binefacatorului care i-a scos din saracie”: o camera, imbracaminte gratis si o leafa.

Acum, ne uitam la „reprezentativii” din MAI care, la final de an aduc „pomana” membrilor cotizanti o portocala cu agenda, calendar si o sticla cu vin…in conditiile in care treaba sindicatului e doar aceea de a-l f… pe angajator ori-de-cate-ori angajatorul incalca drepturile angajatilor.

Concret, „reprezentativii” au tot interesul ca angajatii MAI sa fie saraci, inculti si lipsiti de protectie pentru a „suge”, lunar, cotizatiile „prostilor” si astfel, prin numarul mare de angajati timorati, terorizati, sa aibe un loc asigurat la masa angajatorului unde sa ceara beneficii personale: un loc de munca pt. „fata tatii”, o „masina de serviciu” data de angajator, „sediu propriu”, o masa mocca data de angajator la „Excelsior” etc.

Asa ca, dragi angajati ai MAI, treziti-va! Sunteti doar niste „vaci bune de muls” nicidecum niste „parteneri”, oameni, pt. ” liderii dvs. reprezentativi”.

Solutia:

  1. Organizati-va dvs. in noi sindicate cu lideri onesti si transparenti!
  2. Daca ramaneti in „sindicatele reprezentative”, aruncati la cosul de gunoi actualii lideriicare lupta impotriva intereselor dvs. (astfel cum reiese din MAI nr.21700/13.11.2017);
  3. Implicati-va in activitatea organizatiei sindicale pe care ati investit-o sa va reprezinte interesele prin semnarea adeziunii.

Nota mea: „Niciodata nu inveti cal batran la ham” -proverb popular. Asa si cu putorile si lepadaturile societatii care, prin gargara ieftina si tupeu de borfas au ajuns „lideri sindicali reprezentativi”/ „sefi de/prin institutii”. Voi, cei multi si timorati, dezinteresati/scarbiti de ceea ce vedeti, apropiati-va de oameni care „au ceva in cap”, buna-vointa si buna-credinta si nu ii mai legitimati pe „comunistii democrati” sa va „duca problemele mai departe”.

Fiti voi schimbarea, caci schimbarea vine, intotdeauna, de la fiecare.

Alexandru Firicel – presedinte teritorial SPR „Diamantul” si avertizor public

 

 

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here